نگاهی به انیمیشن شگفت انگیزان ۲

نگاهی به انیمیشن شگفت انگیزان ۲

«شگفت‌انگیزان ۲» عالی به نظر می‌رسد همانطور که «شگفت‌انگیزان» عالی بود. اگرچه که همه‌ی بازیگران پیرتر از گذشته شده اند، اما صدای آن‌ها ثابت مانده است و اکثر کسانی که در فیلم اول نقش ایفا کرده بودند موفق شده اند تا باز هم در این عنوان حضور داشته باشند

کد خبر : ۵۹۰۴۶
بازدید : ۸۹۰۵
نگاهی به انیمیشن شگفت انگیزان ۲
خلاصه داستان: شگفت انگیزان قانونا اجازه فعالیت در نقش سوپر قهرمان را ندارند. با این حال مادر خانواره سعی در مبارزه با شصیتی خبیث را دارد و پدر به امور خانه می‌رسد

جیمز براردینلی | دنباله‌های عناوین سینمایی معمولاً تنها به دو دلیل ساخته می‌شوند: دلیل اول این است که شاید یک دنباله‌ی بسیار خلاقانه بر اساس فیلم اول قابل تولید کردن باشد و دلیل دوم هم چیزی نیست جز درآمد بسیار زیاد فیلم اول.
همانند بسیاری از دنباله‌هایی که «پیکسار» ساخته است، «شگفت‌انگیزان ۲» (Incredibles ۲) به این دلیل ساخته شد که «دیزنی» فرصتی بسیار طلایی برای سلطه بر گیشه‌ها و درآمد بالا را در آن دید (بگذریم از این نکته که آن‌ها امسال با دو فیلم از استودیو «مارول» به هر صورت بر گیشه حکمرانی کرده و می‌کنند).
البته این بدان معنی نیست که فیلم‌های سرمایه و درآمد محور نمی‌توانند سرگرم‌کننده و جذاب باشند؛ «شگفت‌انگیزان ۲» بهترین دنباله‌ای است که «پیکسار» از زمان «داستان اسباب‌بازی ۳» (Toy Story ۳) ساخته است (بالاتر از عناوینی مثل «دانشگاه هیولاها» (Monsters University)، «در جست و جوی دوری» (Finding Dory) و عناوین شکست‌خورده‌ای مثل «ماشین‌های ۲ و ۳» (Cars ۲ & ۳)).
بیشتر بخوانید:
پس در حالی که «خانم شگفت‌انگیز» وقت خود را صرف مبارزه با جرم و جنایت می‌کند که شامل مبارزه با یک ابرشرور جدید به نام «اسکرین اسلیور» می‌شود، «آقای شگفت‌انگیز» داخل خانه مانده تا از بچه‌ها مراقبت بکند. «وایولت» مشکلاتی با پسر‌ها دارد. «دش» نمی‌تواند «ریاضیات نوین» را متوجه شود و بچه کوچک خانواده یعنی «جک جک» هر گونه نیروی ماورایی غیرقابل پیش‌بینی و باورنکردنی که فکرش را بکنید را در خود دارد.
وقتی که به «آقای شگفت‌انگیز» فکر می‌کنیم، به‌گونه‌ای به یاد فیلم «تالی» (Tully) می‌افتیم و مصائبی که بزرگ‌کردن بچه‌ها توسط تنها یکی از پدر یا مادر ممکن است داشته باشد. المان‌هایی که به آن‌ها اشاره کردیم این اثر را به چیزی بیشتر از یک انیمیشن ابرقهرمانی برای کودکان تبدیل می‌کند.

شخصیت‌های این اثر به طرز بسیار بارزی همان‌هایی هستند که در فیلم اصلی عاشقشان شدیم و آن‌ها را شناختیم. به وسیله‌ی جادوی انیمیشن، شخصیت‌ها دقیقا شبیه همان چیزی هستند که در نسخه‌ی اصلی دیده بودیم.
اگرچه بسیاری از آثار اخیر «پیکسار» بر روی بیشتر کردن کیفیت تصاویر گذشته تمرکز کرده بودند، «شگفت‌انگیزان ۲» به تکرار کردن میمیک‌ها و چهره‌ی گذشته شخصیت‌ها رضایت داده است. این مسئله هیچ ایرادی ندارد.
«شگفت‌انگیزان ۲» عالی به نظر می‌رسد همانطور که «شگفت‌انگیزان» عالی بود. اگرچه که همه‌ی بازیگران پیرتر از گذشته شده اند، اما صدای آن‌ها ثابت مانده است و اکثر کسانی که در فیلم اول نقش ایفا کرده بودند موفق شده اند تا باز هم در این عنوان حضور داشته باشند (یک استثنای مهم؛ «اسپنسر فاکس» که در فیلم اول نقش «دش» را ایفا کرده بود دیگر به بلوغ رسیده است و مشخصا صدای او دچار تغییر شده است. «هاک میلنر» موفق شده تا جای او را به خوبی پر کند).
«کترین کینر» و «باب اودنکرک» به عنوان شخصیت‌های جدیدی وارد داستان شده اند که عوامل محرک آن‌ها، بیش از حدی که واقعی به نظر برسد مثبت هستند.

تقریباً همچون تمامی فیلم‌های دیگری که «پیکسار» ساخته است، این اثر نیز به گونه‌ای خلق شده تا در ۲ سطح مختلف برای کودکان و بزرگ‌سالان جذاب باشد اگرچه در این مورد به نظر کفه‌ی ترازو تا حدی به سمت بزرگ‌سالان سنگینی می‌کند.
لحظات و تصاویر زیادی وجود دارند که جلوی خستگی کودکان را بگیرند (اگرچه برخی علی‌الخصوص در لحظات پایانی فیلم ممکن است که خسته‌کننده شوند چرا که فیلم برای یک انیمیشن کمی طولانی است- مدت زمان فیلم نزدیک به دو ساعت است). اما لحظاتی که درگیر شخصیت مادر داستان هستیم بیشتر به درد بزرگسالان می‌خورد تا کودکان.

آقای «برد» که بعد از تجربه‌ای ناموفق در «سرزمین فردا» (Tomorrowland) توانسته عواملی که باعث شده نسخه اول «شگفت‌انگیزان» موفقیت شگفت‌انگیزی کشف کند را به این اثر هم تزریق کند. در دوره‌ای که انیمیشن‌ها بسیار بزرگ و ابرقهرمان‌ها بسیار بزرگ‌تر شده اند، تصور اینکه «شگفت‌انگیزان ۲» نتواند بر گیشه‌ی این ماه حکمرانی کند سخت است. فیلم مرز‌های جدیدی را نمی‌شکافد یا به اندازه‌ی نسخه‌ی اول طناز نیست.
اما سرعت روایت بالاست، سرگرم‌کننده است و مهم‌تر از همه اینکه شما را ناامید نخواهد کرد. این انیمیشن به ما این فرصت را می‌دهد تا با شخصیت‌های محبوب خود بار دیگر ارتباط برقرار کنیم و اگرچه که سن و سالی از همه‌ی ما گذشته است، اما علاقه ما به آن‌ها همچنان ثابت مانده است.

منبع: سایت نقد فارسی
مترجم: امید بصیری
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید