آیا گوشتخواران مالیات بیشتری خواهند داد؟

هر ۳۰۰ گرم گوشت به اندازه ۱۱۳ کیلومتر حرکت یک ماشین دی‌اکسیدکربن تولید می‌کند. گاو‌های دامداری‌ها متان تولید می‌کنند که تأثیر گلخانه‌ای آن ۲۳ برابر کربن‌دی‌اکسید است. تنها یک گاو می‌تواند تا ۵۰۰ لیتر متان در روز تولید کند. در کل، به‌ازای هر کیلو گوشت گاوی که تولید می‌شود، ۲۷ کیلو CO۲ متصاعد می‌شود. گاو‌ها همچنین تولیدکننده‌های بسیار ناکارآمدی برای غذا هستند. به‌طوری‌که هفت کیلو غله برای هر کیلو از گوشت بدنشان نیاز دارند.

کد خبر : ۶۳۸۳۴
بازدید : ۸۸۳
جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۱۸ ارتباط نزدیکی با محیط زیست داشت. یکی از دو برنده نوبل اقتصاد، ویلیام نوردهاس، استاد دانشگاه ییل است که یافته‌های مطالعات وی در رابطه با تعاملات جامعه و طبیعت است. «الگوی ارزیابی یکپارچه» که او ارائه داده امروزه به‌طور گسترده‌ای برای شبیه‌سازی نحوه تعامل و آثار دوجانبه اقتصاد و اقلیم استفاده می‌شود؛ به‌طوری‌که پیامد‌های مداخلات سیاست‌گذاری در تغییرات اقلیم عموما با استفاده از این الگو توضیح داده می‌شوند و مواردی مانند آثار مالیات بر سوخت‌های فسیلی مثال‌هایی برای کاربرد این الگو هستند.

به‌عبارت خیلی ساده نوردهاس می‌گوید مالیات باید براساس «ردپای کربن» محاسبه شود. نوبل اقتصادی امسال را نقطه اتصال دانش و طبیعت به اقتصاد نامیده‌اند، اما ارتباط آن با حیوانات و حقوق حیوانات چیست؟

به گزارش سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل، ۱۴.۵ درصد آلودگی گاز‌های گلخانه‌ای در جهان توسط دام‌ها ایجاد می‌شود و ۶۵ درصد آلودگی صنعت دام را گوشت‌های گاو و لبنیات تشکیل می‌دهند. بانک جهانی اعلام کرد که دامداری مسئول تخریب بیش از ۹۱ درصد از جنگل‌های آمازون و حدود ۸۰ درصد از جنگل‌های سطح کره زمین است. همین تخریب زیستگاه‌ها باعث میزان بی‌سابقه‌ای از انقراض گونه‌ها شده است.

محصولات دامی تأثیرات زیادی بر محیط زیست می‌گذارند و تقریبا در اکثر بخش‌های تغییرات اقلیمی، مانند کم‌آبی، آلودگی‌های هوا و منابع آبی، فرسایش خاک، کاهش تنوع زیستی و تولید گاز‌های گلخانه‌ای و گرمایش زمین ردپایی از خود به‌جای گذاشته‌اند.
هر ۳۰۰ گرم گوشت به اندازه ۱۱۳ کیلومتر حرکت یک ماشین دی‌اکسیدکربن تولید می‌کند. گاو‌های دامداری‌ها متان تولید می‌کنند که تأثیر گلخانه‌ای آن ۲۳ برابر کربن‌دی‌اکسید است. تنها یک گاو می‌تواند تا ۵۰۰ لیتر متان در روز تولید کند. در کل، به‌ازای هر کیلو گوشت گاوی که تولید می‌شود، ۲۷ کیلو CO۲ متصاعد می‌شود. گاو‌ها همچنین تولیدکننده‌های بسیار ناکارآمدی برای غذا هستند. به‌طوری‌که هفت کیلو غله برای هر کیلو از گوشت بدنشان نیاز دارند.

مرغ تأثیر زیست‌محیطی کمتری نسبت به چارپایان دارد. تولید هر کیلوگرم مرغ تقریبا هفت کیلو CO۲ تولید می‌کند که تقریبا معادل یک‌چهارم گوشت گاو است. به‌خاطر مصرف منابع کمتر، تولید یک کالری از پروتئین مرغ، حدود شش کالری سوخت فسیلی نیاز دارد. در مورد گوشت گاو این مقدار ۲۰ تا ۴۰ است.

سالانه حدود ۷۵ میلیارد حیوان در صنعت دامپروری تولید می‌شود و به مصرف خوراک انسان می‌رسد. باید دید با توجه به افزایش افسارگسیخته گرمایش جهانی -به شکلی که اخیرا گفته شده حتی تعهدات پیش‌بینی‌شده در اجلاس پاریس نیز کافی نخواهد بود- و از طرفی نقش صنعت دامپروری و گوشت‌خواری بر نابودی محیط زیست و تولید گاز کربنیک، آیا دولت‌ها به سمت عملیاتی‌کردن مدل‌های اقتصادی نظیر نوردهاس خواهند رفت؟ عجیب نخواهد بود که اگر روزی محصولات گوشتی مالیات بیشتری از محصولات گیاهی داشته باشند.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید