اپلیکیشن‌های هماهنگِ کرونایابی در اروپا؟!

اپلیکیشن‌های هماهنگِ کرونایابی در اروپا؟!

با این اپلیکیشن همچنین می‌توان زنجیره تماس یا سرایت ویروس را دنبال کرد و سمت و سوی گسترش اپیدمی را بازشناخت.

کد خبر : ۸۰۴۵۲
بازدید : ۹۱۶۰
اپلیکیشن‌های همخوانِ کرونایابی در اروپا؟!
شرکت‌های آلمانی اولین اپلیکیشن اینترنتی هشدار نسبت به کرونا را تولید کرده‌اند. به نظر خیلی‌ها این محصول کامل نیست: یکی آن که باید در سطح اروپا هماهنگ عمل کند و دیگر آن که چندوچون ذخیره اطلاعات شخصی افراد باید مشخص باشد.

کشور‌های عضو اتحادیه اروپا توافق کرده‌اند که اپلیکیشن ویژه تشخیص و هشدار اپیدمی کرونا باید به شکل هماهنگ ارائه شود. اپلیکیشنی که روی تلفن همراه هوشمند نصب می‌شود باید بتواند به کاربران درباره تماس احتمالی آن‌ها با افراد مبتلا به ویروس کووید۱۹ اطلاع بدهد.

با این اپلیکیشن همچنین می‌توان زنجیره تماس یا سرایت ویروس را دنبال کرد و سمت و سوی گسترش اپیدمی را بازشناخت.

هدف توافقی که میان اعضای اتحادیه اروپا صورت گرفته این است که اپلیکیشن‌هایی که در کشور‌های گوناگون تهیه می‌شوند، با یکدیگر همخوان باشند. به عبارت دیگر این اپلیکیشن بایستی برای شهروندان اروپا، زمانی که آن‌ها درون مرز‌های اتحادیه به مسافرت می‌روند نیز کارساز باشد.

دستیابی به یک اپلیکیشن یکسان برای تمام کشور‌های اروپایی امکان‌پذیر نیست، در عین حال کمیسیون اتحادیه اروپا رهنمود‌هایی تنظیم کرده که باید از سوی همه تولیدکنندگان رعایت شوند. رهنمود اصلی که باید رعایت شود این است: «کاربران در هر مکان و در هز زمان مشخصی باید بتوانند به شکل قابل‌اعتمادی از اپلیکیشن استفاده کنند».

معضل داده‌های شخصی
تهیه و عرضه یک اپلیکیشن مناسب منطبق با منشور اتحادیه اروپا به هماهنگی‌هایی میان کشور‌ها نیاز دارد که کار را پیچیده‌تر می‌کند. در عرصه ثبت و ذخیره‌سازی داده‌های افراد در کشور‌های گوناگون مقررات متفاوتی وجود دارد.
برای نمونه فرانسه مایل است که داده‌ها در یک حافظه مرکزی نگه‌داری شوند. آلمان، اما دارای گرایشی "غیرمتمرکز" است و خواهان ضبط داده‌ها تنها روی دستگاه‌های کاربران است.

بنابرین معیاری در دست نیست که در سراسر اتحادیه اروپا معتبر باشد و همه به آن عمل کنند. جهت رعایت مقررات حفظ داده‌های شخصی در چارچوب اتحادیه اروپا، لازم است که به کارگیری اپلیکیشن به صورت داوطلبانه و برای برهه محدودی از زمان باشد. داده‌های شخصی باید به شکل ناشناس باشند تا از تعرض دیگران محفوظ بمانند.

کشور‌های زیادی در تهیه برنامه‌های کاربردی کامپیوتری دست دارند و برخی محصولات خود را عرضه هم کرده‌اند. در این میان دولت آلمان برای تهیه اپلیکیشن به بزرگترین کنسرن نرم‌افزاری اروپا SAP و تله‌کوم آلمان Deutsche Telekom سفارش داده است.

در پلتفورم Github که بزرگترین پایگاه اینترنتی جهان برای تهیه نرم‌افزار‌های نامحدود است، شرکت‌های گوناگون پیشنهاد‌های خود را عرضه کردند. تا نیمه ژوئن آینده قرار است که نخستین اپلیکیشن برای نصب و استفاده آماده باشد.

در اولین مرحله کار اپلیکیشن منحصر به این است که کاربر را از تماس با افراد مبتلا به کرونا مطلع کند. با تکمیل پروژه در مرحله بعد این امکان نیز گنجانده می‌شود که داده‌ها به انستیتوی روبرت کخ منتقل شود.

بسیاری از بنیاد به اپلیکیشن هشدار نسبت به اپیدمی کرونا به دیده شک و تردید می‌نگرند. برای نمونه پاتریک برایر، نماینده پارلمان اروپا عقیده دارد که زیان‌های چنین اپلیکیشنی بیش از فواید آن است.

او در اپلیکیشن کرونا مشکلات زیادی می‌بیند، از جمله دشواری رسیدن به یک چارچوب سراسری و هماهنگ و دیگر معضل کنترل داده‌های افراد. به گفته او با نصب اپلیکیشن عملا تکلیف خود را به دست دو کنسرن بزرگ سپرده‌ایم: گوگل و اپل. می‌دانیم که آن‌ها برای نصب اپلیکیشن باید داده‌های سیستم عامل دستگاه (تلفن همراه) را دستکاری کنند، اما هیچ روشن نیست که قرار است چه تغییراتی در آن انجام دهند.

برایر معتقد است که اپلیکیشن کرونا با مخاطراتی همراه است که اگر مردم از آن‌ها آگاه باشند، هرگز با این شور و شوق از آن استقبال نمی‌کنند.

منبع: دویچه وله
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید