تشخیص فساد مواد غذایی با استفاده از دی ان آ.
محققان دانشگاه مک مستر کانادا با استفاده از دی ان آ. DNA موفق به ساخت برچسبی شده اند که فساد مواد غذایی را تشخیص میدهد. این برجسب شفاف کاملا غیر سمی است.
کد خبر :
۵۴۳۹۸
بازدید :
۱۸۳۳
این برچسب از یک فیلم پلیمری شفاف غیر سمی تولید شده است که روی بسته بندی غذا قرار میگیرد و از یک طرف با میکروذرات مولکولهای DNA پوشش داده میشود. این ذرات DNAzymes نام دارند. زمانی که پاتوژنهایی مانندای کولای به این مولکولها برخورد میکنند، ذرات خاصیت فلوروسنس از خود نشان میدهند.
سپس با استفاده از نرم افزار موبایل یا یکی دیگر از تجهیزات الکترونیکی، خاصیت فلوروسنسی مولکولها تشخیص داده میشود و میتوان نتیجه گرفت محتویات بسته فاسد شده است. در واقع مولکولهای DNAzyme تکهای از پروتئین DNA هستند که با استفاده از توالی ژنتیکی، فعالیت خاصی را انجام میدهند، در این مورد توالی ژنتیکی به گونهای صورت گرفته که مولکول تحت شرایط خاص شکافته میشود؛ بنابراین زمانی که باکتری در مکانی وجود داشته باشد و این مولکول با باکتری در تماس باشد، مولکول شکافته میشود.
اگر تصور شود که DNAzyme مانند یک طناب است، حضور باکتریها مانند قیچی است که طناب را در همان ناحیه پاره میکند و در همان لحظه قابلیت درخشندگی نشان میدهد که قابل تشخیص باشد. محققان معتقدند تولید انبود این محصول موجب کاهش قیمت آن میشود و در تمام مواد خوراکی قابل استفاده است. یکی دیگر از کاربردهای این روش، بانداژ زخم است که در صورت عفونت و ورود کوچکترین میکروب میتواند هشدار دهد.
۰