هفته سراسر مثبت بازار سهام

هفته سراسر مثبت بازار سهام

کثر کارشناسان دورنمای کاهش نرخ سود بانکی، افزایش خوش‌بینی به گزارش‌های شرکت‌ها و افزایش بهای نفت و مواد خام در بازار جهانی را دلیل رشد قیمت سهام می‌دانند. از این نظر در صورت تداوم آرامش سیاسی و وضعیت با ثبات در بازار‌های جهانی معامله‌گران می‌توانند به ثبت افزایش بازدهی در هفته آینده نیز امیدوار باشند.

کد خبر : ۶۶۷۵۸
بازدید : ۸۰۷
هفته سراسر مثبت بازار سهام
بورس اوراق بهادار تهران هفته گذشته با بر جای گذاشتن یک کارنامه مثبت و ثبت ۴/ ۲ درصد رشد شاخص شرایط خوبی را برای سهامداران رقم زد.

هفته گذشته معامله‌گران تحث تاثیر افزایش سطح نقدینگی در بازار و همچنین روند مثبت قیمت‌ها در بازار جهانی شرایط خوبی را در اکثر نماد‌های بزرگ بازار به ویژه گروه‌های پتروشیمی و پالایشگاهی رقم زدند که در نهایت این شرایط به بازدهی ۴/ ۲ درصدی شاخص کل برای سرمایه‌گذاران معادل رشد ۳هزار و۹۳۰واحدی منجر شد.
اکثر کارشناسان دورنمای کاهش نرخ سود بانکی، افزایش خوش‌بینی به گزارش‌های شرکت‌ها و افزایش بهای نفت و مواد خام در بازار جهانی را دلیل رشد قیمت سهام می‌دانند. از این نظر در صورت تداوم آرامش سیاسی و وضعیت با ثبات در بازار‌های جهانی معامله‌گران می‌توانند به ثبت افزایش بازدهی در هفته آینده نیز امیدوار باشند.
روز چهارشنبه نیز بازار همچنان در مدار رشد بود به گونه‌ای که شاخص کل به مدد رشد نماد‌های سنگ‌آهنی از جمله چادرملو و گل‌گهر و رشد نماد‌های پالایشگاه اصفهان، فولاد مبارکه و هلدینگ نفت و گاز تاپیکو توانست به رشد ۸۶۲واحدی معادل ۵/ ۰ درصد دست یابد. روز چهارشنبه شاخص کل هم وزن نیز با افزایش ۱۷۹ واحدی عدد ۲۸ هزار و ۴۳۴ واحد را به نمایش گذاشت.
در بازار روز چهارشنبه آگهی عرضه اولیه سهام مجتمع کشت و صنعت و دامپروری و مرغداری دشت خرمدره برای روز یکشنبه هفته آینده از طریق بازار دوم فرابورس منتشر شد.

در این روز، بازگشایی نماد داروسازی عبیدی با جهش ۱۰۰درصدی قیمت و بعد از افزایش سرمایه ۲۰۰درصدی شگفتی‌ساز شد و معاملات این نماد ابطال شد. دراین رابطه مهدی پارچینی که به تازگی سرپرست معاون عملیات بازار شرکت بورس تهران شده به بورس پرس گفت: علت عدم تایید معاملات داروسازی عبیدی ناشی از حجم اندک معاملات و تعداد کم مشارکت‌کنندگان در نوسان ۱۰۰ درصدی قیمت بود. وی ادامه داد: نماد این شرکت شنبه مجددا آماده بازگشایی می‌شود و در صورت تکرار این وضعیت، دامنه نوسان آن محدود خواهد شد.
در گروه خودرویی دبیر انجمن قطعه‌سازان همگن اظهار کرد: امروزه خودروساز‌ها بیش از ۵ هزار میلیارد تومان بدهی معوق به قطعه‌ساز‌ها دارند که حتی اگر آن هم تعیین شود به دلیل عدم فعالیت بیشتر قطعه‌سازان در ماه‌های اخیر و بالا رفتن قیمت مواد اولیه حداقل نیازمند ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات و سرمایه در گردش هستند تا بتوانند دوباره فعالیت خود را از سر بگیرند. آرش محبی‌نژاد در گفتگو با «ایلنا» از افزایش خودرو‌های فاقد قطعه در کارخانه‌های ایران خودرو و سایپا خبر داد.

وی گفت: بنا بر آخرین آمار، خودرو‌هایی که در این دو کارخانه به دلیل کمبود قطعات یدکی تجاری نشده‌اند و در کف انبار خوابیده است به بیش از ۹۰ هزار دستگاه رسیده است، این یعنی سرمایه عظیمی از این دو خودروساز و قطعه‌سازان راکد مانده است.
محبی‌نژاد افزود: کسری قطعات این خودرو‌ها عمدتا داخلی است. این یعنی خودروساز نتوانسته از قطعه‌ساز داخلی جنس مورد نیاز خود را تهیه کند و همان‌طور که بار‌ها اعلام کردیم قطعه‌سازان امروز به دلیل عدم پرداخت مطالبات خود ازسوی قطعه‌سازان و افزایش قیمت مواد اولیه و مشکلات ارزی و تهیه مواد اولیه خارجی نمی‌توانند سفارش‌های خودروساز‌ها را تامین کنند. البته بخش اندکی از این خودرو‌ها نیز نیازمند قطعات وارداتی هستند.
در گروه خودرویی همچنین رضا رحمانی، وزیر صنعت در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره نهایی شدن قیمت خودرو‌ها گفت: در حال پیگیری بسته‌ای هستیم که در نهایت منجر به افزایش تولید و کاهش قیمت خودرو خواهد شد. وی با دفاع از حاشیه سود خودرو بین کارخانه و بازار آزاد ادامه داد: به دنبال حفظ تولید هستیم و از خودروسازان برای افزایش تولید برنامه گرفته‌ایم. رحمانی اعلام کرد: براساس برنامه وزارت صنعت، خودروسازان مکلف شده‌اند تا ۸۰ درصد تولید را برای تحویل به خریداران قبلی اختصاص دهند و تا سقف ۲۰ درصد دیگر را در بازار عرضه کنند.

در گروه مخابرات، سهامدار ۴۰ درصدی شرکت مخابرات از جزئیات فروش کلیه منازل سازمانی و اماکن رفاهی این شرکت بورسی خبر داد. مهدی صفری مدیرعامل شرکت توسعه اعتماد مبین طی نامه‌ای به مجید صدری مدیرعامل مخابرات مصوبات صورت‌جلسه ۱۴ مرداد هیات مدیره را برای اقدام لازم ابلاغ کرد. بر این اساس، اختیار فروش کلیه منازل سازمانی و اماکن رفاهی «اخابر» تا سقف ۵۰۰ میلیارد تومان در قالب فاز اول فروش املاک غیر مولد به منظور تامین منابع مالی اجرای طرح‌های توسعه شبکه و خرید تجهیزات فنی مورد نیاز به مدیرعامل تفویض شد.
در گروه سیمانی سیمان خوزستان برای حضور در بازار عراق افزایش سرمایه می‌دهد.
در گزارش توجیهی هیات‌مدیره به منظور پیشنهاد افزایش سرمایه از مبلغ ۶۵۰ میلیارد ریال به مبلغ ۱۴۰۰ میلیارد ریال آورده شده است. این افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی به منظور جبران مخارج سرمایه‌ای انجام شده درطرح احداث آسیاب سیمان‌العماره در عراق در تاریخ ۲۰ آذر ۹۷ به تصویب هیات‌مدیره رسیده و برای اظهارنظر به حسابرس و بازرس قانونی ارسال شده، ارائه می‌شود. در مجموع بازار روز چهارشنبه بازاری مثبت بود که در آن ارزش معاملات (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) در بورس به ۴۴۳میلیارد تومان و در فرابورس به ۱۰۰میلیارد تومان بالغ شد.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید