خواص خرما

خواص خرما

فواید خرما شامل درمان اختلالات روده ای، مشکلات قلبی و عروقی، کم خونی، اختلالات جنسی، اسهال، سرطان معده و بسیاری از مشکلات دیگر می‌شود. همچنین مصرف پیوسته این محصول به افزایش وزن کمک می‌کند.

کد خبر : ۶۱۱۲۹
بازدید : ۲۸۷۵
خواص خرما
فرادید | فواید خرما شامل درمان اختلالات روده ای، مشکلات قلبی و عروقی، کم خونی، اختلالات جنسی، اسهال، سرطان معده و بسیاری از مشکلات دیگر می‌شود. همچنین مصرف پیوسته این محصول به افزایش وزن کمک می‌کند. خرما‌ها غنی از ویتامین، مواد معدنی و فیبر هستند. این محصولات خوش طعم حاوی روغن، کلسیم، گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم هستند که همگی برای سلامتی مفید هستند. برخی از متخصصان سلامت می‌گویند که مصرف روزانه خرما و قرار دادن آن در رژیم غذایی متعادل و سالم، امری ضروری است.

فواید بالا مصرف خرما، آن‌ها را به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی جهت رشد و تقویت عضلات تبدیل کرده است. در حقیقت افراد می‌توانند آن‌ها را به چندین روش مختلف مصرف کنند، مانند مخلوط کردن خرما با شیر و ماست یا مصرف آن در کنار نان برای صبحانه. خرما نه تنها برای بزرگسالان بلکه برای کودکان نیز مفید است.

اخیرا بر اساس یک نظرسنجی پزشکی، پذیرفته شده است که مزایای خرما در پیشگیری از ابتلای به سرطان معده مفید عمل می‌کند. افرادی که مسلمان هستند و روزه می‌گیرند، در طول روز از مصرف غذا و نوشیدن آب صرف نظر می‌کنند، اما در پایان روز، روزه خود را با صرف خرما در کنار نوشیدن آب باز می‌کنند. مصرف این ماده غذایی به جلوگیری از پرخوری غذا کمک می‌کند. هنگامی که بدن شروع به جذب مواد مغذی خرما می‌کند، احساس گرسنگی نیز کاهش می‌یابد. از خرما همچنین به عنوان شیرین کننده در طبخ کیک و کوکی استفاده می‌شود. مصرف خرما می‌تواند کمک زیادی به تسکین و تقویت سیستم عصبی کند، زیرا مقدار قابل توجهی پتاسیم دارد.

خرما با ویژگی و خواصی که دارد خود را به یکی از بهترین غذا‌های شیرین کننده و همه کاره تبدیل کرده است و در همین راستا می‌تواند عملکرد گوارش را تنظیم کند. آن‌ها می‌توانند تنها طی مدت نیم ساعت مصرف انرژی را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. انجمن سرطان آمریکا توصیه می‌کند روزانه ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر غذایی مصرف کنید که این میزان فیبر می‌تواند از طریق مصرف خرما تامین شود. همچنین بیان کرده است که مصرف خرما در هر روز به حفظ سلامتی چشم کمک خواهد کرد. ویژگی اصلی آن‌ها محافظت از چشم‌ها در برابر مشکل کم بینی شبانه است.

ارزش غذایی خرما
ارزش غذایی بالا خرما این محصول را به منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مغذی تبدیل کرده است. خرما همچنین به عنوان یک منبع خوب انرژی، قند و فیبر به حساب می‌آید. مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم و روی در این محصول به وفور یافت می‌شود. آن‌ها همچنین حاوی ویتامین‌هایی مانند تیامین، ریبو فلاوین، نیاسین، فولات، ویتامین A؛ و ویتامین K. هستند.
خواص خرما

فواید خرما برای سلامت
۱ - رفع یبوست
خرما اغلب در دسته بندی ماده‌های غذایی ملین کننده جای می‌گیرد. به همین دلیل است که در اغلب موارد توسط افرادی که به یبوست مبتلا شده اند مصرف می‌شوند. برای به دست آوردن اثر ملین کنندگی خرما، تعدادی خرما را در شب در آب قرار دهید و سپس در صبح از نوشیدن شربت خرما نهایت لذت را ببرید. خرما‌ها دارای سطوح بالایی از فیبر محلول هستند که برای ارتقای حرکات طبیعی روده و انتقال راحت غذا از طریق روده مفید هستند و در نهایت مصرف آن‌ها می‌تواند علائم یبوست را به میزان چشم گیری کاهش دهد.

۲ - تقویت استخوان‌ها
مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی موجود در خرما، آن‌ها را به یک منبع عالی و مغذی برای تقویت استخوان‌ها و مقابله با بیماری‌های دردناک مانند پوکی استخوان تبدیل کرده است. این میوه‌های گرمسیری حاوی سلنیوم، منگنز، مس و منیزیم هستند که تمامی این مواد مغذی به رشد استخوانی و تقویت آن‌ها کمک می‌کند، به ویژه برای افراد سالمند که استخوان‌های شان به تدریج تضعیف می‌شود، مهم و مفید هستند، به همین دلیل شاید بهتر باشد مصرف روزانه خرما به طور منظم را در راستای تقویت استخوان‌ها در دستور کار خود قرار دهید.

۳ - درمان اختلالات روده
خرما حاوی نیکوتین است، برای درمان بسیاری از اختلالات روده مفید عمل می‌کند. مصرف مداوم این ماده غذایی باعث مهار رشد موجودات زنده کوچک پاتولوژیک می‌شود و در نتیجه این امر تحریک باکتری‌های مفید روده را فراهم می‌آورد. از لحاظ گوارشی، خرما‌ها حاوی فیبر‌های نا محلول، محلول و بسیاری از آمینو اسید‌های مفید هستند که ممکن است هضم غذا را سرعت ببخشند و سبب شوند کار آمد‌تر شدن فرایند هضم شوند، این بدان معنا است که مواد مغذی بیشتری توسط دستگاه گوارش جذب شوند و بدن خود را برای دریافت مقدار کافی و استفاده از این ماده مغذی آماده کند.

۴ - درمان کم خونی
خرما حاوی مواد معدنی زیادی است که برای درمان بسیاری از بیماری‌های مختلف مفید است، اما وجود میزان قابل توجه آهن در خرما آن‌ها را به یک مکمل غذایی فوق العاده برای افرادی که مبتلا به کم خونی هستند، تبدیل کرده است. سطوح بالای آهن در خرما، موجب جبران کمبود آهن در بیماران مبتلا به آنمی می‌شود و انرژی و قدرت آن‌ها را افزایش می‌دهد و حتی خستگی را کاهش و کمبود آهن را جبران می‌کند.

۵ - درمان آلرژی
یکی از بهترین فواید خرما، وجود گوگرد ارگانیک در محتوای آن‌ها است. گوگرد عنصر بسیار رایجی نیست که در مواد غذایی دیگر یافت شود، اما دارای خواص ارزشمندی از جمله مزایای سلامتی و بهداشتی است که واکنش‌های آلرژیک و حساسیت‌های فصلی را کاهش می‌دهد. بر اساس یک پژوهش انجام شده در سال ۲۰۰۲ نشان داده شد که ترکیبات گوگردی آلی تاثیرات مثبتی بر میزان تجربه مردم از آلرژیک فصلی (Seasonal Allergic Rhinitis) دارد. این تحقیق بر روی تقریبا ۲۳ میلیون آمریکایی مبتلا به حساسیت فصلی مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت اذعان شد خرما‌ها یک ماده غذایی فوق العاده برای جلوگیری از بروز اثرات این آلرژی‌های فصلی از طریق محتوای گوگردی در رژیم غذایی هستند.

۶ - افزایش وزن
خرما باید به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مورد استفاده قرار گیرد. خرما‌ها حاوی قند، پروتئین و بسیاری از ویتامین‌های ضروری هستند. اگر خرما با آب خیار مصرف کنید، می‌توانید وزن خود را در سطح نرمال و متعادل حفظ کنید. یک کیلو خرما تقریبا شامل ۳، ۰۰۰ کالری دارد که به تنهایی برای رفع نیاز روزانه بدن انسان کافی است. البته، نباید فقط در طول روز غذا بخورید. خرما‌ها را می‌توانید از فروشگاه‌های مواد غذایی به سادگی تهیه کنید.

۷ - تقویت و بازیابی انرژی
خرما غنی از قند‌های طبیعی مانند گلوکز و فروکتوز و ساکروز است، بنابراین، آن‌ها یک میان وعده کامل برای جبران و بازیابی فوری انرژی به حساب می‌آیند. بسیاری از افراد سراسر جهان معمولا در میان وعده‌های عصرانه خود، خرما را جای می‌دهند درست زمانی که می‌خواهند کمی استراحت کنند سعی می‌کنند از مزایای این محصول بی نظیر نهایت بهره را ببرند. اغلب هنگامی که در یک ورزشگاه، در خارج از خانه و یا حتی در یک ماشین هستید احساس خستگی می‌کنید، خرما بخورید. خرما بهترین ماده غذایی برای بازیابی فوری انرژی است.
خواص خرما

۸ - حفظ سلامت سیستم عصبی
ویتامین‌هایی که در خرما وجود دارند، باعث تقویت بدن و ایجاد شرایط ایده آلی در سلامت و عملکرد سیستم عصبی بدن می‌شوند. پتاسیم یکی از مواد اولیه برای ارتقا سیستم عصبی سالم است؛ که سرعت تحلیل داده‌ها، هوشیاری و فعالیت مغز را بهبود می‌بخشد؛ بنابراین، خرما‌ها را می‌توان به عنوان یک منبع غذایی فوق العاده برای جبران کمبود مواد غذایی معرفی کرد تا حدودی از تضعیف تدریجی سیستم عصبی جلوگیری می‌کنند. همچنین افرادی که می‌خواهند همواره ذهنی فعال و پویا داشته باشند می‌توانند مصرف روزانه خرما را در رژیم غذایی خود قرار دهند.

۹ - تضمین سلامت قلب
مصرف خرما به حفظ سلامت قلب بسیار کمک می‌کند. در صورتی که آن‌ها را در شب درظرفی پر آب قرار دهید، صبح زود تکه‌های جدا شده‌ای را خواهید دید که مشخص شده است تاثیر به سزایی بر تقویت قلب‌های ضعیف دارد. آن‌ها همچنین یک منبع سرشار از پتاسیم هستند، که تحقیقات نشان داده اند این محصول کوچک، اما مغذی خطر سکته مغزی و سایر بیماری‌های مرتبط با قلب را در افرادی که خرما مصرف می‌کنند، کاهش می‌دهد. علاوه بر این مصرف خرما به عنوان یک خوراکی مغذی برای داشتن تغذیه سالم و خوشمزه جهت کاهش سطوح کلسترول و LDL توصیه می‌شود. یکی از عوامل اصلی و مهم در پیشگیری از ابتلا به حملات قلبی و سکته مغزی مصرف خرما (حتی دو بار در هفته) است. به طور کلی خرما می‌تواند سلامت قلب را بهبود ببخشد.

۱۰ - درمان ضعف جنسی
پژوهش‌ها نشان داده اند که مزایای خرما حتی برای افزایش استقامت جنسی مفید است. یک عدد خرما را با یک لیوان شیر مخلوط کنید، سپس مقداری پودر هل و عسل هم به آن اضافه کنید و به خوبی ترکیب کنید. این مخلوط یک ترکیب و نوشیدنی فوق العاده برای افزایش استقامت جنسی و توانایی جنسی است. دلیل عمده این پدیده عمدتا تحقیقات رسمی را مجبور به بررسی بیشتری در این زمینه کرده است. بهمن پور در سال ۲۰۰۶، اثرات خرما را بر عملکرد جنسی مردان بررسی کرد و دریافت که مقادیر بالایی از عصاره استرادیول و ترکیبات فلاونوئید موجود در خرما سبب افزایش تعداد اسپرم‌ها می‌شود، بنابراین، اگر به دنبال تقویت صفات مردانه خود هستید، کافی است روزانه چند عدد خرما بخورید.

۱۱ - جلوگیری از ابتلا به کوری شبانه
فواید خرما بسیار فراوان است و معمولا برای مقابله با عارضه‌های گوناگونی که بر گوش، بینی و گلو اثر می‌گذارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. هنگامی که برگ خرما به شکل خمیری بر روی چشم و یا در اطراف چشم قرار می‌گیرد و یا به صورت خوراکی مصرف می‌شود، نشان داده است که می‌تواند مشکل شب کوری را کاهش دهد، این راه حل معمولا در مناطق روستایی که خرما در آنجا پرورش می‌یابد بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان یک دارو جایگزین درمان‌های سنتی، خواص فراوان و مفیدی را ارائه می‌دهد.

۱۲ - کمک به درمان مسمومیت
خرما عموما به عنوان درمان کننده‌ای برای مسمومیت‌های ناشی از مصرف الکل استفاده می‌شود. این محصولات تسکین دهنده به سرعت اثر مثبت خود را نشان می‌دهند و اگر میزان مصرف نوشیدنی الکل سبب ایجاد مسمومیت شده باشد، با مصرف خرما می‌توانید احساس خوشایند و مطلوبی را در فرد مسموم به ارمغان آورید. آن‌ها همچنین ممکن است در صبح روز بعد برای پیشگیری از بی حالی مورد استفاده قرار بگیرند.
خواص خرما

۱۳ - درمان اسهال
خرما حاوی پتاسیم است که به عنوان یک ماده غذایی در کنترل اسهال به خوبی عمل می‌کند. این مواد ریز مغذی باعث هضم آسان‌تر می‌شوند، که در اصل ماجرا بیشتر به کاهش ماهیت غیرقابل پیش بینی اسهال مزمن کمک می‌کند. فیبر موجود در خرما به درمان اسهال کمک می‌کند و این امر به دلیل انبساط حرکات روده‌ای و بهبود عملکرد طبیعی و سالم سیستم دفع ادراری می‌باشد.

۱۴ - پیشگیری از ابتلا به سرطان معده
تحقیقات فراوانی به فواید خرما اشاره کرده اند که یک شیوه‌ای عالی جهت کاهش خطر ابتلا به سرطان معده محسوب می‌شوند. خرما به عنوان یک نیرو بخش مغذی برای تمامی گروه‌های سنی مفید است و حتی در برخی موارد می‌توان گفت: اثر بهتری از دارو‌های سنتی دارد. از آنجا که این مواد غذایی طبیعی هستند، تقریبا هیچ عوارض جانبی منفی بر بدن انسان ندارند.

گرچه خرما حاوی مقادیر بسیار ارزشمند ریز مغذی و مواد معدنی است، اما در مصرف و نگه داری این خوراکی ارزشمند همواره باید احتیاط پیشه کرد، زیرا سطح بسیار چسبناک آن‌ها ممکن است سبب جذب ناخالصی‌های مختلف شود. بنا براین، بهتر است از خرما‌هایی که فر آوری و پردازش شده اند و به صورت بسته بندی شده عرضه می‌گردند استفاده کنید. همچنین به یاد داشته باشید قبل از میل کردن، آن‌ها را به طور کامل با آب بشورید، زیرا این عمل می‌تواند تا حدودی از حجم ناخالصی‌های ایجاد شده بر روی سطح خرما بکاهد.

منبع: organicfacts
وب سایت فرادید
۱
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید