کوالا‌ها با لیسیدن درختان مرطوب آب می‌نوشند

کوالا‌ها با لیسیدن درختان مرطوب آب می‌نوشند

کوالا‌های وحشی هر روز حدود ۵۱۰ گرم برگ اکالیپتوس شیرین می‌خورند و نظر بر این است که رطوبت موجود در شاخ و برگ‌هایی که از آن‌ها تغذیه می‌کنند، حدود سه چهارم از آبی را که جذب می‌کنند، تامین می‌کند.

کد خبر : ۸۰۱۷۳
بازدید : ۲۵۵۶۶
کوالا‌ها با لیسیدن درختان مرطوب آب می‌نوشند
کوالا‌های وحشی هر روز حدود ۵۱۰ گرم برگ اکالیپتوس شیرین می‌خورند

دانشمندان دریافته‌اند که کوآلا‌ها با لیسیدن رطوبتی که از درختان منشعب می‌شود، آب می‌نوشند، یافته‌ای که به گفته آن‌ها «درک ما را ازاین حیوان بسیار دوست داشتنی، اما اسرارآمیز» تغییر می‌دهد. تا کنون تصورمی‌شد که این جانور کیسه‌دار درخت نشین، بیشترمایعات بدن خود را از برگ‌های آبدار در جنگل‌های اکالیپتوس استرالیا جذب می‌کند.

اما محققان دانشگاه سیدنی اکنون برای اولین بار رفتار آشامیدنی کوالا‌ها (لیسیدن درختچه‌ها) را در طبیعت ثبت کرده‌اند. در مطالعه‌ای که درمجله اکولوژی منتشر شده است، آن‌ها توضیح می‌دهند که چگونه این کیسه داران، هنگام بارندگی، آب درحال باریدن را از تنه درختان صاف، می‌مکند.

والنتینا ملا، دانشیار پژوهشی فوق دکترای دانشکده «مدرسه زندگی وعلوم زیستی» گفت: «مدت طولانی، ما تصور می‌کردیم که کوالا‌ها اصلاً نیازی به نوشیدن زیاد نداشته‌اند، زیرا آن‌ها بیشتر آب مورد نیاز خود برای زنده ماندن را، ازبرگ‌های اوکالیپتوس که از آن‌ها تغذیه می‌کنند به دست می‌آورند.»

وی افزود: «اما اکنون ما مشاهده می‌کنیم که آن‌ها آب تنه درختان را می‌لیسند واین شواهد به طور قابل توجهی درک ما ازاینکه کوالا‌ها چگونه آب مورد نیاز خود را درطبیعت به دست می‌آورند، تغییر می‌دهد. این موضوع خیلی هیجان انگیز است. "

استرالیا در حال حاضر طولانی‌ترین دوره خشکسالی تا به امروز را با ثبت بارندگی اندک وهمچنین حداکثر درجه حرارت گزارش شده، متحمل می‌شود. این امر باعث شده است تا کوآلا‌ها - که معمولاً بیشتر وقت خود را در امنیت بالای درخت‌ها صرف می‌کنند - درجستجوی آب به پایین بیایند.

حیوانات در شرایط طولانی گرمای شدید و خشک، دچار فشار گرما و مرگ و میر گسترده می‌شوند و متخصصان محافظت ازاسترالیا، ایستگاه‌های نوشیدن مصنوعی برای کمک به آبرسانی به آن‌ها راه اندازی کرده‌اند.

اکولوژیست‌های سیدنی می‌گویند تحقیقات آن‌ها می‌تواند به تعیین زمان و محل چنین منابع مورد نیاری بیانجامد وهمچنین به این موضوع که چقدر حفظ درختان برای بقای کوآلا‌ها حیاتی است، قوت ببخشد.

دکتر ملا گفت: «این نوع رفتار آشامیدنی - لیسیدن درختچه‌ها - به این دلیل است که کوالا‌ها می‌توانند بارندگی منظم، برای دسترسی به آب آزاد را تجربه کنند و نشان می‌دهد که اگر کمبود باران احتمال دسترسی آن‌ها به آب آزاد را به خطر بیاندازد، ممکن است اثرات مضر جدی را در پی داشته باشد.»

ما می‌دانیم که کوالا‌ها برای همه نیاز‌های اصلی خود از جمله تغذیه، سرپناه و استراحت از درختان استفاده می‌کنند. این مطالعه نشان می‌دهد که کوالا‌ها برای دستیابی به آب آزاد نیز به درختان تکیه می‌کنند وهمین موضوع اهمیت حفظ درختان برای این گونه‌ها را برجسته می‌کند.»

کوالا‌های وحشی هر روز حدود ۵۱۰ گرم برگ اکالیپتوس شیرین می‌خورند و نظر بر این است که رطوبت موجود در شاخ و برگ‌هایی که از آن‌ها تغذیه می‌کنند، حدود سه چهارم از آبی را که جذب می‌کنند، تامین می‌کند.

مشاهده شده است که کوآلا‌ها آب را از چاله‌های آب (محل جمع شدن آن) می‌نوشند، اما این رفتار غیرمعمول تلقی می‌شود وآن‌ها را اغلب درمعرض بیماری یا فشار گرما قرار می‌دهد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که کوالا‌ها به نوشیدن غیر معمول از چاله‌های آب، هنگام تابستان که دمای آن بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد است، روی آورده‌اند. همچنین مشاهده شده است، این گونه، برای دسترسی به آب در هنگام خشکسالی و بعد از آتش سوزی به انسان نزدیک شده است.

باور بر این است که کوالا‌ها لیسیدن درختان را در طیف وسیعی از آب وهوا وحتی زمانی که دسترسی به آب آزاد برای آن‌ها درنزدیکی ممکن است، انجام می‌دهند.

دکتر ملا گفت: «این مطلب نشان می‌دهد که کوالا‌ها در نتیجه فشار گرما نمی‌نوشند و احتمالاً این رفتار نشان دهنده چگونگی دسترسی طبیعی کوالا‌ها به آب است.»

این مطالعه ۴۶ مشاهده را که توسط اعضای اکولوژیست‌های عمومی و مستقل در پارک منطقه‌ای یو یانگز استان ویکتوریا و جلگه‌های لیورپول در نیوساوت ولز، بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۹ تجربه شده، جمع‌آوری کرده است.

دکتر ملا گفت: «مشاهدات ما فقط بخشی از نوشیدن را نشان می‌دهد که معمولاً در هنگام بارندگی در درختان اتفاق می‌افتد.»

وی افزود: «از آنجا که می‌دانیم کوالا‌ها حیواناتی شبانه نیستند و مشاهده رفتار آن‌ها به ندرت در هنگام بارندگی شدید ممکن است، به احتمال زیاد به همین دلیل رفتار‌های آشامیدنی آن‌ها تا حد زیادی با بی توجهی روبه رو بوده و در گذشته دست کم گرفته شده است.»
منبع: ایندیپندنت
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید