هفت روش برای بهبود حافظه

هفت روش برای بهبود حافظه

خواب کافی، یادگیری‌های مهارت‌های دشوار و جدید و فعالیت اجتماعی به قوی ماندن حافظتان کمک می‌کند.

کد خبر : ۵۸۹۸۶
بازدید : ۳۸۳۴

هفت روش برای بهبود حافظه

فرادید | خواب کافی، یادگیری‌های مهارت‌های دشوار و جدید و فعالیت اجتماعی به قوی ماندن حافظتان کمک می‌کند.

  1. خوب بخوابید

خواب خوب به تقویت حافظه اپیزودیک کمک می‌کند که مرتبط با زمان و مکان است. شواهد قابل‌توجهی وجود دارند که نشان می‌دهند خواب REM (Rapid Eye Movement Sleep) نقش مهمی در تحکیم خاطرات مرتبط با یادگیری مهارت‌های حرکتی مانند نواختن موسیقی یا دوچرخه‌سواری ایفا می‌کند. خواب شب پس از آموختن یک مهارت جدید به تحکیم آن‌ها در مغز کمک می‌کند تا بعدها مغز بتواند آن‌ها را به‌طور خودکار انجام دهد.

  1. آرام باشید

استرس به طرق مختلفی بر حافظه تأثیر می‌گذارد و بسته به زمان وقوع حادثه استرس‌زا دارد. پخش ناگهانی آدرنالین در بدن سبب می‌شود دقیق‌تر و مراقب‌تر باشیم. اما انتشار آهسته‌تر کورتیزول فرآیندهای تشکیل حافظه را بر هم می‌زند. رویداد استرس‌زایی که قبل از تلاش برای ایجاد خاطره رخ دهد، یادآوری آن خاطره را مختل می‌کند؛ درحالی‌که اگر همین اتفاق قبل یا بعد از یادگیری اطلاعات جدید رخ دهد، تحکیم آن را بهبود می‌بخشد. استرس قبل از تلاش برای بازیابی خاطرات، سبب مشکل در یادآوری می‌شود. یوگا، مدیتیشن و سایر روش‌های تمدد اعصاب به ما کمک می‌کنند.

  1. ادامه تحصیل

اغلب به افراد سالمند گفته می‌شود در حفظ عملکرد شناختی خود کوشا باشند. در حقیقت، تحقیقات نشان داده در مبحث حافظه، تنها انواع خاصی از فعالیت‌های ذهنی کمک می‌کند. در مطالعه‌ای که در سال 2013 انجام شد، محققان آمریکایی شرکت‌کنندگان 60 تا 90 ساله را وادار کردند پانزده ساعت در هفته به مدت سه ماه یک مهارت دشوار را بیاموزند، مانند عکاسی دیجیتال. پس‌ازاین دوره ارتقای قابل‌توجهی در آزمایش‌های حافظه اپیزودیک دیده شد. این تأثیر در افرادی که آموزش‌های ساده‌تر مانند حل جدول را انجام داده بودند، دیده نشد.

  1. به حافظه خود ایمان داشته باشید

مثبت اندیشی حافظه را تقویت می‌کند. محققان دانشگاه هاروارد فهمیدند که می‌توانند عملکرد افراد شصت سال به بالا را در آزمایش‌های حافظه بهبود بخشند؛ تنها کافی است به‌صورت نیمه خودآگاه آن‌ها را در معرض کلمات مثبت و مرتبط با سن مانند "عاقل"، "دانا" و "با بصیرت" قرار دهیم. در مقابل، واژه‌هایی چون "آلزایمر"، "فراموشی" و "سردرگم" عملکردشان را تضعیف کرد.

  1. استراحت کنید

اگر مغز زمان کافی برای استراحت نداشته باشد، نمی‌تواند به‌خوبی خاطرات و آموخته‌ها را در خود تثبیت کند. بیش از یک قرن پیش، دانشمندان آلمانی ثابت کردند اگر افراد به ذهن خود استراحت دهند، در آزمون‌های حافظه تقریباً دو برابر بهتر عمل می‌کنند. به‌تازگی دانشمندان عصب شناسان نشان دادند هم افراد سالم و هم بیماران دارای فراموشی بهتر می‌توانند لیست لغات را به یاد آوردند، اگر مدتی برای استراحت در اختیارشان قرار داده شود.

  1. اجتماعی باشید

داشتن زندگی اجتماعی فعال از دست دادن حافظه را به تأخیر می‌اندازد. دانشمندان آمریکایی از افراد 50 تا 60 ساله خواستند در بین سال‌های 1998 تا 2004 آزمایش‌های حافظه انجام دهند. دانشمندان به این نتیجه رسیدند که افت حافظه در اجتماعی‌ترین افراد حاضر در مطالعه، نصف میزان دیگر افراد بود. داشتن دوستان خوب، داوطلب شدن برای خیریه و دیگر اشکال تعامل اجتماعی از قدرت حافظه محافظت می‌کند.

  1. منویِ غذایی حافظه

غذاهایی که می‌خوریم بر عملکرد شناختی ما تأثیر دارد. مطالعه‌ای که در سال 2015 انجام شد نشان داد که رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای با کاهش شدید بیماری آلزایمر، بهبود عملکرد شناختی و همچنین بهبود حافظه بلندمدت مرتبط است. پس‌غذاهای گیاهی مصرف کنید، مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید و از روغن‌زیتون به‌عنوان منبع اصلی چربی استفاده کنید.

منبع: گاردین

ترجمه: وب‌سایت فرادید

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید