کره شمالی در آستانه پرتاب

بیراه نیست اگر بگوییم پرتاب موشک در هیچ کجای دنیا به اندازه کره‌شمالی جنجال‌آفرین نیست، هربار که تصاویر ماهواره‌ای از تحرکاتی در سایت‌های پرتاب موشک کره‌شمالی خبر می‌دهد، به ناگاه ولوله‌ای در منطقه و فرامنطقه به راه می‌افتد و وضع تحریم از سوی آمریکا هم دیگر از فرط تکرار، اثربخشی خود را از دست داده است.

کد خبر : ۱۰۹۵۸
بازدید : ۲۷۲۷
بیراه نیست اگر بگوییم پرتاب موشک در هیچ کجای دنیا به اندازه کره‌شمالی جنجال‌آفرین نیست، هربار که تصاویر ماهواره‌ای از تحرکاتی در سایت‌های پرتاب موشک کره‌شمالی خبر می‌دهد، به ناگاه ولوله‌ای در منطقه و فرامنطقه به راه می‌افتد و وضع تحریم از سوی آمریکا هم دیگر از فرط تکرار، اثربخشی خود را از دست داده است.

به گزارش شرق، در روزهای اخیر بار دیگر خبرهایی حول پیونگ یانگ منتشر شد که مقامات کشورهای همسایه کره‌شمالی و آمریکا را به جنب و جوش واداشت. یک اندیشکده آمریکایی روز جمعه اعلام کرد که تصاویر ماهواره‌ای سایت پرتاب موشک «سوهای» کره‌شمالی نشان‌دهنده عملیات سوخت‌گیری یک یا دو هفته قبل از پرتاب موشک است.

کره‌شمالی به آژانس‌های سازمان ملل گفته است که بین 8 تا 25 فوریه موشکی پرتاب می‌کند که به گفته این کشور حامل «ماهواره رصد زمین» است؛ امری که برخی کشورها آن را آزمایش موشک‌های دوربرد تلقی کرده‌اند. مؤسسه «38نورت» مستقر در واشنگتن که پروژه نظارت بر تصاویر ماهواره‌ای را برعهده دارد، اعلام کرده که تصاویر ماهواره‌ای روز چهارشنبه و پنجشنبه نشان‌دهنده ورود تانکرها به سکوی پرتاب است. به گفته این مؤسسه، حضور تانکرها احتمالا نشان‌دهنده سوخت‌گیری آنهاست.

طبق گزارش 38نورت، «در گذشته چنین فعالیت‌هایی یک تا دو هفته قبل از پرتاب صورت می‌گرفت و این زمان با زمانی که کره‌شمالی اعلام کرده مطابقت دارد». آن‌طور که منبع دولتی آمریکایی گفته، سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا بر این باورند که کره‌شمالی امروز به وقت آمریکا، یعنی دوشنبه به وقت پیونگ‌یانگ آماده پرتاب موشک است.

کاخ سفید هم با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری آمریکا در تماسی تلفنی با «شی جین پینگ» همتای چینی‌اش که متحد اصلی کره‌شمالی است، صحبت کرده و دو طرف توافق کرده‌اند که پرتاب برنامه‌ریزی‌شده کره‌شمالی اقدامی تحریک‌آمیز و بی‌ثبات‌کننده است.

رئیس‌جمهوری آمریکا و شی جین پینگ همچنین گفته‌اند که برای پاسخ‌گفتن به آزمایش هسته‌ای ماه گذشته کره‌شمالی تلاش می‌کنند؛ بااین‌همه واشنگتن و پکن هیچ‌گاه بر سر چگونگی پاسخ‌دادن به کره‌شمالی به نقطه‌ای مشترک نرسیده‌اند. ایالات متحده همواره خواهان اعمال تحریم‌های بیشتر علیه پیونگ یانگ بوده و چین هربار بر لزوم مذاکره تأکید کرده است.

روز جمعه و پیش از گفت‌وگوی تلفنی اوباما و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین با رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی گفت‌وگو کرده و به گفته وزارت خارجه چین در این تماس تلفنی شی جین پینگ گفته که پکن به حفظ صلح و ثبات در شبه‌جزیره کره، متعهد است. در مقابل وزیر دفاع کره‌جنوبی هم خواستار واکنشی فعال و جدی را به پرتاب احتمالی ماهواره توسط کره‌شمالی خواستار شده است.

قطع‌نامه شورای امنیت هرگونه شلیک موشک با استفاده از فناوری‌های بالستیک را برای کره‌شمالی ممنوع می‌کند و اعلام شلیک موشک از سوی کره‌شمالی چالشی است برای جامعه بین‌الملل که هم‌اکنون نیز به دنبال پاسخ مشترکی است به آزمایش هسته‌ای پیونگ یانگ که اوایل ماه ژانویه انجام داد. وزارت خارجه روسیه هم با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد ما باید اعلام کنیم که کره‌شمالی بی‌اعتنایی هولناکی به هنجارهای شناخته‌شده حقوق بین‌الملل از خود نشان می‌دهد.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید