شرط وشروط‌های گواهینامه موتور برای زنان

شرط وشروط‌های گواهینامه موتور برای زنان

فرض کنید بانویی با لباس‌هایی که فاقد دکمه هستند اقدام به موتورسواری کند، زمانی که روی موتورسیکلت می‌نشیند، با عرف و اخلاق ما سازگار نیست و در نتیجه قانون اجازه موتورسواری به بانوان را نمی‌دهد.

کد خبر : ۷۵۰۳۸
بازدید : ۱۵۶۷۱
حفظ حجاب، شرط صدور گواهینامه موتورسواری زنان
موضوع صدور گواهی‌نامه موتور برای زنان، مدت‌هاست که مطرح است و تاکنون مجوز آن صادر نشده و روز گذشته صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه، در تازه‌ترین سخنان خود دراین‌باره گفت: «دولت به شرط طراحی مناسب درباره موتورسواری بانوان لایحه‌ای را تحویل مجلس شورای اسلامی دهد، اگر این لایحه مورد تأیید مجلس و شورای نگهبان قرار گرفت، موتورسواری بانوان هم مجاز خواهد شد».
این اظهارنظر معاون قوه قضائیه در شرایطی اعلام شد که چندی پیش موضوع صدور گواهی‌نامه موتورسیکلت برای زنان با انتشار صدور رأی یک شعبه دیوان عدالت اداری مبنی‌بر الزام پلیس راهنمایی به تشکیل پرونده و اخذ امتحان رانندگی موتور از یک زن بار دیگر خبرساز شد و بسیاری گمان می‌کردند با صدور این رأی از این پس زنان می‌توانند گواهی‌نامه موتورسیکلت دریافت کنند، اما این‌طور نشد و همچنان هیچ‌یک از زنان پس از انقلاب، حتی زن اصفهانی که شکایت خود را به مراجع قانونی برد و دادگاه رأی به اخذ گواهی‌نامه برای او صادر کرد، موفق به دریافت گواهی‌نامه موتور نشده است.
بااین‌حال سخنان روز گذشته صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه، بار دیگر امید اخذ گواهی‌نامه موتورسیکلت برای زنان را زنده کرد. او روز گذشته درباره موتورسواری بانوان و ابلاغ حکم دیوان عدالت به فردی که در این خصوص شکایت کرده بود و اینکه آیا این موضوع باعث شکایت دیگر بانوان درخصوص موتورسواری نمی‌شود؟ گفت: دادن یک حکم نگران‌کننده نیست و ممکن است در دادگاه بدوی یک حکم اعلام شود و در دادگاه تجدیدنظر این حکم نقض شود.
در گذشته احکام مشابه درباره موتورسواری بانوان درخواست شده و بعد از بررسی‌ها لغو شده، چراکه طبق قانون ماده ۲۰ جرائم رانندگی به موضوع صدور گواهی‌نامه فقط برای آقایان موتورسوار اشاره دارد. در آینده می‌توان اقداماتی را به لحاظ شرعی، اخلاقی و قانونی نسبت به استفاده بانوان از موتورسیکلت انجام داد». معاون فرهنگی قوه قضائیه در ادامه سخنانش اظهار کرد: «موتور‌هایی تهیه شده که به راحتی به زمین نمی‌افتند.
فرض کنید بانویی در زمان موتورسواری به زمین بیفتد؛ این اتفاق خوشایند نیست، چراکه شایسته عفت و حیای بانوان نیست. معاون فرهنگی قوه قضائیه بیان کرد: لباس‌های حرفه‌ای موتورسواری وجود دارد که پوشش محکم و زیبایی دارد، اگر از این لباس‌های مخصوص استفاده شود، این امکان وجود دارد که استفاده این لباس‌ها برای بانوان در زمان موتورسواری منعی نداشته باشد.
فرض کنید بانویی با لباس‌هایی که فاقد دکمه هستند اقدام به موتورسواری کند، زمانی که روی موتورسیکلت می‌نشیند، با عرف و اخلاق ما سازگار نیست و در نتیجه قانون اجازه موتورسواری به بانوان را نمی‌دهد. دولت به شرط طراحی مناسب درباره موتورسواری بانوان لایحه‌ای را تحویل مجلس شورای اسلامی دهد. اگر این لایحه مورد تأیید مجلس و شورای نگهبان قرار گرفت، موتورسواری بانوان هم مجاز خواهد شد».
بااین‌حال در هیچ‌کدام از بند‌های قوانین عام راهنمایی و رانندگی، زنان از گرفتن گواهی‌نامه برای هیچ وسیله نقلیه‌ای منع نشده‌اند و بررسی‌ها حاکی از آن است که سال ۵۶ یک زن موفق به گرفتن گواهی‌نامه راندن موتور شده است. حالا هم اعتراض به عدم صدور گواهی‌نامه موتور برای یک زن در اصفهان کار او را به دیوان عدالت اداری رسانده است.
این زن در شرح دادخواست خود عنوان کرده: اینجانب دارای کلیه شرایط لازم برای دریافت گواهی‌نامه رانندگی موتورسیکلت هستم، اما راهور ناجا از صدور گواهی‌نامه امتناع می‌کند. با توجه به این‌که این موضوع هیچ‌گونه تعارضی با شرع و قانون ندارد، لذا بدین‌وسیله تقاضای رسیدگی و صدور حکم به شرح عنوان خواسته مورد استدعاست.
نکته جالبی که در این دادنامه منتشر‌شده وجود دارد، ادعای ناجاست. ناجا گفته است: حسب ماده‌واحده اصلاح ماده ۲۲ قانون حمل‌ونقل و عبور کالای خارجی از قلمرو جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۹ مسئولیت صدور گواهی‌نامه رانندگی در قلمرو جمهوری اسلامی برعهده نیروی انتظامی است و با استناد به تبصره ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب ۱۳۸۹ صدور گواهی‌نامه رانندگی موتورسیکلت برای مردان برعهده نیروی انتظامی است، بنابراین آنچه از مفهوم خلاف آن می‌توان استنباط کرد این است که صدور گواهی‌نامه برای بانوان برعهده ناجا نیست و قانون‌گذار مجوز صدور گواهی‌نامه برای بانوان را صادر نکرده است.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید