چرا موبایل بی وقفه گران می‌شود؟

چرا موبایل بی وقفه گران می‌شود؟

طبق اعلام انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا نیمه‌ی اردیبهشت ماه تنها ۷۰۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده در حالی که مصرف ماهانه کشور یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه است. از این رو میزان موبایل وارد شده در فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ پاسخگوی تقاضای ایجاد شده در بازار نیست و همین موضوع باعث التهاب در بازار شده است.

کد خبر : ۸۰۳۶۹
بازدید : ۱۲۰۷۵
چرا موبایل بی وقفه گران می‌شود؟
فرادید | قیمت گوشی تلفن همراه بدون توقف در حال افزایش است و همین امر باعث شده تا تعداد گوشی‌های پایین رده با قیمت دو میلیون تومان به کمتر از انگشتان یک دست برسد. البته اوضاع قیمتی در گوشی‌های میان رده هم به این شکل است با این تفاوت که فروشندگان محصولی برای فروش ندارند. این درحالی است که به دلیل شیوع کرونا و تمرکز مدارس و دانشگاه ها بر آموزش آنلاین مصرف گوشی موبایل نیز افزایش یافته است.

به گزارش فرادید، فعالان بازار موبایل معتقدند که کمبود جهانی کالا به‌دلیل کرونا، بالا رفتن نرخ ارز، بسته شدن مرز‌ها و محدودیت‌های ترانزیتی برای واردات کالا منجر به ایجاد عدم اطمینان بازار برای تامین محصولات در آینده شده و همین عوامل تعادل بین عرضه و تقاضا را بر هم زده و قیمت گوشی را افزایش داده است.

فعالان بازار می‌گویند ترخیص‌هایی که واردکنندگان موبایل انجام دادند و کالایی که وارد کردند، عمدتا مربوط به سال گذشته بوده است. در حالی که با توجه به کرونا و تعطیلی گمرک و مشکلاتی که وجود داشت و عدم ورود کالا از کشور‌های مبدا به دلیل مردود شدن پروازها، حجم گوشی‌هایی که در سال ۹۹ ترخیص شده، بسیار محدود است.

با این حال وزیر ارتباطات هم درباره علت گرانی گوشی گفته است که احتمالا به دلیل تعطیلی کارخانه‌های تولیدی در کشور‌های تولیدکننده‌ای مثل کره جنوبی و چین، واردات کاهش دارد. البته تا دو روز پیش، آمار واردات نشان می‌داد که ۱.۴ میلیون گوشی وارد شده که روشن نشده است. شاید کمی هم احتکار باشد، البته اطمینان ندارم.

البته باید به این نکته هم توجه کرد که با شیوع گسترده کرونا و تعطیلی مدارس و دانشگاه ها، این مراکز بر شیوه آموزش آنلاین متمرکز شدند. در همین حال بازار با انبوه تقاضای گوشی تلفن همراه مواجه شد و عرضه جوابگوی تقاضا نبود.

عامل دیگر افزایش قیمت را می‌توان در چالش‌های بازار جهانی موبایل به‌دنبال شیوع کرونا و کاهش عرضه جست‌وجو کرد. برند‌های اصلی این بازار یعنی اپل، سامسونگ و هواوی در ماه‌های گذشته از کاهش توزیع محصولات خود به بازار جهانی خبر داده بودند.
چرا موبایل بی وقفه گران می‌شود؟

کاهش آمار واردات گوشی موبایل و افزایش نیاز سالانه

طبق اعلام انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا نیمه‌ی اردیبهشت ماه تنها ۷۰۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده در حالی که مصرف ماهانه کشور یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه است. از این رو میزان موبایل وارد شده در فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ پاسخگوی تقاضای ایجاد شده در بازار نیست و همین موضوع باعث التهاب در بازار شده است.

گزارش آمار روند واردات و مصرف موبایل طی ۱۲ ماه سال ۱۳۹۸ نشان می‌دهد که واردات موبایل از طریق رویه تجاری در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ بیش از ۹۰ درصد رشد داشته است؛ به‌طوری‌که در سال گذشته تعداد ۱۵ میلیون و ۳۸۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده که از این تعداد چیزی بالغ بر ۱۴ میلیون آن توسط مصرف کنندگان در شبکه ارتباطی تلفن همراه کشور فعال شده است.

همچنین بر اساس این گزارش در اسفند سال گذشته تعداد ۱.۵ میلیون دستگاه موبایل از طریق رویه تجاری و مسافری وارد کشور شد که ۱.۳ میلیون دستگاه از آن در شبکه فعال بوده و این موضوع در واقع بیانگر میزان مصرف کشور در ماه پایانی سال ۱۳۹۸ است.

بیشترین میزان واردات در سال گذشته در دی ماه صورت گرفته؛ به‌طوری‌که در آن ماه تعداد ۱.۸ میلیون دستگاه موبایل وارد کشور شده است. البته پر مصرف‌ترین ماه در سال گذشته، بهمن بوده که در آن ماه بالغ بر ۱.۵ میلیون دستگاه موبایل در شبکه ارتباطی کشور فعال شده است.

در این میان همچنان سامسونگ با ۵۶ درصد، بیشترین سهم بازار موبایل کشور را در اختیار دارد. پس از سامسونگ محصولات نوکیا با ۱۷ درصد، هواوی با ۹ درصد، شیائومی با ۷ درصد، اپل با ۵ درصد و آنر با ۳ درصد رتبه‌های دوم تا ششم را به لحاظ سهم بازار به خود اختصاص داده اند. با بررسی روند مصرف و واردات برند‌ها می‌توان دریافت که شیائومی طی یک سال گذشته رشد قابل توجهی در بازار ایران داشته است. از سویی گوشی‌های سامسونگ مدل گلکسی A۱۰، A۱۰ s و A۵۰ و همچنین نوکیا ۱۰۶ ds پر مصرف‌ترین مدل‌های موبایل در بازار ایران طی سال ۱۳۹۸ بوده‌اند.

طبق گزارش‌های دریافتی از سامانه همتا، مصرف سالانه موبایل به طور متوسط در کشور در حدود ۱۴ میلیون دستگاه با ارزش میانگین ۱۵۰ دلار است و در شرایط جدید به ویژه دوران کرونا و پساکرونا در حوزه‌های آموزش آنلاین، ارتباطات و جلسات، فرآیند‌های خرید مجازی و حتی پزشکی (ویزیت بیماران) و امور بانکی، میزان مصرف موبایل افزایش یافته است.

پرچمدارها موجود، میان رده ها گران تر و پایین رده ها تقریبا ناموجود

بررسی سایت‌های عرضه آنلاین گوشی تلفن همراه نشان می‌دهد که پرچمداران بازار موبایل در بازار موجود هستند، اما از آنجا که هرکسی نمی‌تواند بین ۱۵ تا ۲۵ میلیون تومان هزینه کند، تقاضای این گوشی‌ها نسبت به میان رده‌ها و پایین رده‌ها بسیار کمتر است.

میان رده‌ها هم که قیمتی بین ۴ تا ۶ میلیون تومان دارند با هزینه گران‌تر در بازار موجود هستند. اما پایین رده‌ها با قیمت کمتر از سه میلیون تومان که مصرفش هم بسیار بالاتر است، تقریبا ناموجود شده است. البته برخی فروشگاه‌ها به شکل محدود گوشی‌های پایین رده را به قیمت غیرمنطقی به فروش می‌رسانند.

در حال حاضر مدل Galaxy A۲۰ سامسونگ که ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت داشت، به بیش از سه میلیون تومان رسیده است. در برند هواوی نیز مدل Y۵ یکی از پایین رده‌های پرطرفدار با قیمت حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که این روز‌ها به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم رسیده است. مدل Redmi ۷A ۳۲ G از برند شیائومی هم از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

در میان رده‌ها نیز مدل Galaxy A۶۰ سامسونگ که پیش از این با قیمتی حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قابل خریداری بود، به حدود پنج میلیون تومان رسیده است. در برند هواوی نیز مدل Y۹، گوشی میان‌رده‌ای است که با افزایش قیمت یک میلیون تومانی به چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده است. مدل Redmi Note۸ Pro برند شیائومی هم از حدود سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تومان به پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید