بیمه بیکاری کرونا؛ جزئیات ارائه خدمات بیمه بیکاری

بیمه بیکاری کرونا؛ جزئیات ارائه خدمات بیمه بیکاری

در پی ابلاغیه مشترک معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی به منظور ارئه خدمات بهتر در حوزه حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری، ثبت درخواست متقاضیان بیمه بیکاری کرونا از طریق سامانه الکترونیکی ثبت درخواست متقاضیان بیمه بیکاری انجام می‌شود. این سامانه بدون مراجعه حضوری به ادارات کار و حذف مراحل حضور و غیاب مقرری بگیران بیمه بیکاری تا پایان اردیبهشت ماه طراحی شده است.

کد خبر : ۷۸۴۰۵
بازدید : ۶۳۴۸
بیمه بیکاری کرونا؛ جزئیات ارائه خدمات بیمه بیکاری
فرادید | طی یک ماه گذشته شیوع ویروس کرونا در کشور، بسیاری از مشاغل را به رکود و خواب برده و برخی را تا اطلاع ثانوی تعطیل کرده و در این بین موجب بیکاری تعدادی از کارگران روزمزد شده و آن‌ها را خانه‌نشین کرده است، همچنین بخشی از جامعه کارگری نگران تمدید قرارداد‌های سال آینده خود هستند، چراکه به دلیل بی‌توجهی بخش زیادی از مردم نسبت به قدرت شیوع کرونا، به گفته مسئولان وزارت بهداشت اگر مردم رعایت نکنند تا خرداد درگیر این ویروس خواهیم بود.

به گزارش فرادید، از سوی دیگر بسیاری از کارگران علاوه بر خود نگران خانواده‌هایشان هستند که این روز‌ها در خانه مانده‌اند، اما آن‌ها ناچارند در این شرایط به دلیل تأمین معیشت خود بر سر کار حاضر شوند. با این حال با نظر به این که بهترین راه مقابله با این ویروس پیشگیری از وقوع آن است، دولت و به طورکلی حکومت به وظایف مصرح در اصول گوناگونی از قانون اساسی عمل کرده و باید کارگران را مورد حمایت ویژه خود قرار دهد.

براساس ماده ۱۵ قانون کار «در موردی که به واسطه قوه قهریه و یا بروز حوادث غیرقابل پیش‌بینی تمام یا قسمتی از کارگاه تعطیل شود به قرارداد کارگران حالت تعلیق در می‌آید وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی باید وارد کار شود» و به موجب تبصره ماده ۳۰ قانون کار، «دولت مکلف است بااستفاده از درآمد‌های عمومی و درآمد‌های حاصل از مشارکت مردم و نیز از طریق ایجاد صندوق بیمه بیکاری نسبت به تأمین معاش کارگران بیکار شده اقدام و با توجه به بند ۲ اصل ۴۳ قانون اساسی امکانات لازم را برای اشتغال مجدد آن‌ها فراهم کند.»

براساس تبصره ۲ ماده ۲ قانون بیمه بیکاری نیز «بیمه شدگانی که به علت بروز حوادث قهریه و غیرمترقبه بیکار می‌شوند با معرفی واحد کار و امور اجتماعی محل کار از مقرری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.»

بنابراین در شرایط کنونی که شیوع ویروس کرونا انجام تعهد کار را غیرممکن ساخته است کارگران می‌تواند برای تأمین معاش خود از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند، زیرا در زمان اشتغال این سازمان میزان سه درصد از مزد را از کارفرما بابت حق بیمه بیکاری دریافت کرده است

پس از این‌که فعالیت کارگاه مجدد آغاز شد نیز به موجب ماده ۳۰ قانون کار، کارفرما مکلف است کارگران بیکار شده را در همان واحد بازسازی‌شده و مشاغلی که در آن به وجود می‌آید به کار اصلی بگمارد و چنانچه کارفرما پس از رفع حالت تعلیق از پذیرفتن کارگر خودداری کند به استناد ماده ۲۰ قانون کار این عمل او در حکم اخراج غیرقانونی محسوب می‌شود و کارگر حق دارد ظرف مدت ۳۰ روز به هیات تشخیص ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه و علیه کارفرما با عنوان بازگشت به کار طرح دعوی کند.
بیمه بیکاری کرونا؛ جزئیات ارائه خدمات بیمه بیکاری

جزئیات ارائه خدمات بیمه بیکاری کرونا

در پی ابلاغیه مشترک معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی به منظور ارئه خدمات بهتر در حوزه حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری، ثبت درخواست متقاضیان بیمه بیکاری کرونا از طریق سامانه الکترونیکی ثبت درخواست متقاضیان بیمه بیکاری انجام می‌شود.

این سامانه بدون مراجعه حضوری به ادارات کار و حذف مراحل حضور و غیاب مقرری بگیران بیمه بیکاری تا پایان اردیبهشت ماه طراحی شده است.

در این دستورالعمل، ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها پس از اخذ درخواست متقاضیان واجد شرایط بیمه بیکاری تا پایان اردیبهشت ماه، موظفند نسبت به بررسی غیرحضوری کلیه شرایط قانونی لازم، اقدام و بدون نیاز به روال معمول و طرح موضوع در کمیته‌های مربوطه، در صورت احراز شرایط قانونی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری بابت ماه‌های اسفند ۱۳۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ نسبت به ارسال لیست مشمولین به شعب تامین اجتماعی مربوطه جهت برقراری مقرری بیمه بیکاری اقدام کنند.

پیش از این بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه کار در حمایت از کارگران آسیب دیده از کرونا پیشنهاد کرده بودند که برای دو ماه اسفند ۱۳۹۸ و فروردین ۱۳۹۹ بیمه بیکاری پرداخت شود تا هم بین واریز بیمه‌های آن‌ها فاصله نیفتد و هم بنگاه‌ها آسیب بیشتری نبینند.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور حمایت از صاحبان کسب و کار‌های متضرر شده از کرونا، ضمن شناسایی ۹۴۰ بنگاه آسیب دیده در رسته‌های مختلف، مبلغ ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار در قالب اعطای تسهیلات و بیمه بیکاری اختصاص داده است.

پیش از این اداره روابط کار و جبران خدمت وزارت کار اعلام کرده بود که کارگران مبتلا به کرونا مشمول دریافت غرامت دستمزد ایام بیماری شده و می‌توانند از مرخصی استعلاجی به شرط تایید سازمان تامین اجتماعی استفاده کنند.

سامانه آنلاین ثبت درخواست بیمه بیکاری به منظور جلوگیری از مراجعه حضوری متقاضیان بیمه بیکاری به ادارات کل استانی و مراکز کاریابی و رعایت سلامت و بهداشت متقاضیان از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه اندازی شده است.
متقاضیان بیمه بیکاری می‌توانند با مراجعه به سامانه bimebikari.mcls.gov.ir درخواست خود را ثبت کرده و به صورت الکترونیکی آن را پیگیری کنند.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید