چرا زنان در دوران بارداری جوش می‌زنند؟

يک نوزاد کوچولو مي‌تواند زندگي‌تان را پر از شادي کند، اما پذيرش مسئوليت هم کار راحتي نيست. اگر مي‌خواهيد صاحب فرزند شويد، هر هفته با ما همراه باشيد. از اولين گام تا تولد فرزندتان با شما خواهيم بود.

کد خبر : ۲۴۴۰
بازدید : ۹۸۸۹۶
يک نوزاد کوچولو مي‌تواند زندگي‌تان را پر از شادي کند، اما پذيرش مسئوليت هم کار راحتي نيست. اگر مي‌خواهيد صاحب فرزند شويد، هر هفته با ما همراه باشيد. از اولين گام تا تولد فرزندتان با شما خواهيم بود.

اوايل حاملگي بعضي خانم‌ها با مشکل‌آکنه يا جوش صورت مواجه مي‌شوند که بشدت هم آزاردهنده است. براساس بررسي‌ها، خانم‌هايي که در دوران قاعدگي با افزايش ناگهاني جوش‌هاي صورت روبه‌رو هستند در دوران حاملگي بيشتر از بقيه جوش مي‌زنند. شايد برايتان جالب باشد بدانيد خانم‌هايي که هميشه آکنه دارند اوايل حاملگي آکنه‌هاي آنها نه‌تنها بدتر نمي‌شود، بلکه بهتر هم مي‌شود.

چرا در دوران بارداري جوش مي‌زنيم؟
نتايج مطالعات نشان مي‌دهد اين احتمال وجود دارد که از هر دو زن باردار يک نفر به آکنه مبتلا شود و دليل آن افزايش سطح هورمون در سه ماهه اول بارداري است. در واقع وجود سطح بالاي هورمون موجب مي‌شود پوست ميزان چربي طبيعي بيشتري توليد کند که عامل بروز آکنه است؛ اما اين جوش‌ها فقط مربوط به اوايل بارداري نيستند، بلکه گاهي تا پايان حاملگي از بين نمي‌روند.

داروهاي مجاز و ممنوع
هر چند بروز يا تشديد آکنه در دوران بارداري يک موضوع تقريبا شايع و طبيعي است اما جوش‌ها به دو دليل مهم بايد درمان شوند و در صورت امکان از بروز آنها پيشگيري کرد. اول از همه اين‌که براي فرد آزاردهنده هستند و بر زيبايي تاثير مي‌گذارند و ممکن است بر اثر تحريک جاي آنها روي صورت بماند. به گفته متخصصان، استفاده از داروهاي موضعي مثل آزلائيک اسيد و بنزوئيل پروکسيد مي‌تواند مفيد باشد، اما بهتر است از مصرف داروهاي خوراکي پرهيز شود. رتينوئيدهاي موضعي نيز در اوايل حاملگي جزو داروهاي ممنوعه هستند. از طرفي ترکيبات ساليسيليک اسيد هم معمولا توصيه نمي‌شود. در اين ميان آکوتان داروي موثر در درمان آکنه‌هاي شديد است، ولي به دليل اثرات سوء و شديد روي جنين در دوران بارداري به هيچ‌وجه نبايد مصرف شود.

اين غذاها را نخوريد
براي پيشگيري و کاهش آکنه دوران بارداري، خانم حامله بايد مواد غذايي حاوي فيبر، ويتامين A ، B ، کروم و اسيدهاي چرب را در رژيم غذايي روزانه‌اش بگنجاند؛ اما کافئين، شکر و غذاهاي چرب باعث بروز آکنه و بدتر شدن وضيعت آنها خواهد شد. پس مصرف آنها بايد بسيار محدود باشد.

توصيه‌هاي طلايي
به‌طور کلي مراقبت‌هاي معمول پوستي مثلا پاک کردن محصولات آرايشي و حتي باقيمانده ضدآفتاب، شب هنگام خواب در کنار شستشوي منظم در پيشگيري و درمان آکنه بارداري موثر است. از طرفي استفاده از يک صابون ملايم به منظور پاک کردن چربي اضافي پوست تا حد زيادي به بهبود جوش‌ها و کاهش التهاب آنها در کوتاه مدت کمک مي‌کند. پس دو بار در روز صورتتان را بشوييد و هنگام شستشو حتما از صابون‌ها، فوم‌ها يا ژل‌هاي فاقد چربي و الکل استفاده کنيد. همچنين براي هر بار خشک کردن صورت از دستمال کاغذي تميز استفاده کنيد، چون حوله مي‌تواند باعث تشديد جوش‌ها شود. در عين حال، پس از شستشوي صورت حتما پوست‌تان را با کرم‌هاي مرطوب‌کننده بپوشانيد و مصرف کرم‌هاي ضدآفتاب فاقد چربي را هرگز فراموش نکنيد.

منبع: جام جم
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید