آملی لاریجانی: جای دولت بودم اجازه نمی‌دادم وزیر اقتصاد آلمان وارد کشور شود

رئیس قوه قضاییه با انتقاد شدید از اظهارات اخیر وزیر اقتصاد آلمان مبنی بر لزوم به رسمیت شناختن اسرائیل و طرح برخی ادعاهای حقوق بشری علیه ایران، گفت: اگر به جای دولت و وزیر امور خارجه بودم قطعاً اجازه نمی‌دادم چنین شخصی وارد کشور شود.

کد خبر : ۲۷۱۲۳
بازدید : ۱۶۳۰
رئیس قوه قضاییه با انتقاد شدید از اظهارات اخیر وزیر اقتصاد آلمان مبنی بر لزوم به رسمیت شناختن اسرائیل و طرح برخی ادعاهای حقوق بشری علیه ایران، گفت: اگر به جای دولت و وزیر امور خارجه بودم قطعاً اجازه نمی‌دادم چنین شخصی وارد کشور شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با انتقاد شدید از اظهارات اخیر وزیر اقتصاد آلمان، تصریح کرد: وزیر اقتصاد آلمان در سخنانی نادرست، غیرمنطقی و غیرصحیح گفته است اگر ایران می خواهد راه تعاملات تجاری باز شود باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد. ظاهراً ایشان در خواب گرانی به سر می برد و نمی داند که ایران سی و چند سال است که برای مقاومت در برابر چنین خواسته هایی فشارهای زیادی را در مسیر اعتقاد خود تحمل کرده است.

آملی لاریجانی با اشاره به ادعاهای حقوق بشری وزیر آلمانی و همچنین اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: این شخص و اتحادیه اروپا آیا کشته شدن مردم بی گناه یمن به دست عربستان و پشتیبانی آمریکا را نمی بینند؟ آیا این کودکان چند روزه و چند ماهه که خود سازمان ملل کشتارشان را تایید کرد اما با فشار دلارهای سعودی مجبور به عقب نشینی شد، حقوق بشر ندارند؟ آیا پناهجویانی که به اروپا رفته اند و علت آوارگی شان نیز دقیقا اقدامات جنگ طلبانه اروپا و آمریکا بوده است و امروز نیز تلاش می شود که قوانین سخت گیرانه ای علیه آنان تصویب شود، حقوق بشر ندارند؟ آیا سیاه پوستان آمریکا که همواره از سوی پلیس این کشور هدف تهدید و کشتار قرار می گیرند، حقوق بشر ندارند؟

رئیس دستگاه قضا همچنین با اشاره به تجهیز صدام به بمب های شیمیایی توسط آلمان در طول جنگ عراق با ایران اظهار کرد: اینکه وزیر اقتصاد آلمان و امثال او پیش از رسیدگی به موارد متعدد نقض حقوق بشر از سوی خودشان و متحدانشان بر اساس اطلاعات کاملا خلاف واقع و ساختگی، کشوری مانند ایران را متهم به نقض حقوق بشر می کنند سخنی نامربوط و ناسنجیده است.

آملی لاریجانی با اشاره به اظهارات این قبیل افراد در مورد اعدام ها در ایران نیز خاطرنشان کرد: هیچکس در کشور، از اعدام خوشش نمی آید و از آن دفاع نمی کند اما در مقابل این مجازات باید دید که موادمخدر چگونه به جان جوانهای ما افتاده و اگر سهل انگاری در این زمینه صورت گیرد تخریب نیروی جوان کشور و خانواده های آنان شدت خواهد گرفت. یک معتاد چندین خانواده را درگیر و قربانی می کند، بنابراین ما باید با اتخاذ سیاستهای لازم مقابل این موضوع بایستیم و این نکته را نیز باید در نظر داشت که قوه قضاییه در این امور مجری قوانین مربوط به مجازات اعدام (در باب مواد مخدر یا غیر آن) است و خود نمی‌تواند تصرفی در آنها داشته باشد. برخی از این قوانین مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام است و برخی هم مجلس. انتظار تخلف قانونی از دستگاه قضا نیز انتظار نابحق دیگری است.

رئیس قوه قضاییه افزود: برخورد با مقوله موادمخدر در بسیاری از کشورهای دیگر از جمله کشورهای شرق آسیا به مراتب سخت تر از برخورد جمهوری اسلامی است.

آملی لاریجانی تأکید کرد:مقامات جمهوری اسلامی به امثال وزیر آلمان اجازه دخالت در امور داخلی خود را نخواهند داد و بنده به دولت و وزیر خارجه پیشنهاد می کنم که اجازه ندهند چنین افرادی وارد کشور شوند؛ افرادی که کشورهایشان در طول چندین سال به بهانه های واهی از جمله موضوع سلاحهای هسته ای که رهبر معظم انقلاب بارها فرمودند "آن را حرام می دانیم"، کشور ما را مورد تحریم قرار دادند و در حال حاضر برای حضور در بازارهای ما به جای آنکه عذرخواهی کنند با لحن طلبکارانه سخن می گویند.

رئیس قوه قضاییه در عین حال تأکید کرد: بنده بنا ندارم در کار دولت محترم و وزارت امور خارجه دخالت کنم. طبیعتاً هر قوه‌ای وظایف مختص به خود دارد اما اگر به جای آنها بودم اجازه نمی دادم این وزیر وارد کشور شود. به هرحال دولت و وزیر محترم امور خارجه باید عزتمندی مردم را حفظ کنند و راه را بر این قبیل افراد ببندند تا بفهمند که باید در بیان خود ادب دیپلماتیک را رعایت کنند و با عذرخواهی قدم به پیش بگذارند.

آملی لاریجانی با تأکید بر لزوم پاسخگویی قاطع و جدی مسئولان به سخنان مزبور برای جلوگیری از تکرار چنین رفتارهایی اظهار کرد: ذلت و عزت، دو راهی است که انسان می تواند انتخاب کند. مردم ما بیش از سی سال به دلیل استقامت خود انحاء مشکلات را تحمل کرده اند و نباید فراموش کنیم که اگر اتکایمان تنها به خدا باشد خداوند راههای بسیاری را بر انسان می‌گشاید.

امضای ۱۰ قرارداد و تفاهنامه میان ایران و آلمان
روز دوشنبه و در جریان سفر زیگمار گابریل، معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان، به تهران ۱۰ قرارداد و سند تفاهمنامه همکاری در حوزه‌های اقتصادی و بانکی بین دو کشور امضا شد.

در همین حال گابریل هدف از سفر خود به تهران را کمک به دولت حسن روحانی برای هموارتر شدن روابط ایران با دنیا اعلام کرد و گفت که با گسترش همکاری‌های اقتصادی می‌توان برای مسایل پیچیده موجود میان دو کشور نیز راه‌حل پیدا کرد.

پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و آلمان روز دوشنبه ۱۲ مهر با حضور وزیر اقتصادایران و وزیر اقتصاد و انرژی آلمان برگزار و ۱۰ یادداشت تفاهم و قرارداد همکاری بین دو کشور امضا شد.

براساس این گزارش در این کمیسیون مشترک قرارداد همکاری بین شرکت ایران اسپریال و گروه SMS آلمان، قرارداد همکاری بین شرکت موننکو ایران و شرکت میستوبیشی هیتاچی و قرارداد همکاری بین شرکت کلر آلمان و سه شرکت آجر ماشینی ایران امضا شد.

روز دوشنبه همچنین پنج یادداشت تفاهم بین ایران و آلمان در حوزه‌های سرمایه‌گذاری مالی بانکی، صنعت و تجارت،‌ نفت،‌ گاز و نیرو و ساخت سیستم‌های خنک‌کننده هوشمند جهت صنایع پتروشیمی، نفت و گاز امضا شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، زیگمار گابریل روز دوشنبه در نشست اتاق بازرگانی و صنایع ایران گفت که ایران و آلمان درباره موضوعاتی چون اسرائیل، فلسطین و سوریه اختلاف نظرهایی دارند اما در کنار مسائلی که دو کشور را از هم جدا می‌کند، عناصری نیز برای اتصال وجود دارد.

گابریل پیش از گفت‌و‌گو با مقامات ایرانی نیز اعلام کرد که آلمان کمک خواهد کرد تا مسیر دولت روحانی برای رابطه با دنیا هموارتر شود.

وی همچنین از ایرانی‌ها به عنوان «شریک معتبر قابل اعتماد» نام برد.

معاون صدراعظم آلمان و وزیر اقتصاد آلمان روز یکشنبه ،۱۱ مهر، وارد تهران شد و روز دوشنبه با حضور او نشست نمایندگان بیش از ۱۰۰ شرکت آلمانی و بازرگانان ایرانی در اتاق بازرگانی و صنایع ایران برگزار شد.

گابریل دراین نشست گفت که بانک‌های ایرانی باید راهکارهای گسترش روابط با بانک‌های خارجی را پیدا کنند.

وی درعین حال اعلام کرد که «آمریکا نیز باید مسئولیت‌های خود را در قبال ایران انجام دهد تا پیامدهای توافق هسته‌ای به عینیت در ایران قابل مشاهده باشد».

وزیر اقتصاد آلمان برای نخستین بار در روزهای پایانی تیرماه ۹۴و تنها چند روز پس از توافق اتمی وین به ایران سفر کرده بود.

بنا برگزارش خبرگزاری ایرنا، از تابستان ۹۴ تاکنون نزدیک به ۲۰ هیات تجاری از آلمان به ایران سفر کرده‌اند و مطابق گفته مسئولان اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان، حدود ۱۰ هیات دیگر نیز تا پایان سال میلادی جاری به ایران سفر می‌کنند.

براساس آمار تجارت خارجی ایران در پنج ماهه منتهی به مردادماه، صادرات آلمان به ایران ۲۹ درصد افزایش داشته است.

آلمان پس از چین، امارات متحده عربی، کره جنوبی و ترکیه پنجمین صادرکننده بزرگ کالا به ایران به شمار می‌رود.

وزیر اقتصاد آلمان در آستانه سفر به ایران در گفت‌وگویی اعلام کرده بود که در سفر به تهران نگرانی‌های برلین درباره نقش تهران در جنگ سوریه و کارنامه حقوق بشر در جمهوری اسلامی را به اطلاعات مقام‌های ایران خواهد رساند.

وی تاکید کرده بود که «ایران تنها هنگامی می‌تواند روابطی عادی و دوستانه با آلمان داشته باشد که وجود اسرائیل را به رسمیت بشناسد».

در مقابل بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی «هیچ پیش‌شرطی» را در گسترش روابط با آلمان نخواهد پذیرفت.

پیش از این هفته‌نامه آلمانی «اشپیگل» نوشته بود که زیگمار گابریل خواهان دیدار هرچه زود‌تر حسن روحانی از آلمان است اما آنگلا مرکل صدراعظم این کشور تمایلی به دعوت از رییس جمهوری ایران ندارد.

در همین حال اما علی ماجدی، سفیر ایران در برلین، گفته‌ بود که رئیس جمهوری ایران سال ۹۵ و «احتمالاً» در دور سوم سفر به اروپا، به آلمان می‌رود.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید