با جادوی ده‌گانه خیار آشنا شوید!

با جادوی ده‌گانه خیار آشنا شوید!

اگر می‌خواهید سبزیجات بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید، خیار گزینۀ بسیار خوبی است. خیار در رژیم‌های غذایی سنتی کشورهای مختلف جایگاه خاصی دارد و دلیل اصلی این امر هم مفید بودن خیار برای سلامتی است.

کد خبر : ۵۳۲۲
بازدید : ۱۶۳۱۰
فواید خیار؛ از جلوگیری از یبوست تا خواص ضدسرطان

فرادید | اگر می‌خواهید سبزیجات بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید، خیار گزینۀ بسیار خوبی است. خیار در رژیم‌های غذایی سنتی کشورهای مختلف جایگاه خاصی دارد و دلیل اصلی این امر هم مفید بودن خیار برای سلامتی است.

به گزارش فرادید به نقل از هافینگتون‌پست، تحقیقات نشان داده است که خیار خواص ضددیابت، آنتی اکسیدان، سم‌زدایی دارد و برای درمان سوزش پوست و یبوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. در زیر با 10 فایدۀ خیار برای سلامتی آشنا می‌شوید.

آب بدنتان را تامین می‌کند
95.2 درصدِ خیار را آب تشکیل می‌دهد. بعنی با خوردن 140 گرم خیار، 150 میلی‌لیتر آب وارد بدنتان می‌شود. این معادل 26 درصد آبی است که به طور میانگین در روز از طریق غذا وارد بدنتان می‌کنید.

سلامت قلب
خیار حاوی پتاسیم است که برای پایین آوردن فشار خون مفید است. تحقیقات در زمینۀ مصرف پتاسیم نشان داده است که مصرف بیشتر پتاسیم "با نرخ پایین‌تر سکته نسبت دارد و می‌تواند ریسک کلی بیماری‌های قلبی و عروقی را پایین بیاورد."

کمتر از دو درصد بزرگسالان آمریکایی روزانه به مقدار توصیه شده، یعنی 4700 میلی‌گرم، پتاسیم مصرف می‌کنند. خوردن خیار راه آسانی برای افزایش میزان پتاسیم مصرفیتان است.

حفاظت از مغز در برابر بیماری‌های اعصاب
مادۀ ضدالتهابی‌ای به نام فیسِتین در خیار وجود دارد. این ماده در تمشک و انگور هم یافت می‌شود.

دانشمندان اخیراً دریافته‌اند که فیستین نقش مهمی در سلامت مغز ایفا می‌کند: فیستین "قادر است از تاثیر بیماری‌های اعصاب مرتبط با سن بر عملکرد مغز بکاهد" و همچنین کمک می‌کند که عملکرد شناختی در مبتلایان به آلزایمر حفظ شود.

حفاظت از پوست در برابر تاثیرات افزایش سن
فکر می‌کنید که چرا از خیار اینقدر در محصولات مراقبت از پوست استفاده می‌کنند؟ ثابت شده است که خیار می‌تواند به عنوان عامل ضدچین و چروک در محصولات آرایشی مورد استفاده قرار بگیرد و می‌تواند از پوست ما در برابر آثار بالا رفتن سن محافظت کند.

مبارزه با التهابات بدن و کاهش خطر سرطان
خیار می‌تواند در کاهش واکنش التهابی در بدن کمک کند. خیار حاوی پلی‌فنول‌هایی به نام لیگنان است که احتمالاً می‌توانند خطر برخی سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهند.

خیار همچنین حاوی مواد مغذی گیاهی به نام کیوکوربیتاسین است که خاصیت ضدسرطان دارند.

مسکن درد
فلاوونویید‌ها، که مواد ضدالتهاب هستند، و تانین‌های موجود در خیار، آزاد شدن رادیکالهای آزاد را در بدن محدود می‌کنند و بدین ترتیب از مقدار درد می‌کاهند.

در مورد خاصیت ضددرد خیار اینگونه در ژورنال داروسازان جوان توضیح داده شده است: "این گیاه از قدیم برای التیام سردرد مورد استفاده قرار می‌گرفته است؛ تخم‌های آن خنک کننده و ادرارآور است و آب این میوه مغذی است و از آن در لوسیون‌های ضدآکنه استفاده می‌شود.

کاهش بوی بد دهان
دلیل بوی بد دهان، وجود باکتری در دهان است. سبزیجات غنی از فیبر و آب، همچون خیار، می‌توانند باعث افزایش تولید بزاق در دهان شما شوند، و بزاق کمک می‌کند که باکتری‌هایی که باعث بوی بد می‌شوند، شسته شود.

حفاظت از استخوان
خیار منبع خوبی از ویتامین کا است. 240 گرم خیار می‌تواند 22 درصد از میزان روزانۀ توصیه‌شده برای بدن را تامین کند. این ویتامین برای سلامت استخوان ضروری است. در مقابل، کمبود ویتامین کا خطر شکستگی استخوان را افزایش می‌دهد. ویتامین کا همچنین برای بهبود جذب کلسیم در استخوان‌ها اهمیت دارد.

جلوگیری از یبوست
خیار سرشار از آب است و پوست آن حاوی فیبر نامحلول است. آب و فیبر به غذا کمک می‌کنند تا سریعتر و راحت‌تر در دستگاه گوارش حرکت کند و بدین ترتیب مانع از یبوست می‌شود.

حفظ وزن مناسب
خیار کالری بسیار کمی دارد (16 کالری در هر 240 گرم) و همچنین در پوست خود فیبر دارد. غذاهایی که فیبر دارند به حفظ وزن متناسب کمک می‌کنند.

راههای زیادی برای لذت بردن از خیار وجود دارد: به صورت خام در سالاد، به صورت خیار شور، یا استفاده از آب آن. سعی کنید حتماً از خیار ارگانیک استفاده کنید.
۰
نظرات بینندگان
  • محمد ارسالی در

    آیا اینو هم میدونید که کشاورز بیشترین سموم شیمیایی را در محصول خیار بکار میگیرد.آیا اینو هم میدانید که سم اسلحه ای مخرب بر ضد تولید است که متاسفانه سازمان حفظ نباتات کل کشور و سازمان محیط زیست تا کنون چاره اندیشی در این زمینه انجام نداده اند.آیا میدانید که ده هزار سم فروشی غیر مجاز در کل کشور در حال انجام فعالیت هستن که تا کنون هیج قدرتی آنها را پلمپ نکرده است.لطفا از طریق سازمانهای مربوطه اطلاع رسانی کنید.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید