دسر مشکفی
مشکفی نوعی دسر محسوب میشود که بیشتر برای سفره افطار مناسب است و میتواند میان وعدهای سبک و مغذی برای کودکان باشد. این دسر همان لرزانک یا مسقطی است.
کد خبر :
۵۸۳۱۷
بازدید :
۲۹۴۵۷
فرادید | برای سفره افطار هر خوردنی جذاب و شیرینی که بتواند جایگزین شیرینیهای ناسالم شود بسیار مورد توجه قرار میگیرد. اگر بخواهید میتوانید خودتان در خانه این شیرینی ساده و سالم را درست کنید و از خریدن آن هم راحت شوید. با این کار سلامتی خود و فرزندانتان را تضمین میکنید. ما اینجا طرز تهیه یک دسر خوشمزه ساده را به شما یاد میدهیم.
مشکفی نوعی دسر محسوب میشود که بیشتر برای سفره افطار مناسب است و میتواند میان وعدهای سبک و مغذی برای کودکان باشد. این دسر همان لرزانک یا مسقطی است.
مواد لازم برای تهیه مشکفی:
نشاسته گلسفید ۴ قاشق غذاخوری
شیر سرد ۴ لیوان
شکر ۱ ٫ ۵ لیوان
گلاب نصف لیوان
وانیل یکچهارم قاشق مرباخوری
زعفران دمکرده به مقدار دلخواه
خلال بادام و پسته به مقدار دلخواه
بیشتر بخوانید: دسر عاشوره یا پودینگ حضرت نوح
طرز تهیه:
ابتدا نشاسته را با نصف لیوان شیر خیس میکنیم و چند دقیقه زمان میدهیم تا خوب نرم شود بعد به آرامی هم میزنیم تا نشاسته کاملاً در شیر حل شود. سپس بقیه شیر را اضافه میکنیم و قابلمه را روی شعله ملایم میگذاریم و مدام هم میزنیم تا مخلوط شیر و نشاسته به غلظت برسد و از اطراف شروع به جوشیدن کند. بعد شعله را کم میکنیم و دیگر نیازی به هم زدن نیست. شکر را اضافه میمنیم و میگذاریم به خوبی در مواد حل شود. در مرحله بعدی گلاب و وانیل را اضافه میکنیم. بعد از ۱۵ دقیقه که ماد جوشید شعله گاز را خاموش میکنیم و زعفران آب کرده و حالا آماده سرو شدن است.
این دسر انواع مختلفی دارد مثلاً میتوان به صورت زعفرانی آماده کرد. یا با پودر کاکائو و یا به صورت بیرنگ و ساده هم سرو میشود.
برای تهیه مشکفی کاکائویی میتوان در مرحله آخر پخت به جای زعفران دم کرده پودر کاکائو آب شده اضافه کرد. برای تهیه نوع بیرنگ هم کافی است در مرحله آخر پخت فقط خلال پسته و بادام را اضافه کنیم و زعفران و پودر کاکائو نریزیم.
بیشتر بخوانید: چند نوع صبحانه سالم و مغذی؛ مناسب برای سحر
فواید این دسر:
بهترین مواد تشکیلدهنده مشکفی شیر و نشاسته است. شیر منبع سرشار کلسیم و نشاسته مهمترین منبع کربوهیدرات در رژیم غذایی است. آنزیمهای موجود در دستگاه گوارش بخشی از نشاسته را هضم نمیکنند که به آن بخش مقاوم گفته میشود. تأثیرات این نشاسته برسلامت روده، کاهش قند خون بعد از صرف غذا افزایش حساسیت به انسولین و اثرات آن بر میکروبیوم چربی خون و وزن بدن مورد توجه است.
به نظر میرسد مشکفی یک نوع دسر ایرانی و بیشتر متعلق به شمال کشور است، ولی با شکلها و حالتهای گوناگون در بیشتر استانها وجود دارد.
فواید این دسر:
بهترین مواد تشکیلدهنده مشکفی شیر و نشاسته است. شیر منبع سرشار کلسیم و نشاسته مهمترین منبع کربوهیدرات در رژیم غذایی است. آنزیمهای موجود در دستگاه گوارش بخشی از نشاسته را هضم نمیکنند که به آن بخش مقاوم گفته میشود. تأثیرات این نشاسته برسلامت روده، کاهش قند خون بعد از صرف غذا افزایش حساسیت به انسولین و اثرات آن بر میکروبیوم چربی خون و وزن بدن مورد توجه است.
به نظر میرسد مشکفی یک نوع دسر ایرانی و بیشتر متعلق به شمال کشور است، ولی با شکلها و حالتهای گوناگون در بیشتر استانها وجود دارد.
۰