افت قیمت طلا زیر فشار دلار

افت قیمت طلا زیر فشار دلار

یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آن‌ها است. بر این اساس در این صفحه روند‌های قیمتی بازار‌های مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

کد خبر : ۵۶۹۳۰
بازدید : ۱۸۰۶

افت قیمت طلا زیر فشار دلار

یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آن‌ها است. بر این اساس در این صفحه روند‌های قیمتی بازار‌های مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

دیروز شاخص کل بورس با رشد ۳۴ واحدی (۰۴/ ۰ درصدی) برای هشتمین روز متوالی صعودی و در سطح ۹۴ هزار و ۹۴۰ واحدی ایستاد. بازگشایی «مبین» در میانه معاملات شاخص را صعودی و این نماد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشت. قرار گرفتن در فصل رونق ساخت و ساز چین و کاهش موجودی انبار، قیمت سنگ آهن و فولاد را در دالیان و شانگهای، در بالاترین سطح از مارس قرار داد.

با این وجود، رشد شاخص دلار به سقف ۵ ماهه فشار را بر سایر فلزات حفظ کرد و کم‌نوسانی نماد‌های فلزات اساسی رقم خورد. تشدید فشار فروش خودرویی‌ها پس از رشد‌های اخیر، با ابهام در مورد برجام و رشد بهای تمام‌شده رقم خورد. در شرایط کم‌نوسانی گروه‌های بزرگ‌تر، همچنان نماد‌های انبوه‌سازی با استقبال معامله‌گران همراه شد. اما افت قابل توجه تقاضای مسکن در ماه‌های اخیر می‌تواند مانع از پایداری رشد این نماد‌ها شود.

بازار ارز

دیروز هر دلار آمریکا برای بیش از یک ماه در نرخ ۴۲۰۰ تومان ثابت شد. پیش از اعلام ترامپ تشدید هیجانات در فضای غیرشفاف بازار غیررسمی، افزایش دلار تا سقف ۶۹۰۰ تومانی را رقم زد، اما پس از اعلام ترامپ برای خروج یکجانبه از برجام، دلار زیر سقف ۶۷۰۰ تومانی قرار گرفت.

در ادامه فروکش نسبی هیجانات و با افت دلار در مناطق مرزی (مقطعی زیر سطح ۶ هزار تومان) دلار در بازار غیررسمی نیز روند نزولی گرفت و روز سه‌شنبه شنیده‌ها از افت دلار به کانال ۶۱۰۰ تومانی نیز بود. اما روز چهارشنبه، نرخ دلار در بازار غیررسمی با شناسایی فرصت خرید با رشد اندک به کانال ۶۲۰۰ تومانی وارد شد.

همچنان روند مذاکرات برجام با اروپایی‌ها، اثر خروج آمریکا از برجام بر کاهش درآمد‌های نفتی و رشد دلار جهانی به سقف ۵ ماهه عوامل اثرگذار بر بازار ارز هستند.

بازار سکه

دیروز هر سکه طرح جدید با رشد ۱۸ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۹۲۰ هزار تومان معامله شد. با وجود افت طلای جهانی زیر کف ۱۳۰۰ دلاری، اما بازگشت آرام نرخ دلار در معاملات غیررسمی به روند صعودی، تا حدی از قیمت سکه حمایت کرد.

در بازار طلای جهانی رشد شاخص دلار به سقف ۵ ماهه و کم‌توجهی طلا به عوامل ژئوپلیتیک در کنار شکسته شدن کف حمایتی ۱۳۰۰ دلاری با نزدیک شدن به زمان افزایش نرخ بهره در نشست ژوئن، روند نزولی طلا تا کف ۱۲۸۶ دلاری را رقم زد. در بازار ارز، اما شاهد رشد آرام نرخ دلار در معاملات غیررسمی بودیم. این عامل و شناسایی کف قیمتی پس از افت ۱۷۸ هزار تومانی سکه طی ۴ روز و سیگنال معاملات آتی (تحویل تیر در یک میلیون و ۹۸۰ هزار تومان) نیز عامل دیگر حمایت از سکه شد.

بازار طلای جهانی

دیروز ساعت ۱۶ هر اونس طلای جهانی به قیمت ۱۲۸۹ دلار معامله شد با رشد شاخص دلار به سقف ۵ ماهه، حمایت کف ۱۳۰۰ دلاری شکست و طلا را به کمترین سطح در سال ۲۰۱۸، به ۱/ ۱۲۸۶ دلار رساند. افت یورو با تشدید ریسک‌های سیاسی ایتالیا و نگرانی‌ها از کاهش رشد اقتصادی اروپا، در کنار چشم‌انداز تشدید روند افزایش نرخ بهره آمریکا و رشد نرخ بازدهی اسناد خزانه ۱۰ ساله بالاتر از ۳ درصد، عامل حمایت از شاخص دلار شد.

افت بازار‌های سهام آسیا با لغو مذاکرات کره شمالی با کره جنوبی نیز نتوانست مانع از افت قابل توجه طلا شود. همچنان با وجود رشد آمار خرده‌فروشی کمتر از پیش‌بینی‌ها، اما رشد قیمت نفت و اجرایی شدن سیاست‌های مالی انبساطی آمریکا (کاهش مالیات) احتمال تسریع روند افزایش نرخ بهره را تقویت کرده است. آمار مسکن و تولیدات صنعتی آمریکا بر طلا اثرگذار هستند.

بازار اوراق مسکن

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند ۹۵ (تسه ۹۵۱۲) با افت ۵/ ۰ درصدی به قیمت ۶۵ هزار و ۴۰۰ تومان معامله شدند. شاهد روند کم‌نوسان قیمت اوراق تسهیلات مسکن در سطح ۶۵ هزار تومانی هستیم. علاوه بر تشدید نوسانات صعودی قیمت مسکن (رشد سالانه ۵/ ۲۹ درصدی در فروردین) و پایین بودن قدرت خرید متقاضیان، تقویت سمت عرضه اوراق نیز عامل دیگر تشدید بر قیمت «تسه»‌ها است.

در بازه زمانی فروردین و اردیبهشت حجم معاملات اوراق تسهیلات مسکن در فرابورس، رشد ۵/ ۲۸ درصدی، اما ارزش معاملات «تسه»‌ها رشد ۱۳ درصدی را در سال جاری نسبت به دو ماه ابتدای ۹۶ را نشان می‌دهد؛ دلیل آن میانگین ۷۲ هزار تومانی در سال گذشته و ۶۳ هزار و ۷۱۶ تومانی در سال جاری است. همچنان با توجه به عدم اطمینان معامله‌گران نسبت به روند قیمت مسکن، رشد آرام «تسه»‌ها با نزدیک شدن به تابستان محتمل است.

بازار نفت

دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۲/ ۷۱ دلار معامله شد. گزارش آژانس بین‌المللی از توجه نفت به ریسک‌های ژئوپلیتیک به جای عوامل بنیادین، تخمین موسسه نفت آمریکا (API) از افزایش موجودی نفت تجاری به میزان ۸۵/ ۴ میلیون بشکه (برخلاف پیش‌بینی کارشناسان از کاهش ۲ میلیون بشکه) افت اندک قیمت نفت را رقم زد. با وجود خروج آمریکا از برجام، اما مذاکرات میان ایران و طرف‌های اروپایی همچنان مورد توجه معامله‌گران است.

فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تمایل اروپا به تداوم و گسترش روابط اقتصادی با ایران را مطرح کرد. همچنان با وجود کاهش صادرات ایران و نزوئلا، آژانس بین‌المللی انرژی با حرکت برنت نزدیک ۸۰ دلار، رشد تقاضا در سال جاری را به ۴/ ۱ میلیون بشکه در روز (از ۵/ ۱ میلیون بشکه در روز) کاهش داد و رشد عرضه را نسبت به گزارش پیشین افزایش داد.

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید