پنج نوجوانی که تأثیر جهانی داشتند

پنج نوجوانی که تأثیر جهانی داشتند

یکی از مهم‌ترین آنها، گرتا تونبرگ، کنشگر محیط‌زیستی ۱۶ ساله است که در مصاحبه‌اش با بی‌بی‌سی، سیاستمداران بریتانیایی را وادار به "شنیدن صدای دانشمندان" در مورد تغییرات اقلیمی زمین کرد.

کد خبر : ۶۹۵۲۵
بازدید : ۱۱۵۷۶
بیشتر اوقات نوجوانان را بی‌تفاوت و خودخواه می‌خوانیم. اما نسل جدید فعالان جوان ثابت کرده که بسیاری از نوجوانان، در حقیقت، عمیقاً به مسائل اجتماعی، سیاسی و محیط‌زیستی توجه می‌کنند و با تمام توان هم آماده‌اند تا فعالیت‌هایی در این زمینه‌ها انجام دهند.

یکی از مهم‌ترین آنها، گرتا تونبرگ، کنشگر محیط‌زیستی ۱۶ ساله است که در مصاحبه‌اش با بی‌بی‌سی، سیاستمداران بریتانیایی را وادار به "شنیدن صدای دانشمندان" در مورد تغییرات اقلیمی زمین کرد.

در اینجا از پنج فرد الهام‌بخشی نام می‌بریم که در دوران نوجوانی اثر بسیاری بر جهان پیرامون خود گذاشته‌اند.
پنج نوجوانی که جهان را دگرگون کردند
گرتا تونبرگ
کنشگر محیط‌زیست سوئدی، متولد سال ۲۰۰۳، که اکنون مهم‌ترین صدای کنشگران تغییرات اقلیمی در جهان شده است.

در سال ۲۰۱۸، او پس از اولین اعتراض انفرادی‌اش در برابر پارلمان سوئد در استکهلم، ایده اعتصاب مدارس را مطرح کرد. بیش از یک میلیون دانش‌آموز سر کلاس نرفتند تا اعتراض خود را به بی‌تفاوتی در برابر تغییرات اقلیمی نشان دهند.

سال گذشته او در اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد گفت: "از آنجا که رهبران جهان مثل کودکان رفتار می‌کنند، ما ناچاریم مسئولیتی را که از مدت‌ها قبل بر دوش آن‌ها بوده است، بر‌عهده بگیریم. ما باید دریابیم که نسل قبل چه بر سر ما آورده است، چه افتضاحی به بار آورده‌اند که ما اکنون ناچاریم آن را اصلاح کنیم و با آن کنار بیاییم. ما باید صدای‌مان را به‌گوش شما برسانیم".

گرتا آشکارا در مورد اینکه چگونه اوتیسمش، فعالیت‌های او را شکل داده‌است، سخن گفته است و به‌تازگی به شورش علیه انقراض در لندن پیوست و در مجلس عوام بریتانیا سخنرانی کرد.
پنج نوجوانی که جهان را دگرگون کردند
ملاله یوسف‌زی
ملاله یوسف‌زی وقتی ۱۱ سالش بود، به طور ناشناس خاطرات زندگی‌اش در پاکستان و تحت حکومت طالبان را در وبلاگش می‌نوشت و منتشر می‌کرد که خیلی زود توجه بسیاری به آن جلب شد. چندی بعد، او به طور علنی و عمومی در مورد نیاز دختران به تحصیل و آموزش مناسب در مکان‌های گوناگون صحبت کرد.

سه سال بعد، وقتی به خاطر فعالیت‌هایش، مرد مسلحی در اتوبوس مدرسه، گلوله‌ای به سر ملاله شلیک کرد، زندگی‌اش دگرگون شد.

این حمله نه‌تنها او را از فعالیت باز‌نداشت بلکه دامنهٔ فعالیت‌هایش وسیع‌تر هم شد. تصویر او بر جلد مجلهٔ تایم جای گرفت و در سال ۲۰۱۴ جوان‌ترین برندهٔ جایزهٔ صلح نوبل شد.

یوسف زی در مراسم دریافت جایزهٔ نوبل گفت: "این جایزه فقط به من تعلق ندارد، این جایزه به همه بچه‌های فراموش‌شدهٔ مشتاق و نیازمند تحصیل و آموزش تعلق دارد، این جایزه برای همهٔ کودکان هراسانی است که خواستار صلح هستند. این جایزهٔ همهٔ بچه‌هایی است که تغییر را فریاد می‌زنند بدون آنکه صدای‌شان به جایی برسد. من اینجا ایستاده‌ام تا برای حق آن‌ها بجنگم و صدای آن‌ها را به گوش شما برسانم. دیگر زمان دلسوزی برای آن‌ها نیست".
پنج نوجوانی که جهان را دگرگون کردند
اِما گونزالس
در ماه فوریهٔ ۲۰۱۸، فرد مسلح ناشناسی به دبیرستان مارجوری استونمن داگلاس، در پارکلند، فلوریدا حمله کرد و هفده نفر را کشت.

بسیاری از نوجوانانی که از این حادثه جان سالم به‌در‌برده بودند به جای اینکه مغلوب این حادثهٔ غم‌انگیز بشوند، کمپین ملی مبارزه با خشونت مسلحانه به راه انداختند.

اِما گونزالس، که فقط ۱۸ سال داشت، یکی از رهبران این جنبش تازه بود و یکی از مؤسسان گروه تغییر قوانین اسلحه به نام "ام‌اس‌دی هرگز" بود. (ام‌اس‌دی به نام مدرسه مرجوری استونمن داگلاس بر می‌گردد)

در مارس ۲۰۱۸، او سخنرانی موثری در راهپیمایی "جان‌های‌مان را نجات دهیم" در واشنگتن کرد. پس از آنکه نام هم‌کلاسی‌های کشته‌شده‌ٔ خود را خواند چهار دقیقه در سکوت بر جای خود ایستاد، دقیقاً همان قدر زمانی که فرد مسلح برای کشتار دانش‌آموزان استفاده کرده بود.

به دنبال حمله به این دبیرستان و کمپینی که اما و دوستانش به راه انداخته بودند، قانون‌گذاران ایالت فلوریدا به "قانون امنیت عمومی دبیرستان مارجوری استونمن داگلاس" رای دادند که در آن سن قانونی برای خرید سلاح از ۱۸ سال به ۲۱ سال افزایش پیدا کرد و سه روز انتظار برای دریافت سلاح‌ها در نظر گرفته شد.
پنج نوجوانی که جهان را دگرگون کردند
جک آندرکا
در ۱۵ سالگی، جک آندرکا، دانش‌آموز دبیرستان، راهی ارزان برای تشخیص سرطان پانکراس کشف کرد. این نوجوان که در سال ۲۰۱۲ برای این نوآوری خود برندهٔ جایزهٔ ۷۵ هزار دلاری نمایشگاه بین‌المللی مهندسی و علوم شده است، گفت که این فکر با خواندن مقالات علمی آنلاین رایگان به ذهنش رسید.

آزمایش ادرار برای تشخیص سرطان پانکراس "تا نود درصد" موفق بوده. این آزمایش که اکنون مراحل تحقیقات امکان‌سنجی را می‌گذراند، از چند نوار ساده حاوی نانوتیوب‌های کربنی و پادتن‌های ویژه‌ای تشکیل شده است وانجام این آزمایش فقط نیاز به چند قطره خون بیمار دارد.

البته بعضی‌ها (از جمله خود جک) خیلی با احتیاط در مورد این نوآوری حرف می‌زنند، هرچندنوآوری او پیشرفت هیجان‌انگیزی است، اما هنوز تا محصول نهایی فاصله دارد.

آمیکا جورج
آمیکا جورج پس از خواندن مطلبی در مورد ارسال محصولات بهداشتی دوران قاعدگی برای دختران به آفریقا، به این فکر افتاد که باید برای دختران شهرش (لیدز بریتانیا) که توانایی تهیهٔ محصولات بهداشتی ضروری در دوران قاعدگی را ندارند، کاری کرد.

آمیکا کمپینی را وقتی ۱۷ سال داشت، به راه انداخت، تظاهراتی را در لندن ترتیب داد که در آن ۲۰۰۰ نفر شرکت کردند و از دولت خواستند که در این زمینه اقدام کند.

با افزایش تلاش و فشار‌های او، دولت بریتانیا در ماه مارس ۲۰۱۹ اعلام کرد که از این پس محصولات بهداشتی رایگان برای دوران قاعدگی دختران در تمام مدارس و دانشگاه‌های بریتانیا تأمین می‌شود.

آمیکا گفت: "کمپین به من نشان داد که چگونه یک دختر نوجوان تنها و خشمگین می‌تواند با فعالیت خود اثری بر سیاستمداران کشورش بگذارد، هم‌چنین به من نشان داد که اینترنت در همبستگی آدم‌هایی که مثل هم فکر می‌کنند و به یک اندازه خشمگین هستند، چه نقشی دارد".
منبع: بی بی سی
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید