گوشی به جای کارت بانکی

گوشی به جای کارت بانکی

امکان خرید با گوشی های هوشمند به جای عابر بانک فراهم شد با نزدیک کردن گوشی هوشمند خود به پایانه خرید در کمتر از ١٠ ثانیه خرید کنید ناصر حکیمی مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی اعلام کرد: سقف برداشت از حساب به ٥٠ میلیون تومان می‌رسد

کد خبر : ۳۶۹۵۵
بازدید : ۳۷۸۲
امکان خرید با گوشی های هوشمند به جای عابر بانک فراهم شد با نزدیک کردن گوشی هوشمند خود به پایانه خرید در کمتر از ١٠ ثانیه خرید کنید ناصر حکیمی مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی اعلام کرد: سقف برداشت از حساب به ٥٠ میلیون تومان می‌رسد
گوشی به جای کارت بانکی

به گزارش شهروند، از امروز می‌توانید با گوشی هوشمند خود، پرداخت‌های حضوری را در کمتر از ١٠ ثانیه انجام دهید. بانک مرکزی دیروز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد باتوجه به توسعه استفاده از تلفن‌های همراه هوشمند در کشور، استفاده از ابزارهای جدید پرداخت جایگزین پایانه‌های فروش، خودپردازها و یا پرداخت‌های اینترنتی خواهد شد.
حداقل یک‌بار، برای همه ما پیش آمده که هنگام پرداخت هزینه با کارت بانکی، یک صفر اضافه کار دست‌ ما و فروشنده داده است. از طرفی بلند بلند اعلام کردن رمز کارت بانکی هنگام خرید، یکی دیگر از نقاط ضعف خریدهای حضوری ما شده است.
حالا با جایگزین شدن گوشی‌های هوشمند کم‌کم کارت‌های بانکی از صحنه تجارت داخلی ما حذف شده و جای خود را به نرم‌افزارهای بانکی می‌دهند.
ناصر حکیمی مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی می‌گوید: گوشی‌هايی که مجهز به سیستم عامل اندروید هستند می‌توانند از امروز، پس از وارد کردن اطلاعات کارت بانکی خود و نصب نرم‌افزارهای مربوطه با گوشی همراه خود خرید کنند.
حکیمی درباره گوشی‌های اپل می‌گوید: فعلا برای این گوشی‌ها چنین امکانی در کشور فراهم نیست چرا که این شرکت آمریکایی پروتکل‌های NFC که رابط بین گوشی و پایانه فروشگاه‌ها است را انحصارا در اختیار دارد.
به گفته او در تمام کشورها تا زمانی که مدیران اپل تصمیم نگیرند، این خدمت به مشتریان‌شان عرضه نمی‌شود. مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی همچنین تأکید کرد: درحال حاضر زیرساخت‌های اولیه لازم برای این جایگزینی در کشور موجود بوده و بیش از ٣٢‌درصد دستگاه‌های پوز موجود در کشور به این امکان مجهز هستند.
گفتنی است؛ با توجه به فرآیند نشانه‌گذاری و ثبت اطلاعات مشترکان در یک ابر مجازی، امکان هک و یا فاش شدن اطلاعات کارت بانکی مشترکان وجود ندارد و مردم می‌توانند با امنیت و سرعت بالاتری توسط تلفن‌های هوشمند خود، خرید کنند.

داستان از چه قرار است؟
در این شیوه تازه، با نزدیک کردن گوشی هوشمند به پایانه‌های فروش مجهز، اطلاعات به شکل نشان‌گذاری شده از طریق نرم‌افزارهایی که در گوشی نصب شده است به شاپرک منتقل می‌شود و پس از پردازش اطلاعات پرداخت انجام می‌شود که کل این مراحل کمتر از ١٠ ثانیه طول می‌کشد.
گفتنی است؛ در گذشته امکان ارایه اطلاعات حساس مشتریان به فروشنده‌های بزرگ وجود نداشت اما در این شیوه جدید از آن‌جا که پرداخت‌ نشان‌گذاری وجود دارد فروشنده‌های بزرگ می‌توانند فروشگاه‌های خود را به صورت مجازی دایر کنند و نیازی هم به اطلاعات مشتریان نیست.

کارت‌های بانکی حذف می‌شوند
در فاز اول این طرح، مشترکان باید اطلاعات کارت خود را وارد نرم‌افزار موبایل بانک خود یا هر نرم‌افزار معرفی شده کنند. این موضوعی است که ناصر حکیمی اعلام کرده و می‌گوید: در فاز بعدی اما این امکان فراهم خواهد شد که کارت‌بانک‌ها کم‌کم جمع شده و تمامی پرداخت‌ها معطوف به گوشی‌های هوشمند شوند.
به گفته این مقام مسئول، درحال حاضر تعداد قابل توجهی از خودپرداز‌ها به پروتکل‌های NFC مجهز هستند و مشکل مابقی خودپردازها هم با اضافه کردن یک ماژول حل می‌شود. بانک‌ها دراین‌باره اعلام آمادگی کرده و تا امروز در انتظار سرمایه لازم بوده‌اند.

حکیمی همچنین می‌گوید: طبق آمار موجود درحال حاضر، از ٤‌میلیون پایانه فروشگاهی، یک‌میلیون و ٣٠٠‌هزار پایانه امکان پشتیبانی از این فناوری تازه به ایران رسیده را دارند.
گفتنی است؛ اکثر گوشی‌های هوشمندی که امروزه در دست کاربران است امکان پشتیبانی از پروتکل NFC را دارند که البته به گفته حکیمی فقط موضوع این پروتکل مطرح نیست و امکان پرداخت موبایلی دو بعدی و پرداخت با دوربین گوشی‌ها هم برای مشترکان فراهم است.
نرم‌افزارهایی که امروزه توسط بانک‌ها به مشترکان برای خدمات الکترونیک داده می‌شود یا این قابلیت را دارد یا به راحتی به آن اضافه خواهد شد.

چرا گوشی‌ها از کارت‌های بانکی امن‌ترند؟
«اگر گوشی تلفن دزدیده یا نرم‌افزار پرداخت الکترونیکی هک شود، چه اتفاقی برای حساب‌بانکی‌مان می‌افتد؟» این نخستين سوالی است که احتمالا ذهن هر کسی را به خود مشغول می‌کند.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی دراین‌باره می‌گوید: اگر به هر علتی گوشی مشترک گم شود یا اطلاعات کارت او لو برود امکان هک شدن یا سوءاستفاده در این شیوه وجود ندارد چرا که اطلاعات مربوط به حساب مشترک در یک ابر مجازی ذخیره می‌شود که ضریب امنیتی بالایی دارد.
به گفته حکیمی امنیت کارت‌های مغناطیسی با یک رمز تأمین می‌شود اما برای پرداخت موبایلی حداقل به ٣رمز شامل رمز ورود به تلفن، رمز ورود به نرم‌افزار و رمز دوم کارت نیاز است و بنابراین حتی در صورت گم شدن گوشی مشکلی برای مشتری پیش نمی‌آید.

دیگر رمزکارت خود را در بوق و کرنا نمی‌کنید
همین ابتدای کار، شاید درک اهمیت جایگزینی گوشی تلفن همراه با کارت بانکی سخت باشد. محمدرضا طلایی رئیس هیأت‌مدیره مجمع تشکل‌های فناوری اطلاعات درباره فواید این جایگزینی می‌گوید: با این جایگزینی از حمل کارت‌های متعدد بانکی‌جلوگیری می‌شود.
همچنین اگر گوشی تلفن شما سرقت شود مشکلی برای حساب‌های بانکی شما پیش نمی‌آید و این درحالی است که بارها و بارها دیدیم که اطلاعات یک کارت بانکی به راحتی توسط هکرها، کپی شده‌اند. به گفته طلایی پرداخت سریع و حمل مدام یک کیف پول الکترونیک در قالب گوشی تلفن همراه از دیگر مزایای این طرح است.

از طرفی حکیمی خبر خوش دیگری درباره سقف برداشت از حساب‌های شخصی داده و می‌گوید: در نمایشگاه کتاب که این شیوه برای بن‌کارت‌های نمایشگاه تعریف شده سقف پرداخت ٢٠٠‌هزار تومان است اما برنامه داریم که تا ٦ ماه آینده این سقف به ٥٠‌میلیون تومان که همان سقف کارت‌های مغناطیسی است افزایش یابد.

فارغ از همه این‌ها، یکی از انتقاداتی که همیشه به شیوه خرید ایرانی‌ها وارد است، اعلام رمز اول با صدای بلند است.‌ سال ٩٠ یک رستوران در یوسف‌آباد به همین شیوه ٥٠٠‌میلیون تومان از حساب مشتریانش کلاهبرداری کرده بود.
داستان از این قرار بود که این هکر دستگاه پوزی طراحی کرده بود که اطلاعات کارت‌های مشتریان را روی یک کارت خام کپی می‌کرد. مشتری هم رمز را با خیال راحت به صندوقدار اعلام می‌کرد و صندوقدار با یادداشت این رمز، در نیمه‌های همان شب با توجه به سقف برداشت مشتری از آن کارت پول برداشت می‌کرد.
حالا به نظر می‌رسد با وارد کردن مبلغ و رمز توسط خود خریدار این اخلاق ایرانی کم‌کم از تجارت‌های داخلی ریشه‌کن شده و امنیت خرید را بالا می‌برد.

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید