رانندگانِ ماشین‌های خیره‌کننده: باوجدان هستید یا فاقد احساسِ همدلی؟

«پاسخ‌ها بسیار مشخص بود: مردانِ خود-محورِ مجادله‌گر، خودخواه، کله‌شق، نامنعطف و فاقدِ احساسِ همدلی، بیشتر احتمال داشت سوار ماشین‌هایی مانند آئودی، بی‌ام‌دبلیو یا مرسدس بشوند.»

کد خبر : ۷۷۵۰۳
بازدید : ۱۲۸۷۷
فرادید | دانشمندان در این زمینه که رانندگانِ ماشین‌های گران بسیار بد رانندگی می‌کنند، هم‌نظرند. یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رانندگانِ ماشین‌های خیره‌کننده، کمتر احتمال دارد با دیدنِ عابران توقف و به آن‌ها اجازه دهند که از خیابان عبور کنند؛ و با هر ۱۰۰۰ دلاری که به ارزشِ یک ماشین افزوده می‌شود، امکانِ کم کردنِ سرعت توسطِ راننده، در مواجه با یک عابر، تا ۳‌درصد کاهش پیدا می‌کند.

محققان از دانشگاهِ نوادا در لاس وگاس حدس می‌زنند که صاحبانِ ماشین‌های گرانقیمت «نسبت به سایرِ استفاده‌کنندگان از جاده‌ها احساسِ برتری می‌کنند» و توانایی کمتری برای همدلی با پیاده‌رو‌هایی دارند که آن‌ها را از خود پایین‌تر می‌بینند.

محققان این پژوهش از ۱۰۰ داوطلب درخواست کردند از خیابان عبور کنند و در این حال واکنشِ همه رانندگان را فیلمبرداری و تحلیل کردند. داوطلبانِ این آزمایش، دو زن و مردِ سیاه‌پوست و سفید‌پوست بودند؛ بنابراین محققان همچنین دریافتند رانندگان نسبت به عابرانِ زن و سفیدپوست احساسِ ترحم بیشتری دارند. در ۳۱‌درصد مواقع، ماشین‌ها هم برای زنان و هم برای مشارکت‌کنندگان سفیدپوست توقف می‌کردند؛ این رقم در موردِ مردان ۲۴‌درصد و در موردِ سیاه‌پوستان ۲۵‌درصد بود.

اما محققان کشف کردند، مهمترین عامل تعیین‌کننده‌ای که نشان می‌دهد ماشین‌ها برای عابران توقف می‌کنند یا نه، قیمت ماشین است. بر اساسِ این مطالعه: «عدم توانایی در برقراریِ ارتباط، توانایی پایین در تفسیرِ افکار و احساساتِ دیگران، به همراهِ احساسِ محق بودن و خودشیفتگی، منجر می‌شود که رانندگانِ ماشین‌های گرانقیمت نسبت به عابران هیچ احساسِ همدلی‌ای نداشته باشند.»

باید گفت، همبستگیِ بین ارزشِ ماشین و رفتار‌های تکانشی و عصبی یافته جدیدی نیست. تحقیقی که ماه گذشته توسطِ محققان فنلاندی در ژورنالِ حمل‌و‌نقل و سلامتی به چاپ رسید، نشان می‌دهد مردانی که ماشین‌های خیره‌کننده دارند، بیشتر احتمال دارد «مجادله و لجبازی کنند، رفتار نامطبوع از خود نشان دهند و بدونِ احساسِ همدلی باشند.»

بر اساسِ این مقاله، که با مطالعه ۱۸۹۲ راننده در هلسینکی انجام شد، آن‌هایی که ویژگی‌های شخصیتیِ نامطبوع‌تری داشتند، «بیشتر احتمال داشت که ماشین‌های مدل بالا برانند.»

البته آن‌ها همچنین دریافتند که افرادِ با وجدان هم علاقه زیادی به ماشین‌های گرانقیمت دارند؛ بنابراین اگر اکنون شما در بی‌ا‌م‌دبلیوی آخرین مدل خود هستید، در ترافیک مانده‌اید و دارید این مطلب را می‌خوانید، قطعاً در این دسته قرار می‌گیرید.

جان-اِریک لانکویست، نویسنده این پژوهش از دانشگاه هلسینکی، می‌گوید: «من متوجه شدم که افرادی که بیشترین تعداد چراغ قرمز‌ها را رد می‌کنند؛ به عابران اجازه عبور نمی‌دهند و معمولاً با بی‌دقتی رانندگی می‌کنند، اغلب رانندگانِ ماشین‌های تندوسریعِ آلمانی هستند.»

لانکویست می‌خواست بداند افرادی که ماشین‌های گرانقیمت می‌خرند چه ویژگی‌هایی دارند و آیا می‌تواند بر اساسِ مدلِ ماشینی که افراد انتخاب می‌کنند به شخصیتِ آن‌ها پی ببرد.»

او می‌گوید: «پاسخ‌ها بسیار مشخص بود: مردانِ خود-محورِ مجادله‌گر، خودخواه، کله‌شق، نامنعطف و فاقدِ احساسِ همدلی، بیشتر احتمال داشت سوار ماشین‌هایی مانند آئودی، بی‌ام‌دبلیو یا مرسدس بشوند.»

«این ویژگی‌های شخصیتی تمایلِ افراد به محصولاتِ تجملی را نشان می‌دهد. همین ویژگی‌های اخلاقی است که توضیح می‌دهد چرا این افراد قوانینِ رانندگی را بیشتر از سایرین زیر پا می‌گذارند.»

اما لانکویست همچنین فهمید که افراد «با وجدان» نیز به ماشین‌های مدلِ بالا علاقه‌مند هستند.
«افرادی با این ویژگی‌های شخصیتی قابل احترام، بلندپرواز، قابل اعتماد و منظم» هستند. آن‌ها برای سلامتی خودشان ارزش قائل هستند و اغلب در محیط‌های کاری عملکرد خوبی دارند.»

منبع: CNN
ترجمه: سایت فرادید
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید