هرچی راه بری، بنزین میگیری!

هرچی راه بری، بنزین میگیری!

همه رانندگان سواری‌های کرایه بین‌شهری که می‌خواهند از سهمیه سوخت استفاده کنند باید تا اول بهمن ماه امسال، نسبت به دریافت کارت هوشمند و ثبت اطلاعات لازم‌شان اقدام کنند.

کد خبر : ۷۵۷۴۹
بازدید : ۵۴۳۴
هرچی راه بری، بنزین میگیری!
با اجرای طرح سهمیه‌بندی سوخت از ساعت صفر ۲۵ آبان، کارت‌های سوخت و سهمیه‌های اعلامی برای صاحبان خودرو و مردم دوباره اهمیت پیدا کرد. براساس این طرح هر خودروی شخصی در هر ماه ۶۰ لیتر سهمیه بنزین هزار و ۵۰۰ تومانی دارد و خودرو‌های حمل‌و‌نقل عمومی مانند تاکسی و وانت و... از ۴۰۰ تا ۶۰۰ لیتر سهمیه می‌گیرند. بدین ترتیب سوخت آزاد نیز به ازای هر لیتر ۳ هزار تومان تعیین شده است.

این درحالی است که پس از ۴۰ روز اجرای این طرح، مسئولان با شناسایی نقاط ضعف، سهمیه‌های سوخت و روش آن را اصلاح می‌کنند. درهمین ارتباط روز گذشته تازه‌ترین تغییرات سهمیه‌ها برای خودرو‌های عمومی از جمله وانت بار‌ها و سواری‌های کرایه از سوی مسئولان اعلام شد.

مابه‌التفاوت نقدی، جایگزین سهمیه سوخت سواری‌های کرایه شد
در همین زمینه مدیرکل دفتر حمل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اعلام کرد: از ابتدای بهمن ماه کف و سقف سهمیه سوخت سواری‌های کرایه پلاک عمومی بین‌شهری حذف شده و بر اساس طرح پیمایشی شدن، مابه‌التفاوت آن طبق عملکرد و پیمایش رانندگان به شماره حساب‌شان واریز می‌شود.
داریوش باقر جوان به ایسنا گفت: حدود ۴۰ هزار دستگاه سواری کرایه پلاک عمومی بین شهری در کشور وجود دارد که از این تعداد ۳۵ هزار دستگاه فعال هستند و بقیه آن‌ها به دلایل مختلفی مانند نداشتن معاینه فنی غیر فعال‌اند. همه رانندگان سواری‌های کرایه بین‌شهری که می‌خواهند از سهمیه سوخت استفاده کنند باید تا اول بهمن ماه امسال، نسبت به دریافت کارت هوشمند و ثبت اطلاعات لازم‌شان اقدام کنند.
وی با بیان اینکه ثبت‌نام برای کارت هوشمند سوخت به‌صورت اینترنتی است، افزود: رانندگان برای اینکه مشکلی در دریافت سهمیه سوخت آن‌ها از بهمن ماه به بعد به وجود نیاید باید در سایت اینترنتی پیش‌بینی شده برای آن وارد شده و نسبت به وارد کردن اطلاعات مورد نیازشان از جمله شماره شبا اقدام کنند تا کارت هوشمند خود را دریافت کنند چرا از این تاریخ به بعد کف و سقف سهمیه سوخت رانندگان حذف خواهد شد.
مدیرکل دفتر حمل مسافر سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای ادامه داد: تاکنون بیش از ۱۸ هزار راننده سواری پلاک عمومی نسبت به دریافت کارت هوشمند و ثبت‌نام اینترنتی اقدام کرده‌اند و همه آن‌ها برای بهره‌مندی از این مزیت باید تا قبل از اول بهمن ماه این کار را انجام دهند در غیر صورت مشمول آن نمی‌شوند.

باقرجوان گفت: درباره پیمایشی شدن سهمیه سوخت همه رانندگان پلاک عمومی بین‌شهری باید در قالب این طرح ثبت‌نام اینترنتی برای دریافت کارت هوشمند را انجام دهند چرا که کف و سقف سهمیه سوخت آن‌ها برداشته خواهد شد و بر اساس عملکردشان به آن‌ها سوخت می‌دهیم.
وی اظهارکرد: مد نظر سازمان راهداری برای سهمیه سوخت رانندگان بین‌شهری این بود که بر اساس پیمایش صورت گرفته به آن‌ها سوخت تعلق گیرد، اما نتیجه این شد که رانندگان در انتهای هر ماه عملکرد وپیمایش‌شان ثبت خواهد شد و نهایتاً بر اساس آن مابه‌التفاوت آن به شماره حساب شبایی که اعلام کرده‌اند واریز می‌شود.
باقرجوان همچنین در گفتگو با فارس، اظهار داشت: بر اساس قراری که با هیأت تصمیم‌گیری در توزیع و سهمیه سوخت داشتیم، مقرر شد مدت‌زمان دو ماه یعنی آذرماه و دی ماه امسال، ماهانه ۷۵۰ لیتر سهمیه سوخت برای ناوگان سواری کرایه اختصاص یابد و از ابتدای بهمن ماه سهمیه سوخت سواری کرایه بر اساس پیمایش باشد.

وی ادامه داد: در همان جلسه مقرر شد «شماره شبا» رانندگان سواری کرایه اخذ شود و بر اساس آن از ماه‌های بعد این ناوگان طبق پیمایش، مابه التفاوت سوخت دریافت کنند که در واقع به شماره حساب شبا‌ی آن‌ها واریز می‌شود.

تصمیمات جدید درباره سهمیه بنزین وانت‌ها طبق پیمایش
علاوه بر ناوگان عمومی حمل مسافر برای خودرو‌های حمل کالا نیز تصمیمات جدیدی گرفته شده است. دراین باره مدیرکل دفتر حمل‌و‌نقل کالای سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای با بیان اینکه راننده و ناوگان وانت در کشور برای حمل بار و دریافت سهمیه سوخت، باید بارنامه دریافت کنند، گفت: راننده‌ها برای دریافت کارت هوشمند خود و وانت ها، اقدام کنند.

غلامحسین دغاغله در گفتگو با فارس، درباره سهمیه سوخت ناوگان وانت‌بار که از بهمن‌ماه امسال بر اساس پیمایش خواهد بود، اظهار داشت: برابر ضوابط و مقررات تردد در جاده‌های برون‌شهری مستلزم دارا بودن اسناد حمل است که در حمل بار، موضوع اخذ بارنامه الزامی است. وی ادامه داد: از چندی پیش که موضوع سهمیه‌بندی بنزین مطرح شد، در مصوبه کارگروهی که شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مسئولیت کارگروه آن را برعهده دارد، سهمیه‌هایی برای ناوگان وانت‌بار کم مصرف و پرمصرف (ماهانه ۳۰۰ لیتر و ۴۰۰ لیتر) در نظر گرفته شد.

وی ادامه داد: ضرورت دارد از ابتدای بهمن‌ماه، وانت‌بار‌هایی که در جاده‌های بین شهری تردد می‌کنند، اسناد حمل یعنی بارنامه دریافت کنند و در صورت دریافت بارنامه، تردد آن‌ها ثبت و پیمایش آن‌ها محاسبه می‌شود و معادل آن پیمایش سوخت به ناوگان وانتی اختصاص می‌یابد. دغاغله افزود: لازمه گرفتن سند حمل و بارنامه برای ناوگان وانت‌بار، داشتن کارت هوشمند ناوگان و کارت هوشمند راننده است؛ سامانه‌ها و زیرساخت در این زمینه فراهم شده است و تاکنون تعدادی راننده وانت و وانت‌بار کارت هوشمند دریافت کرده‌اند.

وی گفت: البته تا چند روز آینده سایتی بابت اخذ کارت هوشمند غیرحضوری راه‌اندازی می‌کنیم که راننده وانت‌بار‌ها از طریق همین سایت برای کارت هوشمند ثبت‌نام کنند. مدیرکل دفتر حمل‌و‌نقل کالای سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در پاسخ به این سؤال که پس از اجرای طرح پیمایشی سهمیه بنزین ناوگان وانتی چگونه خواهد بود؟
گفت: بر اساس مصوبه کارگروه، دو ماه این سهمیه‌ها داده می‌شود، اما از اول بهمن‌ماه سوخت وانت‌بار‌ها بر اساس پیمایش خواهد بود و این شبیه ناوگان کامیونی است؛ در ناوگان کامیونی حدود ۴ سال است سهمیه گازوئیل بر اساس پیمایش اختصاص می‌یابد و تلاش می‌کنیم به ناوگانی که در خدمت حمل و نقل عمومی هستند بر اساس پیمایش سوخت اختصاص یابد.

وی درباره تعداد وانت‌هایی که کارت هوشمند دریافت کرده‌اند، اظهار داشت: تا هفته گذشته ۷۰ هزار دستگاه وانت موفق به اخذ کارت هوشمند شده‌اند، همچنین ۱۱ هزار راننده وانت، کارت هوشمند دریافت کرده‌اند.

۵۰ میلیون کارت سوخت صادر شده است
از تیرماه سال ۸۶ تا امروز بیش از ۵۰ میلیون کارت سوخت در کشور صادر شده و برخی از مالکان وسایل نقلیه هستند که ۷ یا ۸ بار کارت سوخت برای آن‌ها صادر شده است. امیر وکیل‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران آبان ماه امسال در خصوص تعداد کارت‌های سوخت صادر شده گفت: «حدود ۲۴ میلیون خودرو و موتورسیکلت داریم، ولی تاکنون حدود ۴۸ میلیون کارت سوخت صادر شده است.»
این اظهار نظر، ۲ روز پیش از آغاز سهمیه‌بندی بنزین صورت گرفت و با آغاز سهمیه‌بندی بنزین در بامداد ۲۴ آبان‌ماه، عده‌ای از مردم که هنوز باوری در زمینه ضرورت دریافت کارت سوخت نداشتند، از روز شنبه ۲۵ آبان‌ماه، شروع به ثبت‌نام برای دریافت کارت سوخت المثنی کردند و این ثبت‌نام‌ها هنوز هم ادامه دارد.
شهرام رضایی، مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در گفتگو با تسنیم، اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کارت‌های سوخت فعال حدود ۲۴ میلیون عدد است، اما از ابتدا تاکنون بیش از ۵۰ میلیون کارت سوخت در کشور صادر شده است.
منبع: روزنامه ایران
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید