گوشی ماژولار (چندتکه‌ای) گوگل در راه است

گوشی ماژولار (چندتکه‌ای) اندرویدی گوگل در پروژه‌ی آرا که مدت‌ها انتظارش را می‌کشیدیم، سرانجام در ۲۰۱۷ به مصرف‌کنندگان عرضه می‌شود.

کد خبر : ۱۸۳۹۷
بازدید : ۱۱۹۶
گوشی ماژولار (چندتکه‌ای) اندرویدی گوگل در پروژه‌ی آرا که مدت‌ها انتظارش را می‌کشیدیم، سرانجام در ۲۰۱۷ به مصرف‌کنندگان عرضه می‌شود.

پروژه‌ آرا پروژه‌ای است برای ساخت گوشی هوشمندی که قطعات سخت‌افزاری‌اش قابلیت جابه‌جایی و جایگزینی دارند. گوگل آخرین نسخه‌ی این گوشی را در کنفرانس سالانه‌ی آی‌/او در سه هفته پیش به نمایش گذاشت.

قاب ۳/۵ اینچی این گوشی ماژولار هوشمند بخش‌های ثابت این گوشی و همین‌طور ۶ تکه‌ی مربع و مستطیل‌شکل متحرک را در خود جای داده است که بدون نیاز به خاموش و روشن کردن گوشی، می‌توان آنها را از بدنه‌ی این گوشی جدا و جایگزین کرد. این ایده‌ای است که با عملی شدنش، می‌توانیم یک گوشی کاملا قابل‌تنظیم بر اساس سلیقه‌ی شخصی و همه‌کاره داشته باشیم؛ و به جای آن‌که مجبور باشیم هر سال یک گوشی هوشمند جدید بخریم، همان گوشی قبل را با جایگزینی تکه‌های جدید، به روز رسانی کنیم.

مثلا می‌توانید انواع مختلف دوربین، ردیاب تناسب اندام، میکروفون یا بلندگوهای حرفه‌ای، باتری تازه، ابزار پزشکی و سلامت، یا صفحه نمایش جوهر الکترونیکی را به گوشی‌تان اضافه کنید.

نسخه‌ی مخصوص توسعه‌دهندگانِ این گوشی پاییز امسال عرضه خواهد شد. این بار توسعه‌دهندگان به جای ساخت نرم‌افزار و ابزارک برای این گوشی، طرح‌های‌شان را برای قطعات سخت‌افزاری این گوشیِ ماژولار یا چندتکه‌ای ارائه‌ خواهند داد. گوگل برای ساخت تکه‌های مختلف مخصوص این گوشی از همکاری شرکت‌هایی نظیر پاناسونیک، سونی، سامسونگ، آی‌هلث، و ای‌اینک نیز بهره می‌برد.

این محصول که گوشی آرا نام دارد، خیلی پیش‌تر از این‌ها توسط گروه آزمایشی فناوری‌ و پروژه‌های پیشرفته‌ی گوگل (ATAP) تولید شده بود.

این شرکت نخستین بار این پروژه را در ۲۰۱۴ مقابل عموم به نمایش گذاشت، و وعده داد که این محصول در ۲۰۱۵ در دسترس خواهد بود. پس از آن، گوگل زیرمجموعه‌ی شرکت آلفابت قرار گرفت، رجینا دوگان - رییس ATAP - به فیس‌بوک پناهنده شد، و ریک استرلوه به ریاست بخش سخت‌افزاری گوگل منصوب شد. اکنون پروژه‌ی آرا کم‌کم درحال تبدیل و توسعه‌ی ATAP به بخش کسب‌وکار شخصی گوگل است.

ATAP هم‌چنین در حال فعالیت بر روی پروژه‌ای دیگر به نام سولی است که در آن برای تشخیص حرکات از رادار استفاده می‌شود؛ بنابراین می‌توانید بدون لمس صفحه‌ی نمایش، و فقط با تکان دست، دستگاه‌تان را کنترل کنید. این گروه روز جمعه، ساعت هوشمند و نمونه‌ی بلندگویی را به نمایش گذاشت، که از فناوری سولی استفاده می‌کنند. این گروه در حال طراحی یک کیت توسعه برای سال آینده است.

ATAP به شدت مشغول پروژه‌های آزمایشی ‌فراوان دیگر نیز است. روز جمعه سرانجام از نخستین قطعه از پارچه‌های هوشمند پروژه‌ی ژاکارد پرده‌برداری کرد. گوگل با همکاری شرکت لیوایز کت‌هایی تولید کرده است که آستین‌هایش دارای سطح حساس به لمس هستند؛ به این ترتیب می‌توانید با لمس آستین‌تان تماس تلفنی‌تان را قطع کنید.

منبع: سی‌ان‌ان
ترجمه: سایت بازده
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید