گام نخست اجرای کنسرت‌های خیابانی

گام نخست اجرای کنسرت‌های خیابانی

در حالی که همایون شجریان درخواست و آمادگی خود را برای برگزاری کنسرت رایگان به دفتر موسیقی ارائه و قطعات مورد نظرش را برای اجرا اعلام کرده است، هنوز مدیریت هیچ مکان عمومی در تهران آمادگی یا درخواست خود را برای میزبانی از این کنسرت به دفتر موسیقی ارائه نکرده است.

کد خبر : ۶۱۹۱۷
بازدید : ۱۲۲۱
روز گذشته خبری به نقل از الهام فخاری عضو شورای شهر تهران در رسانه‌ها منتشر شد که از صدور مجوز نهایی برگزاری کنسرت‌های خیابانی حکایت می‌کرد. این عضو شورای شهر در گفتگو با یکی از روزنامه‌ها گفت که با وزیر ارشاد گفتگو‌هایی داشتیم و مجوز‌های لازم را از وزارت ارشاد به‌عنوان متولی امر دریافت کرده‌ایم و باید مجوز‌های انتظامی هم اخذ شود که در اینجا شورا نقش تسهیلگر و هماهنگ‌کننده را ایفا خواهد کرد.
گام نخست اجرای کنسرت‌های خیابانی

این عضو شورا در ادامه گفت‌وگوی خود حتی تاکید کرد در ادامه پیشنهاد‌های برگزاری کنسرت‌های رایگان عده دیگری از هنرمندان هم اعلام آمادگی کرده‌اند که در فضا‌هایی مشخص به اجرای رایگان برنامه بپردازند یا حداقل قسمتی از درآمد خود را نادیده بگیرند، بخش بعدی هم هنرمندان خیابانی و کمترشناخته‌شده و جوانی هستند که می‌توانند در فضا‌های مشخص به اجرای برنامه کوتاه و نه کنسرت بپردازند که این هم در کمیته هنری کمیسیون مطرح شده و پیگیر اجرای آن هستیم.
مصاحبه عضو شورای شهر تهران به سرعت در خبرگزاری‌ها بازتاب یافت و شائبه صدور مجوز نهایی را به ذهن مخاطبان متبادر کرد. این در حالی بود که پیگیری از معاونت امور هنری وزارت ارشاد حکایت از این می‌کرد که هنوز این اتفاق نیفتاده است.
مجید فروغی مدیر روابط عمومی معاونت هنری وزارت ارشاد، در پاسخ به سوال ما درباره صدور مجوز نهایی برگزاری کنسرت‌های خیابانی گفت که صدور مجوز نیازمند تایید سه موضوع است؛ یکی درخواست و اعلام آمادگی برگزارکننده کنسرت یا سرپرست گروه موسیقی است، یکی تایید محتوا و قطعاتی که در کنسرت قرار است اجرا شود و دیگری درخواست یا اعلام آمادگی مدیر محل برگزاری.

بر همین اساس در حالی که همایون شجریان درخواست و آمادگی خود را برای برگزاری کنسرت رایگان به دفتر موسیقی ارائه و قطعات مورد نظرش را برای اجرا اعلام کرده است، هنوز مدیریت هیچ مکان عمومی در تهران آمادگی یا درخواست خود را برای میزبانی از این کنسرت به دفتر موسیقی ارائه نکرده است.
او افزود: البته همایون شجریان در درخواست خود سه محل و به بیان دقیق‌تر سه پارک بزرگ و معروف تهران را نیز به‌عنوان پیشنهاد محل برگزاری به دفتر موسیقی اعلام کرده است، اما زمانی می‌توان از صدور مجوز سخن گفت که مقدمات گفته شده به‌صورت کامل به تایید برسد و مکان و زمان کنسرت مشخص باشد.
فروغی همچنین درباره درخواست شهرام ناظری برای برگزاری کنسرت در استادیوم آزادی گفت: موضوع این است که مدیریت استادیوم آزادی باید موافقت و درخواست خود را به دفتر موسیقی اعلام کند. همچنان که اگر در تالار وحدت هم کنسرتی برگزار می‌شود، مدیر تالار وحدت به دفتر موسیقی اعلام می‌کند که فلان گروه موسیقی در فلان تاریخ می‌خواهد در سالن اجرا داشته باشد.

دیروز خیلی اتفاقی موضوع برگزاری کنسرت‌های خیابانی یک بار دیگر زبانه کشید و هنرمندانی همچون شهرام ناظری و هوشنگ کامکار اظهار نظر‌های متفاوتی را در خبرگزاری‌ها مطرح کردند و به‌عنوان موافق و مخالف درباره‌اش حرف زدند. این، اما پایان ماجرا نبود. ظهر دیروز خبر دیگری منتشر شد که علاقه‌مندان موسیقی را غافلگیر و حتی حیرت‌زده کرد. خبری که با توجه به آن به نظر می‌رسد برگزاری کنسرت‌های خیابانی به مرحله اجرا رسیده است. بی‌کم‌و‌کاست.
شاید برای تامل بیشتر کمی باید به عقب برگردیم؛ به چند روز قبل. داستان از این قرار است که روز چهارشنبه گذشته شادپیمایی عروسک‌ها با حضور مردم در پارک آب‌و‌آتش برگزار شد و مورد توجه رسانه‌ها و مردم قرار گرفت. این رویداد در سال‌های اخیر و در اولین روز برگزاری جشنواره عروسکی در قلب پایتخت یعنی مرکز شهر و خیابان انقلاب و چهارراه ولیعصر برگزار می‌شد، ولی امسال خیلی ناگهانی و با تصمیم مدیران شهری به پارک آب‌و‌آتش انتقال یافت.

سیدمحمدحسین حجازی مدیرعامل شرکت نوسازی عباس‌آباد درباره این تصمیم گفت که میزبانی از جشنواره‌ها و رویداد‌های فرهنگی و هنری یکی از رسالت‌های اصلی منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد است و به همین منظور شادپیمایی جشنواره عروسکی مبارک نیز در همین راستا در این منطقه گردشگری برگزار می‌شود.
از سوی دیگر مرضیه برومند سینماگر سرشناس و دبیر این رویداد هم اظهار کرد که دوست داشتیم شادپیمایی را از میدان ولیعصر (عج) به سمت تئاتر شهر دنبال کنیم، ولی هم به دلیل مناسبت عید مذهبی و هم برخی مسائل دیگر که هماهنگی و گرفتن مجوز را ممکن بود سخت کند، تصمیم گرفتیم افتتاحیه را در محلی دیگر مثل یک مکان تفریحی اجرا کنیم.
چهارشنبه گذشته شادپیمایی عروسک‌ها در این بوستان برگزار شد و گویا هدف برگزاری آن اجرای برنامه‌های دیگری بود که حالا دارد صدایش در می‌آید.
دیروز در حالی که چند روز از برگزاری شادپیمایی عروسک‌ها می‌گذشت خبر مهمی درباره برگزاری یک کنسرت موسیقی در این پارک منتشر شده که بسیار تعجب‌برانگیز است. در شرایطی که نهاد‌های تصمیم‌گیر اظهار می‌کنند هنوز مجوزی برای برگزاری کنسرت‌های خیابانی صادر نشده مدیر عامل نوسازی عباس‌آباد از اجرای ارکستر ساز‌های ملی ایران به مناسبت عید سعید غدیر در پارک آب‌و‌آتش تهران خبر داده است.

خواننده این ارکستر محمد معتمدی، خواننده پرطرفدار و صاحب نام موسیقی ایران است و رهبری گروه را هم علی‌اکبر قربانی برعهده دارد. ارکستر ساز‌های ملی ایرانی با سرپرستی و نظارت فرهاد فخرالدینی در تابستان سال جاری به رهبری علی‌اکبر قربانی برای اجرا در جشن بیستمین سالگرد پایتخت شدن «آستانه» تشکیل شد و به دعوت آکادمی دولتی «فیلارمونیا»‌ی آستانه در قزاقستان روی صحنه رفت.
نکته جالب ماجرا این است که این اولین اجرای ارکستر ساز‌های ملی ایرانی در داخل کشور است و قرار است قطعاتی از موسیقی ایرانی ازجمله بهار دلکش اثر درویش خان، شکایت دل از پرویز یاحقی، بهار من از علی تجویدی و دگر چه خواهی اثر حبیب‌الله بدیعی را در این برنامه اجرا کنند.
این گروه روز‌های پنج‌شنبه و جمعه ۸ و ۹ شهریورماه ساعت ۲۱ در منطقه فرهنگی گردشگری عباس‌آباد تهران بوستان آب‌و‌آتش روی صحنه خواهند رفت تا آنگونه که مدیرعامل شرکت نوسازی عباس‌آباد خبر داده اولین اجرای موسیقی برای عموم مردم و به‌صورت رایگان شکل بگیرد.

به نظر می‌رسد مدیران شهری و مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد‌های امنیتی برای برگزاری کنسرت‌های خیابانی به اجماع رسیده‌اند و از این رو خواننده‌ای پرطرفدار، اما کم حاشیه همچون محمد معتمدی را انتخاب کرده‌اند تا شرایط اجرای زنده در یک محیط عمومی را بسنجند. شاید باید ریشه تصمیم ناگهانی برای برگزاری شادپیمایی عروسک‌ها در مجموعه عباس‌آباد را در کنسرت غیر‌منتظره‌ای دانست که قرار است آخر همین هفته برگزار شود. رویدادی که شاید در تاریخ هنر ایرانی یک روز مهم به حساب بیاید.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید