قاتق گوشت، خوشمزه سنتی

قاتق گوشت، خوشمزه سنتی

در تهیه اصلی این غذا مواد اصلی را باید در هاون‌های بزرگ سنگی آنقدر کوبید تا حسابی حالت چسبندگی پیدا کنند و طعم‌هایشان با هم ترکیب شود.

کد خبر : ۴۹۱۸۶
بازدید : ۴۳۹۶
قاتق گوشت یکی از خوراک‌های بسیار قدیمی است که در اطراف کرمان تهیه می‌شود. این غذا مانند فلافل است که با گوشت ترکیب شده است. در تهیه اصلی این غذا مواد اصلی را باید در هاون‌های بزرگ سنگی آنقدر کوبید تا حسابی حالت چسبندگی پیدا کنند و طعم‌هایشان با هم ترکیب شود.
اما از آنجا که هاون سنگی بزرگ در دسترس همه نیست و این روز‌ها کمتر کسی جان نخود و گوشت خام کوبیدن را دارد. می‌توانید به غذاسازتان اکتفا کنید و این خوراک خوشمزه کرمانی را هم تجربه کنید.

مواد لازم برای تهیه قاتق گوشت:

نصف پیمانه نخود
۲ عدد پیاز
۱ قاشق چایی خوری چهار زیره
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
زرد چوبه به میزان لازم
روغن مایع مخصوص سرخ کردن به مقدار لازم
۱ عدد سیب زمینی مکعبی خرد شده
۱ قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی
۳ قاشق سوپ خوری ترخون خشک

برای تهیه چهار زیره: زیره سیاه، زیره سبز، بادیان رومی و تخم شبت (از هر کدام به یک میزان) را در ظرفی بریزید و هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. سپس آن را آسیاب کنید.
طرز تهیه قاتق گوشت:
نخود خیس و آبکش شده را همراه یک عدد پیاز چهار قاچ شده در غذا ساز بریزید و هم بزنید تا به شکل بلغور در آید. گوشت چرخ کرده را همراه چهار زیره و کمی نمک ورز دهید، سپس نیمی از زردچوبه و مقداری فلفل سیاه را به آن بیفزایید و با دست ورز دهید تا کاملا چسبندگی پیدا کنند.از مایه آماده شده به اندازه‌های کوچک بردارید و در دست به شکل شامی فرم دهید. شامی‌ها را در ظرفی بچینید و کنار هم بگذارید.
قاتق گوشت

پیاز دیگر را به صورت خلالی نازک خرد کرده و در قابلمه‌ای حاوی مقداری روغن داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سیب زمینی را همراه بقیه زردچوبه کمی نمک و فلفل سیاه به آن بیفزایید و تفت دهید تا سیب زمینی طلایی رنگ شود. رب گوجه فرنگی را در تابه‌ای حاوی کمی روغن، تفت دهید تا خوش رنگ شود، سپس آن را همراه یک لیتر آب به قابلمه حاوی سیب زمینی بیفزایید. حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید.

کوفته‌ها را به آرامی و یکی یکی در آب در حال جوش بیندازید. پس از ۱۰ دقیقه حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را بگذارید (توجه داشته باشید هنگام پخت، آب باید روی شامی‌ها را بگیرد تا کاملا مغز پخت شوند) زمانی که سس به یک سوم رسید. ترخون را به آن بیفزایید و پس از ۳ دقیقه، قاتق گوشت را همراه آب آن در ظرف مورد نظر بریزید و همراه نان سرو کنید.
منبع: کتاب کاله
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید