طراحی لباس حفاظتی ضدویروسی

طراحی لباس حفاظتی ضدویروسی

این پوشش در برابر شست‌وشوی اولتراسونیک و مواد ضدعفونی و خراش مقاوم است، بنابراین هنگام پوشیدن یا تمیز کردن، کارایی خود را از دست نمی‌دهد. سایر پوشش‌های مشابه موجود کنونی در برابر این عوامل مقاوم نبوده و طول عمر محدود دارند.

کد خبر : ۸۰۵۱۱
بازدید : ۹۷۹۸
طراحی لباس حفاظتی ضدویروسی
محققان دانشکده مهندسی دانشگاه پیتسبرگ سوانسون ایالات‌متحده پارچه‌ای طراحی کردند که قابلیت دفع مایعات رقیق مانند خون و بزاق دارد و با ویروس‌ها و باکتری‌ها آلوده نمی‌شود.

به گزارش ساینس، این گروه امیدوار است طراحی این پارچه در تولید انواع لباس‌های حفاظتی مانند ماسک‌ها و گان‌های بیمارستانی در شرایط کنونی کمک‌کننده باشد، تا هم پزشکان و هم بیماران در برابر باکتری‌ها و ویروس‌ها ایمن باشند.

محقق این تحقیق، آنتونی گالانته دانشجوی دکتری صنایع گفت: "هدف اولیه در این تحقیق ضدعفونی کردن سطوح در برابر خون با دوام مکانیکی بوده است و به دلیل همه‌گیری بیماری کنونی، جستجوی روشی برای مقابله با آلودگی سطوح از طریق ویروس‌ها را نیز در دستور کار خود قراردادیم. "

در حال حاضر، لباس‌های حفاظتی (PPT) در سراسر جهان مورداستفاده قرار می‌گیرند، اما این لباس‌ها عملکرد خوبی ندارند. مواد مصرفی در ساخت این لباس‌ها، حفاظتی در برابر ویروس و باکتری ایجاد نمی‌کنند و باعث جذب و سپس انتقال این عوامل بیماری‌زا می‌شوند.

مواد ایجادشده توسط آزمایشگاه LAMP عایق بهتری نسبت به منسوجات کنونی است، چون دوام بیشتری دارد و باکتری و ویروس را نیز جذب نمی‌کند. همچنین دیگر با کمبود لباس‌های حفاظتی روبرو نخواهیم شد.

این پوشش در برابر شست‌وشوی اولتراسونیک و مواد ضدعفونی و خراش مقاوم است، بنابراین هنگام پوشیدن یا تمیز کردن، کارایی خود را از دست نمی‌دهد. سایر پوشش‌های مشابه موجود کنونی در برابر این عوامل مقاوم نبوده و طول عمر محدود دارند.

محقق دیگر این تحقیق پل لوو، استادیار مهندسی صنایع و مدیر آزمایشگاه LAMP گفت: "ماندگاری بسیار مهم است، زیرا این ماندگاری در دیگر تجهیزات درمانی وجود دارد، اما ماسک و لباس‌های حفاظتی یک‌بارمصرف هستند. "

وی اظهار کرد: با کمبود لباس‌های حفاظتی نیازمند تجهیزاتی با قابلیت ضدعفونی شونده و شست‌وشو هستیم.

این گروه برای آزمایش طراحی خود ده‌ها چرخه شست‌وشوی التراسونیک، هزاران چرخش با یک پد ایجادکننده خراش و برش با تیغ را آزمایش کردند و نتایج تحقیقات آنان موفقیت‌آمیز بود.

برای آزمایش عدم جذب ویروس نیز از آدنوویروس‌های انسانی ۴ و ۷ ایجادکننده بیماری حاد تنفسی استفاده کردند که با موفقیت همراه شد.

رابرت شنکس، مدیر تحقیقات بنیادی آزمایشگاه میکروبیولوژی چارلز تی کامپل که با این تحقیق همکاری داشت، گفت: آدونوویروس‌ها در اتاق انتظار بیمارستان و به‌طورکلی سطوح آلوده وجود دارند و برای مقابله با آن‌ها این روش کاربردی و استفاده از این الیاف جدید بر کیفیت زندگی تاثیرگذار خواهد بود.

در حال حاضر این گروه آزمایش‌های خود را با کروناویروس جدید ادامه می‌دهد.

این پوشش با روش ریخته‌گری قطره ساخته می‌شود، در این روش از طریق تزریق، مواد را اشباع می‌کنند و از یک عملیات حرارتی برای افزایش پایداری استفاده می‌کنند. البته محققان بر روی تولید از طریق اسپری کردن و فروبردن قطعات بزرگ‌تر برای تولید انبوه محصولاتی مانند گان نیز تلاش می‌کنند.

نتایج تحقیق جدید در نشریه ACS Applied Materials and Interfaces منتشرشده است.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید