مرفه‌ترین کشورهای جهان معرفی شدند

مرفه‌ترین کشورهای جهان معرفی شدند

شاخص رفاه لگاتوم رتبه‌بندی سالانه موسسه پژوهشی لگاتوم است که درباره سطح رفاه در ۱۴۲ کشور مختلف منتشر می‌شود. لگاتوم از سال ۲۰۰۷ این گزارش را منتشر می‌کند.

کد خبر : ۸۱۵۴
بازدید : ۲۹۳۰۸
کشورهای برتر جهان از نگاه «شاخص رفاه لگاتوم»
اسلوونی - دریاچه بلِد

فرادید | موسسه پژوهشی لگاتوم هر ساله اسامی کشورهای برتر را بر اساس شاخص رفاه معرفی می‌کند. اندیشکده لگاتوم برای معرفی مرفه‌ترین کشورها مطالعات فراوانی را انجام می‌دهد.

به گزارش فرادید به نقل از بیزینس اینسایدر، شاخص رفاه لگاتوم رتبه‌بندی سالانه موسسه پژوهشی لگاتوم است که درباره سطح رفاه در ۱۴۲ کشور مختلف منتشر می‌شود. لگاتوم از سال ۲۰۰۷ این گزارش را منتشر می‌کند و پژوهشگران آن، شاخص رفاه را بر اساس ترکیبی از وضعیت کشورها در هشت حوزه مختلف تعریف کرده‌اند. سطح رفاه در کشورها با مقایسه وضعیت آن‌ها در هشت حوزه اقتصاد، فرصت‌های کسب و کار، حکومت‌داری، آموزش، سلامت، امنیت و ایمنی، آزادی‌های فردی و سرمایه اجتماعی سنجیده می‌شود.

میزان دارایی‌های کشور از جمله عوامل شاخص رفاه است، اما موسسه لگاتوم فاکتورهای دیگری را نیز در رتبه‌بندی خود لحاظ کرده است. گفتنی است رتبه ایران در سال ۲۰۱۴ میلادی ۱۰۷ و در سال 2015 نیز 106 بوده و بهداشت و آموزش، تنها حوزه‌هایی هستند که ایران در آن در نیمه بالایی جدول قرار گرفته است. موسسه لگاتوم به طور خاص 89 فاکتور را رتبه‌بندی‌اش به کار می‌گیرد.

لگاتوم 142 کشور را بررسی کرد و نتایج زیر به دست آمد.

26. جمهوری چک: این کشور در اروپای مرکزی واقع شده و در سال جاری میلادی سه پله صعود کرده است. جمهوری چک از نظر شاخص اقتصادی به جایگاه بسیار خوب سیزدهم صعود کرد، اما از نظر شاخص سرمایه اجتماعی جایگاه خوبی به دست نیاورد.

کشورهای برتر جهان از نگاه «شاخص رفاه لگاتوم»
پل چارلز در پراگ

25. اسلوونی: این کشور نیز همانند جمهوری چک جایگاه خوبی (58 از 142) از نظر آموزش به دست آورد. با این حال، اسلوونی یک پله سقوط کرد.

24. اسپانیا: اسپانیا در سال‌های اخیر همواره جایگاهی بین 20 تا 26 را داشته است. این کشور به دلیل آب و هوای خوب خود، مقصد شماره یک گردشگران بریتانیایی است. دو شاخص آموزش و آزادی‌های اجتماعی باعث شد تا اسپانیا به بیست و پنج کشور برتر جهان راه پیدا کند.

23. مالت: گرچه شاخص آموزش در مالت رتبه‌ای بهتر از 42 پیدا نکرد، اما شاخص‌های دیگر کمک کرد تا این کشور جایگاه سال گذشته خود را حفظ کند.

22. فرانسه: این کشور نسبت به سال گذشته یک پله سقوط کرد. شاخص سلامت فرانسه در رتبه هشتم جهان قرار دارد، اما شاخص سرمایه اجتماعی پایین باعث شد تا این کشور از فهرست بیست کشور برتر خارج شود.

21. تایوان: این کشور از نظر ایمنی و امنیت رتبه بسیار خوب ششم را به دست آورد.

20. هنگ‌کنگ: مردم هنگ کنگ از نظر شاخص ایمنی و امنیت در وضعیت بسیار خوبی به سر می‌برند. این کشور همچنین از نظر فرصت‌های پیشرفت شغلی جزو 10 کشور اول قرار دارد.

19. ژاپن: شاخص سلامت در ژاپن رتبه هفت را بین 142 کشور به دست آورده است. با این حال، مردم ژاپن از نظر آزادی‌های فردی در رتبه 33 قرار دارند که باعث شده آمار کلی آن کمی سقوط کند.

کشورهای برتر جهان از نگاه «شاخص رفاه لگاتوم»
خیابانی در مرکز توکیو

18. بلژیک: این کشور در تمام شاخص‌ها رتبه زیر 25 به دست آورد و از نظر شاخص سلامت نیز رتبه دهم را به دست آورد. این کشور در رده‌بندی کلی یک پله سقوط کرد.

17. سنگاپور: بلژیک جای خود را امسال به سنگاپور داد. این کشور از نظر شاخص اقتصادی در رتبه اول قرار گرفت.

16. اتریش: این کشور در دو مقوله جزو ده کشور برتر قرار گرفت: سلامت و کارآفرینی (و فرصت‌های شغلی). با این حال، جایگاه اتریش در سال جاری میلادی یک پله نزول پیدا کرد.

15. بریتانیا: این کشور دو پله سقوط کرد.

14. آلمان: بر اساس شاخص رفاه لگاتوم، آلمان دارای پنجمین اقتصاد برتر در جهان است که باعث شده برای چهارمین سال متوالی در جایگاه چهاردهم قرار گیرد.

13. لوکزامبورگ: شهروندان این کشور از میزان بالای آزادی‌های فردی و سلامت بهره می‌برند. اقتصاد خوب لوکزامبورگ باعث شد تا این کشور از جایگاه 16 در سال 2014 به رتبه 13 در سال جاری صعود کند.

کشورهای برتر جهان از نگاه «شاخص رفاه لگاتوم»
شهر لوکزامبورگ، پایتخت این کشور

12. ایسلند: ایسلند در اقیانوس اطلس واقع شده و در سه شاخص آزادی‌های فردی، ایمنی و امنیت، فرصت‌های شغلی و کارآفرینی رتبه زیر پنج را به دست آورده است. البته تمام این مسائل نتوانست مانع سقوط یک پله‌ای این کشور شود.

11. ایالات متحده آمریکا: این کشور از نظر بهداشت رتبه اول را کسب کرد، اما شاخص ایمنی و امنیت ایالات متحده رتبه 33 را به دست آورد.

10. ایرلند: ایرلند در سال جاری میلادی دو پله صعود کرد.

9. فنلاند: شاخص اقتصادی این کشور رتبه 33 و شاخص اعمال قوانین نیز رتبه پنجم را کسب کرد.

8. هلند: این کشور در رتبه بندی سال جاری یک پله صعود کرد. سه شاخص آموزش، سلامت و آزادی‌های فردی در هلند جایگاه بسیار خوبی به دست آورد.

کشورهای برتر جهان از نگاه «شاخص رفاه لگاتوم»
آمستردام هلند

7. استرالیا: استرالیا برای سومین سال پیاپی رتبه هفتم را کسب کرد.

6. کانادا: میزان آزادی‌های فردی در کانادا در بالاترین سطح خود قرار دارد. گفتنی است رتبه کانادا نسبت به سال گذشته میلادی یک پله نزول پیدا کرد.

5. سوئد: این کشور از بالاترین میزان فرصت‌های شغلی و کارآفرینی بهره می‌برد که همین مسئله باعث صعود یک پله‌ای این کشور نسبت به سال گذشته میلادی شد.

4. نیوزیلند: انسجام بالای اجتماعی و همبستگی مردم باعث شده تا نیوزیلند صاحب بالاترین میزان سرمایه اجتماعی در جهان باشد. این کشور همچنین لقب مرفه‌ترین کشور غیراروپایی را نیز یدک می‌کشد.

3. دانمارک: مردم دانمارک از بالاترین میزان اجرای قوانین، بالاترین سطح آموزشی و میزان بالای سرمایه اجتماعی بهره می‌برند. اگر دانمارک شاخص 16 پزشکی را کسب نمی‌کرد، ممکن بود در مجموع رتبه اول را کسب کند. با این حال، رتبه این کشور یک پله صعود کرده است.

کشورهای برتر جهان از نگاه «شاخص رفاه لگاتوم»

2. سوئیس: سوئیس برای سومین سال متوالی رتبه دوم را کسب کرد. اقتصاد سوئیس رتبه دوم و از نظر نظارت بر اعمال قوانین نیز رتبه اول را کسب کرده است.

1. نروژ: نروژ در شبه جزیره اسکاندیناوی واقع شده و بالاترین شاخص رفاه لگاتوم را از آن خود کرده است. نروژ در هفت سال گذشته همواره رتبه اول را کسب کرده است. گفتنی است نروژ تنها کشوری است که در هر یک از شاخص‌ها رتبه زیر 10 را کسب کرده است.

منبع: BusinessInsider
ترجمه: وبسایت فرادید

۰
نظرات بینندگان
  • داود ارسالی در

    15. بریتانیا = خیلی بد ..... توضح مبسوط

  • ناشناس ارسالی در

    حالا این امار رو توطئه غرب می دونن

  • وامانده ارسالی در

    ایران رتبه اول در عدم امید به آینده را کسب کرد مدال طلای این رتبه هر روزه در ابتدای صبح تقدیم لا اقل من یکی میشود نه خانه دارم نه می توانم به داشتنش فکر کنم.ونه حتی حقوقم مخارج تا ببیستم هر ماه هم را نمی دهد.نه سیگاریم نه تریاکی ونه تاکنون بعد از 50سال به یکبار هم به دادگاه نرفتم.

    • سعید ارسالی در

      دمت گرم

  • ابراهیم ارسالی در

    به نظرم این رتبه بندی کاملا اشتباهه چون جمعیت کشور ها در نظر گرفته نشده.بیشتر کشورهای رده اول کم جمعیت و کوچیکن.مطمئنا اداره انها از لحاظ کار و رفاه و ازادی و ...راحت تره تا کشورهایی مثل چین و ایران.مثلا رتبه 12 مال ایسلنده که یک جزیره پوشیده از برف که فکر نکنم بیش از هزار نفر جمعیت داشته باشه

    • ناشناس ارسالی در

      دوست عزیز لطفاً قبل از شروع به فکر کردن و استنتاج یک کم تحقیق هم داشته باشید مثلاً در ویکیپدیا نام ایسلند رو جستجو کنید

    • مجيد ارسالی در

      كمي مطالعه كن برادر من

  • ناشناس ارسالی در

    جزئیات شاخصهای مختلف ایران؟

  • ناشناس ارسالی در

    پس ایران کجاست؟ آخر قبل از افغانستان

    • ناشناس ارسالی در

      ببخشید قبل؟ اون موقعی که ما با اینترنت 8 کیلو بایت در ثانیه و پراید پز میدادیم افغانستان اینترنت 4 مگ و بنز سوار بودن

  • سعید ارسالی در

    اختلاس ها و بد اخلاقی های جامعه ایران اگر بذاره ایران هم کمی صعود می کنه

  • محسن ارسالی در

    چقدر خوبه وقتی اینجور آمارها رو قرار میدید از کشور خودمونم نام ببرید و موقعیتش رو بگید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید