ماجرای شیوع ویروس کرونا از طریق کولرآبی و گازی چیست؟

ماجرای شیوع ویروس کرونا از طریق کولرآبی و گازی چیست؟

مسئولان وزارت بهداشت با تایید نقش کولر‌ها در گسترش کرونا گفته اند که که بهتر است افراد در مکان‌های عمومی که از کولر‌های آبی و گازی استفاده می‌شود، ماسک بزنند. عباس شاهسونی، رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این باره گفته است که " کولر آبی هوا را از بیرون مکش کرده و وارد فضای داخلی می‌کند. اگر کولر آبی در منازل استفاده می‌شود مشکلی ندارد. اما بهتر است که پنجره کمی باز باشد تا هوا به سمت بیرون هدایت شود. ولی اگر از کولر آبی در اداره‌ها و فضا‌های عمومی استفاده می‌شود، بحث دیگری است. کولر آبی هوا را به جریان می‌اندازد و اگر کسی در این فضا‌ها مبتلا به ویروس کرونا باشد و قطرات تنفسی او در هوا منتشر شده باشد، بهتر است همه افراد در اداره‌ها و فضا‌های عمومی که از کولر آبی استفاده می‌شود، از ماسک استفاده کنند. البته در منازلی که از کولر آبی استفاده می‌شود، نیازی به استفاده از ماسک نیست.

کد خبر : ۸۰۵۲۸
بازدید : ۸۰۸۶
ماجرای شیوع ویروس کرونا از طریق کولرآبی و گازی چیست؟
فرادید | هوا در حال گرم شدن است و آهسته آهسته در مناطق جنوبی، شمالی وشرقی ایران کولر گازی و در مناطق مرکزی، غربی کولر‌های آبی راه اندازی می‌شود تا تب وتاب روز‌های گرم را پایین بیاورد. اما در روز‌های گذشته با شیوع دوباره کرونا در استان‌های خوزستان و سیستان و بلوچستان -که در حال حاضر دمای بین ۴۰ تا ۵۰ درجه را تجربه می‌کنند،- نگرانی در باره انتقال ویروس کرونا از طریق کولر آبی و گازی را افزایش یافته است.

به گزارش فرادید، البته ماجرا از آنجا آغاز شد که ویدیویی روزهای گذشته در فضای مجازی منتشر شد که در آن فردی خودش را کارشناس ارشد تبدیلات انرژی و تاسیسات معرفی کرد و مدعی شد که اندازه ویروس کرونا از فیلتر کولر گازی کوچک‌تر است و دما و رطوبت آن برای زندگی ویروس مناسب است به همین دلیل استفاده از این وسیله در شرایط فعلی می‌تواند خطرناک باشد.
دست به دست شدن این ویدیو در شبکه های اجتماعی باعث افزایش نگرانی عمومی در باره انتقال کرونا از طریق کولرهای آبی وگازی شده است.
پس از بالاگرفتن نگرانی ها، جان بابایی معاون وزیر بهداشت هم دراین باره گفت که "هر جا جریان هوا نباشد احتمال ابتلا را بالا می برد. فضاهایی از خنک کننده ها و کولرهای آبی استفاده می کنند یا حتی استفاده از پنکه ممکن است شرایط را بدتر کند. در مورد ریزگردها اگر جریان هوا باعث ریزگرد شود ممکن است تاثیر گذار باشد اما باید بررسی شود.
علی‌محمد زند، متخصص نانوبیوتکنولوژی هم دراین باره گفت که "کولر آبی، گازی و حتی پنکه باعث چرخش هوا در محیط می‌شود به همین دلیل اگر فرد ناقل کرونا در خانه باشد، ویروس از طریق این وسایل سرمایشی در محیط پخش می‌شود."
این متخصص ویروس شناسی پیشنهاد کرده است که "مردم به جای استفاده از انواع کولر، فن های ضدحساسیت را از فروشگاه‌ها خریداری کنند تا ضمن خنک شدن هوا، فیلترهای موجود در آن ویروس‌ها و باکتری‌ها را جذب خود کنند."
ماجرای شیوع ویروس کرونا از طریق کولرآبی و گازی چیست؟

کولرها در گسترش کرونا نقش دارند؟

مسئولان وزارت بهداشت با تایید نقش کولر‌ها در گسترش کرونا گفته اند که که بهتر است افراد در مکان‌های عمومی که از کولر‌های آبی و گازی استفاده می‌شود، ماسک بزنند.

عباس شاهسونی، رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این باره گفته است که " کولر آبی هوا را از بیرون مکش کرده و وارد فضای داخلی می‌کند. اگر کولر آبی در منازل استفاده می‌شود مشکلی ندارد. اما بهتر است که پنجره کمی باز باشد تا هوا به سمت بیرون هدایت شود. ولی اگر از کولر آبی در اداره‌ها و فضا‌های عمومی استفاده می‌شود، بحث دیگری است. کولر آبی هوا را به جریان می‌اندازد و اگر کسی در این فضا‌ها مبتلا به ویروس کرونا باشد و قطرات تنفسی او در هوا منتشر شده باشد، بهتر است همه افراد در اداره‌ها و فضا‌های عمومی که از کولر آبی استفاده می‌شود، از ماسک استفاده کنند. البته در منازلی که از کولر آبی استفاده می‌شود، نیازی به استفاده از ماسک نیست. "

وی ادامه داد: "کولر گازی هوای داخل را مکش کرده و خنک می‌کند و دوباره در همان فضا پخش می‌شود؛ بنابراین اگر ویروس در فضا وجود داشته باشد، ممکن است ویروس منتشر شود. این مشکل همچنان در مورد منازل مشکلی ندارد. چون افراد در کنار هم در منزل زندگی می‌کنند و تعامل وجود دارد. "

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: "در اداره‌ها و فضا‌های عمومی که از کولر گازی استفاده می‌شود هم باید افراد از ماسک استفاده کنند. حتی اگر افراد در پاساژ‌ها در راهرو‌ها تردد می‌کنند هم به دلیل استفاده از کولر گازی در مغازه‌ها، بهتر است افراد از ماسک استفاده کنند. "

دکتر حمید سوری استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با انتشار یادداشتی خطاب به هموطنان خوزستانی و سایر مناطق گرم کشور که درگیر موج جدید کووید-۱۹ هستند، با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر افزایش موارد بروز بیماری کووید-۱۹ به دلیل استفاده از کولر گازی، نوشت: "اگرچه افزایش معنی‌دار موارد بروز بیماری ارتباطی با استفاده از کولر گازی ندارد، ولی کولر گازی باعث افزایش احتمال انتشار یا انتقال بیماری می‌شود. "

وی با اشاره به راه چاره برای مقابله با این مشکل در ادامه این یادداشت آورده است: "اگر شما در مناطق گرمسیر مانند خوزستان زندگی کرده باشید، حتما قبول می‌کنید زندگی بدون کولر (گازی) در آنجا تقریبا غیرممکن است. اولین گزارش احتمال انتقال بیماری از طریق کولر گازی از چین بود که می‌گفت: مردی شصت و چند ساله بدون مواجهه موثر با افراد آلوده و به دلیل در معرض باد کولر قرار گرفتن به این بیماری مبتلا شده است. "

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان این یادداشت آورده است: "تحقیقات انجام‌شده در مناطق گرمسیر آمریکا مانند آریزونا نشان داد احتمال انتقال بیماری از طریق خود کولر گازی تقریبا صفر است و نمونه‌های متعدد گرفته‌شده از بدنه و فیلتر کولر‌ها همه منفی بودند. ولی کولر (گازی) به دلیل افزایش سرعت جریان هوا در محیط بسته می‌تواند احتمال انتقال ترشحات فرد مبتلا را که با عطسه و سرفه در فضا پخش می‌شود افزایش دهد.
یورونیوز نیز به نقل از مقامات وزارت بهداشت یونان نوشته است که " استفاده از کولر در منزل خطری ندارد چرا که اعضای خانواده می‌دانند که در بینشان فردی مبتلا به کووید-۱۹ وجود ندارد اما این توصیه‌ها بیشتر برای اماکن عمومی و همچنین فروشگاه‌ها و مغازه‌ها کاربرد دارد."
ماجرای شیوع ویروس کرونا از طریق کولرآبی و گازی چیست؟

راهکارهایی برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا از طریق کولر گازی

درجه حرارت محیط کمتر از ۲۴ درجه سانتیگراد نشود.

بهتر است پنجره یا در اتاق کمی باز باشد تا هوا جریان داشته باشد.

از تراکم افراد در فضایی که فرد مبتلا یا محتمل در آن حضور دارد اجتناب شود.

رعایت بهداشت فردی مانند شستن دست‌ها و کنترل سرفه و عطسه و مانند آن شدیدتر و جدی‌تر باشد.

فرد آلوده یا محتمل یا دارای سرفه و عطسه تمام وقت ماسک مناسب استفاده کند.

افراد پرخطر مانند سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای از حضور در فضا‌هایی که افراد علائم دارند یا مظنون هستند پرهیز کنند.

در صورت لزوم به حضور افراد غیرساکن در این اتاق‌ها حداقل زمان ممکن حضور یابند و بیش از ۱۵ دقیقه در این فضا‌ها نمانند.

اگر فرد آلوده در منزل حضور دارد و امکان اقامت او در یک اتاق جداگانه وجود ندارد، سایر افراد حاضر در آن فضا هم ماسک استفاده کنند.

در اماکن عمومی فاصله‌گذاری با جدیت بیشتری رعایت و از تجمع و تراکم افراد در یک محل به خصوص برای مدت طولانی اجتناب شود.

در ساعات خنک شبانه‌روز اگر امکان وجود داشته باشد حتی‌المقدور از روشن کردن کولر پرهیز شود.

با فاصله زمانی مناسب کولر برای مدتی خاموش و تهویه مناسب برای اتاق فراهم شود.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید