لیفان X50، مشخصات، قیمت و هرآن چیزی که باید بدانید

لیفان X50، مشخصات، قیمت و هرآن چیزی که باید بدانید

هرچه لیفان ایکس50 در نمای خارجی سعی کرده محصولی شبیه به مدل‌های موفق اروپایی باشد، در نمای داخلی این خودرو یک چارچوب مناسب و اختصاصی دارد که گرچه قربانی برخی بی‌سلیقگی‌ها شده اما همچنان ظاهری بهتر از برلیانس سی3کراس و رنو ساندرو استپ‌وی دارد.

کد خبر : ۵۹۸۴۱
بازدید : ۸۴۷۰
ویدیو معرفی کامل لیفانX50

طراحی بدنه

لیفان X50 در بخش طراحی یک مفهوم متضاد است. این خودرو که توانسته از زمان ورود به بازار ایران توجهات را به سمت خود جلب کند به لطف الگوبرداری موفق از محصولات روز جهان، توانسته موفقیت زیادی را در بازارهای خارجی مثل ایران، مالزی و شیلی کسب کند. در نمای جلو ما با جلوپنجره نسل قبل اوپل و نیز چراغ‌های مدل خانوادگی مریوا روبرو هستیم که موجب شده تا ظاهر کلی این اتومبیل جذاب‌تر و مدرن‌تر از رقبای دیگر کلاس کراس‌اوورهای ساب کامپکت و بسیار کوچک به نظر برسد.
استفاده از ریل‌های بار در سقف در کنار نصب بچه‌گلگیرها در 4گوشه خودرو و نیز جاگذاری رکاب و زیرسپر موجب شده طرح کلی لیفان X50 مورد توجه خریداران قرار گیرد. نگاهی دوباره به بدنه این اتومبیل چینی نشان می‌دهد طراحان ایتالیایی ابدا در پی ساخت محصولی خشن نبوده‌اند ازینرو با استفاده از خطوط نرم بخش جلویی خودرو را به نمای عقب آن وصل کرده‌اند.
لیفان X50، مشخصات، قیمت و هرآن چیزی که باید بدانید
طراحی x50 در نگاه اول و در نمای جلو بیننده را به یاد برخی مدل های اپل و کرایسلر می اندازد
تنها نکته کناره بدنه خم ملایم روی گلگیر عقب است که در هماهنگی مناسبی با گلگیرهای پف‌آلود خودرو طراحی شده و جلو مناسبی به X50 داده است. بخش عقب خودرو مهم‌ترین و در عین حال بدترین بخش X50 به لحاظ طراحی است که با سرقت آشکار چیدمان نمای عقب آلفا رومئو جولیتا تلاش کرده محصولی متفاوت و فانتزی به نظر برسد. جدا از فرم نه چندان جذاب این بخش، کیفیت مواد به کاررفته در ساخت چراغ موجب شده جلوه کلی اتاق لیفان X50 به بخش عقب منتقل نشود. با این توضیحات حالا می‌توان درباره X50 به قضاوت نشست. سوال اساسی این است که آیا لیفان X50 محصولی زیبا برای خریداران است؟ پاسخ این سوال قطعا مثبت است. اما آیا این محصول یک طراحی اصیل و ماندگار دارد؟ پاسخ ما قطعا منفی است.
نمای داخلی
هرچه لیفان X50 در نمای خارجی سعی کرده محصولی شبیه به مدل‌های موفق اروپایی باشد، در نمای داخلی این خودرو یک چارچوب مناسب و اختصاصی دارد که گرچه قربانی برخی بی‌سلیقگی‌ها شده اما همچنان ظاهری بهتر از برلیانس C3 کراس و رنو ساندرو استپ‌وی دارد. مهم‌ترین چیزی که در طراحی داشبورد لیفان X50 مدنظر طراحان ایتالیایی این خودرو بوده استفاده از احجام نامتقارن در قالب یک طرح پلکانی بوده که به نظر می‌رسد علیرغم برخی کمبودها موفقی‌آمیز بوده است. به غیر از ارگونومی مناسب و انتخاب درست کلیدها که چیدمان و پرداخت مناسب و متوسطی دارند، کیفیت مواد به کاررفته در اتاق چندان بالا نیست ولی مونتاژ خودرو واقعا خوب بوده و قطعات و تزئینات به شکل مناسبی سرهم بندی شده‌اند.
لیفان X50، مشخصات، قیمت و هرآن چیزی که باید بدانید
اتاق X50 تلفیقی از فضای مدرن، سنتی و اسپرت
بهترین بخش کابین شاید پشت آمپر خلاقانه و دیجیتالی خودرو است که از دایره بزرگ و دو گوشواره متوسط در کناره تشکیل شده و در دل خود یک سرعت‌سنج دیجیتالی دارد. استفاده از نورپردازی قرمز رنگ روی یک زمینه مشکی که با هدف تزریق هیجان در پشت آمپر لیفان X50 صورت گرفته دیگر انتخاب درستی است که ضمن افزایش لذت استفاده از خودرو، اطلاعات را دقیق و درست به راننده ارائه می‌کند. طرح فرمان هم مناسب، مدرن و جالب است و گرچه از موادی با کیفیت مناسب ساخته نشده اما ساختار راحتی برای رانندگی مداوم به واسطه ابعاد مناسب و نیز وجود دکمه‌های تنظیم سیستم صوتی و ... دارد. در کل کابین خودرو در بخش طراحی نمره متوسط رو به بالایی می‌گیرد ولی در بخش کیفیت مواد به کاررفته می‌تواند به زحمت نمره قبولی را دریافت کند.

ابعاد و گنجایش
با طول، عرض و ارتفاعی معادل 40.10، 1.72 و 1.54 متر، لیفان X50 در مرز میانی خودروهای این کلاس به لحاظ ابعاد و گنجایش جای می‌گیرد. این یعنی X50 بزرگتر از محصولی مثل رنو ساندرو استپ‌وی بوده ولی همچنان در مقایسه با چری X22، دانگ‌فنگ H30کراس و برلیانس C3کراس گنجایش پایین‌تری دارد. خودرو 1175 کیلوگرمی لیفان که صندوقی با گنجایش 280 لیتر دارد، در صورت خواباندن تاقچه عقب می‌تواند 560 لیتر حجم در اختیار راننده در بخش صندوق بار قرار دهد که این میزان در مقایسه با برلیانس و چری چندان چشمگیر نبوده ولی در این کلاس بر محصول رنو برتری نسبی و جالبی دارد.
در عین حال با وجود ریل‌های سقفی، مالک خودرو می‌تواند میزان متوسطی از بار و ادوات را در سفرهای طولانی جابجا کنند. معضل عمده سرنشینان لیفان X50 در صندلی عقب نه فضای پا و دست یا نشیمن که سقف کوتاه خودرو است که برای سرنشینان بلندقد ایجاد مشکل می‌کند. صندلی‌های جلو البته این ایراد را ندارند و در مجموع اتاق برای نشیتن 5 سرنشین متوسط و کم‌حجم! کاملا مناسب است.
لیفان X50، مشخصات، قیمت و هرآن چیزی که باید بدانید
X50 از ساندرو استپ‌وی بزرگتر بوده ولی ا دانگ‌فنگ H30کراس و برلیانس C3کراس گنجایش کم‌تری دارد

وضعیت فنی
یک فرمان برقی نرم با کارکرد مناسب، سیستم برق مدرن، شاسی ساخت میرا، موتور 1500سی‌سی 102 اسبی با گشتاور 133نیوتن‌متری در کنار جعبه‌دنده سی‌وی‌تی از مهمترین مشخصاتی است که لیفان X50 دارد. کراس‌اوور کوچک جثه چینی طبق تجربه اغلب خریداران ضعیفترین خودرو این گروه است که به واسطه وزن بالا کشش زیادی در مانورهای جاده‌ای و یا شتاب اولیه ندارد. در عین حال چارچوب خودرو کاملا با ماموریت لیفان X50 که برای سفرهای شهری کوتاه، ترافیک، خرید آخر هفته و عبور و مرور روزمره تدارک دیده شده، هماهنگی دارد.
در مسیرهای شهری صدای موجود در کابین واقعا کم است و ضربات وارده به اتاق گرچه به نسبت زیاد است اما کلیت سواری خودرو از متوسط خودروهای این گروه در ایران بالاتر است که این مورد به لطف استفاده لیفان از فنر حلقوی با ستون مک فرسون در بخش جلو و بازوهای نیمه دنباله‌ای در بخش عقب سیستم تعلیق ممکن شده است. بخشی از موفقیت X50 هم به لطف همین سواری نسبتا نرم و رانندگی راحت و بی دردسر حاصل شده ضمن اینکه مصرف سوخت خودرو هم نسبتا مورد قبول است و در هر 100 کیلومتر چیزی نزدیک به 8.5 لیتر بنزین مصرف می‌کند. ضمنا مخزن سوخت خودرو گنجایش 42 لیتر بنزین را دارد و شتاب صفر تا 100 لیفان X50 هم حدود 13 ثانیه ثبت شده است.
لیفان X50، مشخصات، قیمت و هرآن چیزی که باید بدانید
موتور X50 موتور 1500 سی سی با قدرت 102 اسب بخار
امکانات و ایمنی
لیفان X50 که هم‌اینک در بازار قیمتی 84 میلیونی و در کارخانه بهایی 87میلیون تومانی دارد، در مدل فول آپشن خود مجهز به امکاناتی نظیر سیستم ایزوفیکس (ISOFIX) بلندگو، سیستم پخش CD با خروجی USB ،AUX، سنسور دنده عقب، کنترل سیستم صوتی ار روی فرمان، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، سیستم ترمز ضد قفل ABS، سیستم ترمز کمکی BAS، صندلی چرمی، کامپیوتر سفری، رینگ آلومینیومی، Day Light، تنظیم الکترونیکی ارتفاع نور چراغ های جلو، شیشه های جلو و عقب برقی و سان روف است.
فقدان سیستم صوتی تصویری مناسب در این خودرو که به نمایشگر لمسی مجهز باشد یکی از مهم‌ترین ایرادات X50 برای فروش بیشتر در بازار است ضمن اینکه در بخش ایمنی هم عملکرد خودرو چندان واضح نیست. ایرادات متعدد سیستم ترمز که مورد شکایت بسیاری از خریداران هست و یا فقدان استفاده از کیسه‌های هوای ایمنی جانبی که سلامت سرنشینان را در برخوردهای شدید حفظ می‌کند از جمله نقاط ضعف اساسی این خودرو هستند که با توجه به قیمت گزاف و 87 میلیونی، فقدان یا ضعف آنها قابل چشم‌پوشی نیست.
لیفان X50، مشخصات، قیمت و هرآن چیزی که باید بدانید
x50 از دو کیسه ایمنی هوا به صورت استاندارد برخوردار است که در مدل‌های فول این تعداد به 6 عدد می رسد

تجربه خریداران
شایعات هم در خصوص خودروهای چینی بسیار است. اینکه سریع به خرج می‌افتند، هزینه تعمیر بالایی دارند و کیفیت‌شان پ از سه سال به شدت افت می‌کند از جمله مواردی است که طبق روایت‌های شاهدان و مصرف‌کنندگان اتومبیل‌های چینی تا حدودی صحت دارد.
در عین حال گفتگو و مراجعه خبرنگار فرادید به بازار خودرو گپ و گفت با برخی از خریداران و یا تعمیرکاران اتومبیل‌های چینی گویای نکات جالبی است که می‌تواند راهنمای مصرف‌کنندگان هنگام خرید خودرو چینی باشد. یکی از مالکان لیفان هم در گفتگو با خبرنگار فرادید می‌گوید: «قبلا 206 داشتم ولی با افزایش کارکرد و هزینه‌های تعمیر و نگهداری بالا مجاب شدم عوضش کنم. اول می‌ترسیدم سراغ خودروهای چینی بروم اما چون ظاهر و کابین لیفان X50 را پسندیدم، دل به دریا زده و این محصول مونتاژی کرمان موتور را خریداری کردم.
حالا هم نسبتا راضی‌ام و با اینکه در جاده چندان توانی برای عرض اندام ندارد ولی لیفان X50 در مسیرهای شهری کاملا خودرو مناسبی است و سربالایی، سرپایینی، تابستان، زمستان و هرموقع از سال به خوبی از پس وظایفش برمی‌آید.»

جمع بندی
لیفان محصولی کاملا معمولی است و برای مشتریان تنوع‌طلب که به طراحی اهمیت می‌دهند، چندان در قید و بند برند نیستند و اتومبیلی نسبتا جادار می‌خواهند خودرویی ایده آل به نظر می‌رسد. به غیر از بحث خدمات پس از فروش این خودرو و نیز عدم خوش قولی کرمان موتور در تحویل به موقع محصول به مشتریان، فعلا ایراد چندانی نمی‌توان برای لیفان X50 ذکر کرد که در سطحی گسترده بروز کرده باشد و موجبات آزار خریداران را به وجود آورده باشد. البته بروز صداهایی از داشبورد یا ترمزهای عقب یک پدیده فراگیر در بین خودروهای مونتاژ داخل است که به نظر می‌رسد کم کم دارد به یک اپیدمی تبدیل می‌گردد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید