جنجال شهریه کرونایی مدارس غیرانتفاعی؛ داستان چیست؟

جنجال شهریه کرونایی مدارس غیرانتفاعی؛ داستان چیست؟

در این میان برخی معلمان مدارس غیرانتفاعی هم می‌گویند که نه اینترنت گرفته‌اند و نه حقوق. این معلمان مدعی هستند که برخی مدیران مدارس غیرانتفاعی با وجود این که همه شهریه را از خانواده‌های دانش‌آموزان دریافت کرده اند، اما به بهانه شیوع کرونا و تعطیلی مدارس، حقوق اسفند و فروردین معلمان را نپرداخته‌اند. در بعضی از گزارش‌ها که در فضای مجازی و گاهی فضای واقعی نقل می‌شود، این ادعا وجود دارد که برخی مدارس غیرانتفاعی حتی حقوق ماه بهمن معلمان را هم واریز نکرده اند.

کد خبر : ۷۹۹۸۶
بازدید : ۷۲۸۸
جنجال شهریه خدمات غیر درسی مدارس غیرانتفاعی؛ داستان چیست؟
فرادید | چیزی تا پایان نیم سال دوم تحصیلی باقی نمانده است. نیمه سالی که به دلیل شیوع گسترده کرونا، خبری از حضور دانش آموزان در مدارس نبود و همه چیز از راه دور انجام شد. البته این مسئله بدون حاشیه هم نبوده است و باعث اعتراض گسترده والدینی شده که فرزندان شان در مدارس غیر انتفاعی تحصیل می‌کنند. آن‌ها خواستار استرداد مبالغ دریافتی این مدارس در قبال خدمات درسی و غیر درسی شده اند.
به گزارش فرادید ، والدین این دسته از دانش آموزان معتقدند که مدارس غیرانتفاعی از اسفند ماه به بعد بجز دستمزد معلمان که آن هم با، اما و اگر‌هایی همراه است، هزینه دیگری نداشته اند و تا حدود ۷۰ درصد هزینه آن‌ها کاهش داشته، ولی در مقابل شهریه دانش آموزان را با وجود آموزش ناقص و ارائه ندادن خدماتی که انتظار می‌رفت به صورت کامل دریافت کرده اند و اکنون باید بخشی از این شهریه را برگردانند.
آن‌ها می‌گویند قرار بوده علاوه بر آموزش مصوب آموزش و پرورش، خدماتی شامل کلاس‌های تقویتی، اردوی علمی، کلاس رباتیک، صبحانه، کلاس ورزشی فوق برنامه در رشته ژیمناستیک و چند برنامه دیگر هم داشته باشد که با توجه به تعطیلی مدارس از اسفند ماه دیگر هیچ یک از این موارد محقق نشد.
البته والدین گفته اند که با توجه به این که بسیاری از برنامه‌های مدرسه در این مدت قابل اجرا نبوده، با مدیران این مدارس درباره هزینه اضافه شهریه صحبت کردیم، اما به ما گفتند که شیوع ویروس کرونا اتفاقی غیر مترقبه بوده و مربوط به قرارداد مدرسه نمی‌شود و بازگشتی در وجوه وجود ندارد.
والدین یکی از این دانش آموزان در شبکه‌های اجتماعی نوشته است: "امسال برای پسرم که به دوم راهنمایی رفته است سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان شهریه مصوب مدرسه غیر انتفاعی به علاوه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کلاس فوق برنامه پرداخت کردم.اکنون نه تنها آن کلاس‌های فوق برنامه برگزار نمی‌شود، بلکه کلاس‌های معمولی پسرم نیز یکی در میان به بهانه‌های مختلف توسط معلم لغو می‌شود، در حالی که شهریه را مدرسه به صورت کامل از ما دریافت کرده است. "
خانم جهان بخش، مادر یکی از دانش آموزان هم به ایسنا گفته است که "چند هفته‌ای که آلودگی هوا و ...، مدرسه‌ها را تعطیل کرد و حالا که به خاطر کرونا حاضر نیستیم سلامتی فرزندمان را به خطر بیندازیم و باید در خانه بمانند. اما شهریه مدرسه را همان زمان ثبت نام در چند فقره چک که تا پایان سال ۹۸ تعیین شده بود پرداخت کردیم و اکنون هم مدارس حاضر به بازگرداندن آن نیستند و می‌گویند مبلغ را به عنوان بخشی از شهریه سال آینده در نظر می‌گیرند. "
جنجال شهریه خدمات غیر درسی مدارس غیرانتفاعی؛ داستان چیست؟
پاسخ مدیران مدارس غیرانتفاعی و معلمان این مدارس
در این میان مدیران مدارس غیرانتفاعی هم معتقدند که هزینه‌های آن‌ها نه تنها کاهش نیافته، بلکه ابا افزایش هم همراه بوده است. مدیر یکی از مدارس غیر انتفاعی دراین باره به ایرنا گفته است که " مدارس و معلمان غیر انتفاعی از زمان شیوع ویروس کرونا بیش از زمان عادی ضرر کرده اند. "

وی در پاسخ به این پرسش که با وجود بسته بودن مدارس و آموزش از راه دور چه زیانی به مدارس و معلمان غیر انتفاعی وارد شده است، پاسخ داد: "هزینه‌های مدارس چندین برابر شده است و شهریه که ابتدای سال گرفیتم حتی کفاف نیمی از سال تحصیلی را نداد. حتی در آموزش از راه دور هم معلمان در خانه باید از طریق اینترنت هزینه پرداخت کنند و با دانش آموزان ارتباط بگیرند و مدرسه باید این هزینه‌ها را پرداخت کند. "
این درحالی است که برخی معلمان مدارس غیرانتفاعی می‌گویند که نه اینترنت گرفته‌اند و نه حقوق. این معلمان مدعی هستند که برخی مدیران مدارس غیرانتفاعی با وجود این که همه شهریه را از خانواده‌های دانش‌آموزان دریافت کرده اند، اما به بهانه شیوع کرونا و تعطیلی مدارس، حقوق اسفند و فروردین معلمان را نپرداخته‌اند. در بعضی از گزارش‌ها که در فضای مجازی و گاهی فضای واقعی نقل می‌شود، این ادعا وجود دارد که برخی مدارس غیرانتفاعی حتی حقوق ماه بهمن معلمان را هم واریز نکرده اند.

یکی از معلمان مدارس غیرانتفاعی در شهرستان ساری با تایید این که پس از شیوع کرونا حقوقی دریافت نکرده است، در توئیترش نوشت: "معلمانی که در مدارس غیرانتفاعی مشغول تدریس هستند وضعیت مناسبی از نظر دریافت حقوق ندارند و این دریافتی‌ها بسیار ناچیز است و اکنون همین اندک دستمزد هم به بهانه کرونا و تعطیلی مدارس پرداخت نمی‌شود. "

وزارت آموزش و پرورش چه می گوید؟

وزارت آموزش و پرورش که بیش از دو ماه دراین باره سکوت کرده بود، با بالاگرفتن اعتراض ها، بالاخره وارد دعوای مدیران مدارس و والدین دانش آموزان برسر شهریه مدارس غیر انتفاعی شد. سعید صالح مدیرکل مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش درباره تعیین تکلیف دریافت شهریه از خانواده‌ها در این ایام که مدارس تعطیل بوده‌اند و درباره اینکه آیا شهریه کلاس‌های حضوری با مجازی یکسان است، گفت: "در این باره جلساتی در شورای سیاست‌گذاری و نظارت مرکزی برگزار شد. با توجه به اینکه مدارس غیردولتی مکلف هستند کلیه خدمات آموزشی تعیین‌شده برای یک سال تحصیلی را ارائه دهند، در این ایام نیز آموزش در مدرسه تعطیل نشده و در قالب آموزش‌های مجازی ادامه یافت. "

وی افزود: "طی تصمیمات شورای سیاست‌گذاری مرکزی قرار شد تمام مدارس ارائه خدمت مجازی داشته باشند بنابراین بازگشت شهریه ثابت آموزشی موضوعیت پیدا نکرد. اما درباره شهریه فعالیت‌های غیردرسی کمیته‌ای ذیل شورای سیاست‌گذاری و نظارت مرکزی تشکیل می‌شود و با مشخص شدن زمان پایان سال تحصیلی، چگونگی بازگشت این شهریه به استان‌ها ابلاغ و جزئیات در اختیار مردم قرار می‌گیرد."
با این حال باید منتظر نشست و دید که آیا کمیته پیش بینی شده توسط وزارت آموزش و پرورش می‌تواند حق و حقوق والدین این دسته از دانش آموزانی که در مدارس غیرانتفاعی تحصیل‌ می‌کنند را به آن‌ها برگرداند یا خیر.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید