خلاص شدن از شر گرما چقدر هزینه دارد؟

خلاص شدن از شر گرما چقدر هزینه دارد؟

در این بین شاید برای بعضی افراد تصمیم گیری برای خرید یک وسیله سرمایشی کمی سخت باشد. اینکه آیا باید کولر گازی بگیریم یا به همان کولر‌های آبی اکتفا کنیم. یا اینکه به سراغ گجت‌های کوچک برویم که فقط پشت میز کار خنک مان کرده و نیاز ما را به بقیه وسایل برطرف می‌کنند. با توجه به این مسئله گشتی در بازار زدیم و قیمت انواع وسایل سرمایشی موجود و مزایا و معایب هر کدام را بررسی کردیم. اگر هنوز برای خانه خود و یا محیط کارتان وسیله سرمایشی تهیه نکرده اید، خواندن این راهنمای خرید تصمیم گیری را برای شما راحت‌تر خواهد کرد.

کد خبر : ۵۹۰۶۰
بازدید : ۱۴۶۲
خلاص شدن از شر گرما چقدر هزینه دارد؟
على هادی زاده | هرسال از اواسط اردیبهشت ماه شروع شدن موج گرما را حس می‌کردیم، ولی امسال با توجه به بارندگی‌های پراکنده، گرمای هوا در خرداد خود را به رخ کشید؛ گرمایی غیرمنتظره که بسیاری را مجبور می‌کند خانه خود را به وسایل سرمایشی متفاوتی مجهز کنند.
در این بین شاید برای بعضی افراد تصمیم گیری برای خرید یک وسیله سرمایشی کمی سخت باشد. اینکه آیا باید کولر گازی بگیریم یا به همان کولر‌های آبی اکتفا کنیم. یا اینکه به سراغ گجت‌های کوچک برویم که فقط پشت میز کار خنک مان کرده و نیاز ما را به بقیه وسایل برطرف می‌کنند. با توجه به این مسئله گشتی در بازار زدیم و قیمت انواع وسایل سرمایشی موجود و مزایا و معایب هر کدام را بررسی کردیم. اگر هنوز برای خانه خود و یا محیط کارتان وسیله سرمایشی تهیه نکرده اید، خواندن این راهنمای خرید تصمیم گیری را برای شما راحت‌تر خواهد کرد.

کولر‌های آبی
بعد از پنکه، کولر‌های آبی همواره یکی از قدیمی‌ترین یاران ما در فصل گرم تابستان بوده اند. این کولر‌ها همچنان با همان نحوه ساخت و عملکرد در بازار پیدا می‌شوند و تقریبا با انواع شرایط آب و هوایی ایران سازگار هستند.
البته کولر‌های آبی کمی رطوبت هوای محیط را افزایش می‌دهند و از این جهت استفاده از آن‌ها در مناطق مرطوب مناسب نیست. توان این کولر‌ها براساس میزان قدرت باددهی در متر مکعب سنجیده می‌شود و از حدود ۵۰۰ متر مکعب در ساعت تا حتی ۱۱ هزار متر مکعب در ساعت قدرت دارند.
به خاطر همین بسته به میزان محیطی که می‌خواهید خنک کنید، دست شما برای انتخاب انواع مدل‌های آن باز است. معمولا این کولر‌ها تا ۱۰۰ متر مکعب فضا را پاسخگو هستند و نیاز شما را برآورده می‌کنند.
قیمت آن چقدر است؟
این کولر‌ها امسال توسط چند شرکت محدود تولید شده و قیمتی حدود ۶۰۰ تا چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارند. البته مدل‌هایی که بالای یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارند، معمولا برای محیط‌هایی بالای ۱۲۰ متر استفاده میشوند.
نکته منفی آن چیست؟
اصلی‌ترین مشکل این کولر‌ها مصرف آب و برق زیاد در مقایسه با قدرت خنک کنندگی آن است. همچنین آلودگی‌های هوا را نیز بدون هیچ فیلتری به داخل خانه هدایت می‌کنند. خارج از بحث هزینه تعمیر زیاد آنها، این کولر‌ها به جز دو حالت معمولی و تند، دست شما را برای انتخاب دمای ایده آل می‌بندند.

2. کولر سلولزی
کولر سلولزی تقریبا مدل ارتقا یافته کولر‌های قدیمی آبی است. این کولر‌ها با طراحی دوباره قطعات و امکانات و البته برطرف کردن مشکلات نسل قبل با همان ظاهر کولر‌های آبی دوباره مهمان پشت بام‌های ما شده اند.
در کولر‌های سلولزی دما به صورت هوشمند و اتوماتیک توسط ترموستات کنترل می‌شود. این ترموستات، زمان کار کولر را با استفاده از تایمر الکترونیکی روشن و خاموش می‌کند. دمای هوای خروجی کولر سلولزی تا ۳۰ درصد خنک‌تر از کولر پوشالی می‌شود. پد‌های سلولزی با داشتن استحکام مناسب و پایدار، راندمان تبخیر خود را که بالای ۸۰ درصد است، در طول زمان حفظ می‌کنند.
یعنی به جای ۳۷ درجه کولر‌های پوشالی، این کولر‌ها تا ۴۰ درجه دما را تحمل می‌کنند. این کولر‌ها علاوه بر راندمان بالاتر، قدرت خنک کنندگی بیشتری در اختیار مصرف کننده می‌گذارند.
قیمت آن چقدر است؟
رنج قیمتی این کولر‌ها با توجه به میزان قدرت موتور و امکاناتشان از حدود یک تا نزدیک پنج میلیون تومان متغیر است.
نکته منفی آن چیست؟
در اصل این کولر‌ها آمده اند تا نکات منفی نسل قبل خود را برطرف کنند و تا حدود زیادی موفق شده اند، ولی با این حال هنوز از فیلتر هوای مناسبی بهره نمی‌برند و مانند یک هواکش معکوس عمل می‌کنند. هزینه‌های آب و برق آن‌ها هم هر چند کاهش یافته، ولی بازهم با توجه به شرایط کم آبی خیلی مناسب نیست.

3. کولر گازی
کولر گازی در زمانی نه چندان دور جزو لوازم خانگی لوکس محسوب می‌شد که خارج از قدرت خنک کنندگی بالا، برای خرید آن باید پول زیادی خرج می‌کردید.
امروزه با توجه به کمترشدن هزینه ساخت این کولر‌ها و فراگیر شدنشان با اینکه هنوز قیمت بیشتری نسبت به مدل‌های آبی دارند، ولی اختلاف قیمت شان به حدود ۵۰ درصد کاهش یافته و برای مردم بیشتری قابل خریداری اند.
اگر می‌خواهید کولر گازی بخرید، سعی کنید به سراغ مدل‌های دارای موتور اینورتر بروید که علاوه بر کاهش هزینه‌های مصرف برق شما عمر موتور بسیار بالاتری دارند.
همچنین قدرت خنک کنندگی آن‌ها نیز بیشتر بوده و سروصدایی هم تولید نمی‌کنند.
حدود قیمت آن چقدر است؟
این کولر‌ها با توجه به قدرت و امکانات خاصشان از قیمتی حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار شروع شده و تا بیش از شش میلیون تومان نیز قیمت دارند.
نکته منفی آن چیست؟
اولین مشکل این کولر‌ها هزینه خرید بالای آنهاست. اگر به دنبال یک خنک کننده ارزان می‌گردید، دور این محصولات را خط بکشید.

از طرفی مدل‌هایی که قیمت پایین تری دارند، معمولا از سیستم‌های پیشرفته‌ای مانند موتور اینورتر بهره‌مند نیستند و هزینه برق مصرفی زیادی روی دست شما می‌گذارند. همچنین تعمیر آن‌ها مثل مدل‌های آبی راحت نبوده و نیاز به هزینه بیشتر و یک متخصص حرفه‌ای دارد. پس حتما حواستان باشد با گارانتی بخرید.

4. پنکه
در قدیم پنکه‌ها بزرگترین و بهترین سلاح ما برای مقابله با گرما بودند. امروزه با اینکه دیگر اهمیت و کارایی سابق خود را ندارند، ولی هنوز هم از بعضی جهات گزینه‌های مناسبی محسوب می‌شوند.
به خصوص برای محیط‌های کوچک و البته محل کار، محیط‌هایی که کانال کشی کولر و یا خرید کولر گازی برای آن به صرفه نیست و یا شما مدت زیادی در آنجا حضور ندارید و مثل محل کار فقط قسمتی از ساعات روزانه خود را در آنجا سپری می‌کنید.
این پنکه‌های با توجه به نیاز کاربران پیشرفت کرده و دیگر فقط به حالت پایه کوتاه تولید نمی‌شوند. مدل‌های سقفی کنترلی در کنار مدل‌های پایه بلند و حتی مدل‌های نصبی رو دیوار، طیف وسیعی از گزینه‌ها را روبه روی کاربر قرار می‌دهند. همچنین تعداد حالت‌های باددهی آن‌ها دیگر محدود به عدد سه نیست و زاویه چرخش شان نیز سینوسی شده است.
حدود قیمت آن چقدر است؟
قیمت این پنکه‌ها با توجه به سایز و امکانات جانبی مثل کنترل از راه دور از ۶۰ هزار تا بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان متغیر است.
نکته منفی آن چیست؟
قدرت خنک کنندگی مسلما اولین مشکل آن است. از طرفی بیشتر آن‌ها سروصدای خاصی داشته و منطقه مشخصی را خنک می‌کنند. برخلاف خنک کننده‌های دیگر همیشه باید قسمتی از خانه را به آن‌ها اختصاص دهید و ممکن است در آپارتمان‌های کوچک این مسئله مشکلات خاص خود را ایجاد کند.‌
5. پنکه‌های رطوبت ساز
پنکه‌های رطوبت ساز به نوعی وسیله‌ای میان کولر آبی و پنکه محسوب می‌شوند. از طرفی مثل کولر آبی رطوبت محیط مورد نظر را افزایش داده و از طرف دیگر مانند پنکه با یک زاویه مشخص باد را پرتاب می‌کنند.
همچنین بیشتر پنکه‌های رطوبت ساز از قابلیت‌های جالبی مثل پشه کش برقی و مولد یون منفی جهت تولید یون‌های منفی اکسیژن برای ضدعفونی کردن هوا، بهره می‌برند. معمولا این پنکه‌ها فضای بسیار بیشتری نسبت به پنکه‌های عادی اشغال می‌کنند و البته خنک کنندگی بیشتری نیز دارند. معمولا از این پنکه‌ها برای محیط‌های بزرگتر از فضای خانه مثل مسجد و ادارات استفاده می‌شود.
حدود قیمت آن چقدر است؟
قیمت این پنکه‌ها معمولا حدود ۵۰۰ هزار تومان است و البته با توجه به قدرتشان ممکن است تا نزدیک یک میلیون تومان هم برسد.
نکته منفی آن چیست؟
این پنکه‌ها تقریبا همه مشکلات پنکه‌های عادی مثل جاگیری، سروصدا و میزان خنک کنندگی را دارند. البته به خاطر رطوبت سازی و موتور قدرتمندشان بسیار بهتر از پنکه‌های عادی عمل کرده و زودتر محیط را خنک می‌کنند. به علاوه این پنکه‌ها معمولا مصرف خانگی ندارند.

مینی کولر‌ها
علاوه بر خنک کننده‌های قدرتمندی که ذکر شد، بسیاری از افراد به دنبال وسیله‌ای برای خنک کردن خودشان در مکان‌های خاصی مثل مترو، تاکسی و یا پشت میز کارشان می‌گردند.
وسایلی که به راحتی قابل حمل باشند و به صورت اختصاصی آن‌ها را خنک کنند؛ و کولر آبی USB
شما می‌توانید این کولر را به یک دستگاه مجهز به درگاه USB مانند کامپیوتر یا لپ تاپ یا یک شارژر دیواری یا پاوربانک متصل کنید تا انرژی مورد نیاز کولر از طریق آن تامین شود.
البته این کولر می‌تواند انرژی مورد نیاز خود را با استفاده از سه باتری قلمی هم تامین کرده و فضا را خنک کند. ولتاژ این کولر پنج ولت و توان آن ۲، ۵ وات است. روی سطح این محصول یک مخزن کشویی طراحی شده که در صورت نیاز، به آسانی از بدنه خارج می‌شود.
شما می‌توانید در این مخزن مقداری آب یا مواد خوشبوکننده بریزید. در این حالت زمانی که کولر روشن باشد، آب داخل مخزن رطوبت ایجاد کرده و هوای محیط را مرطوب می‌کند. حدود قیمت: ۵۰ هزار تومان و پنکه همراه USB پنکه‌های کوچک ۱۰ سانتی که مدتی است در بازار به وفور پیدا می‌شوند یکی از بهترین گزینه‌ها برای خنک کردن شما پشت میز کار به شمار می‌روند.
این پنکه دارای یک پایه فلزی است که امکان چرخش سر پنکه به بالا و پایین را فراهم می‌کند و از یک موتور الکتریکی ۵، ۲ واتی بهره می‌برد که انرژی مورد نیاز خود را از طریق کابل USB که به پشت پنکه متصل است، تامین می‌کند. این مدل‌ها معمولا نوسانی نداشته و صدایی تولید نمی‌کنند و به شکل معمول وزنشان هم کمتر از نیم کیلو است. حدود قیمت: ۳۰ هزار تومان.

پنکه موبایلی این پنکه برای گوشی باز‌ها ساخته شده تا در هر زمان و مکانی، در هنگام کار با گوشی خنک شوند و با گرما مقابله کنند. پنکه موبایلی وزن بسیار کمی دارد و ابعاد آن به صورتی است که داخل کوچک‌ترین جیب یا کیف‌ها هم جای می‌گیرد.
در انتهای پایه این پنکه، یک موتور کوچک الکتریکی با توان یک وات جای گرفته است. در این پنکه، انرژی موردنیاز برای حرکت پروانه از طریق یک درگاه مینی USB تامین می‌شود. کافیست این محصول را به دستگاهی مجهز به این درگاه مانند گوشی موبایل یا تبلت خود متصل کنید تا پنکه به صورت خودکار روشن شود. حدود قیمت: ۱۰ هزار تومان
منبع: روزنامه هفت صبح
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید