تایوان با ۱۲۴ اقدام کرونا را مهار کرد؛ این اقدامات چه بودند؟

تایوان با ۱۲۴ اقدام کرونا را مهار کرد؛ این اقدامات چه بودند؟

یکی از نخستین اقداماتی که تایوان انجام داد ممنوعیت مسافرت از هر جایی از چین به تایوان، لغو توقفِ هر نوع کشتیِ تفریحی در بنادر این کشور و معرفیِ جریمه‌های سختگیرانه برای افرادی بود که قوانینِ قرنطینه شخصی را رعایت نکنند. تایوان از قرنطینه به آن شکلی که در کشور‌هایی مانند چین و برخی دیگر از نقاطِ جهان اجرا شده است، اجتناب کرد.

کد خبر : ۷۸۹۴۱
بازدید : ۵۶۴۲
تایوان با ۱۲۴ اقدام کرونا را مهار کرد؛ این اقدامات چه بودند؟
فرادید | در روز ۲۵ ژانویه، زمانی‌که دنیا تازه داشت متوجه خطرِ احتمالیِ انتشارِ سریعِ ویروسِ کرونا از چین به سایر نقاطِ جهان می‌شد، دو دولت اعلام کردند ۴‌نفر در قلمرو‌های آن‌ها آلوده به ویروس هستند.

به گزارش فرادید به نقل از سی‌ان‌ان، استرالیا و تایوان هر دو جمعیت‌های یکسان در حدودِ ۲۴‌میلیون نفر دارند، هر دو جزیره‌ای هستند، هر دو قوانینِ سختگیرانه‌ای درباره عبور و مرورِ مرزی اعمال می‌کنند و هر دو با سرزمینِ اصلیِ چین روابطِ نزدیکِ تجاری دارند.

با گذشتِ ۱۰ هفته از آن تاریخ، اکنون در استرالیا تقریباً ۵۰۰۰ مورد بیمارِ کوید-۱۹ شناسایی شده؛ این درحالیست‌که تایوان کمتر از ۴۰۰‌مورد بیمار دارد.

سؤال این نیست که اشتباهِ استرالیا چه بوده است. مواردِ ابتلا در ۲۰‌کشور بیشتر از تعدادِ مبتلایان در استرالیاست و ۷‌کشور نیز ۱۰‌برابرِ استرالیا بیمارِ کوید-۱۹ دارند. سؤال این است که تایوان چگونه ویروس را مهار کرد وقتی بقیه نقاط جهان نتوانستند؟

درسِ سخت

در دورانِ شیوعِ سندرومِ حاد تنفسی (سارس) در سال ۲۰۰۳، تایوان، هنگ‌کنگ و جنوبِ چین در زمره مناطقی بودند که بیشترین آسیب را دیدند. بیش از ۱۵۰۰۰۰‌نفر در این جزیره، که در ۱۸۰‌کیلومتریِ جنوب‌شرق چین قرار گرفته است، قرنطینه شدند و ۱۸۱ نفر نیز جانِ خود را از دست دادند.

بحرانِ سارس در مقایسه با بحرانِ فعلی بسیار ناچیز بود، با‌این‌حال، سارس به مردم کمک کرد تا بدانند در شیوع‌های بعدی چگونه واکنش نشان دهند. تجربه تایوان در زمانِ شیوعِ سارس به این کشور کمک کرد، هم در سطحِ جامعه و هم در سطحِ دولت، بسیار سریعتر به شیوعِ کرونا واکنش نشان دهد و خطرِ کرونا را بسیار جدی‌تر از سایر نقاطِ جهان ارزیابی کند.

در همان نخستین روز‌های شیوع کرونا در چین، که نخستین اخبار درباره وجودِ ویروس در شهرِ ووهان منتشر شد، تایوان مسئله را جدی گرفت. به دنبال آن کنترلِ مرزی در تایوان سختگیرانه‌تر و استفاده از ماسک در تمامِ اماکنِ عمومی به امری روزمره تبدیل شد.

نظامِ مراقبت‌های بهداشتی در تایوان کارگری است و همه تحتِ پوششِ بیمه قرار دارند. تایوان یکی از بهترین نظام‌های سلامت در دنیا را دارد که مدیونِ اصلاحات در سال ۱۹۹۰ در این کشور است؛ که برطبق آن افراد به درمانِ ارزان و جامع دسترسی دارند و پرونده پزشکی بیماران به صورتِ آنلاین در دسترسِ مراکزِ درمانی است.
بیشتر بخوانید:

وقتی در آستانه سالِ نویِ چینی، نخستین خبر‌ها درباره ویروسِ کرونا در ووهان منتشر شد، مرکزِ ملیِ فرماندهیِ سلامتِ تایوان - که در زمانِ سارس تأسیس شده بود - به سرعت وارد عمل شد و نسبت به خطراتِ احتمالیِ انتشار ویروس واکنش نشان داد.

جِسون وَنگ، پزشک تایوانی و متخصص کودکان در دانشگاهِ پزشکی استنفورد، می‌گوید: «تایوان خیلی سریع فهرستی تهیه و اجرا کرد که شاملِ حداقل ۱۲۴ اقدام برای محافظت از سلامتِ عمومی است. سیاست‌ها و اقداماتِ تایوان فراتر از مرز‌های این کشور را شامل می‌شوند، زیرا تایوان متوجه شد که اجرای داخلی آن‌ها کافی نیست.»

تایوان درحالی این اقدامات را اجرایی می‌کرد که هنوز سایر کشور‌ها داشتند بر سر اینکه کدام اقدام مفیدتر است بحث می‌کردند. طبقِ مطالعه‌ای که دانشگاهِ جان هاپکینز در ماهِ ژانویه انجام داد، تایوان به دلیلِ نزدیکی به سرزمینِ اصلیِ چین و روابطِ گسترده تجاری و راه‌های ارتباطی، یکی از در‌معرض‌ِخطرترین مناطقِ خارج از چین شناسایی شد. ۱۰۰‌هزار کارگرِ تایوانی در چین کار می‌کنند و این به این معنی است که بینِ چین و تایوان پرواز‌های متعددی صورت می‌گیرد.

یکی از نخستین اقداماتی که تایوان انجام داد ممنوعیت مسافرت از هر جایی از چین به تایوان، لغو توقفِ هر نوع کشتیِ تفریحی در بنادر این کشور و معرفیِ جریمه‌های سختگیرانه برای افرادی بود که قوانینِ قرنطینه شخصی را رعایت نکنند.

به گزارش فرادید به نقل از فارن پالیسی، تایوان از روز ۳۱ دسامبر تمامِ مسافران از ووهان را موردِ آزمایش قرار می‌داد، از روزِ ۲۳ ژانویه از ورودِ هر مسافری از ووهان به تایوان جلوگیری شد، تمام تور‌ها به چین در روزِ ۲۵ ژانویه لغو شده بود و در نهایت تمامِ دیدار‌ها از چین در روز ۴ فوریه ممنوع اعلام شد.

علاوه‌بر‌آن، مسئولانِ تایوان به منظورِ حصولِ اطمینان از اینکه بازار‌های داخلی با کمبودِ ماسک مواجه نخواهد شد، به سرعت تولیدِ داخلیِ ماسکِ صورت را افزایش دادند. تولید ماسک در تایوان به روزی ۱۰‌میلیون عدد رسید و در روز ۲۴ ژانویه صادرات ماسک از تایوان ممنوع شد.

دولت همچنین برای جلوگیری از افزایشِ قیمتِ ماسک و احتکار کنترلِ توزیعِ ماسک توسطِ بخشِ خصوصی را به عهده گرفت. در روز ۶ فوریه تایوان اعلام کرد که هر فرد فقط تعداد معدودی ماسک و اقلام بهداشتی در روز می‌تواند از داروخانه‌ها تهیه کند. برای پیشگیری از تجمع افراد در جلوی داروخانه‌ها خرید و توزیع ماسک به صورت آنلاین صورت گرفت.

آن‌ها همچنین آزمایشِ سراسریِ کرونا را آغاز کردند و به خصوص از افرادی که پیش از آن در آن‌ها ذات‌الریه تشخیص داده شده بود، مجدداً آزمایش گرفتند. دولتِ تایوان نقشۀ عفونت را تهیه کرد و به ردگیریِ افرادِ بیمار پرداخت. دولت همچنین اعلام کرد با افرادی که اطلاعاتِ غلط درباره ویروس منتشر کنند برخوردِ قانونی می‌کند.

وَنگ که همچنین یکی از تهیه‌کنندگانِ برنامۀ اقدامِ تایوان برای مهارِ ویروس است، می‌گوید: «با توجه به اینکه کوید-۱۹ همچنان در سراسرِ جهان قربانی می‌گیرد، فهمِ اقداماتی که تایوان به سرعت در این کشور به اجرا درآورد و همینطور میزان کارآمدی این اقدامات در پیشگیری از یک اپیدمیِ گسترده، می‌تواند برای کشور‌های دیگر آموزنده باشد.»

«تایوان از تجربه سارس در سال ۲۰۰۳ درس آموخت و یک مکانیزمِ پاسخگویی به سلامتِ عمومی راه‌اندازی کرد تا اقداماتِ سریع در زمانِ بحرانِ بعدی را فعال کند. تیم‌های کارآزموده و باتجربه از مسئولان به سرعت بحران را تشخیص دادند و ساختار‌های مدیریتیِ فوری برای مقابله با شیوعِ نوظهور فعال شد.»

یکی دیگر از اقداماتِ تایوان پاسخ‌های شفاف و سریع دولت این کشور درباره بحرانِ کرونا بود. مقاماتِ بهداشتی به صورت روزمره درباره کرونا اطلاعات می‌دادند. این اقدامِ تایوان نشان می‌دهد که لزومی ندارد کشوری حکومتِ دیکتاتوری داشته باشد تا بتواند از بحران‌ها با موفقیت خارج شود. تایوان همچنین از قرنطینه به آن شکلی که در کشور‌هایی مانند چین و برخی دیگر از نقاطِ جهان اجرا شده است، اجتناب کرد.

به گزارش فرادید به نقل از فارِن پالیسی، استراتژیِ ضد-ویروسِ کرونا در تایوان شاملِ اقدام سریع، اقداماتِ کنشگرانه، به اشتراک‌گذاریِ اطلاعات با مردم و همینطور استفاده از تکنولوژی در شکلِ تحلیلِ کلان‌داده و پلتفرم‌های آنلاین بود. دولت با استفاده از کلان‌داده‌ها و پلتفرم‌های آنلاین به مردم اطلاع می‌داد که در کدام محل‌ها ماسک موجود است، کدام مناطق بیشترین میزان بیمار را داشته است. اطلاعات افراد، از جمله مناطقی که طی ۱۴‌روز گذشته در آن رفت‌و‌آمد داشتند، در اختیارِ مراکز بهداشتی و درمانی قرار می‌گرفت.

افراد مدام توسطِ کادر درمان و مسئولانِ بهداشتی تلفن‌هایی دریافت می‌کردند تا از سلامتِ آن‌ها اطمینان حاصل شود. تمامِ این اقدامات با سطحِ بالایی از شفافیتِ عمومی و مشارکتِ مردمی در تایوان انجام شد. درست در نقطه مقابلِ چین که با اقداماتِ به شدت سختگرانه، اجباری و سانسور، شیوعِ ویروسِ کرونا را مدیریت کرد.

تایوان اکنون در وضعیتی است که توانسته ۱۰‌میلیون ماسک به ایالات متحده، ایتالیا، اسپانیا و ۹ کشورِ دیگر اروپایی صادر کند.
تایوان نشان می‌دهد که کشور‌ها باید کنشگرانه عمل کنند و اقداماتِ متعدد و متنوعی در شرایطِ بحرانی اتخاذ کنند. برای بسیاری از کشور‌ها مهار ویروس بسیار دیر شده است، اما آن‌ها همچنان می‌توانند از اقداماتِ تایوان استفاده کنند. تکنولوژی، آموزشِ عمومی و کنترلِ اقلامِ ضروری مانند ماسک و تجهیزاتِ پزشکی از مهمترین اقداماتی است که می‌توان انجام داد.
منبع: CNN & FP
ترجمه:سایت فرادید
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید