مزایای مصرف بادام زمینی چیست؟

مزایای مصرف بادام زمینی چیست؟

با توجه به مشخصات تغذیه‌ای مواد سالم، این ریز مغذی یک ماده غذایی غنی از کالری است، بنابراین اگر به مقدار متعادل مصرف شود مزایای سلامتی فراوانی را به همراه خواهد داشت.

کد خبر : ۷۰۸۵۳
بازدید : ۲۶۸۳
بادام زمینی دارای مواد مغذی بسیار قوی است. ریز مغذی که منبع عالی پروتئین گیاهی، فیبر و ویتامین‌ها و مواد معدنی اساسی است.

بادام زمینی به شکل‌های متفاوتی از جمله شور، بو داده، ترکیب شده با شکلات و کره بادام زمینی مصرف می‌شود. انواع متفاوتی از مواد مغذی را داراست که فواید سلامتی مختلفی دارند.

با توجه به مشخصات تغذیه‌ای مواد سالم، این ریز مغذی یک ماده غذایی غنی از کالری است، بنابراین اگر به مقدار متعادل مصرف شود مزایای سلامتی فراوانی را به همراه خواهد داشت.

در این مقاله مزایا مصرف بادام زمینی، فواید سلامتی و مقایسه آن با سایر انواع را توضیح خواهیم داد.

نگاهی به مواد مغذی بادام زمینی
بادام زمینی منبع خوب چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر است. آن‌ها همچنین حاوی مقادیر زیادی از ویتامین‌ها نظیر پتاسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین‌های ب. هستند. به جز دارا بودن کالری بالا بادام زمینی سرشار از مواد مغذی با کربوهیدرات پایین است.

طبق گزارشات وزارت کشاورزی آمریکا، نزدیک به ۱۰۰ گرم بادام زمینی خام حاوی ۵۶۷ کالری و مواد مغذی است.

ترکیبی از چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر در بادام‌های زمینی بدین معنی است که این ریز مغذی فواید تغذیه‌ای فراوانی دارد و سبب می‌شود فرد برای مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشد. این موجب می‌شود که کره بادام زمینی به عنوان یک میان وعده سالم در مقایسه با چیپس، کراکر و سایر غذا‌هایی که دارای کربوهیدرات‌های ساده هستند، شناخته شود.

در مطلب زیر فواید مواد مغذی و اساسی بادام زمینی بررسی خواهد شد.
مزایای مصرف بادام زمینی چیست؟

۱. پروتئین
بادام زمینی منبع عالی پروتئین گیاهی است که در هر ۱۰۰ گرم، حاوی ۲۵/۸ گرم پروتئین می‌شود و حدود نیمی از نیاز پروتئین روزانه را تامین می‌کند.

میزان مجاز مصرف پروتئین روزانه در بزرگسالان به شرح زیر است:

• ۴۶ گرم برای زنان
• ۵۶ گرم برای مردان

پروتئین برای ساخت و ترمیم سلول‌های بدن ضروری است. مقدار پروتئینی که هر شخص نیاز دارد بسته به سن و میزان فعالیت آن‌ها متفاوت است.

۲. چربی‌های سالم
اسید‌های چرب بخش مهمی از هر رژیم غذایی را تشکیل می‌دهند. اکثر چربی‌ها در بادام زمینی اسید‌های چرب تک رشته‌ای و چند رشته‌ای اشباع نشده هستند که یک نوع چربی سالم هستند.

بنا به ادعا موسسه قلب آمریکا، مصرف چربی‌های تک رشته و چند رشته‌ای اشباع نشده به جای چربی‌های ترنس و اشباع می‌تواند میزان کلسترول خون را بهبود بخشد. این کار به نوبه خود خطر بیماری قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

همچنین مقدار کمی از چربی اشباع شده در بادام زمینی وجود دارد. چربی اشباع از سلامت کمتری نسبت به چریب‌های اشباع نشده برخوردار است. پزشکان مصرف بیش از حد چربی‌های اشباع شده را با بیماری‌های قلبی مرتبط می‌دانند. در نتیجه بهتر است این ریز مغذی را به میزان متعادل مصرف کنید تا از فواید سلامتی آن نهایت بهره را ببرید.

۳. فیبر غذایی
کره بادام زمینی منبع خوبی از فیبر غذایی است. آن‌ها حاوی ۸/۵ گرم در هر ۱۰۰ گرم هستند که تقریبا یک چهارم میزان توصیه شده فیبر برای مردان و یک سوم برای زنان است.

دستورالعمل‌های فعلی تغذیه آمریکا توصیه می‌کند که بزرگسالان فیبر را به اندازه مقادیر زیر باید مصرف کنند:

• ۳۴ گرم برای مردان
• ۲۸ گرم برای زنان

فیبر یک ماده مغذی برای قلب است. سازمان قلب آمریکا (AHA) گزارش کرد که مصرف غذا‌های سرشار از فیبر میزان کلسترول خون را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته و دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد.
مزایای مصرف بادام زمینی چیست؟

کدام نوع بادام زمینی بیشتر از همه سالم است؟
بادام زمینی خام در مقایسه با انواع دیگر سالم‌تر است. کره بادام زمینی یک انتخاب عالی است که مواد مغذی سالم و فواید سلامتی فراوانی دارد.

همه فراد می‌توانند از بادام زمینی‌های بو داده و شور استفاده کنند. مصرف این نوع بادام‌ها نیز در اندازه متعادل مشکلی ندارد، اما مصرف زیاد آن‌ها به دلیل سدیم زیاد با خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماری قلبی مرتبط است.

سازمان قلب آمریکا AHA محدوده ایده آل مصرف سدیم را ۱۵۰۰ میلی گرم در روز اعلام کرد و بیش از ۲۳۳۰ میلی گرم سدیم در روز یعنی به اندازه یک قاشق چای خوری روزانه را بخصوص برای افراد مبتلا به فشار خون بالا نا مناسب دانست.

در صورت امکان بادام خام همراه با پوست را انتخاب کنید. پوست بادام زمینی حاوی آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان‌ها به حفاظت سلول‌های بدن از آسیب رادیکال‌های آزاد، مراقبت می‌کند. تولید کنندگان معمولا پوست را از بادام زمینی برشته یا نمکی جدا می‌کنند.

افراد می‌توانند از بادام زمینی و کره بادام زمینی به عنوان یک میان وعده فوق العاده مغزی در وسط روز استفاده کنند. در وعده‌های اصلی، کره بادام زمینی یک افزودنی عالی برای سالاد یا غذا‌های تایلندی محسوب می‌شود.

مزایای بادام زمینی برای سلامتی
مصرف بادام‌های زمینی سه فایده اصلی برای سلامتی دارد:

۱. حمایت از سلامت قلب
۲. سالم نگه داشتن وزن
۳. کنترل قند خون

در ادامه این فواید و مزایای علمی به طور دقیق‌تر بررسی خواهد شد.

۱. تامین سلامت قلبی
بادام‌های زمینی حاوی چربی‌های اشباع نشده سالم بیشتری نسبت به چربی‌های اشباع شده هستند. این نسبت چربی بادام زمینی را به ماده غذایی مفیدی برای تامین سلامت قلب نسبت به مواد غذایی دیگر با چربی‌های اشباع شده می‌سازد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ نشان داد که مصرف ۴۶ گرم بادام زمینی یا کره آن به صورت روزانه می‌تواند سلامت قلبی افراد مبتلا به دیابت را بهبود بخشد.

۲. حفظ وزن ایده آل
از آنجایی که بادام زمینی‌ها غنی از چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر هستند میان وعده مناسبی برای هر وعده روزانه می‌باشد. مصرف آن‌ها در حد متعادل ممکن است به حفظ سلامت وزن کمک کند.

تحقیقات نشان می‌دهند زنانی که آجیل از جمله بادام زمینی را دو بار در هفته مصرف می‌کنند، خطر افزایش وزن و چاقی را طی ۸ سال نسبت به آن دسته از افرادی که به ندرت آجیل می‌خوردند، کاهش دادند.

یک تحقیق درمقیاس گسترده‌تر نشان داد که مصرف بادام زمینی و سایر آجیل‌ها ممکن است خطر افزایش وزن را برای ۵ سال کاهش دهد.

۳. کنترل سطح قند خون
بادام زمینی یک ماده غذایی عالی برای افراد مبتلا به دیابت یا در معرض ابتلا به دیابت است. بادام زمینی‌ها دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند، به این معنی که موجب افزایش شدید قند خون به طور ناگهانی می‌شوند.

متخصصان تغذیه غذا‌های با شاخص گلیسمی ۵۵ یا پایین‌تر را به عنوان مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین می‌دانند و آن‌هایی که بالا‌تر از ۷۰ هستند به عنوان مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا یاد می‌شوند. بادام‌های زمینی با داشتن عدد ۲۳ از نظر شاخص گلیسمی جزو مواد غذایی با درجه پایین حساب می‌شوند.

بادام زمینی به کنترل قند خون کمک می‌کند، زیرا کربوهیدرات نسبتا پایینی دارند، اما سرشار از پروتئین، چربی و فیبر هستند. فیبر فرایند گوارشی را آهسته می‌کند سبب آزاد شدن انرژی به طور پیوسته و مداوم‌تر می‌شود، همچنین پروتئین مدت زمانی طول می‌کشد تا به کربوهیدرات‌های ساده تبدیل شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف کره بادام زمینی یا خود آن‌ها ممکن است به زنان چاق و در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند تا میزان قند خونشان را کنترل کنند.
مزایای مصرف بادام زمینی چیست؟

خطرات و ملاحظات
بادام‌های زمینی حاوی پروتئین‌هایی هستند به نام آرچین (arachin) و کونارچین (conarachin). برخی از افراد به این پروتئین‌ها حساسیت دارند. برای این افراد بادام زمینی می‌تواند یک عامل آلرژی زا و تهدید کننده زندگی باشد.

از آنجا که بادام زمینی‌ها غنی از کالری هستند مصرف آن‌ها به میزان مناسب در رژیم غذایی متعادل قابل توصیه است. مصرف مقدار زیاد کالری منجر به اضافه وزن می‌شود. این حقیقت با صرف نظر از نوع غذا‌ها و مواد مغذی آن‌ها است.

بادام زمینی‌های شور و بو داده از مزایای سلامت پایین تری نسبت به بادام‌های خام به دلیل میزان سدیم بالا برخوردار هستند. البته در صورتی که آن‌ها را به میزان متعادل مصرف نمایید می‌توانید از آن‌ها به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل بهره ببرید.

خلاصه
بادام‌های زمینی منبع غذایی غنی از پروتئین، فیبر غذایی و چربی‌های سالم هستند. مصرف آن‌ها به میزان متعادل به عنوان بخشی از رژیم غذایی متعادل می‌تواند مزایای سلامتی زیر را به همراه داشته باشد:

• تامین سلامت قلب
• کمک به حفظ سلامت وزن
• کمک به کنترل سطح قند خون

از این رو بادام‌های زمینی گزینه خوبی برای افراد مبتلا به دیابت مناسب هستند. همچنین یک میان وعده خوب برای افرادی است که به دنبال کاهش کربوهیدرات‌ها و افزایش جذب چربی سالم هستند.

برای بهره وری از مزایای سلامتی آنها، بادام‌های خام همراه با پوست را انتخاب کنید. بادام‌های خام همراه با پوست سرشار از آنتی اکسیدان‌های مفیدی هستند که از سلول‌ها مراقبت می‌کنند.

بادام‌های بو داده و شور، سدیم بالایی دارند که متخصصین سلامت آن‌ها را به بیماری قلبی مرتبط می‌دانند. بادام‌های بو داده و شور در صورت مصرف متعادل مشکلی نخواهند داشت.

همانند سایر مواد غذایی برای مصرف بادام‌های زمینی سعی کنید آن‌ها را به اندازه مناسب و تحت یک رژیم کنترل شده میزان کالری ها، آن‌ها را مصرف کنید.

منبع: medicalnewstoday
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید