بابک زنجانی: آدم حرفه‌ای هستم

کد خبر : ۷۱۲۲
بازدید : ۱۴۳۴
بیست‌وسومین جلسه رسیدگی به پرونده متهمان نفتی دقایقی قبل در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی و به صورت علنی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، جلسه رسیدگی حدود ساعت 9 صبح با قرائت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد.

* هر سه متهم در جلسه دادگاه حضور دارند.

* خواهران متهم ردیف اول و برخی از اعضای خانواده متهمان به دادگاه آمده‌اند.

* در ابتدای جلسه قاضی صلواتی مواد 353، 354 و 358 قانون آیین دادرسی کیفری را قرائت کرد و از متهم ردیف سوم خواست که با حضور در جایگاه، ادامه دفاعیات خود را قرائت کند.

«ح. ف. ه» با حضور در جایگاه پیش از شروع دفاعیاتش گفت: عملا ماده 353 قانون آیین دادرسی کیفری اجرا نمی‌شود؛ زیرا اسم من در رسانه‌ها برده می‌شود. از شما می‌خواهم تذکری در این زمینه بدهید.

متهم ردیف سوم پرونده گفت: من در تشکیلات بابک زنجانی هیچ جایگاه تشکیلاتی نداشتم و فقط عضو غیر موظف هیات مدیره بودم و می‌بایست یک سهام داشته باشم که حتی آن را هم نداشتم. در کیفرخواست بارها آمده که زنجانی تصمیم‌گیر، تصمیم ساز و مالک بوده و دیگران هیچ‌اند که همینطور هم بود. ارتباط من با زنجانی فقط یک رابطه دوستی آن هم بدون منفعت بوده است.

وی یادآور شد: در طی دوران اختلافم با زنجانی که توسط وی به زندان افتادم آقای زنجانی گفته که من کارمند اخراجی وی بودم. در حالی که دروغ است و من عضو هیات مدیره ایشان بودم.

بابک زنجانی پس از بیان این مطلب توسط متهم ردیف سوم گفت: من آقای «ح. ف. ه» را به زندان نینداختم بلکه ایشان بیمارستان پارسیان را به مجموعه من واگذار کرد و 50 میلیارد تومان پول گرفت که سندش جعلی بود و با شکایتی از سوی یک ارگانی به زندان می‌رود. حتی من سند آوردم تا وی را از زندان بیرون بیاورم؛ بنابراین چطور می‌گوید که من او را به زندان انداختم.

متهم ردیف سوم پرونده در طی قرائت دفاعیات خود احادیث و روایاتی از امامان را بیان می‌کرد و گفت: بارها موضوع جعل را برای من بیان کردند در حالی که هیچ وقت سند و مدرکی از آن نیامده است. آیا برای پیروز شدن باید از هر وسیله‌ای استفاده کرد. هیچ سندی وجود ندارد که من در نفت حضور داشتم. یک نفر از نفتی‌ها بیاید و بگوید که من در نفت حضور داشتم.

در این هنگام وکیل شرکت اچ کی گفت: اینکه ایشان می‌گوید من با نفت ارتباطی نداشتم درست نیست؛ چرا که وی امضاء کننده سورینت بوده است.

در ادامه متهم ردیف سوم موضوع تفاهم نامه سازمان تامین اجتماعی را بیان کرد که پس از آن نماینده سازمان تامین اجتماعی توضیحاتی را ارائه داد و بابک زنجانی پس از صحبت‌های نماینده سازمان تامین اجتماعی گفت: من به سازمان تامین اجتماعی ارز داده بودم و شما در قبال ارز چک به من دادید که بالای چک‌ها ارز نوشته شده بود و هر محاسبه‌ای که شده بود خودتان کرده بودید. محاسبه من رقم ارزی بوده که شما بالای چک آن را نوشتید.

در این هنگام بابک زنجانی مجددا خواست در میان صحبت‌های نماینده سازمان تامین اجتماعی صحبت کند که قاضی صلواتی به او اخطار داد.

رییس شعبه 15 دادگاه انقلاب خطاب به متهم ردیف سوم گفت: شما گفته‌اید وضع بابک زنجانی آنقدر بد بوده که به وی پول قرض می‌دادید اما زمانی که شما از مجموعه غدیر بیرون می‌آیید آقای زنجانی یک بنز به مبلغ 700 میلیون تومان برای شما می‌خرد، در این رابطه توضیح دهید؟

«ح.ف.ه» گفت: بخشی از پول را آقای زنجانی داده است.

قاضی صلواتی مجدداً خطاب به متهم گفت: شما با آقای زنجانی به مالزی برای خرید FIIB می‌روید و نقش اساسی در اداره بانک ‌FIIB داشته‌اید که متهم پاسخ داد: تمام کارها توسط خود آقای زنجانی صورت می‌گرفت.

رییس شعبه 15 دادگاه انقلاب گفت: شما با توجه به آشنایی که با مدیرعامل بانک ملت داشته‌اید در جهت فروش 60 درصد از سهام FIIB به بانک ملت تلاش می‌کنید تا معامله انجام شود. شما در تاریخ 26 تیرماه سال 90 به عنوان عضو هیات مدیره FIIB قرارداد امضا می‌کنید.

متهم پاسخ داد: آقای زنجانی قبل از آشنایی من با مدیرعامل بانک ملت، آشنا بود و پیش او رفته بود و بانک ملت به دلیل اینکه تحریم شده بود به دنبال خرید بانک بود.

قاضی صلواتی خطاب به متهم ردیف سوم پرونده نفتی گفت: شما از قبل مدیرعامل وقت بانک مسکن و مدیرعامل وقت بانک ملت را می‌شناختید که متهم گفت: خیر، اینطور نیست.

قاضی صلواتی از متهم بپرسید: چرا 5 میلیون یورو را دریافت کرده‌اید که متهم گفت: قرار بود این پول را بدهند ولی پولی به من داده نشد. صورتجلسه آن موجود است.

قاضی صلواتی از متهم پرسید پس چرا به مالزی رفتی و قرارداد را امضا کردی؟

متهم گفت: من پولی را دریافت نکردم. مانده بدهی‌ام به صورت ریالی بود که عین مبلغ عودت داده شد. قاضی در این هنگام گفت: یعنی مجانی کار کردی؟

متهم گفت: وقتی بدهکار بودم مجانی کار کردم.

قاضی صلواتی گفت: در حرف‌هایت صداقت نیست و از متهم پرسید: در رابطه با فروش گازوئیل به صندوق مشترک ایران و عربستان توضیح بده؟

متهم ردیف سوم گفت که از آن اطلاعی ندارم که قاضی صلواتی خطاب به وی گفت: یعنی آقای «م.الف» دوست شما نبوده است؟ این آقا توسط شما به بابک زنجانی معرفی می‌شود و معامله صوری را انجام می‌دهد که فروشنده آن شرکت ایزو بوده است و وی را پیش بانک مسکن می‌برید و 440 میلیون تومان پول می‌گیرد.

متهم مجدداً گفت: خیر، ایشان دوست من نبوده و در دفتر آقای زنجانی با وی آشنا شدم، این موضوعی که شما گفتید صحت ندارد.

رییس شعبه 15 دادگاه انقلاب از متهم خواست که در مورد گشایش اعتبارات اسنادی توضیحاتی را ارائه دهد و به وی گفت: شما عضو هیات مدیره SCT بوده‌اید و تمام صورت‌جلسات را امضا کرده‌اید که متهم پاسخ داد: من چیزی را امضا نکرده‌ام و این موضوعات، موضوعات مطرح در کیفرخواست است.

قاضی صلواتی گفت: خیر اینطور نیست، امضای شما پای اسناد است و آن را اسکن کرده‌اید. در رابطه با موضوع برات در خارج از کشور که آقای زنجانی آن را اسکن کرده، موضوع را پذیرفته و چیزی هم نگفته است. اما شما قبول نمی‌کنید که متهم پاسخ داد روحم از این موضوع خبردار نیست و به والله اینطور نبوده است.

قاضی صلواتی به وی گفت: در جایی آقای زنجانی گفته که شما از موضوع ال‌سی‌ها اطلاع داشته‌اید که متهم پاسخ داد: اینطور نیست و من صورتجلسه‌ای را در این زمینه امضا نکرده‌ام.

قاضی صلواتی گفت: مساله دیگر حضور شما در تاریخ 7 تیرماه سال 91 در بانک مرکزی است. شما نقش موثر و فعالی با عوامل مرتبط با جلسه داشته‌اید که متهم باز مدعی شد این موضوع دروغ و تهمت است. من هیچ کاری نکرده‌ام و در آن جلسه 60 نفر دیگر مانند اینجا حضور داشته‌اند.

رییس شعبه 15 دادگاه انقلاب گفت: شما حضورتان موثر بوده. شما در بانک مسکن نیز نقش فعالی داشته‌اید. شما در حواله‌ 442 میلیاردی در حساب سازمان تأمین اجتماعی و بانک مسکن نقش فعالی داشته‌اید که متهم گفت این ادعای کیفرخواست است. من چه فعالیتی در بانک مسکن کرده‌ام، در کدام جلسه بوده‌ام؟

قاضی صلواتی خطاب به وی گفت: شما عضو هیات مدیره FIIB بوده‌اید و دو حواله به مبلغ 1 میلیارد یورو به حساب SCT کیش صادر می‌کنید. شما همه را به کیفرخواست وصل می‌کنید، ما بیکار نبوده‌ایم که بیاییم اینجا بنشینیم.

متهم گفت: روحم از این موضوعات هم خبردار نیست.

قاضی صلواتی گفت: در امضای تفاهم‌نامه سازمان تأمین اجتماعی در 27 فروردین سال 91، شما عضو هیات مدیره سورینت قشم بوده‌اید. چرا از بابک زنجانی نپرسیدید که 4 میلیارد یورو را از کجا آورده‌ است؟ شما وضعیت بابک زنجانی را خوب می‌دانستید. وقتی گفت وام راشما امضا کردید و ماشین امضا بودید که متهم پاسخ داد ایشان آن مبلغ را تایید کرد.

قاضی صلواتی ادامه داد: بانک مسکن حواله 442 ینی را صادر و به سازمان تأمین اجتماعی می‌دهد و طرف حساب آن شما و بابک زنجانی هستید که متهم پاسخ داد: من از آن اطلاعی ندارم که قاضی صلواتی گفت به جای حساس که می‌رسید می‌گویید من چه کاره بوده‌ام. اختلاف چک‌ها و حواله سازمان تأمین اجتماعی (تبدیل ین به ریال) یک علامت بزرگ برای دادگاه است.

رییس شعبه 15 دادگاه انقلاب ادامه داد: سئوالات ما بر اساس 209 جلد پرونده است نه کیفرخواست.

متهم ردیف سوم گفت: در کیفرخواست ‌آمده که بزه در سال 91 اتفاق افتاده در حالی که بدهی من در سال‌های 89 و 90 بوده است.

قاضی صلواتی گفت: از شما می‌خواهم صادقانه مسئولیت‌هایی را که در مجموعه بابک زنجانی داشته‌اید بیان کنید.

متهم پاسخ داد: من فقط عضو غیر موظف هیأت مدیره سورینت بودم و عضو هیات مدیره یک هتل و قشم ایر بوده‌ام.

قاضی صلواتی گفت: اجازه دهید من برای شما بگویم. شما عضو هیأت مدیره FIIB، کنت بانک، رئیس هلدینگ سورینت قشم، ‌عضو هیات مدیره SCT و نایب رئیس هتل سورینت و هواپیمایی قشم بوده‌اید. شما سهامدار بودید که متهم گفت یک سهم نوشته شد و بعد هم بدون اینکه مطالبه‌ای شود آن را گرفتند.

قاضی صلواتی خطاب به متهم ردیف سوم گفت: شما نامه‌ای را به آقای بابک زنجانی نوشته‌اید و در آن نامه گفته‌اید که کارمند وی نبوده‌اید بلکه رئیس هیأت مدیره و سهامدار بوده‌اید که متهم پاسخ داد: زمانی که بازپرس با عصبانیت آمد و این موضوع را به من گفت من گفتم که عضو هیأت مدیره بوده‌ام و به اینکه بابک زنجانی گفته من کارمند اخراجی‌اش بودم اعتراض کردم که نهایتاً قرار بازداشت صادر شد.

قاضی صلواتی از متهم پرسید: دریافتی‌ شما از مجموعه‌های بابک زنجانی چقدر بوده است؟ قاضی گفت شما از فروش سهام FIIB حدود 5 میلیون یورو اخذ کرده‌اید، یک بنز اس 500 به مبلغ 700 میلیون تومان بابک زنجانی برایت خریده، یک ویلا در چین، منزل ویلایی در شهرک غرب، یک میلیارد کادو عروسی دخترت را دریافت کرده‌ای. شما در توافق شفاهی با بابک زنجانی گفته‌ای که باید 3 درصد از کلیه درآمدهای وی به شما تعلق بگیرد. دریافتی شما از شرکت سورینت کیش 14 میلیارد بوده است.

متهم پاسخ داد: سند آن کجاست؟ این بدهی است که من باید پرداخت کنم. من بدهی‌ام را به بابک زنجانی با فروش آپارتمانی در مرزداران پاس کردم و این موضوع مربوط به سال 89 است.

قاضی صلواتی به وی گفت: طبق گفته‌های بابک زنجانی در موضوع بیمارستان پارسیان، شما عالماً اسناد مجعول بیمارستان پارسیان را به بابک زنجانی فروخته‌اید که 100 میلیارد تومان باید پرداخت می‌شده که شما 440 میلیارد آن را در 4 فقره چک گفته‌اید که پرداخت می‌شود. در ردیابی چک‌ها مشخص شد که بخشی از مبلغ توسط نزدیکترین بستگان شما 2 میلیارد تومان دریافت شده است. مأموران امنیتی این موضوع را به دادگاه گزارش دادند و شما خیالتان راحت باشد.

قاضی صلواتی در جلسه امروز گفت: موضوع بیمارستان پارسیان در دادسرای کارکنان دولت در حال رسیدگی است.

متهم ردیف سوم پرونده گفت: در کیفرخواست عنوان شده که برخی از اتهامات نشأت گرفته از راهنمایی و همراهی و معرفی من بوده است و نگارنده کیفرخواست در صفحات 7 و 8 آورده که تفکیک اقدامات متهمان به دلیل همراهی‌شان میسر نیست، در حالی که بیش از 200 نفر مورد بازپرسی قرار گرفتند و بیش از 200 جلد پرونده است و قریب به دو سال متهمان در اختیار بوده‌اند؛ بنابراین چگونه تفکیک اقدامات متهمان امکان‌پذیر نیست؟

وی ادامه داد: در صفحات مختلف کیفرخواست آمده که بابک زنجانی با حمایت متهمان به نفت معرفی می‌شود. در حالی که شبکه بانکی کشور، بانک مرکزی، بانک‌های ملت و مسکن و سایر بانک‌ها معرف زنجانی بوده‌اند. من به غیر از دو نفر یعنی آقایان «ش» و «م.ش» در سال 87 و سه نهاد دیگر زنجانی را به جایی معرفی نکردم. اگر صرف معرفی جرم است پس باید همه افرادی که فرد دیگری را معرفی می‌کنند مجرم باشند. آیا کسی علم غیب داشت که بابک زنجانی بانک بخرد و بعداً همکاری نفتی خواهد داشت.

متهم ردیف سوم پرونده در ادامه دفاعیات خود به موضوع تفاهم‌نامه بابک زنجانی و سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: شناسایی و کارشناسی شرکت‌های تامین اجتماعی بر عهده من بود در حالی که من شرکت ها را شناسایی نکردم بلکه کارشناسی کردم و زنجانی از یک ماه قبل با من تماس گرفت و گفت که شرکت‌ها چگونه‌اند و من هم بررسی اولیه را انجام دادم و گفتم که شرکت‌ها خوب نیستند و وقتی تفاهم‌نامه را برای امضاء آوردند به آن‌ها گفتم تفاهمنامه اشکال دارد و باید شرکت‌های بورسی از شرکت‌های غیربورسی جدا شود و نمی‌توان شرکت‌های بورسی را اینگونه به فروش رساند و شرکت ها ضرر ده هستند، اما مرتضوی پاسخ داد که مجوز این کار را از رئیس‌جمهور گرفته است.

وی با بیان اینکه اسم او را در تفاهم‌نامه اضافه کردند و اصرار داشتند امضاء کند، گفت: از جمله دلایلی که تفاهمنامه را امضا کردم این بود که اولاً این کار به راحتی انجام نمی‌شد و برای واگذاری هر شرکت باید یک توافقنامه وجود می‌داشت. ضمن اینکه آقای مرتضوی اصرار به امضای تفاهمنامه داشت و به خاطر سال‌هایی که در دستگاه قضایی خدمت کرده بود و آشنایی به مسائل حقوقی، تفاهم‌نامه را امضا کرد، البته این تفاهمنامه تعهدی را برای کسی ایجاد نمی‌کند. همچنین شرکت‌های موجود در لیست ارائه شده زیان‌ده بودند و مرتضوی در آن جلسه قول داد چند شرکت خوب نیز به لیست اضافه کند.

«ح.ف.ه» ادامه داد: چند روز بعد زنجانی به مسافرت رفت و سفرش طولانی شد. متوجه شدم در دبی گرفتار شده و نمی‌تواند از کشور خارج شود. با معاون وقت اقتصادی وزارت متبوعم تماس گرفتم و وقت ملاقات خواستم. در جلسه با وی متوجه شدم برای رفع مشکل زنجانی در دبی به اندازه کافی فعال هستند.

در آن جلسه موضوع تامین اجتماعی را مطرح کردم که پاسخ دادند در جریان موضوع قرار داریم و کار خوبی است زیرا هم به نفع تأمین اجتماعی تمام می‌شود و هم منابع وارد کشور می‌شود. خیالم راحت شد که خرید تأمین اجتماعی با تأیید بوده و بعد از آن نیز دیگر نه پیگیری کردم و نه کاری انجام دادم تا اینکه زنجانی تماس گرفت و گفت مبالغ را به حساب تأمین اجتماعی واریز کرده و از من خواست برای گرفتن چک تضمین به دفتر مرتضوی بروم.

وی افزود: به دفتر مرتضوی رفتم و او گفت که بانک مسکن تأییدیه پول‌های واریزی را داده است. وقتی چک را نشان داد دیدم روی چک مبلغ ارزی نوشته شده است که به مرتضوی گفتم که چک اشکال دارد. با زنجانی تماس گرفتم و موضوع را مطرح کردم و او تلفنی به مرتضوی گفت به جای یک چک 4 یا 5 چک صادر کند و همچنین مبلغ چک به ریال باشد. مدت تقریباً زیادی طول کشید تا مرتضوی با تماس‌هایی که با بیرون داشت نرخ برابری ین به ریال را محاسبه کرد و پس از صدور چک آنها را به تقاضای زنجانی به آقای «م» تحویل دادم و بعد هم دیگر مطلع نشدم.

وی مدعی شد: من در این ماجرا به عنوان یک کارشناس چه کار باید می‌کردم که نکردم. ضمن اینکه هیچ کس با نیت سوء دنبال خرید شرکت‌های زیان‌ده نمی‌رود. همچنین با خرید این شرکت‌ها منابع زیادی وارد کشور می‌شد و در ضمن اتفاقی هم نیفتاده و به مقدار یک چوب کبریت از اموال سازمان تأمین اجتماعی در اختیار زنجانی قرار نگرفته و تأمین اجتماعی متضرر نشده است.

در این هنگام نماینده تامین اجتماعی گفت: یکی از موضوعات شکواییه ما تبدیل نرخ ین به ریال بوده که آقای زنجانی نگفته به چه صورت تبدیل انجام شده است زیرا در تفاهم نامه آمده بود که تبدیل ین به ریال باید یا از صرافی بانک ملی باشد یا ملت. کارشناسان هم گفته اند که مجوز بانک ملی لغو شده و بانک ملت هم نمی توانسته انجام دهد.

«ح.ف.ه» گفت: در آن زمان زنجانی نبود و مرتضوی سعی کرد از طریق مدیرعامل وقت بانک رفاه تبدیل نرخ را در آورند؛ لذا زنجانی هیچ دخالتی در این زمینه نداشت.

در این هنگام قاضی صلواتی گفت: اختلاف ین به ریال 440 میلیارد ین بوده که 640 میلیارد تومان می شود. این اختلاف برای ما علامت سوال است؟

در این هنگام بابک زنجانی گفت: من آدم حرفه‌ای هستم، برایم فرقی نداشت صرافی بانک ملت باشد یا ملی. ما از لحظه‌ای که چک را گرفتیم ضمانت پول خودم را گرفته‌ام.

قاضی صلواتی خطاب به متهم ردیف سوم گفت: چرا اختلاف حواله بین چک‌ها اینقدر فاحش است؟

نماینده سازمان تامین اجتماعی گفت: حواله ارزی که کارشناسان بانک مرکزی اعلام می کنند مبلغ 442 میلیارد است. موضوع این است که این دو میلیارد اضافه نوشته شده است.

بابک زنجانی خطاب به وی گفت: چک را شما صادر کردید از من می پرسید.

نماینده سازمان تامین اجتماعی گفت: باید موضوع از بانک مرکزی پرسیده شود. آقای «ح.ف.ه» می گوید که مجوز شرکت سازمان تامین اجتماعی باید از رییس جمهور اخذ شود در حالی که طبق قانون سازمان تامین اجتماعی سازمان غیردولتی است و فروش سهام آن در اختیار هیات مدیره است و نیاز به مجوز رییس جمهور ندارد. در تفاهم‌نامه نیز آمده بود که باید یک فقره چک اخذ شود که بعدا به 5 فقره چک تبدیل می شود.

وی افزود: شرکت سورینت تحت قانون بلژیک است و دو سند داخلی دارد و طبق این دو سند سورینت به هر شکلی موظف است که با اعضایش قطع ارتباط کند؛ لذا می خواهم از متهم بپرسید که قطع ارتباط چه زمانی به وی اعلام شده است؟

متهم ردیف سوم پرونده گفت: خودشان شبانه هماهنگ کردند و مدیر عامل وقت بانک رفاه موضوع را پیگیری می کرد. روی چک ها هم ارز نوشته شده بود و برای تبدیل به ریال آن را به 5 چک تبدیل کردند. از همه صرافی بانک ها سئوال کردند و در آن موقع شب هم بانک مرکزی تعطیل بود.

وی در رابطه با اتهام پولشویی گفت: من به زنجانی بدهکار بودم آیا منظور از پولشویی بدهکاری شخصی اشخاص است.

در این هنگام نجفی نماینده دادستان گفت: آقای قاضی تا کجا این توهین‌ها ادامه دارد؟ آقای «ح.ف.ه» مودبانه حرف بزن. شما مدام مسایلی را درباره نگارندگان کیفرخواست مطرح می کنید که منصفانه نیست.

متهم ردیف سوم گفت: من راجع به دادخواست صحبت می کنم. در کیفرخواست آمده که من 5 میلیون یورو دریافت کرده ام که صحت ندارد. دریافتی های من مربوط به سال‌های 88 تا 90 است. زنجانی چیزی از اموال خود را به نام من نکرده است. شایعه شده که هزار میلیارد تومان در دبی و قطر به حساب های من واریز شده که غلط است؛ زیرا که من هیچ گاه به قطر نرفتم و در دبی هم حساب ارزی نداشتم.

متهم ردیف سوم درباره‌ خرید بانک FIIB گفت: سعی شده که القا شود خرید آن به صورت گروهی و توسط سه متهم صورت گرفته در صورتی که اولا آقای «م. ش» زمانی که آمد بانک‌ها خریداری شده و در اولین سفری که به همراه آقای زنجانی رفته بودم دو نفر دیگر حضور داشتند که اقدامات اولیه را انجام داده بودند؛ بنابراین من کاملا از موضوع بی اطلاع بودم. در آن مقطع زمانی هر فعال اقتصادی می‌دانست که برای حل معضل در خارج از کشور باید بانک داشته باشد. نمی‌شود که هر کسی که بانک خریده با فساد همراه بوده است.

وی مدعی شد: من یک سنت هم جابجا نکردم و مسئولیت اجرایی نداشتم، اگر غیر از این است مدرک آن را ارائه دهید. این ادعا که مطرح شده من عضو هیات مدیره FIIB و کنت بوده‌ام یک ادعای غلط است؛ زیرا باید تابعیت آن کشور را داشته باشم و در حوزه بانکی سابقه هم داشته باشم. لذا هیچ مدرکی وجود ندارد که چنین چیزی ثبت شده باشد. هر کسی که این اظهار نظر را می‌کند قطعا دروغ می‌گوید. با وجود اینکه من نه سهام دار بودم و نه مدیر، ولی باید جرم را بر دوش بکشم.

«ح.ف.ه» ادامه داد: من به عنوان یکی از اعضای هیات مدیره SCT و سورینت معرفی شدم و جابجایی سهام بین آقای زنجانی و بانک ملت صورت گرفت و من و آقای زنجانی آن را امضاء کردیم. تنها کسی که در مجموعه‌ها نقشی نداشت من بودم؛ متاسفانه در کیفرخواست طوری آمده که خرید بانک به صورت هدفدار انجام شده و آن را بزرگ‌نمایی کردند، در حالی که صحت ندارد. بابک زنجانی خودش بارها گفته که مسئولیت‌ها بر عهده خودش بوده چرا اصرار دارید که نفر سوم را پیدا کنید؟

وی ادامه داد: در طی دوران تحقیق سعی شده که من را به عنوان قائم مقام و مدیر معرفی کنند و در کیفرخواست هم آمده که مدیر سابق سورینت بودم در حالی که باید بگویم مدیر به کسی می‌گویند که در چارت سازمانی دارای جایگاه بوده و از نظر عرف دارای اتاق و کارمند باشد، اما آیا با این همه تحقیقات وسیع توانسته‌اید چنین چیزی را در مورد من کشف کنید.

وی در پایان دفاعیات خود گفت: در صفحه 56 کیفرخواست طبق اظهارات خانم «ف.ل» آمده که امضاءهای موجود SCT، امضای اصل نبوده و امضای من و بابک زنجانی در آن اسکن شده است. در حالی که باید بگویم چرا باید در آنجا اصل ارائه نشود و اسکن صورت گیرد. چرا چنین اتفاقی در قشم ایر که من عضو هیات مدیره بودم نیفتاد.

پس از پایان تنفس و پس از دفاعیات متهم ردیف سوم، وکیل‌مدافع وی با حضور در جایگاه خطاب به قاضی صلواتی، گفت: من و یک وکیل دیگر متن دفاعیه را تهیه کرده‌ا‌یم که تقدیم‌تان می‌کنم.

وی ادامه داد: رئیس محترم شعبه 15 دادگاه انقلاب باید بگویم که موکل من پس از بازنشستگی از وزارت متبوع خود به عنوان عضو هیات مدیره غدیر فعالیت کرده و پس از 5 سال از آنجا می‌رود البته کماکان نیز عضو چند هیات مدیره وابسته به غدیر است.

وکیل مدافع متهم ردیف سوم گفت: در همان زمان موکلم برای اولین بار در سال 89 بابک زنجانی را در سفری که برای خرید FIIB به مالزی داشته، همراهی می‌کند. این مسافرت مقدمه‌ای است برای روابط بعدی آنها. تحقیقات دادسرا حاکی از آن است که مقدمات خرید بانک مذکور توسط «ع.ز.م» قبلاً فراهم شده بود نه توسط موکل من. موکلم پس از آن آقای زنجانی را همراهی می‌کند.

وی در رابطه با اتهامات افساد فی‌الأرض و کلاهبرداری و پولشویی در مورد موکلش گفت: افساد فی‌الأرض از موارد اتهامی است که از طریق اخلال در نظام به طور کلان به موکل منتسب شده و این عنوان استنباط دادسرا از مجموع اتهامات موکلم است. همچنین مشارکت در کلاهبرداری از سازمان تأمین اجتماعی و نیز مشارکت در کلاهبرداری از شرکت HK از جمله اتهامات دیگری است که بی‌اساس بوده و طبق قانون نیست؛ چرا که با توجه به شخصیت آقای زنجانی نقش موکلم در اقدامات وی تصنعی بوده است.

به گزارش ایسنا، قاضی صلواتی پس از اخذ دفاعیات متهم ردیف سوم و وکیل مدافع وی، پایان جلسه علنی امروز را اعلام کرد و 15 دقیقه آخر جلسه امروز بنا به درخواست نماینده دادستان غیرعلنی شد.

قاضی صلواتی اعلام کرد که جلسه بعدی دادگاه متعاقباً اعلام می‌شود.

سه جلسه نخست رسیدگی به این پرونده به قرائت کیفرخواست متهمین توسط نماینده مدعی‌العموم اختصاص یافت. پس از پایان قرائت کیفرخواست متهمان، رسول کوهپایه‌زاده وکیل‌مدافع بابک زنجانی درخواست استمهال‌ خود را برای اتمام مطالعه پرونده به رییس دادگاه تقدیم کرد و قاضی صلواتی با این درخواست موافقت کرد.

دفاعیات 200 صفحه‌ای بابک زنجانی، جلسات چهارم تا هفتم و دهم تا سیزدهم را به خود اختصاص داد.

در جلسه هشتم دادگاه، وکیل مدافع شرکت HK به قرائت شکایت موکل خود پرداخت و جلسه نهم نیز وکیل مدافع بانک مسکن شکایت این بانک را مطرح کرد.

پس از پایان یافتن دفاعیات بابک زنجانی در جلسه سیزدهم، رسول کوهپایه زاده وکیل‌مدافع وی تا جلسه هفدهم دفاعیات خود را مطرح کرد. در جلسات هجدهم، نوزدهم و بیستم «م.ش» متهم ردیف دوم دفاعیات خود را ارایه داد.

در جلسه بیست و یکم دفاعیات متهم ردیف دوم و وکیل مدافع وی به پایان رسید و متهم ردیف سوم پرونده به دفاع از خود پرداخت. جلسه بیست ‌و دوم به صورت غیرعلنی و بدون حضور رسانه‌ها برگزار شد.

قاضی صلواتی در پایان بیست‌ویکمین جلسه دادگاه گفته بود: در راستای اجرای ماده 352 قانون آیین دادرسی کیفری و با توجه به تقاضای مکرر متهم ردیف اول و نیز تقاضای متهم ردیف دوم جلسه بعدی دادگاه روز یکشنبه هفته آینده به صورت غیرعلنی برگزار می‌شود.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید