توزیع ۴۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها

توزیع ۴۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها

تعداد متقاضیان واکسن آنفلوانزا هر سال در نیمه دوم شهریور ماه، افزایش می‌یابد، اما امسال به علت نوسانات بازار ارز و برخی شایعات مبنی بر وارد نشدن واکسن آنفلوانزا به کشور، مراجعه‌کنندگان زودتر از گذشته به داروخانه‌ها مراجعه کرده‌اند، این درحالی است که داروخانه‌ها هم از فروش این واکسن به علت کمبود دارو و تحریم‌ها، امتناع کرده و به همین بهانه به خریداران وعده فروش در روز‌های آینده به شرط ثبت‌نام و البته با نرخ‌های بالاترمی دهند. این موضوع موجب نگرانی مردم و بویژه افراد در معرض خطر شده است.

کد خبر : ۶۲۴۱۳
بازدید : ۱۳۵۴
پرستو رفیعی | با وجود آنکه کمتر از دو هفته دیگر به شروع فصل پاییز و شیوع بیماری‌های این فصل نمانده، برخی داروخانه‌ها با سهمیه‌بندی واکسن آنفلوانزا به شایعات کمبود این واکسن در روز‌های اخیر دامن زده‌اند.
توزیع ۴۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها
این درحالی است که مسئولان وزارت بهداشت به مردم اطمینان می‌دهند که هیچ گونه کمبود واکسن در بازار دارویی کشور وجود ندارد و آنچه که به‌عنوان سهمیه‌بندی از سوی داروخانه‌ها اعمال می‌شود، تخلف است و بشدت با آن‌ها برخورد می‌شود.

تعداد متقاضیان واکسن آنفلوانزا هر سال در نیمه دوم شهریور ماه، افزایش می‌یابد، اما امسال به علت نوسانات بازار ارز و برخی شایعات مبنی بر وارد نشدن واکسن آنفلوانزا به کشور، مراجعه‌کنندگان زودتر از گذشته به داروخانه‌ها مراجعه کرده‌اند، این درحالی است که داروخانه‌ها هم از فروش این واکسن به علت کمبود دارو و تحریم‌ها، امتناع کرده و به همین بهانه به خریداران وعده فروش در روز‌های آینده به شرط ثبت‌نام و البته با نرخ‌های بالاترمی دهند. این موضوع موجب نگرانی مردم و بویژه افراد در معرض خطر شده است.

عضو کمیته کشوری کنترل آنفلوانزا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اینکه مشکلی در تأمین واکسن آنفلوانزا وجود ندارد می‌گوید: در حال حاضر ۴۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌های کشور توزیع شده است.
مسعود مردانی می‌افزاید: بررسی‌ها نشان داده میزان نیاز کشور به این واکسن در سال‌جاری در حدود دو میلیون دوز واکسن است که این نیاز در چند مرحله تأمین خواهد شد، چراکه واکسن آنفلوانزا نیازمند نگهداری درشرایط خاص است تا تأثیر دارویی خود را از دست ندهد.

وی همچنین به واردات واکسن‌های تاریخ مصرف گذشته واکنش نشان داده و تأکید می‌کند: واردات و توزیع واکسن آنفلوانزای تاریخ مصرف گذشته از سوی وزارت بهداشت شایعه‌ای بیش نیست. واکسن‌هایی که به تازگی وارد کشور شده است همگی با تاریخ تولید ۲۰۱۸ و برای مدت یک سال یعنی سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ قابل استفاده خواهد بود. به همین دلیل همه افرادی که این واکسن را تهیه می‌کنند باید هنگام خرید، به تاریخ مصرف آن توجه کنند.

دکتر ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت هم با رد این شایعات، خیال مردم را از بابت سلامت این واکسن‌ها راحت کرده و می‌گوید: با توجه به اینکه واکسن آنفلوانزا انواع مختلفی دارد و تاریخ مصرف آن یک ساله است، دیده شده که تعداد اندکی واکسن مربوط به سال گذشته توزیع شده که این واکسن دیگر مؤثر نیست و قطعاً فروش آن تخلف تلقی شده و با فروشنده‌های خاطی برخورد می‌شود.

واکسن آنفلوانزا کمیاب نخواهد شد
دکتر مردانی با تأکید براینکه شرایط اقتصادی و تحریم هیچ تأثیری بر واردات این واکسن نخواهد داشت، می‌گوید: طی سال‌های اخیر، حتی در شرایط خاص هم واردات واکسن از یک شرکت تولیدی فرانسوی انجام شده است، از این‌رو مردم به هیچ وجه نگران کمبود واکسن نباشند.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا این واکسن به قیمت‌های مختلف در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد، می‌گوید: افزایش قیمت واکسن آنفلوانزا در سال‌جاری در حدود ۲۰ درصد بوده و تفاوت قیمتی که خریداران از آن یاد می‌کنند، به‌دلیل انواع مختلف واکسن است. در حال حاضر نوع چهار ظرفیتی واکسن آنفلوانزا در حدود ۴۱۰ هزار ریال و نوع سه ظرفیتی آن با قیمتی حدود ۳۰۰ هزار ریال عرضه می‌شود.

مردانی در ادامه به افراد در معرض خطر اشاره کرده و تأکید می‌کند: سالمندان و افراد بالای ۶۰ سال، مبتلایان به بیماری‌های نقص و ضعف سیستم ایمنی مانند HIV مثبت، سرطان و آن دسته از افرادی که به بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت مبتلا هستند همگی در گروه افراد در معرض خطر قرار دارند و باید برای تلقیح بموقع این واکسن اقدام کنند. البته زنان باردار و کودکان ۶ ماه تا ۶ سال نیز باید تلقیح واکسن آنفلوانزا را جدی بگیرند.

عضو کمیته کشوری آنفلوانزا با تأکید بر اینکه نباید به شایعات منتشر شده در فضای مجازی در خصوص خطرناک بودن این واکسن توجه کرد، می‌افزاید: واکسن آنفلوانزا نیز مانند سایر فرآورده‌های دارویی در کنار تأثیر مثبت ممکن است عوارض جانبی هم داشته باشد.
از میان این عوارض که در افراد مختلف متفاوت است می‌توان به تب، سردرد، ضعف جسمانی و خستگی، تعریق، درد عضلات و مفاصل، سرخی و تورم محل تلقیح واکسن اشاره کرد که معمولاً یک تا دو روز پس از تلقیح از بین می‌رود. البته در بسیاری از افراد هم هیچ کدام از این عوارض دیده نمی‌شود، از این‌رو نباید فریب تبلیغات منفی در فضای مجازی را بخورید.

این متخصص بیماری‌های عفونی تأکید می‌کند: اواسط شهریور و اوایل مهر ماه بهترین زمان تلقیح واکسن آنفلوانزا است، چرا که معمولاً بعد از تزریق واکسن آنفلوانزا حدود دو تا سه هفته زمان لازم است تا ایمنی مناسب در فرد ایجاد شود.

نیاز دارویی کشور تا مهر ماه تامین می‌شود
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مشکل تأمین برخی از دارو‌ها و مواد اولیه مورد نیاز کشور تا مهر امسال برطرف می‌شود. به‌گزارش ایرنا، سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی افزود: در فروردین ماه سال‌جاری تأخیر کوتاهی در تأمین دارو و مواد اولیه این بخش در سطح کشور به وجود آمد، اما این مشکل در ۲ ماه گذشته تا حدود زیادی حل شده و بزودی با واردات این اقلام، تمامی دارو‌های مورد نیاز تأمین می‌شود.
وی با بیان اینکه مشکل حل نشدنی در تأمین اقلام دارویی کشور وجود ندارد، ادامه داد: مجلس و دولت برای تأمین برخی از اقلام و دارو‌ها که تحریم شده و مشابه آن در کشور تولید می‌شود، ارز دولتی تخصیص نمی‌دهد و از آن حمایت نمی‌کند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه کیفیت اکثر دارو‌های داخلی مشابه نمونه خارجی است، اضافه کرد: در صورتی که تأمین دارو‌های خارجی با ارز آزاد برای بخش خصوصی مقرون به صرفه باشد، می‌توانند این اقلام دارویی را وارد کنند.
قاضی‌زاده هاشمی بیان کرد: اگر پزشک معالج بیمار، داروی نمونه داخلی را تأیید کرد، پیشنهاد می‌شود از آن استفاده کنند تا مشکلات بیماران برای تأمین داروی خارجی با ارز آزاد کمتر شود.

برخورد با کارشکنی برخی توزیع‌کنندگان دارو
سخنگوی وزارت بهداشت نیز در این زمینه گفت: با برخی واردکنندگان دارو که در مسیر توزیع به هر طریقی کارشکنی می‌کنند، برخورد قانونی خواهیم کرد.

به‌گزارش مهر، ایرج حریرچی در نشست خبری روز گذشته در ارتباط با اختلال در توزیع دارو، افزود: برخی وارد‌کنندگان دارو در مسیر توزیع دارو، اقداماتی انجام می‌دهند که ما گلایه داریم و برخورد قانونی می‌کنیم، این دسته از وارد‌کنندگان دارو، تلاش می‌کنند با ادعای کمبود منابع، دارو‌ها را نقدی و خارج از روال بیمه‌ای عرضه کنند که ما گلایه داریم و برخورد قانونی می‌کنیم.

وی در ارتباط با موضوع احتکار دارو، گفت: وقتی میزان مصرف یک قلم دارو به چهار ماه می‌رسد، ما آن دارو را در سطح داروخانه‌های دولتی و مراکز خاص توزیع می‌کنیم که احساس می‌شود با کمبود دارو مواجه هستیم. در حالی که قرار نیست همه ذخیره دارویی وارد داروخانه‌های سطح کشور شود.
حریرچی در ارتباط با گلایه‌هایی که در خصوص تخصیص ارز دولتی برای واردات کالا‌های سلامت محور وجود دارد، گفت: دولت ۳.۵ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای و مصرفی اختصاص داده که رقم بسیار قابل توجه و مطابق با نیاز‌های مردم است.

وی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون و در حالی که هنوز نیمه اول سال به پایان نرسیده ۲.۱ میلیارد دلار از این ارز تخصیص داده شده است که ما بر اساس نیاز‌ها و شرایط حال حاضر کشور این ارز را به دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز اختصاص می‌دهیم.
منبع: روزنامه ایران
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید