چین از منشأ کرونا بی اطلاع بود؟

چین از منشأ کرونا بی اطلاع بود؟

یک مطالعه نشان داده است، سرعت انتقال این ویروس چنان بالا است که اگر مقامات ووهان یک هفته زودتر عمل کرده بودند، ۹۵ درصد از شمار مبتلایان به این بیماری کاهش می‌یافت و حتی یک هفته اقدام زودتر می‌توانست دوسوم از شمار آنان را کاهش دهد.

کد خبر : ۸۰۲۳۲
بازدید : ۵۲۲۲
چین از منشأ کرونا بی اطلاع بود؟
روزنامه «دیلی‌میل» با اشاره به مانوری که پیش از انتشار گزارش‌ها از شیوع کروناویروس جدید، در همین زمینه در فرودگاه ووهان برگزار شده بود، بی‌اطلاع بودن مقامات چینی از شیوع این بیماری را در آن مقطع زیر سوال برده است.
روزنامه دیلی‌میل گزارش کرده است، اداره گمرک هواپیمای «تیانهه» در ووهان در بعدازظهر ۱۷ سپتامبر سال گذشته میلادی پیامی اضطراری دریافت کردند؛ مبنی بر این که یک مسافر در پروازی که در حال ورود به این فرودگاه بوده، بدحال بوده و مشکلات تنفسی دارد.

با دریافت این پیام، کارکنان این فرودگاه وارد وضعیت اضطراری شدند و ماسک به صورت زدند و مدیران آنان نیز تدابیری را متناسب با شرایط اتخاذ کردند.

به گفته یک روزنامه‌نگار محلی، کمی بعد مرکز کمک‌های اولیه ووهان گزارش کرد که این بیماری مسری به عنوان «گونه‌ای جدید از کروناویروس» تشخیص داده شده است.

دیلی‌میل می‌نویسد، این حرکت ظاهراً یک مانور برای محک زدن واکنش‌ها نسبت به چنین رویدادی بوده، اما مصادف شدن مانوری با موضوع «شیوع گونه‌ای تازه از کروناویروس در ووهان» با اتفاقی که به یک همه‌گیری جهانی منجر شد، عجیب است.

طی روز‌های گذشته گزارش‌هایی از ابتلای ورزشکاران فرانسوی شرکت‌کننده در بازی‌های نظامی به یک بیماری منتشر شد که تصور می‌شود کووید-۱۹ بوده است.

الودی کلوول، قهرمان جهانی پنج‌گانه مدرن در این باره گفته است، تعداد زیادی از ورزشکاران در بازی‌های نظامی جهانی بیمار بودند و بیماری آنان با علایمی مانند آنفلوانزا همراه بوده است.

همچنین گزارش شده است که فردی که در ۲۷ دسامبر در بیمارستانی در پاریس با تشخیص ابتلا به ذات‌الریه مورد درمان قرار گرفته، مبتلا به کروناویروس جدید بوده است.

چین چهار روز بعد از این تاریخ به سازمان جهانی بهداشت شیوع این ویروس را گزارش کرد و ووهان را تا ۲۴ روز بعد قرنطینه نکرد.

یک مطالعه نشان داده است، سرعت انتقال این ویروس چنان بالا است که اگر مقامات ووهان یک هفته زودتر عمل کرده بودند، ۹۵ درصد از شمار مبتلایان به این بیماری کاهش می‌یافت و حتی یک هفته اقدام زودتر می‌توانست دوسوم از شمار آنان را کاهش دهد.

روزنامه دیلی‌میل همپنین نوشته است، شی ژنگلی، کارشناس کروناویروس که به خاطر کار در غار‌ها برای جمع‌آوری نمونه‌هایی از پستانداران شب زی به «زن خفاشی» معروف است، سال میلادی گذشته صراحتا درباره خطر این بیماری هشدار داده بود.

این روزنامه می‌افزاید، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که مصادف شدن شیوع این بیماری با مانوری که در فرودگاه ووهان انجام شد، تصادفی نبوده است.

ژنگلی در گزارشی که به همراه سه تن از همکارانش در مارس ۲۰۱۹ منتشر کرد، اظهار کرد که شیوع کروناویروسی که از خفاش‌ها نشأت گرفته باشد، «بسیار محتمل» است و «به احتمال زیاد این اتفاق در چین رخ خواهد داد». او این احتمال را به فرهنگ غذایی مردم چین مرتبط دانست.

تحقیقاتی دانشگاهی در ماه فوریه توسط بوتائو شیائو، استاد علوم زیستی در دانشگاه تکنولوژی چین نتیجه گرفته است که کروناویروس جدید «احتمالا از آزمایشگاهی در ووهان» منتشر شده و خواستار تدابیر امنیتی سختگیرانه‌تر در آزمایشگاه‌ها شده است. این پژوهش با عنوان «منشأ‌های احتمالی کووید-۱۹» دو روز بعد از انتشار حذف شد.

این سند که از سوی دیلی‌میل رویت شده، آورده است که ۶۰۵ خفاش در مرکز کنترل بیماری ووهان نگهداری شده‌اند که در حدود ۵۰۰ متری بازار فروش حیوانات زنده خوراکی واقع شده است.

این پژوهش همچنین گزارش کرده است که خفاش‌ها با حمله به یک محقق، او را دو بار وادار به ورود به قرنطینه کرده‌اند.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید