کیش و مات هیلاری

کد خبر : ۱۳۵۵۶
بازدید : ۱۸۶۸

پس از هر انتخابات درون حزبی در ایالت‌های مختلف بازار مناظره در شبکه‌های تلویزیونی آمریکا داغ می‌شود. روز چهارشنبه، یک روز پیش از مناظره داغ جمهوری‌خواهان، این دموکرات‌ها بودند که به روی رینگ رفتند و مناظره‌ای جان‌دار برگزار کردند. استفن کالینز از شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داد که در مناظره روز چهارشنبه دو طرف به یکدیگر مشت‌های محکمی حواله ‌کردند. عمده‌ترین مباحثی که روز چهارشنبه مورد بحث و بررسی قرار گرفت، موضوعاتی در حوزه اصلاح قانون مهاجرتی، طرح نجات اقتصادی و قانون تامین اجتماعی برای امور بهداشتی و دارویی بوده است.

به گزارش سی‌ان‌ان، هیلاری کلینتون اولین کسی بود که در این مناظره دو نفره حمله را آغاز کرد. وی برنی سندرز را مخالف طرح نجات اقتصادی در سال 2008 دانست و گفت: من و آقای رئیس‌جمهور قصد داشتیم تا پیش از اینکه دیترویت به دست جمهوری‌خواهان بیفتد طرح نجات اقتصادی را پیاده کنیم؛ اما آقای برنی سندرز مخالف این موضوع بود. وی گفت: هر کسی حق دارد نسبت به موضوعی رای مثبت یا منفی دهد، اما نمی‌توان رایی داد که به قیمت نابودی صنایع خودرویی هم تمام شود. پس از اینکه هیلاری کلینتون در انتخابات میشیگان رقابت را به برنی سندرز واگذار کرد، پیش‌بینی می‌شد که وی با روحیه تهاجمی در این مناظره حاضر شود. به‌رغم اینکه میشیگان خود یکی از ایالت‌هایی است که با ورشکستگی صنعت خودروسازی‌اش در سال 2008 به سر زبان‌ها افتاد؛ اما مردم این ایالت نشان دادند که هنوز به طرح‌های پیرمرد سوسیالیست اعتماد دارند. در روز چهارشنبه هم هیلاری کلینتون از حربه‌ای برای مناظره‌اش استفاده می‌کرد که در میشیگان برای وی عایدی به همراه نداشته است.


ضربه متقابل
در حالی که هیلاری کلینتون مناظره را با روحیه تهاجمی آغاز کرده بود، اما این برنی سندرز بود که با پیش کشیدن موضوع ارتباط هیلاری کلینتون با سرمایه‌داران وال استریت، ضربه کاری‌تری به وزیر سابق امور خارجه آمریکا وارد کرد. او گفت: همه این ورشکستگی‌ها ناشی از بی‌مبالاتی، بی‌مسوولیتی و غیرقانونی رفتار کردن وال استریت بوده است. چیزی که موجب ورشکستگی شده، وال‌استریت بوده است. برنی سندرز همواره در مناظرات ارتباطات هیلاری کلینتون را با سرمایه‌داران وال‌استریتی مطرح کرده و گفته است که وزیر سابق امور خارجه آمریکا بارها به سود این افراد سخنرانی کرده و پول‌های هنگفتی نیز بابت این سخنرانی‌ها دریافت کرده است. سندرز پیش‌تر در مناظرات از کلینتون خواسته بود که اسناد ارتباط با شرکت‌های وال استریت را که موجب ثروتمند شدنش شده ، برای مردم منتشر کند. کلینتون اما در پاسخ گفته است که اگر نامزدهای جمهوری‌خواه حاضر باشند که اسناد ارتباطشان با بنگاه‌ها و شرکت‌های وال‌استریت را منتشر کنند، او هم منتشر خواهد ساخت.

برخی می‌گویند هیلاری کلینتون با باخت در ایالت میشیگان در مناظره روز چهارشنبه اعتماد به نفس خود را از دست داده بود. او در حالی که سعی می‌کرد بالا بودن هیات‌های نمایندگی‌اش را نشانه برتری‌اش در رقابت با برنی سندرز اعلام کند؛ اما به گفته بسیاری از کارشناسان او در روز مناظره در بیشتر پرسش و پاسخ‌ها مقهور سندرز شده است. شبکه خبری «وکس» در این ارتباط می‌نویسد: «هیلاری کلینتون در مناظره روز یکشنبه سعی داشت خود را بالاتر از سندرز نشان دهد؛ اما در نهایت بازی را در روز سه‌شنبه در میشیگان واگذار کرد. او در روز چهارشنبه، به‌رغم‌ اینکه تعداد بالای هیات نمایندگی خود را نشانه برتری‌اش در رقابت‌های انتخاباتی می‌دانست، اما در مناظره بسیار متزلزل نشان داد.»

متیو ایگلسیاس، تحلیلگر سیاسی آمریکا می‌نویسد: سندرز در مناظره روز چهارشنبه سوار بر موضوعات بود و توانست به خوبی از عهده هیلاری کلینتون بربیاید. تنها پرسش سختی که هیلاری کلینتون توانست با آن سندرز را به چالش بکشد ارتباط وی با فیدل کاسترو و دانیل اورتگا، رئیس‌جمهوری آرژانتین بود که به نظر می‌رسد این پرسش برای مردم اهمیت زیادی نداشته باشد. هیلاری کلینتون در این مناظره سعی داشت سیاست‌های خود را موافق سیاست‌های باراک اوباما معرفی کند و به سندرز بگوید: زمانی که شما آمریکا را متهم به فساد می‌کنید، یعنی اینکه دولتمردان آمریکایی هم فاسد هستند، اما برنی سندرز با این گفته که هیلاری کلینتون قصد دارد تا باراک اوباما را سپر بلای خود کند، ارتباطات هیلاری کلینتون را با وال‌استریتی‌ها زیر سوال برد.


حمله به ترامپ
مشخصه اصلی همه مناظرات جمهوری‌خواهان حمله به دونالد ترامپ، پیشتاز این حزب است. شاید از این رو است که وی در آخرین مناظره جمهوری‌خواهان به رقبای خود می‌گوید: رای‌دهندگان عاشق من هستند، شما هم باید به من عشق بورزید. با این حال این سخن ترامپ در کم شدن حمله به او افاقه نمی‌کند و مناظره جمهوری‌خواهان به محلی از چالش با موضوعات مختلف تبدیل شد. در این مناظره، جمهوری‌خواهان در حوزه‌های مختلف از جمله امنیت اجتماعی، ویزای کارگری، اسلام و سیاست خارجی صحبت کردند. دونالد ترامپ در این روز با نفرت‌پراکنی‌های خود از سخنان پیشینش دفاع کرد و گفت: اسلام از ما متنفر است و از همین رو نباید اجازه بدهیم مسلمانان وارد خاک ما شوند. او پیش‌تر نیز در گفت‌وگو با آندرسون کوپر، مجری شبکه سی‌ان‌ان هم همین اظهارات را بیان کرده بود؛ اما این سخنان در این مناظره بدون واکنش باقی نماند و مارکو روبیو، کسی که اخیرا بیشترین حملات را به ترامپ داشته است، گفت: من علاقه‌مند نیستم تنها در امور سیاسی خودم را درستکار نشان دهم، بلکه باید به معنای واقعی کلمه درستکار بود. او افزود: اگر همکاری بسیاری از مسلمانانی که متحد ما هستند نبود، هم‌اینک مبارزه با افراطی‌گری کاری سخت بود.

نامزدهای انتخابات درون حزبی جمهوری‌خواهان شب گذشته در یک مناظره در شبکه سی‌ان‌ان به ارائه آخرین دیدگاه‌های خود درباره مسائل داخلی و خارجی آمریکا قبل از رقابت در ایالت‌های اوهایو و ایلینوی پرداختند. انتخابات درون‌حزبی جمهوری‌خواهان در اوهایو و ایلینوی قرار است روز سه‌شنبه برگزار شود. طبق آمار آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ تا کنون با بردن 459 رای انجمن‌های انتخاباتی از دیگر رقبای خود پیش است. تد کروز 360 رای انجمن‌های انتخاباتی و مارکو روبیو 152 و کسیچ نیز 54 رای را به خود اختصاص داده‌اند. طبق قانون حزب جمهوری‌خواه، هر نامزدی که موفق شود حداقل 1237 رای انجمن‌های انتخاباتی را ازآن خود کند نامزد نهایی جمهوری‌خواهان در انتخابات عمومی ریاست جمهوری آمریکا خواهد بود. دونالد ترامپ در ابتدای مناظره پنج‌شنبه شب با اشاره به مساله کمک‌های مالی افراد و سایر نهادها به نامزدهای انتخاباتی گفت که من هنوز تصمیمی درباره قبول کمک‌های مالی دیگران در کمپین انتخاباتی خود نگرفته‌ام و دوست دارم که مستقل باشم و خود مخارج کمپین انتخاباتی را تامین کنم. وی مدعی شد که تا کنون مبلغ 275 میلیون دلار کمک مالی از جانب دوستان ثروتمند خود را رد کرده است.

وی گفت: این موضوع وی را از سایر رقبایش که تحت کنترل منافع خاص هستند، متمایز می‌کند. ترامپ با اشاره به آرای انجمن‌های انتخاباتی برای پیروزی در انتخابات درون‌حزبی گفت فقط او و تد کروز شانس کافی برای بردن انتخابات مقدماتی درون حزبی را دارند و اگر کسی موفق نشود در پایان رقابت‌های مقدماتی آرای لازم را کسب کند کسی که بیشترین رای را آورده است، باید نامزد شود. در بخشی از این مناظره تد کروز خطاب به دونالد ترامپ درباره ایران گفت که وی در موضوع توافق هسته‌ای هم‌عقیده با جان کری و هیلاری کلینتون نامزد دموکرات‌ها است. ترامپ در پاسخ گفت که من کاملا با توافق هسته‌ای مخالف هستم. ترامپ پیش از این نیز توافق هسته‌ای با ایران را وحشتناک خوانده بود.

کروز همچنین تاکید کرد که همکاری با رهبران ایران که می‌خواهند آمریکایی‌ها را نابود کنند، بسیار خطرناک است و این توافق نیز خطرناک است. تد کروز قول داد که سیاست خارجی قوی‌تر و محکم‌تری اتخاذ کند و که شروع آن با پاره کردن توافق هسته‌ای خواهد بود. در مورد مناقشه اسرائیل-فلسطین نیز دونالد ترامپ با دفاع از رویکرد خود در این زمینه گفت که وی می‌تواند بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها میانجیگری کند و یک میانجیگر تقریبا خنثی برای دستیابی به یک توافق باشد. وی با بیان اینکه هیچ‌کس بیشتر از او طرفدار اسرائیل نیست، افزود: با این حال برای دستیابی به یک توافق با فلسطین باید کمی بی‌طرفانه عمل کرد. وی تاکید کرد مذاکره میان اسرائیل و فلسطین برای دستیابی به یک توافق شاید یکی از سخت‌ترین مذاکرات در طول تاریخ باشد. این در حالی‌ است که تد کروز سناتور ایالت فلوریدا گفت این اشتباه است که نسبت به فلسطین بی‌طرفانه عمل کنیم.

شاید بن کارسون حامی ترامپ شود
با کناره‌گیری بن کارسون از رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری، این پرسش مطرح شده بود که این نامزد محافظه‌کار از چه کسی در این دوره از انتخابات حمایت خواهد کرد. به نوشته روزنامه واشنگتن‌پست، گمانه‌زنی‌ها حکایت از این دارد که بن کارسون احتمالا از دونالد ترامپ، نامزد پیشتاز جمهوری‌خواهان حمایت کند. چنانچه این پیش‌بینی محقق شود، وی دومین نامزدی است که پس از انصراف به کمپین انتخاباتی ترامپ پیوسته است. پیش از او نیز کریس کریستی دیگر نامزد جمهوری‌خواهان از نامزدی دونالد ترامپ اعلام حمایت کرده بود.

بن کارسون، نامزد مورد علاقه محافظه‌کاران است و حمایت وی از ترامپ موجب می‌شود رای محافظه‌کاران بیشتری به سود غول املاک و مستغلات آمریکا واریز شود. دو نفر از نزدیکان بن کارسون به واشنگتن‌پست گفته‌اند با توجه به شناختی که آنها از بن کارسون دارند احتمال اینکه وی از ترامپ حمایت کند بسیار زیاد است. با تاییدیه احتمالی بن کارسون، کمپین تبلیغاتی وی به همراه کریس کریستی با قدرت بیشتری به کار خود ادامه خواهد داد. در این راستا ترامپ روز پنج‌شنبه در مناظره تلویزیونی‌اش اعلام کرده بود که بن کارسون از وی حمایت خواهد کرد. او در این مناظره تاکید کرد گفت‌وگوهای خوبی با بن کارسون، به‌ویژه درخصوص آموزش و پرورش داشته است. او گفت: قصد دارد تا بن کارسون را در بخش آموزش و پرورش به کار گیرد؛ زیرا وی در این حوزه یک متخصص است.

این سخنان در حالی ابراز می‌شود که بن کارسون به لحاظ حرفه‌ای یک جراح مغز و اعصاب بوده و تخصص چندانی در حوزه آموزش و پروش ندارد. وی به لحاظ عقیدتی نیز یکی از تندروهای مسیحی است که حمایت برخی از اعضای مهم تی‌پارتی را پشت سر خود دارد. در این خصوص آرمسترانگ ویلیامسون، مدیر تجاری ترامپ دیدار بین دو طرف را تایید، اما از اظهارنظر بیشتر خودداری کرد. با این حال کارشناسان می‌گویند اگر دیدار دو طرف صحت داشته باشد و بن کارسون از ترامپ حمایت کند، آرای بیشتری از اوانجلیکاها پشت سر وی قرار خواهد گرفت. پیش از این با حضور سارا پی‌‌لین، فرماندار سابق آلاسکا برخی از اوانجلیکاها به ترامپ رای داده بودند. سارا پی‌لین، جزو رهبران محبوب تی‌پارتی به حساب می‌آید. ترامپ به این شیوه قصد دارد تا آرای مذهبی‌ها را به سود خود واریز کند.



۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید