قرنطینه "قم" ضروری است؟!

قرنطینه "قم" ضروری است؟!

قرنطینه‌ها بسیار موثر هستند و تعداد افراد در معرض ابتلا را به شدت کاهش می‌دهند. قرنطینه باید تا زمانی ادامه یابد که افراد داخل آن دیگر آلوده نباشند. قرنطینه باید به محض آلوده شدن یک نفر ایجاد شود.

کد خبر : ۷۷۴۰۸
بازدید : ۵۲۷۵
قرنطینه
از لحظه مطرح شدن شیوع کرونا در ایران، صحبت‌هایی در زمینه قرنطینه کردن قم به عنوان کانون اصلی شیوع این ویروس مطرح شد که موافقان و مخالفانی هم داشت، اما به نظر می‌رسد وزارت بهداشت، موافق این کار نیست.
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت در جلسه مطبوعاتی روز گذشته از مخالفت با قرنطینه کردن شهر خبر داد. حریرچی گفت: «موافق قرنطینه قم نیستیم. تعطیلی شهر قم ممکن است باعث سفر افراد و پخش بیشتر ویروس شود.»
او حتی در واکنش به اظهار نظر وزیر ترکیه‌ای در پاسخ به این سوال برنا که وزیر بهداشت ترکیه ادعا کرده است اگر قم قرنطینه می‌شد، نیاز به بستن مرز‌ها نبود، گفت: «نیازی به قرنطینه کردن نیست. بعید می‌دانم فرد عالمی این صحبت را مطرح کرده باشد.»، اما این اظهار نظر، واکنش‌هایی را به همراه داشت.
کاربران زیادی تفاوت قرنطینه با تعطیلی عمومی را به حریرچی گوشزد کردند. پیش از این هم حریرچی قرنطینه را راهکاری برای دوران قبل از جنگ جهانی اول اعلام کرده بود. در عین حال «مینو محرز» عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت، پیشتر در پاسخ به این سوال که آیا وزارت بهداشت باید قرنطینه استان قم را در دستور کار قرار دهد؟ گفته بود: بله، این درخواست باید از سوی وزارت بهداشت انجام شود، اما این تصمیم با وزارت بهداشت نیست و نهاد‌های دیگر باید قرنطینه را انجام دهند.»
البته با سخنان دکتر حریرچی به نظر می‌رسد وزارت بهداشت اعتقادی به قرنطینه ندارد. روزنامه واشنگتن پست ۱۹ فوریه در مقاله‌ای براساس یک الگوی ریاضی تلاش کرد به این پرسش پاسخ دهد که چه زمانی اپیدمی #کرونا پایان می‌یابد؟ و چگونه می‌توان به پایان دادن این اپیدمی سرعت داد؟
این روزنامه نهایتا با بررسی الگو‌های شیوع این ویروس تاکید می‌کند: «قرنطینه‌ها بسیار موثر هستند و تعداد افراد در معرض ابتلا را به شدت کاهش می‌دهند. قرنطینه باید تا زمانی ادامه یابد که افراد داخل آن دیگر آلوده نباشند. قرنطینه باید به محض آلوده شدن یک نفر ایجاد شود.»
در این میان، وزارت بهداشت از مردم خواسته خودشان در خانه استراحت و به نوعی خود را قرنطینه کنند. با این حال پراکندگی کرونا در کشور روز به روز در حال افزایش است و کانون کرونا از شهر قم به گیلان هم رسید و با توجه به اخبار منتشر شده روز به روز در حال گسترده شدن است و با توجه به عبور و مرور مردم از این شهر‌ها به شهر‌های دیگر، این ویروس هم به راحتی در حال نه تنها ایرانگردی که جهانگردی است.
به همین دلیل امروز سعی داریم تجربه چند کشور دیگر را برای کنترل ویروس مرور کنیم و از وزارت بهداشت بپرسیم چرا دیگر کشور‌ها به شیوه دوران قبل از جنگ جهانی اول شهر‌ها را قرنطینه می‌کنند، اما این اتفاق در کشور ما رخ نمی‌دهد؟

چین - قرنطینه استان ۶۰ میلیون نفری
چین از همان روز‌های اول شیوع کرونا، قرنطینه کردن شهر‌ها را آغاز کرد. طبق اطلاعات سازمان ملل متحد، ووهان با ۱۱ میلیون جمعیت، چهل و دومین شهر بزرگ دنیاست و به سادگی نمی‌توان آن را از جهان بیرون مجزا کرد. اما رفت و آمد به این شهر کاملا ممنوع شد. به تدریج شهر‌های دیگر هم با توجه به گسترش ویروس در چین قرنطینه شدند که می‌توان به استان هوبی با ۵۷ میلیون نفر جمعیت اشاره کرد به نحوی که اجازه ورود و خروج به کسی داده نمی‌شود.
درباره چگونگی نحوه کنترل و قرنطینه در این شهر‌ها اعلام شده که در اتوبوس‌های شهری دوربینی برای نظارت راننده قرار داده شده است و همچنین تعداد دفعات ضد عفونی شدن اتوبوس نیز در چک لیستی به ثبت می‌رسد. همچنین در شهر‌های قرنطینه شده اطلاعیه‌هایی در مراکز فروش و سوپر مارکت‌ها نصب و از مردم خواسته شده تا مقدار بیشتری خرید کنند تا مجبور نباشند روزانه برای خرید از خانه خارج شوند.
فروشگاه‌ها هم تنها در صورتی مجاز به فعالیت هستند که به طور کامل ضد عفونی شده باشند. اما شاید جالب باشد بدانید در همین شهر‌هایی که قرنطینه شده اند، قرنطینه از ورودی مجتمع‌ها شروع می‌شود و ساکنان مجتمع‌ها فقط با دریافت مجوز می‌توانند از مجتمع مسکونی خارج شوند. افراد شاغل هم با داشتن مجوز کار، مجوز ورود و خروج روزانه دریافت می‌کنند و هر روز علایم آن‌ها بررسی می‌شود تا در صورت مشکوک بودن به بیمارستان‌های قرنطینه منتقل شوند. مسئول دفتر خبرگزاری ایرنا در پکن هم از برگزاری جلسات به صورت اینترنتی خبر داده و اعلام کرده در بسیاری ادارات، کارمند‌ها به صورت دورکار در حال خدمات دهی هستند.

ایتالیا - مجوز‌های ویژه برای ورود و خروج
ایتالیا هم یکی دیگر از کشور‌های درگیر با کروناست که تا کنون ۱۳۰ نفر در شمال این کشور مبتلا شده و دو نفر از آن‌ها جانشان را از دست داده اند. مقامات ایتالیایی برای این که از شیوع ویروس جلوگیری کنند، در وهله اول، بازی‌های فوتبال سری آ. را لغو و بعد از آن کل برنامه‌های ورزشی شمال ایتالیا را تعطیل کردند.
اما مسئولان ایتالیا تنها به همین امور بسنده نکردند بلکه محدودیت‌های شدید مسافرتی برای ۱۰ شهر در نظر گرفتند و برای ورود و خروج به این شهر‌ها مجوز‌های ویژه در نظر گرفتند. اما این پایان ماجرا نبود؛ تصاویری از خیابان‌های خلوت، ایستگاه‌های متروی خالی از جمعیت و مغازه‌های تعطیل، محدودیت‌های تردد در شهر را نشان می‌دهد.
فقط داروخانه‌ها برای دسترسی مردم به ماسک و ضد عفونی کننده‌ها و سوپرمارکت‌های بزرگ برای برطرف کردن نیاز‌های مردم به صورت محدود و به دستور مقامات محلی باز مانده اند.

کره جنوبی تعطیلی کارخانه‌های بزرگ
با تایید اولین مرگ ناشی از کرونادر کره جنوبی، مردم ۲.۵ میلیون نفری شهر دائه‌گو در خانه‌های خود قرنطینه شدند. این خبری بود که چند روز پیش و درست بعد از اولین قربانی کرونا در کره جنوبی در خبرگزاری‌ها منتشر شد. در این کشور، در یک روز ۱۶۶ نفر مبتلا به کرونا آمار این کشور را به بیش از ۶۰۰ بیمار رساند که تاکنون هفت نفر از آن‌ها قربانی کرونا شده اند.
در کانال فرنگ نوشت که از تجربیات ایرانیان ساکن در خارج از کشور می‌نویسد به نقل از یک ایرانی مقیم بوسان آمده است که برای اقدام احتیاطی، مقامات کره حتی مسیر‌های تردد مبتلایان به کرونا را در اختیار مردم قرار می‌دهند تا بتوانند مراقبت و اقدامات احتیاطی بیشتری داشته باشند. همچنین بسیاری از شرکت‌های بزرگ کره مانند سامسونگ هم کارخانه‌های خود را موقتا تعطیل کرده اند.

تجربه انگلیس
کرونا در بسیاری دیگر از کشور‌های جهان نفوذ کرده است، اما تدابیر اندیشیده شده باعث شده تعداد مبتلایان، ثابت و در کنترل باشد مثلا در انگلستان تمامی کسانی که حتی ماه‌ها قبل از شیوع ویروس به چین سفر داشته اند، قرنطینه شدند و تمامی پرواز‌ها به چین بعد از انتشار خبر شیوع ویروس در این کشور لغو شد.
در فرودگاه‌های انگلیس هم برای همه افرادی که از کشور‌های تحت تاثیر کرونا به آن جا سفر می‌کنند سالن ویژه‌ای در نظر گرفته شده است تا معاینه کاملی را انجام دهند. همچنین به کارکنان ادارات و مشاغل اجازه داده شده در صورت احساس بیماری، بعد از ارائه گواهی پزشکی در محل کار حاضر نشوند و حقوق خود را دریافت کنند.
حرف آخر
این روز‌ها خبر‌های زیادی درباره ویروس کرونا در جامعه منتشر می‌شود که ترس از کرونا را به شکل غیر واقعی افزایش داده است. هر چند آمار‌ها نشان می‌دهد درصد کمی از مبتلایان آن هم در صورتی که بیماری‌های زمینه‌ای داشته باشند جانشان را از دست می‌دهند، اما بهتر است قبل از مهار این ویروس خود مراقبتی‌ها را شروع کنید و به جای این که در تعطیلی به شهر‌های دیگر بروید و احتمال مبتلا شدن تان را بیشتر کنید، در خانه بمانید، چون خانه امن‌ترین جای ممکن در این روزهاست. یادتان نرود کسی مبتلا به کرونا می‌شود که مستقیم یا غیر مستقیم با فرد آلوده به این ویروس تماس داشته باشد. وقتی در خانه هستید، این ارتباط به حداقل ممکن می‌رسد.
منبع: روزنامه خراسان
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید