ایرانی‌های کدام بازی رایانه‌ای را دوست دارند؟

ایرانی‌های کدام بازی رایانه‌ای را دوست دارند؟

گزارش «بازی‌خیز‌های ۱۳۹۶» حاصل تحلیل داده‌های برگرفته از پیمایش ملی مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال بین بازیکنان پنج استان کشور است که بیشترین تعداد بازیکنان را دارند. این گزارش نشان می‌دهد کلش آو کلنز، محبوب‌ترین بازی پنج استان بازی‌خیز کشور در سال ۱۳۹۶ بوده است و پلت‌فرم موبایل نیز پرکاربردترین پلت‌فرم برای بازیکنان این پنج استان به حساب می‌آید.

کد خبر : ۶۳۰۲۴
بازدید : ۸۵۰
در حالی که بازی‌های ویدئویی در سه پلت‌فرم موبایل، کنسول و رایانه‌های شخصی انجام می‌شود، موبایل بیشترین استفاده از بازی‌ها را به خود اختصاص داده است و کاربران استان تهران، بیشترین استفاده از بازی‌ها به‌شکل آنلاین را تجربه می‌کنند.
ایرانی‌های کدام بازی رایانه‌ای را دوست دارند؟
گزارش «بازی‌خیز‌های ۱۳۹۶» حاصل تحلیل داده‌های برگرفته از پیمایش ملی مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال بین بازیکنان پنج استان کشور است که بیشترین تعداد بازیکنان را دارند. این گزارش نشان می‌دهد کلش آو کلنز، محبوب‌ترین بازی پنج استان بازی‌خیز کشور در سال ۱۳۹۶ بوده است و پلت‌فرم موبایل نیز پرکاربردترین پلت‌فرم برای بازیکنان این پنج استان به حساب می‌آید.
اطلاعات این گزارش با نمونه آماری ۸هزار نفری و روش نمونه‌گیری تلفیقی «طبقه‌ای خوشه‌ای چندمرحله‌ای» به‌دست آمده‌اند. این آمار متعلق به پنج استان تهران، خراسان‌رضوی، فارس، خوزستان و اصفهان است که به اصطلاح بازی‌خیزتر هستند.

در یکی از سرفصل‌های این گزارش به تفکیک مشخص شده که کاربران در این پنج استان چه بازی‌هایی را با چه کیفیت و معیار‌هایی انتخاب می‌کنند. در هر استان پنج بازی به‌عنوان پرطرفدارترین بازی‌ها مشخص شده‌اند. پرطرفدارترین بازی در بین همه استان‌ها مشترک است؛ بازی موبایلی «کلش آو کلنز» (Clash Of Clans) مشترکا محبوب‌ترین بازی در هر پنج استان شناخته شد.
بازی فوتبالی PES در استان‌های تهران، خراسان‌رضوی و اصفهان، دومین بازی محبوب است و بازی GTA در استان‌های خوزستان و فارس دومین بازی محبوب به حساب می‌آید و در سه استان دیگر در رده‌های چهارم (اصفهان و خراسان‌رضوی) و پنجم (تهران) جای دارد. جالب آنکه این بازی در کشور ممنوع بوده و به‌صورت رسمی در کشور منتشر نمی‌شود.

بازی اکشن کانتر استرایک در استان‌های تهران، فارس، خراسان‌رضوی و اصفهان سومین بازی محبوب است و در استان خوزستان جزو پنج بازی محبوب هم قرار ندارد. بازی فوتبالی FIFA فقط در سه استان تهران، خوزستان و خراسان‌رضوی جزو پنج بازی برتر قرار دارد که در استان خوزستان در رده سوم، در استان تهران در رده چهارم و در استان خراسان‌رضوی پنجم است.
تنها بازی ایرانی این لیست بازی «باقلوا» است که در دو استان فارس و خوزستان در رده چهارم محبوب‌ترین بازی و در استان اصفهان پنجمین بازی محبوب است.

ژانر‌های پرطرفدار در این پنج استان، بازه وسیعی دارند. مثلا در تهران ژانر ورزشی محبوب‌ترین است و در فارس ژانر معمایی و در خوزستان ژانر سکوبازی/ دونده و در دو استان خراسان‌رضوی و اصفهان بازی‌های آرکید بیشترین محبوبیت را دارند. اما در استان تهران بعد از ژانر ورزشی، ژانر‌های رانندگی، معمایی، استراتژی و سکوبازی/ دونده قرار می‌گیرند. در فارس بعد از ژانر معمایی، ژانر‌های استراتژی، سکوبازی/ دونده، آرکید و تیراندازی محبوب‌ترین هستند. در خوزستان بعد از ژانر سکوبازی/ دونده، ژانر‌های معمایی، استراتژی، ورزشی و رانندگی قرار می‌گیرند. در استان خراسان‌رضوی بعد از ژا نر آرکید، ژانر‌های سکوبازی/ دونده، معمایی، استراتژی و رانندگی قرار دارند و سرانجام در استان اصفهان، بعد از ژانر آرکید، ژانر‌های سکوبازی/ دونده، معمایی، استراتژی و مدیریت/ شبیه‌سازی محبوب‌ترین هستند.

در گزارش بازی‌خیز‌های ۱۳۹۶ زمانی که کاربران هر استان برای بازی کردن در یک روز صرف می‌کنند نیز مشخص شده است. بر این اساس، کاربران بازی در خراسان‌رضوی با صرف ۱۰۴ دقیقه در روز برای بازی کردن در مقام نخست هستند، کاربران استان تهران با ۹۷ دقیقه در روز، خوزستانی‌ها با ۸۸ دقیقه در روز، کاربران استان فارس با ۸۴ دقیقه در روز و سرانجام کاربران استان اصفهان با ۸۰ دقیقه در روز در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.
سامسونگ پرکاربردترین برند سخت‌افزاری

برند کره‌ای سامسونگ با بیشترین کاربر در هر پنج استان در رده نخست است. سونی در استان‌های تهران و خراسان‌رضوی در رده دوم محبوب‌ترین برند قرار دارد و هوآوی در فارس، خوزستان و اصفهان دومین برند محبوب است. برند لنوو در چهار استان تهران، فارس، خراسان‌رضوی و اصفهان چهارمین برند محبوب است. مایکروسافت در سه استان اصفهان، خراسان‌رضوی و فارس پنجمین برند محبوب به حساب می‌آید. برند‌های اپل و ال‌جی نیز به ترتیب در استان‌های تهران و خوزستان، پنجمین برند محبوب کاربران برای بازی کردن هستند.
توجه اصفهانی‌ها به رده‌بندی سنی

توجه به نظام رده‌بندی بازی‌ها یکی از بخش‌هایی است که مورد تحقیق قرار گرفته و نشان می‌دهد کاربران بازی در استان اصفهان بیش از چهار استان دیگر به نظام رده‌بندی بازی توجه نشان می‌دهند. آن‌ها با ۳۵‌درصد توجه به نظام رده‌بندی در مقام نخست قرار دارند، تهرانی‌ها با ۳۳‌درصد در رده دوم هستند و خراسان‌رضوی، فارس و خوزستان به ترتیب با ۲۵، ۲۰ و ۷‌درصد در رده‌های بعدی جای می‌گیرند. ۳۲‌درصد کاربران استان فارس تا حدودی به نظام رده‌بندی توجه دارند، خراسان‌رضوی و اصفهان با ۳۱‌درصد و تهران با ۲۷‌درصد و خوزستان با ۱۷‌درصد در رده‌های بعدی جای دارند. بیشترین میزان عدم توجه به رده‌بندی بازی‌ها نیز مربوط به استان خوزستان است؛ ۷۶‌درصد خوزستانی‌هایی که بازی می‌کنند، اعتقادی به رعایت نظام رده‌بندی ندارند. فارس با ۴۸‌درصد، خراسان‌رضوی با ۴۴‌درصد، تهران با ۴۰ و اصفهان با ۳۴‌درصد در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند.
موبایل؛ محبوب‌ترین پلت‌فرم بازیکنان ایرانی

پلت‌فرم‌هایی که بازیکنان این پنج استان با آن‌ها به بازی کردن می‌پردازند، به حالت کلی به این شرح است که سه پلت‌فرم اصلی موبایل، کنسول و رایانه‌های شخصی مورد نظر بوده‌اند. آمار مشخص کرده که بیشترین استفاده از یک پلت‌فرم مربوط به پلت‌فرم موبایل است. بیشترین این استفاده نیز مربوط به استان اصفهان است با ۹۴‌درصد کاربر. تهران با ۹۲، فارس با ۹۱، خراسان‌رضوی با ۹۰ و خوزستان با ۸۲‌درصد در رده‌های بعدی جای می‌گیرند.

کاربران کنسول‌های بازی نیز فقط در دو استان درصد بالاتری از کاربران رایانه‌های شخصی را به خود اختصاص داده‌اند؛ خوزستان با ۱۲‌درصد و تهران ۲۹‌درصد. در خراسان‌رضوی با ۲۲‌درصد، اصفهان با ۱۸‌درصد و فارس با ۱۴‌درصد، کاربران کنسولی در مقام سوم ایستاده‌اند. کاربران رایانه‌های شخصی بیشترین کاربر را در استان خراسان‌رضوی دارند، با ۳۵‌درصد کاربر فعال. فارس با ۳۳، اصفهان با ۳۱، تهران با ۲۹ و خوزستان با ۱۱‌درصد در رده‌های بعدی قرار دارند. پلت‌فرم‌ها به تفکیک از سه پلت‌فرم اصلی بالا، شامل گوشی‌های هوشمند، تبلت، رایانه‌های شخصی، لپ‌تاپ و کنسول‌های بازی هستند. در این آمار نیز گوشی‌های هوشمند در صدر میزان استفاده این پنج استان از یک دیوایس برای بازی کردن قرار دارند. بیشترین میزان استفاده نیز مربوط به استان اصفهان است با ۸۶‌درصد و کمترین مربوط به خوزستان با ۶۶‌درصد. ولی بیشترین استفاده از تبلت‌ها مربوط به استان خوزستان است با ۳۸‌درصد کاربری برای بازی و کمترین استان فارس با ۲۶‌درصد است.

در خراسان‌رضوی، رایانه‌های شخصی با ۳۰‌درصد کاربری برای بازی در صدر و در خوزستان با ۹‌درصد در رده آخر قرار دارند. کاربران استان فارس بیش از سایرین از لپ‌تاپ برای بازی کردن استفاده می‌کنند که رقم ۱۵‌درصد را نشان می‌دهد، کمترین نیز مربوط به استان خوزستان است با تنها ۳‌درصد کاربری بازی برای لپ‌تاپ. بیشترین میزان کاربری از کنسول مربوط به تهران است با ۲۹‌درصد و کمترین مربوط به خوزستان با ۱۲‌درصد کاربری.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید