راهی وجود دارد تنبلی را کنار بگذاریم؟

راهی وجود دارد تنبلی را کنار بگذاریم؟

عوامل زیادی وجود دارد که حرکت ما را دررسیدن به اهدافمان کند می‌کند و گاهی هم مانع از آن‌ها می‌شوند تا جایی که باعث می‌شود دیگران به ما بگویند تنبل.

کد خبر : ۶۹۵۵۸
بازدید : ۴۴۶۶
فرادید | همه ما در زندگی دوره‌هایی را تجربه کرده ایم که در آن کمترین انرژی را برای انجام کار‌ها و فعالیت‌های روزانه امان داشته ایم. اما گاهی طول مدت این دوره‌ها زیاد و با فاصله کمی تکرار می‌شوند اینجاست که زنگ خطر برای شما به صدا در می‌آید؛ تنبلی عادت شما شده است.

به گزارش فرادید؛ همه ما می‌دانیم که چه کاری را چگونه و در چه مدت زمانی می‌خواهیم انجام دهیم؟ اهدافمان در زندگی مشخص شده و راه‌های رسیدن به آن‌ها نیز در اکثر موارد برای ما شناخته شده است. از نظر روانشناسی اکثر افراد در زندگی در تلاش هستند که بهترین و کامل‌ترین تصویر خودشان را در زندگی، کار، تحصیل و... به همه نشان دهند که این همان ایده آل زندگی افراد است.

متأسفانه زندگی ماشینی امروز فرصتی برای بروز ایده آل‌ها به ما نمی‌دهد و به نظر می‌رسد همه آن چه از کودکی در ذهنمان بوده با گذشت زمان و در عصر تکنولوژی گم شده است.

شما تنها نیستید

اگر بار‌ها برای خود برنامه ریزی کرده اید که مثلا از این هفته چنین می‌کنم و چنان، اما نمی‌توانید؛ بدانید که شما تنها نیستید. تحقیقات نشان داده تنها ۸ درصد افرادی که در ابتدای سال جدید برای زندگی برنامه ریزی می‌کنند به آن عمل می‌کنند و در پایان به اهدافشان می‌رسند در حقیقت یک نفر از ۴ نفر هرآنچه را که گفته و یا نوشته فراموش می‌کند.

چه اتفاقی می‌افتد که ما نمی‌توانیم به قول و قرارهایمان پایبند باشیم؟


برخی از این عوامل موقتی هستند و با مرور زمان حل می‌شوند، اما بعضی از آن‌ها در ذهن ما نقش بسته اند و موجب می‌شوند روش‌هایی را برای مقصدمان انتخاب کنیم که جز به بیراهه نخواهد رسید.
چگونه به اهدافمان برسیم؟
خلاص شدن از " تنبلی" در گرو خلاص شدن از عادت‌های قدیمی و تغییر روش‌های شما در زندگی است
ترک عادت موجب مرض است؟
برای پیشرفت واقعی در کار‌ها و دنبال کرد هدف هایمان به روش درست، تنها کافی است الگو‌های قدیمی را رها کنیم و عواملی که مانع تحقق اهداف ما می‌شوند را شناسایی کنیم. پس خلاص شدن از " تنبلی" در گرو خلاص شدن از عادت‌های قدیمی و تغییر روش‌های شما در زندگی است.

در ادامه عادت‌هایی را که مانع رسیدن به اهدافتان می‌شود را بیان می‌کنیم:
۱- اهداف خود را خیلی بزرگ و یا خیلی پیچیده می‌کنید
همه دوست دارم به قله برسیم، اما باید به زمان و سرعتمان توجه داشته باشیم. مسلما با زمان کم و سرعت زیاد نیمه راه نشده خسته می‌شویم از همه چیز دست می‌کشیم. پس یادتان باشد در تعیین اهدافتان به زمان و سرعت تلاش خودتان توجه زیادی کنید.

۲- کمال گرا هستید و از خود توقع بیجا دارید
وقتی ما در مسیر رسیدن به یک هدف در حرکت هستیم انتظار داریم جاده صاف و بدون هیچ گونه سنگریزه و سنگلاخی باشد. اما همیشه اینطور نیست؛ اگر مجبور شدید برای چند وقت عقب نشینی کنید دلسرد نشوید. مشکلات همه جا هست و شما باید این را به خودتان گوشزد کنید؛ که گاهی برای موفقیت عقبگرد لازم است.

۳- به خودتان تلقین می‌کنید
اگر واژه " تنبل" و یا جمله " تو تنبل هستی و نمی‌توانی" را بار‌ها و بار‌ها با خود تکرار کنید، در واقع به درون خودتان انرژی منفی وارد می‌کنید و این مانع از حرکت شما می‌شود و اجازه نمی‌دهد برای حرکت انگیزه‌ای داشته باشید، در نتیجه روز به روز ضعف به شما چیره می‌شود و تنبل‌تر می‌شوید.

۴- گوش به حرف دیگران هستید
ما بین مردم و با آن‌ها زندگی می‌کنیم و بازخوردی که از دیگران دریافت می‌کنیم تأثیر زیادی در نوع رفتار ما و تصمیمات ما دارد. پس اگر تشویق شویم مسلما با انرژی بیشتر به فعالیتمان ادامه می‌دهیم، اما اگر از ما انتقاد شود ناخواسته و ناخودآگاه دست از کار می‌کشیم. برای ما در اکثر مواقع حرف دیگران و اطرافیان بسیار مهم است.

۵- برنامه و طرح عملی برای اهدافتان ندارید
وقتی تصمیم می‌گیریم هدفی را دنبال کنیم هیجان زده می‌شویم و این باعث می‌شود از طراحی یک برنامه عملی برای رسدن به مقصد و منظورمان غافل شویم. هیجان در ابتدای راه شاید شور و شوق زیادی برای ما داشته باشد و سرعت حرکت ما را زیاد کند، اما در ادامه کار، چون یک چهارچوب فکری منظم درسایه یک برنامه ریزی دقیق نداریم خسته می‌شویم و از ادامه دادن باز می‌مانیم.
چگونه به اهدافمان برسیم؟
قبل از شروع هر کاری زمانی را به خودتان اختصاص دهید تا در باره همه جوانب آن کار فکر کنید

دقیقا باید چه کار کنیم؟

برای رسیدن به اهدافتان و کنار گذاشتن " تنبلی" راه‌های زیادی وجود دارد که در ادامه برایتان توضیح داده ایم:

۱- برای شروع؛ هدف‌های کوچک و قابل دسترسی انتخاب کنید
شما می‌توانید به راحتی به آنچه که در ذهن دارید برسید به شرط آنکه خواسته هایتان کوچک و در دسترس‌تر باشند.
هرچه اهدافتان کوچکتر و مدت زمان رسیدن به آن‌ها کوتاه‌تر باشد انگیزه و تلاش شما بیشتر می‌شود. یکی از نکات مهم در این مرحله نوشتن است. سعی کنید همه آنچه را که باید انجام دهید و مدت زمان آن را گوشه‌ای یاد داشت کنید و بعد از به اتمام رسیدن هر کدام مقابلش بنویسید؛ انجام شد!
۲- برای پیشرفت برنامه هایتان وقت بگذارید
قبل از شروع هر کاری زمانی را به خودتان اختصاص دهید تا در باره همه جوانب آن کار فکر کنید. میزان تلاشی که می‌خواهد، مقدار پولی که باید خرج شود، از چه کسانی باید کمک بگیرید و ... به همه این موارد فکر کنید.
این کار باعث افزایش اعتماد به نفس در شما می‌شود، چون قبل از انجام، تمام چاله چوله‌های آن را شناسایی کرده اید و به قولی بلدِ راه شده اید.

۳- روی نقاط قوت خود تمرکز کنید
به طور مداوم توانایی‌های خود را در ذهنتان مرور کنید و بگویید من می‌توانم، من از پس انجام این کار بر می‌آیم. اگر برای رسیدن به هدفتان ضعفی در خود احساس می‌کنید نگران نشوید و آن را برای خودتان بزرگ نکنید. نفس عمیق بکشید و در رفع آن یا با تمرین و یا با کمک اطرافیان تلاش کنید.

۴- موفقیت‌های کوچک را جشن بگیرید
هر پیشرفت کوچکی در راه رسیدن به مقصدتان ارزشمند است، سعی کنید برای آن‌ها شادی کنید و خوشحالیتان را با دیگران به اشتراک بگذارید. حتی اگر در مرحله‌ای شکست خوردید برای کار و تلاش خود ارزش قائل شوید وآن را مقدمه‌ای برای پیروزی خود بدانید. غرور (خود را کم و کوچک تصور نکنید و به توانایی هایتان ایمان داشته باشید) و اعتماد به نفس دو فاکتور اصلی برای رسیدن به هدف‌ها در زندگی هر فرد هستند.

۵- یک پشتیبان خوب برای خودتان انتخاب کنید
کمک خواستن از دیگران و استفاده از توانایی‌های آن‌ها در مسیر دنبال کردن هدف هایتان هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند.. اجازه بدهید افرادی که مورد تأیید و اعتمادتان هستند از شما حمایت کنند.
گاهی در طول راه با مشکلاتی مواجه می‌شوید که به تنهایی از پس آن‌ها بر نمی‌آیید. تشویق و تحریک کردن شما برای ادامه دادن راه و دلسرد نشدن پس از شکست، از دیگر عواملی است که یک پشتیبان خوب می‌تواند برای شما انجام دهد.
چگونه به اهدافمان برسیم؟
هرچه انرژی شما بیشتر باشد فعالیت و تحرک شما هم بیشتر خواهد بود در نتیجه ایجاد تغییرات و عمل به برنامه‌های زندگی برایتان دشوار نخواهد شد

سلامت جسمی چقدر می‌تواند مؤثر باشد؟

روح و جسم آدمی در ارتباط با یکدیگر کار می‌کنند به این صورت که سلامت یکی در گرو سلامت دیگری است. اگر جسم شما سالم باشد، بدنتان به اصطلاح خودمان روی فرم باشد، مسلما ذهنتان هم سر حال و شاداب خواهد بود و از ذخیره کردن الگو‌های منفی سر باز می‌زند. هرچه انرژی شما بیشتر باشد فعالیت و تحرک شما هم بیشتر خواهد بود در نتیجه ایجاد تغییرات و عمل به برنامه‌های زندگی برایتان دشوار نخواهد شد.

آیا غذایی که می‌خوریم به تنبل بودن ما ربطی دارد؟
غذایی که در طول روز می‌خوریم در واقع انرژی لازم برای فعالیت هایمان را تأمین می‌کند. برخی افراد هستند برای خورد و خوراک خود وقت زیادی صرف نمی‌کنند و هرچه دم دستشان باشد می‌خورند در نتیجه مواد غذایی لازم به بدنشان نمی‌رسد و در حالتی از کرختی و بی حسی ویا عکس آن قرار می‌گیرند.
سعی کنید غذایی که می‌خورید حاوی پروتئین باشد تا میزان قند خونتان را ثابت نگه دارد و مانع از آن شود که برای انجام فعالیت هایتان انرژی زیادی صرف کنید. غذا‌هایی که به شما انرژی می‌دهند برای مثال عبارتند از::انواع بادام، ماهی سالمون، موز، ماست، جو، سبزیجات، مرغ و آب.

از غذا‌هایی که مانع از ذخیره انرژی در بدنتان می‌شوند می‌توان به سیب زمینی سرخ کرده، آب نبات، نان، نوشیدنی‌های شیرین، انواع دوات، دسر‌ها و الکل اشاره کرد.

ورزش کردن مفید است
وقتی خسته هستیم و نمی‌توانیم کاری انجام دهیم به تنها چیزی که فکر نمی‌کنیم ورزش کردن است، اما تحقیقات جدید نشان داده است که فعالیت‌های ورزشی باعث کاهش خستگی می‌شوند و سطح انرژی را بالا می‌برند. پیاده روی، یوگا، ایروبیک از بهترین ورزش‌ها هستند.

خوب بخوابید
هیچ چیز جای خواب شب را نمی‌گیرد. اگر جز آن افرادی هستید که شب‌ها بیدارند و روز می‌خوابند از خودتان توقع نداشته باشید که به اهدافتان برسید. خواب به موقع و کافی یکی از راه‌های ذخیره کردن انرژی در طول روز است:

- سعی کنید هرشب در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید
- ۸ ساعت در روز باید بخوابید
- یک ساعت قبل از خواب از نگاه کردن به صفحه موبایل یا تلویزیون و یا کامپیوتر خودداری کنید
- بعد از ناهار، مصرف کافئین را به حداقل برسانید

استرس خود را مدیریت کنید
برنامه ریزی‌های مداوم و مکرر و انجام موبه موی هر کدام از آن‌ها ما را خسته می‌کند و گاهی باعث استرس می‌شود که مبادا نتوانیم کارمان را به موقع انجام دهیم و عقب بمانیم. سعی کنید اگر در چنین حالتی قرار گرفتید آرامش خود را حفظ کنید و با نوشتن کار‌هایی که مانده و مدت زمان آن‌ها به ذهن خود سروسامان بدهید. ورزش کنید، بهانه‌ای برای خندیدن داشته باشید و یوگا و مدیتیشن انجام بدهید.

حرف آخر:

در نهایت باید بگوییم این طبیعی است که وقتی شما احساس تنبلی می‌کنید و نمی‌توانید کاری انجام دهید به اطراف خودتان نگاه کنید و بگویید همه خوب و درست و به جا کار می‌کنند جز شما. اجازه ندهید مقایسه کردن خودتان با دیگران شما را از هدف اصلی که همان دور شدن از تنبلی و یکنواختی است دور کند.

مقایسه کردن فکرتان را مشغول می‌کند و برچسب‌های منفی زیادی به شما می‌زند و شما را از ادامه دادن دلسرد می‌کند. پس خودتان باشید، به جلو نگاه کنید و با کمی خستگی عقب نشینی نکنید و به خودتان انگ " تنبلی" نزنید.
منبع: verywellfamily
ترجمه فرادید
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید