مقایسه کرونا در چین با حادثه "چرنوبیل"

مقایسه کرونا در چین با حادثه "چرنوبیل"

وانگ یی، وزیر خارجه چین در یک ویدئوکنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که دولت آمریکا با "دروغ‌پردازی" درباره ویروس کرونا، در حال وارد کردن مناسبات دو کشور به "دور تازه‌ای از جنگ سرد" است.

کد خبر : ۸۰۷۴۵
بازدید : ۴۶۷۱
مقایسه کرونا در چین با حادثه
مشاور امنیت ملی کاخ سفید برخورد چین با شیوع ویروس کرونا را با فاجعه چرنوبیل در شوروی سابق مقایسه کرد و گفت: این پنهانکاری چین در تاریخ ثبت خواهد شد. چین ادعای آمریکا را رد کرده و درباره آغاز "جنگ سرد تازه" هشدار داد.

رابرت اوبرایان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در مصاحبه با شبکه "ان بی سی" گفت: در زمان شوروی سابق رهبران حزب کمونیست درباره پیامد‌های فاجعه اتمی چرنوبیل مدت‌ها سرپوش گذاشتند و پنهان کاری کردند و چین نیز همان کار را امروز در ارتباط با ویروس کرونا می‌کند.

۲۶ آوریل سال ۱۹۸۶ در پی انفجار مهیبی در راکتور چهارم نیروگاه اتمی چرنوبیل در اوکراین به دلیل خطای انسانی، مواد رادیواکتیو فراوانی آزاد شدند. این حادثه بدترین فاجعه غیرنظامی تاریخ جهان نام گرفت.

میخائیل گورباچف که در آن زمان رهبر شوروی بود، روز‌ها از گفتن حقیقت به افکار عمومی خودداری کرد. این پنهان‌کاری جوی از عدم اطمینان به رهبران حزب کمونیست شوروی را به‌دنبال داشت.

به گفته رابرت اوبرایان، چین از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا در ووهان در نوامبر ۲۰۱۹ اطلاع داشته، اما به سازمان بهداشت جهانی اطلاع نداده است. این مقام کاخ سفید چین را متهم کرد که از دسترسی کارشناسان بین المللی به اطلاعات مربوط به ویروس کرونا در این کشور ممانعت کرده است.
به گفته اوبرایان در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده کسی گزارش ویژه‌ای در این ارتباط تهیه خواهد کرد و نام چین در تاریخ ثبت خواهد شد. اوبرایان در مصاحبه خود با ان‌بی‌سی همچنین خاطرنشان کرد که چینی‌ها ویروسی را در جهان پخش کردند که آمریکا مجبور شده است برای زنده نگه داشتن اقتصاد خود هزاران میلیارد دلار از ثروت خود را هزینه کند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هم بار‌ها ادعا کرده‌است که آزمایشگاه ویروس‌شناسی ووهان چین، منشاء سرایت ویروس سارس-کوو-۲ بوده، اما چین مسئله را "لاپوشانی" کرده است. دونالد ترامپ حتی خواستار پرداخت غرامت از سوی چین شده است.

اوبرایان دستور ترامپ در ژانویه ۲۰۲۰ را برای ممنوعیت سفر از چین به آمریکا "نشانه شجاعت" توصیف کرده و گفت که این اقدام سبب شده جان‌های بیشماری نجات پیدا کنند.

برایان همچنین گفت که چین همچنان مانع جمع آوری اطلاعات در مورد شیوع ویروس از پزشکان مراکز کنترل و پیشگیری بیماری در چین شده است و "زمانی که در داخل کشورشان برای مقابله با کرونا اقدام می‌کردند گذاشتند مردم از ووهان به اروپا سفر کنند".

اوبرایان در قسمت دیگری از صحبت‌های خود گفت که آمریکا نخستین کشوری است که واکسن ضد کرونا را تهیه خواهد کرد، اما چینی‌ها برای دسترسی به تحقیقات و فناوری آمریکا جاسوسی کرده‌اند. او افزود: «ما در حال کار و تحقیق بر روی واکسن و درمان هستیم. آن‌ها سابقه طولانی در سرقت مالکیت معنوی آمریکا و از بین بردن فن آوری آمریکا را دارند و اگر این کار را با واکسن انجام دهند تعجب نخواهیم کرد.»

مقامات چینی در ارتباط با اتهامات آمریکا سکوت نکردند و با لحنی تند به این اتهامات پاسخ دادند. وانگ یی، وزیر خارجه چین در یک ویدئوکنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که دولت آمریکا با "دروغ‌پردازی" درباره ویروس کرونا، در حال وارد کردن مناسبات دو کشور به "دور تازه‌ای از جنگ سرد" است.

وزیر خارجه چین در حاشیه کنگره حزب کمونیست در کنایه‌ای آشکار عنوان کرد: «به موازات ویروس جدید کرونا، ویروسی سیاسی نیز در آمریکا شایع شده که کارش حمله کردن و تهمت زدن به چین در هر فرصتی است.»

انتظار می‌رود که تنش میان آمریکا و چین با افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا که اکنون از مرز پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر گذشته روز به روز افزایش پیدا کند.
منبع: دویچه وله
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید