همسر یک داعشی: پشیمان نیستم اما می‌خواهم به لندن برگردم!

همسر یک داعشی: پشیمان نیستم اما می‌خواهم به لندن برگردم!

حرف‌های شمیمه درباره‌ی خلیفه گری داعش بسیار متناقض است. «فساد و سرکوب در قلمرو داعش بسیار زیاد است، به حدی که گمان نمی‌کنم این گروه شایسته‌ی پیروزی باشد.» از طرفی تاکید می‌کند که «از آمدن به اینجا[سوریه] پیشمان نیستم.»

کد خبر : ۶۷۹۵۸
بازدید : ۹۸۴۷
فرادید | یک دختربچه‌ی مدرسه‌ای که در سال ۲۰۱۵ از لندن به گروه داعش پیوسته بود در سوریه شناسایی شد. او می‌گوید از پیوستن به گروه داعش پشیمان نیست، اما در حال حاضر می‌خواهد به خانه بازگردد، زیرا ۹ ماهه باردار است.

شمیمه بیگوم، ۱۹ ساله، می‌گوید، از زندگی در میدان جنگ خسته شده و از ترس از دادن فرزندی که در شکم دارد از روستای باقوز در شرق سوریه، که جزو اخرین قلمرو‌های داعش است، گریخته است تا به فرزندش آسیبی نرسد.
از پیوستن به داعش پشیمان نیستم فقط می‌خواهم فرزندم را در انگلستان به دنیا آورم

او پیش از این دو فرزند خود را از دست داده است.

شمیمه، که اکنون در اردوگاه پناهندگان در شمال شرق سوریه به سر می‌برد به روزنامه‌ی تایمز گفت: «دیگر تحمل دشواری‌های زندگی در میدان جنگ را نداشتم. اما این تنها دلیل گریختنم از میدان جنگ نبود، من می‌ترسیدم در صورت ماندن در میدان جنگ فرزندم که به زودی به دنیا خواهد آمد به سرنوشت دو فرزند دیگرم دچار شود و از دست برود؛ بنابراین از قلمرو داعش گریختم. تنها چیزی که در حال حاضر می‌خواهم این است که به خانه ام در انگلستان بازگردم و فرزندم را در آن جا به دنیا آورم.»

شمیمه به همراه دو همکلاسی دیگرش به نام‌های خدیجه سلطان و آمرا عباس، که شاگردان دبیرستان بنتال گرین آکادمی بودند، در ماه فوریه سال ۲۰۱۵ به ترکیه گریختند و از آن جا وارد سوریه شدند. در همان زمان فرار این سه دختر مدرسه‌ای تیتر بسیاری از روزنامه‌ها شد. بیگوم و عباس در آن زمان ۱۵ سال داشتند و سلطان ۱۶ ساله بود. آن‌ها به والدینشان گفته بودند که به یک گردش یک روزه می‌روند، اما هرگز باز نگشتند.

خانواده‌ی شمیمه به گاردین گفته اند اطمینان دارند دختری که در اردوگاه آوارگان به سر می‌برد، شمیمه است.

بیگوم به روزنامه‌ی تایمز گفته است که به محض ورود به سوریه ابتدا در رقه ساکن شده و بعد از سه هفته با یک مرد هلندی که به اسلام گرویده بود، ازدواج کرده است.

شمیمه می‌افزاید، چهره زندگی در قلمرو داعش گاهی طبیعی است و گاهی بسیار با قساوت می‌شود. حتی دیدن سر بریده‌ی یک مرد در سطل زباله هم باعث برآشفتگی من نشد.
از پیوستن به داعش پشیمان نیستم فقط می‌خواهم فرزندم را در انگلستان به دنیا آورم

«چنین صحنه‌هایی در رقه بخش طبیعی زندگی بود. هر لحظه و هر جایی انتظار بمباران و چیز‌های مربوط به آن وجود داشت. اما وقتی اولین بار یک سر بریده را در سطل زباله دیدم اصلا شوک زده نشدم. سر یکی از اسیران داعش بود. او دشمن اسلام بود.»

شمیمه می‌گوید سلطان و عباس، به همراه یک زن جوان دیگر، به نام شرمینا بیگوم، که او هم دو ماه زودتر از شمیمه و دوستانش از آکادمی بنتال گرین به داعش پیوسته بود، همگی با یک جنگجوی داعشی خارجی ازدواج کرده بودند.

بیگوم تایید کرد که سلطان در بمباران هوایی سال ۲۰۱۶ در رقه کشته شده است.

حرف‌های شمیمه درباره‌ی خلیفه گری داعش بسیار متناقض است.

او می گوید: «فساد و سرکوب در قلمرو داعش بسیار زیاد است، به حدی که گمان نمی‌کنم این گروه شایسته‌ی پیروزی باشد.»
از طرفی تاکید می‌کند که «از آمدن به اینجا]سوریه پیشمان نیستم.»

بیگوم به روزنامه تایمز گفته است که دختر یک ساله و پسر سه ماه اش را در اثر بیماری و سوء تغذیه از دست داده است.

او دو هفته‌ی پیش با پیمودن یک راهروی سه مایلی از باقوز گریخت. همسرش خود را به جنگجو‌های متحد نیرو‌های دموکراتیک سوریه تسلیم کرده و شمیمه از او هیچ خبری ندارد.

شمیمه می‌گوید دوستانش شرمینا بیگوم و عباس همچنان در قلمرو داعش هستند و او به واسطه‌ی زنان دیگر شنیده که تا دو هفته‌ی پیش زنده بوده اند. هر چند شمیمه می‌گوید با بمباران‌های اخیر بعید می‌داند آن‌ها هنوز زنده باشند.

«آن‌ها بسیار قوی بودند ... من به تصمیم آن‌ها احترام می‌گذارم. آن‌ها دیگران را به صبر و مقاومت در باقوز دعوت می‌کردند و تصمیم گرفتند که در باقوز بمانند. اگر از بمباران‌ها جان سالم به در ببرند و بفهمند که من میدان جنگ را ترک کرده ام حتما مایه‌ی خجالتشان خواهم بود.»

«اما من فقط می‌خواهم برگردم به خانه تا بچه ام را به دنیا بیاورم. این تنها چیزی است که در حال حاضر می‌خواهم. من هر کاری که لازم باشد برای نجات بچه ام و به دنیا آوردن او در آرامش انجام می‌دهم.»

وکیل خانواده شمیمه می‌گوید که باید با شمیمه مانند یک قربانی رفتار شود و او بتواند به انگلستان بازگردد.
از پیوستن به داعش پشیمان نیستم فقط می‌خواهم فرزندم را در انگلستان به دنیا آورم

تسنیمه آکونجی به تایمز گفت: «خیلی خوشحالم که او زنده است. هیچ مدرکی وجود ندارد که این دختر اعمال تروریستی انجام داده باشد؛ بنابراین امیدوارم که با او مانند یک قربانی رفتار شود. او دو فرزندش را از دست داده و زخم‌های روحی زیادی را متحمل شده است. امیدوارم وقتی باز می‌گردد بتواند تمام این اتفاقات را پشت سر بگذارد.»

مادر شمیمه بیگوم که دیدن دخترش بعد از ۲ سال او را هیجان زده کرده است با دست‌هایی لرزان و چشمانی اشکبار می‌گوید: درک می‌کند اگر مردم انگلستان نخواهند دخترش به بریتانیا بازگردد. او همچنین تاکید کرده که اصلا «نمی دانسته» دخترش زنده است یا در بمباران‌ها کشته شده تا اینکه مصاحبه اش را با روزنامه تایمز دیده است. او می‌گوید می‌خواهد دخترش به خانه برگردد.

«می خواهم به خانه برگردد تا غذای مورد علاقه اش را درست کنم. می‌خواهم به تحصیلاتش ادامه دهد. ما که خانواده اش هستیم نمی‌دانیم چه شد که یک دفعه مغزش با چنین چیز‌هایی پر شد و فکر کرد رفتن به سوریه‌ فکر خوبی است.»

شوهر خواهر شمیمه به روزنامه دیلی میل گفته است: «شمیمه با ترک کردن ما قلب ما را به درد آورد؛ و خودش هم سختی‌های زیادی را در طی این مدت متحمل شده است.» او هم اضافه کرد که درک می‌کند اگر عده‌ای مخالف بازگشت شمیمه به خانه باشند.

وزیر امنیت بریتانیا، بن والاس، گفته، این نوجوان می‌تواند به خانه بازگردد، اما به محض بازگشت مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

رئیس پلیس سابق لندن، دال بابو، گفته است، تقاضای بیگوم برای بازگشت به خانه باید با توجه به این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد که شمیمه و دو دختر دیگری که همراه او فرار کردند، «فریب خوردند.»

«آن‌ها در اینترنت می‌چرخیدند، افراطی شده بودند، و خانواده هایشان هیچ اطلاعی از اینکه این سه دختر چه کار می‌کردند، و چه اتفاقی در شرف وقوع بوده، نداشتند.»

«خانواده هایشان گفته اند که این سه دختر برای مراسم عروسی خودشان را آماده می‌کردند و بعد ناگهان ناپدید می‌شوند. ما باید این مسئله را موشکافانه مطالعه کنیم. یک بچه‌ی ۱۵ ساله فریب می‌خورد، آموزش می‌بیند، و این اتفاق، متاسفانه، مدام در اینترنت رخ می‌دهد.»

دفتر برابری زنان انگلستان نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و گفته است: «شمیمه بیگوم فریب خورده، و مجبور به ازدواج و بارداری شده است. واکنش دولت نسبت به مسئله بیگوم بسیار شرم آور است و نشان می‌دهد که ما از موارد اخیر استثمار جنسی کودکان چیزی یاد نگرفته ایم.»

نماینده‌ی محافظه کار، ژاکوب ریس-ماگ، نیز می گوید: «طبق قانون ما او می‌تواند باز گردد، قانون نسبت به جرائم او تصمیم گیری خواهد کرد. اما من شخصا موافق نیستم که به اشد مجازات محکوم شود.»

بر طبق قوانین بین المللی هیچ فردی نمی‌تواند بدون کشور باشد؛ و بر طبق قانون بریتانیا اگر شمیمه بیگوم شهروندی کشور دیگری را نپذیرفته باشد می‌تواند به انگلستان باز گردد.

موضع بریتانیا نسبت به بریتانیایی‌هایی که در میدان جنگ بوده اند مشخص است، تمایلی ندارد که آن‌ها دوباره به خاک انگلستان برگردند.

اما در مورد همسران و وابستگان جنگنده‌های داعشی مسئله فرق می‌کند. در مورد بیگوم، فرماندهی ضد تروریستی اسکاتلند یارد اعلام کرده که باید موضوع به دقت بررسی شود تا اطمینان حاصل کنند شمیمه بیگوم در فعالیت‌های تروریستی داعش که امنیت ملی بریتانیا را تهدید کند، دخالت نداشته است. یا حداقل جرائم او در حدی است که می‌توان در دادگاه‌های بریتانیا او را محاکمه کرد.


منبع: گاردین و standard.co.uk
ترجمه: سایت فرادید
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید