پنج ادویه شفادهنده

پنج ادویه شفادهنده

بسیاری از بیماری ها را میتوان با رعایت رژیم غذایی مناسب درمان کرد. ادویه ها دارای خواص درمانی زیادی هستند، با اگاهی از خواص شفا بخش ادویه ها می توان بسیاری از بیماری ها را بدون مصرف داروهای شیمیایی درمان کرد.

کد خبر : ۱۸۴۸۸
بازدید : ۸۴۰۱
بسیاری از بیماری ها را میتوان با رعایت رژیم غذایی مناسب درمان کرد. ادویه ها دارای خواص درمانی زیادی هستند، با اگاهی از خواص شفا بخش ادویه ها می توان بسیاری از بیماری ها را بدون مصرف داروهای شیمیایی درمان کرد.

در ادامه 5 ادویه شفابخش را می شناسید:

در هند ادویه‌جات تنها بخشی از آشپزی نیست، بلكه نوعی داروی شفادهنده نیز محسوب می‌شود. مثلاً زردچوبه نه تنها برای خوش‌طعم و خوشرنگ كردن غذاها استفاده می‌شود، بلکه در زخم ها برای ضدعفونی و ترمیم سریع‌تر زخم نیز به کار می‌رود. خوردن كمی زنجفیل در بهبود تهوع بسیار موثر است.

دم کرده گشنیز در شیر گرم برای درمان بی خوابی به کار می‌رود. تحقیقات نشان می‌دهد كه كوركومین ماده فعال زردچوبه در درمان سرطان بسیار مؤثر است و درمان بسیاری از بیماری‌های مزمن، از جمله سرطان را با ادویه‌جات میسر است.

پژوهشگران سراسر جهان كشف كرده اند، ادویه‌جات حاوی تركیباتی هستند كه با اكسیداسیون و التهاب مبارزه می‌كنند. التهاب و اكسیداسیون از جمله فرایندهایی هستند كه ابتلا به بیماری‌های مزمن را موجب می‌شوند.

مطالعات نشان می‌دهند كه ادویه‌جات در پیشگیری و درمان بیش از 150 بیماری موثرند. در ادامه پنج ادویه ساده را كه دوست سلامتی هستند و معمولاً در تمامی آشپزخانه‌ها وجود دارند، بررسی می‌کنیم:

دارچین
از خواص اصلی دارچین تنظیم و كنترل قند خون است. این ادویه خوشمزه كه بیشتر آشپزها از آن در تهیه دسرها و شیرینی‌ها استفاده می‌كنند، به كنترل قندخون كمك می‌كند و شاید یكی از دلایل افزایش مبتلایان به بیماری دیابت در آمریكا عدم استفاده كافی از این ادویه باشد. در دو دهه گذشته تعداد مبتلایان به دیابت دو برابر شده است.

پنج ادویه شفادهنده

مطالعات نشان می‌دهند كه دارچین نقش مهمی در كنترل قندخون و دیگر بیماری‌های قلبی عروقی دارد. دیابت و تصلب شرائین خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی را شش برابر افزایش می‌دهد، ولی خوشبختانه با تغییر در شیوه زندگی می‌توان از روند ابتلا و پیشرفت بیماری دیابت پیشگیری كرد.

تغییر در شیوه زندگی از داروها بسیار موثرتر است
در مطالعه‌ای در ایالات متحده، 109 بیمار مبتلا به دیابت مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه افرادی كه روزانه 1 گرم دارچین مصرف می‌کردند، پس از سه ماه، مقدار هموگلوبین A1C خون آنها 83 درصد كاهش یافته و در 7 درصد از آنها بیماری كنترل شده و در 1 درصد از آنها بهبودی حاصل شد.

پژوهشگران سوئدی نیز با تحقیق بر روی 14 نفر دریافتند كه استفاده از دارچین به عنوان چاشنی غذا قندخون را به مقدار قابل توجهی كاهش می‌دهد. دارچین همچون انسولین عمل می‌كند. این ماده موجب تحریك گیرنده‌های چربی و سلول‌های عضلانی می‌شود و قند اضافی را از خون خارج و در سلول‌ها ذخیره می‌كند و این درست همان كاری است كه انسولین انجام می‌دهد.

دارچین از ابتلا به بیماری‌های زیر پیشگیری و آنها را درمان می‌كند:
سرطان، كلسترول خون افزایش یافته، مسمومیت غذایی، بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، سكته، زخم عفونت‌های قارچی واژن، سندرم تخمدان پلی‌كیستیك و مقاومت به انسولین.

پودر دارچین پس از چند ماه عطر خود را از دست می‌د‌هد؛ بنابراین بهتر است چوب آن را بخرید و هرگاه به آن نیاز دارید، آن را آسیاب كنید. دارچین سری‌لانكا بهترین دارچین جهان شناخته شده است. موارد استفاده:

با مقدار مساوی از دارچین، هل، فلفل سیاه و سفید گوشت را طعم‌دار كنید.
آن را روی پرتقال، سیب، موز و خربزه بپاشید.
در تهیه سوپ و یا خورش استفاده كنید.

هر نوع چای گیاهی را دم كنید و دو فنجان آب سیب و یك لیموی ورقه شده و دو چوب دارچین به آن اضافه و پس از 10دقیقه میل كنید. می‌توانید به جای چای گیاهی از آب‌جوش خالی نیز استفاده كنید.

زردچوبه
یكی از خاصیت‌های اصلی زردچوبه كاهش التهاب است. زردچوبه یكی از ادویه‌های اصلی مردم هند است كه تقریباً در تمامی غذاهای آنها یافت می‌شود. شاید به همین دلیل است كه مردم هند نسبت به كشورهای غربی، به خصوص آمریكا كمتر به بیماری‌های مزمن مبتلا می‌شوند.

پنج ادویه شفادهنده

خاصیت درمانی زردچوبه ناشی از ماده فعال تشكیل‌دهنده آن به نام كوركومین است كه این تركیب قوی و متنوع سرشار از آنتی‌اكسیدان بوده و خاصیت ضدالتهابی دارد و تقریباً برای سلامت تمام اعضاء بدن مفید است.

زردچوبه از اكسیداسیون و در نتیجه التهاب مزمن جلوگیری می‌كند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد كه كوركومین موجود در زردچوبه در مقایسه با داروهای ضدالتهابی و ضددرد مؤثرتر است و البته مصرف آن هیچ عارضه جانبی ندارد. داروی تاموكسی‌فن از جمله داروهایی است كه برای جلوگیری از گسترش و عود سرطان سینه تجویز می‌شود.

براساس پژوهش‌ها، تأثیر كوركومین در كاهش درد و التهاب بیش از تاثیر داروی آسپرین و ایبوپروفن، و دركاهش سلول‌های سرطانی بیش از بسیاری از داروهاست. زردچوبه تنها منبع خوراكی كوركومین است كه به راحتی می‌توان از آن استفاده كرد.

زردچوبه در درمان و پیشگیری از بیماری‌های زیر مؤثر است:
آسم، سرطان، كلسترول خون افزایش یافته، آكنه، آلرژی، آلزایمر، آرتریت، كولیت (التهاب روده)، فیبروز، افسردگی، درماتیت، دیابت نوع 2، اگزما، عفونت چشم، نفخ شكم، بیماری‌های كیسه صفرا، نقرس، بیماری قلبی، بیماری‌های لثه، نفخ شكم، بیماری‌های كیسه صفرا، نقرس، بیماری‌های لثه، فشار خون بالا، خارش، بیماری‌های كبدی، چاقی، درد، سكته، زخم، پسوریازیس و بثورات جلدی.

بیشتر زردچوبه‌های جهان از دو نقطه در هند تأمین می‌شوند، آلپی و مادراس است. زردچوبه مانند زنجفیل گیاهی یك ریشه است. توصیه می‌شود آن را به اندازه مورد نیاز خود خریداری كرده و بیش از چند ماه نگهداری نكنید؛ زیرا عطر و طعم خود را از دست می‌دهد...

موارد استفاده
قبل از سرخ كردن سبزیجات، زردچوبه را داخل روغن ماهی تابه بریزید؛ پس از چند ثانیه آنها تست می‌شوند و هیچ‌وقت نمی‌سوزند.

تركیب زردچوبه با پیاز از سرطان پیشگیری می‌كند.
به طور سخاوتمندانه از زردچوبه در تهیه عدسی استفاده كنید.
زردچوبه را با كره ذوب‌شده تركیب و آن را به سبزیجات پخته‌شده اضافه كنید.
آن را به آش، سوپ و غذاهای خود بیفزایید.
سس خردلی را استفاده كنید كه زردتر است و حاوی زردچوبه بیشتری است.

گشنیز
از جمله خواص اصلی گشنیز درمان مشكلات گوارشی است. گشنیز از برگ‌های معطر گیاه تهیه و به صورت ادویه استفاده می‌شود كه بسیار معطر است و روغن تهیه شده از آن حاوی لینالول استات می‌باشد كه از سلول‌ها محافظت‌ می‌كند.

پنج ادویه شفادهنده

در مطالعه‌ای 32 فرد مبتلا به سندرم روده تحریك‌پذیر (IBS) مورد بررسی قرار گرفتند كه همه آنها علائمی مانند شكم درد، دل درد و نفخ همراه با اسهال و یبوست داشتند. مصرف گشنیز پس از هشت هفته، با کاهش سه برابری در درد و علائم بیماری همراه بود، زیرا گشنیز همانند یك داروی ضداسپاسم عمل کرده و عضلات گوارشی را شل می‌كند و ناراحتی‌های ناشی از سندرم روده تحریك‌پذیر و دیگر اختلالات روده را كاهش می‌دهد.

پژوهشگران معتقدند كه اثر آرام‌بخش آن بر روی شریان‌ها می‌تواند به كاهش فشارخون نیز كمك كند و علاوه بر آن در درمان و پیشگیری از بیماری‌های زیر نیز مؤثر است:

نفخ، كلسترول خون افزایش یافته، سرطان روده، اسهال، اگزما، نفخ شكم، فشار خون بالا، سندرم روده تحریك‌پذیر، سوءهاضمه، بی‌خوابی، مسمومیت با سرب، بیماری كبد، پسوریازیس، دل درد، زخم، عفونت قارچی واژن، دیابت نوع 2. تخم گشنیز در دو نوع اصلی دارد: گشنیز اروپائی و گشنیز هندی كه گشنیز اروپائی كروی شكل و انباشته از چربی است.

اما گشنیز هندی تخم‌مرغی شكل است و عطر و بوی خوبی دارد. از هر دو نوع گشنیز می‌توان در پخت و پز استفاده كرد. گشنیز به صورت پودر نیز در بازار وجود دارد، ولی بهتر است دانه‌های آن را خریداری و هنگام مصرف آن را آسیاب كنید.

موارد استفاده
تخم گشنیز را با فلفل مخلوط و برای تهیه غذا استفاده كنید.
برای طعم‌دار كردن ماهی و گوشت، قبل از پخت به آنها گشنیز بمالید.
از مخلوط آن با سیر، كره و فلفل قرمز برای عطردار كردن گوشت كبابی استفاده كنید.
دانه‌های گشنیز به خورش طعم دلپذیری می‌دهند.

رازیانه
زردرنگ است و پوششی سبز دارد. پودر رازیانه پس از شش ماه عطر و طعم خود را از دست می‌دهد؛ و دانه‌های رازیانه را فقط می‌توان تا سه ماه نگهداری كرد. بیشتر دانه‌های رازیانه موجود در جهان از مصر تأمین می‌شوند. رازیانه‌های هند نیز خوش‌عطر و خوش‌طعم هستند. هندی‌ها پس از شام، رازیانه می‌خورند.
موارد استفاده

پنج ادویه شفادهنده

از دانه و یا پودر آن در تهیه چای استفاده می‌شود که به طور طبیعی مكمل بسیاری از غذاها است؛ به خصوص غذاهای مدیترانه‌ای و دریایی. در سالاد میوه، سوسیس و تخم‌مرغ نیز خوش‌طعم می‌شود.

برای عطرداركردن روغن زیتون 1 قاشق چایخوری رازیانه را با مقداری پونه كوهی و آویشن خشك شده به 2 فنجان روغن زیتون بیفزایید. به این تركیب می‌توانید یك‌دوم فنجان كره آب‌شده نیز اضافه كنید.

زنجبیل
هزاران سال است كه در سراسر جهان پزشكان سنتی برای رفع حالت تهوع از زنجبیل استفاده می‌كنند و چندین دهه است كه اثربخشی آن اثبات شده است. گروهی از پژوهشگران در دانشگاه یانگ مینگ در تایوان، تأثیر زنجفیل در حالت تهوع 13 نفر را بررسی كردند.

پنج ادویه شفادهنده

این افراد روی صندلی‌های چرخان قرار گرفتند و مقدار حالت تهوع آنها برآورد شد. روز بعد، قبل از اینكه روی این صندلی‌ها بنشینند 1000 تا 2000 میلی‌گرم زنجفیل خوردند و در كمال تعجب حالت تهوع آنها بسیار كمتر بود و زودتر بهبود یافتند. در این مطالعه پژوهشگران مقدار هورمون وازوپرسین خون را اندازه گرفتند.

این هورمون در حالت تهوع افراد تأثیر دارد. مقدار این هورمون با مصرف زنجفیل كنترل می‌شد و فعالیت الكتریكی در معده نیز طی چرخش با مصرف زنجفیل تقریباً از ثبات بیشتری برخوردار بود. زنجفیل به پیشگیری و درمان بیماری‌های زیر كمك می‌كند:

ورم مفاصل، آسم، سرطان، كلسترول خون افزایش یافته، حمله قلبی، سوزش سردل، سوءهاضمه، میگرن، بیماری صبحگاهی، تهوع، سكته مغزی و تری‌گلیسرید خون افزایش یافته.

زنجبیل تازه بهتر از نوع خشك آن است که می‌توان آن را به مدت دو هفته در كیسه‌های كاغذی در یخچال و زنجبیل پوست‌كنده را به مدت نامحدود در فریزر نگهداری كرد.

موارد استفاده
زنجبیل تازه را روی سبزیجات و گوشت تفت داده شده رنده كنید.
آن را قطعه قطعه و با سیب‌زمینی سرخ‌شده میل كنید.
ماساژ گوشت قبل از كباب كردن با زنجفیل، آن را ترد می‌كند.

منبع: مجله سلامت
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید