دریافت پیچیده گواهینامه، برای آن‌ها که تتو دارند؟!

دریافت پیچیده گواهینامه، برای آن‌ها که تتو دارند؟!

طبق نظر پزشکان معتمد و متخصصان کمیسیون پزشکی ثابت شود فرد خودزنی کرده یا دارای مشکلات روحی و روانی است یا خالکوبی‌هایی که انجام داده به‌دلیل مشکلات روانی است، بسته به نوع و شدت بیماری برای بیمار یا گواهینامه مشروط برای دو سال صادر یا تمدید می‌شود.

کد خبر : ۷۱۴۴۷
بازدید : ۲۶۵۶۰
تتو و بیماری‌های روانی؟
قبلا شنیده بودیم که داشتن خالکوبی محدودیت‌هایی برای افراد ایجاد می‌کند؛ مثلا کسانی که کمتر از ٦ ماه از خالکوبی روی پوستشان گذشته باشد، نمی‌توانند خون اهدا کنند یا بعضی از کشور‌ها برای ورود آن‌ها به خاکشان شرایطی تعیین می‌کنند، اما این‌که افراد دارای خالکوبی مشهود هنگام تمدید گواهینامه‌شان باید تاییدیه سلامت روان بگیرند از آن حرف‌هایی است که کمتر کسی باور می‌کند، اما حقیقت دارد.
سرهنگ عین‌الله جهانی، معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور ناجا در مورد این‌که تتو چه ارتباطی با گواهینامه رانندگی دارد، می‌گوید: «مراجعه به پزشک معتمد راهور برای بررسی سلامت و صلاحیت جسمی مورد نیاز برای رانندگی یکی از مراحل اخذ یا تمدید گواهینامه است و کسانی که برای معاینه پزشکی گواهینامه رانندگی به پزشک معتمد پلیس راهور می‌روند چنانچه روی بدنشان آثار مشهودی از خالکوبی، تتو یا آثاری از جای زخم و بریدگی مشکوک به خودزنی یا درگیری داشته باشند، به کمیسیون پزشکی ناجا ارجاع داده می‌شوند.»
به گفته او، معاینات رانندگی در بین افراد جامعه به معاینه چشم‌پزشکی معروف است، ولی پزشک معتمد ناجا برای متقاضیان گواهینامه غیراز معاینه چشم، معاینه شنوایی، معاینات حرکتی و اندامی و... را هم انجام می‌دهد تا صلاحیت آن‌ها برای رانندگی تأیید شود.

جهانی ادامه می‌دهد: «به هر حال بعضی از متقاضیان دچار مشکلات و بیماری‌های هستند و اگر پزشک معتمد ناجا حین معاینه به علایمی از وجود این مشکلات پی ببرد یا حدس بزند که چنین مشکلی وجود دارد فرد را برای بررسی بیشتر و تخصصی‌تر به کمیسیون پزشکی ارجاع می‌دهد، چون رانندگی کردن این افراد ممکن است برای خودشان و دیگران خطراتی داشته باشد؛ بنابراین پلیس راهور ناجا می‌خواهد این افراد گواهینامه دریافت نکنند یا این‌که اگر پیش از این گواهینامه داشته‌اند، تمدید نشود.
بر این اساس چنانچه طبق نظر پزشکان معتمد و متخصصان کمیسیون پزشکی ثابت شود فرد خودزنی کرده یا دارای مشکلات روحی و روانی است یا خالکوبی‌هایی که انجام داده به‌دلیل مشکلات روانی است، بسته به نوع و شدت بیماری برای بیمار یا گواهینامه مشروط برای دو سال صادر یا تمدید می‌شود و اگر هم مشکلات حادی داشته باشد از داشتن گواهینامه منع می‌شود.»

به گفته او، داشتن هر نوع تتو الزام مراجعه به کمیسیون پزشکی ایجاد نمی‌کند بلکه اگر خالکوبی به نحوی باشد که حکایت از مشکلات روانی یا درگیری‌های روحی کند، فرد برای بررسی بیشتر ارجاع داده می‌شود. این موضوع منحصر به تتو هم نیست بلکه تمام نشانه‌های عادی نبودن وضع روحی فرد می‌تواند برای پزشک معتمد مانند زنگ خطر عمل کند و او این اختیار را دارد که فرد را به کمیسیون پزشکی ارجاع دهد.

حسین جلالی، روانپزشک و یکی از کسانی است که سابقه همکاری با پلیس برای تشخیص بیماری‌های روانی را داشته است. او می‌گوید: «صرف داشتن تتو نمی‌تواند نشان‌دهنده ناآرامی روحی یا مشکلات دیگر روانی باشد مخصوصا الان که زدن نقوش مختلف روی بدن به یک مد بین جوانان تبدیل شده است و دیگر مانند سال‌های گذشته نیست که صرفا افراد خاص خالکوبی کنند، اما به‌هرحال اگر شکل و اندازه تتو در کنار سایر واکنش‌های فرد قرار گیرد، می‌تواند بهانه‌ای برای بررسی‌های بیشتر فراهم کند. خالکوبی‌هایی با تصاویر خشونت‌بار یا تصاویر جنسی و نوشته‌های حاوی نفرین و توهین می‌تواند از این دست تلقی شود.»

او در مورد این‌که آیا بین این موضوع و رانندگی فرد می‌تواند ارتباطی وجود داشته باشد، می‌گوید: «به هر حال رانندگی از آن دست مهارت‌هایی است که نیاز جدی به میزانی از سلامت روحی و جسمی دارد. اگر کسی در تست‌های روانشناسی دچار اختلال پرخاشگری، اضطراب و... تشخیص داده شود، احتمال این‌که حین رانندگی دست به اعمال خطرناک بزند یا در برهه‌هایی پرخاشگری منجر به خطر از خودش بروز بدهد، بالاست.
البته ممکن است شکل خاصی از تتو حاصل دوره خاصی از زندگی فرد باشد که این موضوع با معاینات روانی قابل احراز است. از طرفی وقتی به فرد گواهینامه موقت داده می‌شود، او فرصت دارد که نشان دهد از آن دوره عبور کرده یا نقوش روی بدنش حکایت از عدم سلامت روانی او ندارد.»
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید