پیش‌گیری از سرطان سینه با استفاده از ‌روغن زیتون

سرطان سینه یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها میان زنان است و بیش از هر نوع سرطان دیگر – غیر از سرطان ریه – باعث مرگ زنان می‌شود.

کد خبر : ۱۸۴۲۵
بازدید : ۲۱۷۰
سرطان سینه یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها میان زنان است و بیش از هر نوع سرطان دیگر - غیر از سرطان ریه - باعث مرگ زنان می‌شود.

۲ قاشق غذاخوری از این ترکیب از سرطان سینه جلوگیری می‌کند
برخی ترکیبات و دستورالعمل‌های طبیعی وجود دارند که می‌توانند به کاهش عواملی کمک کنند که به عنوان عوامل خطر در پیشرفت سرطان سینه شناسایی شده‌اند. تراکم سینه، سوخت‌وساز استروژن، و آسیب رادیکال‌ آزاد از جمله عواملی هستند که خطر پیشرفت سرطان سینه را افزایش می‌دهند. ترکیباتی که در رژیم غذایی مدیترانه‌ای وجود دارند، نظیر روغن زیتون، می‌توانند عوامل خطر این سرطان را کاهش دهند.

در ادامه به پژوهش‌هایی در مورد استفاده از روغن زیتون برای جلوگیری از سرطان سینه اشاره می‌کنیم، و میزان مورد نیاز مصرف روغن زیتون را برای‌تان بازگو خواهیم کرد.

روغن زیتون و جلوگیری از سرطان سینه
بر اساس برخی پژوهش‌ها و گزارش‌های علمی می‌توان توضیح داد چگونه روغن زیتون به کاهش خطرات مربوط به سرطان سینه کمک می‌کند. در ادامه به ۳ مورد از آنها اشاره می‌کنیم:

۱. پژوهش اروپایی - روغن زیتون فرا بکر و سرطان سینه
طبق گزارش پژوهشی که در مجله‌ی اروپایی پیشگیری از سرطان منتشر شد، افرادی که در کشورهای حوزه‌ی دریای مدیترانه زندگی می‌کردند کم‌تر در معرض خطرات بیماری‌های استحاله‌ای (دژنراتیو یا زوال‌آفرین) نظیر سرطان یا بیماری قلبی‌عروقی قرار گرفته بودند.

پژوهش‌گران نتیجه گرفتند مصرف زیتون و روغن زیتون می‌تواند یکی از دلایل کاهش خطر ابتلا به این‌گونه بیماری‌ها در این قبیل افراد باشد. زیتون و روغن زیتون سرشار از آنتی‌اکسیدان، لیگنان‌ها (این مواد در تخم کتان نیز یافت می‌شود)، و دیگر ترکیباتی است که می‌توانند عوامل خطر مربوط به پیشرفت سرطان را کاهش دهند.

۲. پژوهش در اسپانیا - روغن زیتون و سلول‌های تومور
پژوهشی که در موسسه‌ی غددشناسی کاتالان در اسپانیا به‌عمل آمد، بار دیگر چگونگی تاثیر روغن زیتون را در کاهش خطر پیشرفت سرطان توضیح می‌دهد.

دانشمندان در این پژوهش ترکیبی را در روغن زیتون شناسایی کردند که ترکیب HER۲ را در تومورهای سرطانی هدف قرار می‌دهد. هم‌چنین کشف کردند برخی ترکیبات مفید در روغن زیتون، نظیر ترکیبی که HER۲ را هدف قرار می‌دهد، در اثر روش‌های مختلف فرآوری، نظیر حرارت دادن، از بین می‌روند.

در این پژوهش، دانشمندان سعی کردند نشان دهند روغن زیتون می‌تواند سلول‌های سرطانی را هدف قرار دهد و ثابت کردند مصرف روغن زیتون فرا بکر درجه‌ی بدخیمی تومورها را کم می‌کند.

۳. پژوهش در یونان - رژیم مدیترانه‌ای و سرطان سینه
دانشمندان یونانی بر روی حدود ۱۵، ۰۰۰ زن به مدت ۱۰ سال در این کشور مطالعه کردند. آنها عادات غذایی این زنان را بررسی کردند، و بر اساس این‌که رژیم غذایی این زنان تا چه میزان به رژیم غذایی سنتی مدیترانه‌ای نزدیک است، از بین ۰ تا ۹ به آنها نمره دادند.

نتیجه‌ی پژوهش این‌گونه بود که زنانی که پس از یائسگی از رژیم غذایی غنی مدیترانه‌ای با روغن زیتون پیروی کردند تا ۲۲ درصد خطر پیشرفت سرطان سینه را در خود کاهش دادند. البته این رژیم غذایی ظاهرا در کاهش خطر سرطان سینه در زنان پیش از یائسگی تاثیری نداشت؛ با این حال باید گفت به طور کلی میزان ابتلا به سرطان سینه در کشورهای مدیترانه‌ای نسبت به مناطق دیگر کم‌تر است.

میزان مناسب مصرف روغن زیتون برای جلوگیری از سرطان سینه چه‌قدر است؟
دانشمندان در سراسر جهان دائما سعی می‌کنند در موفقیت‌های‌شان در پژوهش‌‌های مربوط به سرطان‌سینه از یکدیگر پیشی بگیرند. البته نکته‌ی مهم‌ این است که هنوز دانشمندان به نحوه‌ی عملکرد روغن زیتون در کاهش خطر سرطان سینه دست پیدا نکرده‌اند، ولی از یک موضوع مطمئن هستند: رژیم مدیترانه‌ای و مصرف روغن زیتون فرا بکر (قطعا) می‌تواند عوامل خطر مربوط به پیشرفت سرطان سینه را کاهش دهد.

۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرا بکر را به رژیم غذایی روزانه‌تان اضافه کنید. آن را می‌توانید روی سالاد بریزید یا برای پختن یا سرخ کردن ماهی، گوشت یا سبزیجات از آن استفاده کنید یا آن را به عنوان یکی از خوراکی‌های صبحانه مصرف کنید.

منبع: هلثی‌اند‌نچرال‌ورلد
ترجمه: سایت بازده
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید