جنجال مرگ سیاه پوست آمریکایی، ترامپ و توئیتر؛ ماجرا چیست؟

جنجال مرگ سیاه پوست آمریکایی، ترامپ و توئیتر؛ ماجرا چیست؟

پس از اعتراض گسترده و آشوب در برخی شهرهای آمریکا، دونالد ترامپ در پیامی توئیتری که ساعت یک بامداد جمعه به وقت محلی در واکنش به شورش و ناآرامی در مینیاپولیس در اعتراض به کشته شدن "جرج فلوید" به دست یک افسر پلیس منتشر کرد، معترضان را اراذل و اوباش نامید و تهدید کرد که به آن‌ها تیراندازی خواهد شد و دولت فدرال اداره امور این شهر بزرگ ایالت مینه سوتا را در درست خواهد گرفت. پس از توییت جنجالی ترامپ،  معترضان خشمگین‌تر شدند و  در شهر مینیاپولیس به پایگاه پلیس محل خدمت چهار افسری که به دلیل مشارکت در قتل چند روز پیش جورج فلوید سیاهپوست در این شهر از کارشان اخراج شدند حمله ور شده و آنجا را به آتش کشیدند.

کد خبر : ۸۰۹۱۳
بازدید : ۵۵۱۷
جنجال مرگ سیاه پوست آمریکایی، ترامپ و توئیتر؛ ماجرا چیست؟
فرادید | کشته شدن یک سیاهپوست که توسط ماموران پلیس آمریکا دستگیر شده بود، باعث آشوب و اعتراض در چند شهر بزرگ آمریکا شده است، همزمان با این اتفاق، ترامپ هم معترضان را تهدید به شلیک از سوی نیرو‌های پلیس کرده و هم وارد جدال با شبکه‌های اجتماعی شده است.

به گزارش فرادید ، ششم خرداد ماه بود که "جورج فلوید"، مرد سیاه‌پوست آمریکایی پس از آنکه توسط"درک شووین" مامور پلیس سفید پوست شهر مینیاپولیس با فشار دادن زانو به پشت گردن وی، به قتل رسید، انتشار تصاویر مرگ او در شبکه‌های اجتماعی باعث اعتراض گسترده کاربران شد.

گرچه پس از این ماجرا مامورپلیس بازداشت شد، اما اعتراض‌ها از شبکه‌های اجتماعی به خیابان‌های آمریکا هم کشید. البته در مینه سوتا این اعتراض‌ها به آشوب و هرج و مرج تبدیل شد. در شهر مینیاپولیس (یکی از شهر‌های ایالت مینه سوتا) نیر حکومت نظامی اعلام شد، اما مردم خشمگین و معترض به این اقدام نژادپرستانه پلیس، بدون اعتنا به حکومت نظامی همچنان در خیابان‌ها حضور دارند. پلیس همچنین تعدادی از افراد معترض در ایالت مینه سوتا را دستگیر کرده است.

به جز مینه سوتا، ایالت‌های نیویورک، دنور، هیوستون، آتلانتا، دیترویت و لوئیزویل کنتاکی هم شاهد تجمعات اعتراضی بودند. در حال حاضر موج اعتراض‌ها به این اقدام نژاد پرستانه تا پشت در‌های کاخ سفید هم رسیده است، به طوری که نیرو‌های ویژه ضد شورش برای متفرق کردن معترضان اقدام به شلیک گاز اشک آور کردند.

در این میان، دونالد ترامپ در پیامی توئیتری که ساعت یک بامداد جمعه به وقت محلی در واکنش به شورش و ناآرامی در مینیاپولیس در اعتراض به کشته شدن "جرج فلوید" به دست یک افسر پلیس منتشر کرد، معترضان را اراذل و اوباش نامید و تهدید کرد که به آن‌ها تیراندازی خواهد شد و دولت فدرال اداره امور این شهر بزرگ ایالت مینه سوتا را در درست خواهد گرفت.

پس از توییت جنجالی ترامپ، معترضان خشمگین‌تر شدند و در شهر مینیاپولیس به پایگاه پلیس محل خدمت چهار افسری که به دلیل مشارکت در قتل چند روز پیش جورج فلوید سیاهپوست در این شهر از کارشان اخراج شدند حمله ور شده و آنجا را به آتش کشیدند.

جنجال مرگ سیاه پوست آمریکایی، ترامپ و توئیتر؛ ماجرا چیست؟
شرکت توئیتر نیز، چند ساعت بعد یک برچسب هشدارآمیز روی این پیام قرار داد که در آن نوشته بود: "این پیام نقض کننده مقررات توئیتر در باره پرهیز و خودداری از تشویق خشونت است. "، اما کاربران این شبکه پس از خواندن پیام هشدار آمیز توئیتر، می‌توانند به پیام ترامپ دسترسی یابند.

جدال ترامپ با شبکه‌های اجتماعی

در روز‌های گذشته ترامپ جدال تمام عیاری را با شبکه‌های اجتماعی فعال در آمریکا همچون "فیس بوک" و "توئیتر" آغاز کرده است. این موضوع از آنجا شروع شد که برای نخستین بار شبکه اجتماعی "توئیتر" یکی از توئیت‌های ترامپ را «به شدت گمراه کننده» خواند، تصمیمی که باعث شد تا دونالد ترامپ این شبکه اجتماعی را بعنوان سکویی برای مداخله در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا متهم کند.

ترامپ در توئیت خود با حمله به شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: "توئیتر اکنون در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا مداخله می‌کند، آن‌ها می‌گویند اظهارات من در خصوص «رای گیری پستی» که منجر به یک فساد و تقلب گسترده در آمریکا منجر خواهد شد، نادرست است، بنابر ادعای رسانه‌های خبری جعلی مانند سی ان ان، واشنگتن پست. "

ترامپ در توئیت خود که از سوی توئیتر برچسب «واقعیت را درمورد رای گیری پستی بیابید» به آن ضمیمه شده است، نوشته بود: "هیچ راهی نیست! رای گیری پستی چیزی جز یک تقلب گسترده نخواهد بود، صندوق‌های پست ربوده خواهند شد، برگه‌های رای جعل شده و حتی بطور غیرقانونی چاپ و به دروغ امضا می‌شوند، فرماندار کالیفرنیا برگه‌های رای را به میلیون‌ها نفر از شهروندان این ایالت فرستاده است. "

دو پیام توئیت با برچست حقیقت یابی توئیتر ضمیمه شده‌اند مخاطب را به صفحه‌ای منتقل می‌کنند که در آن نوشته شده که بنابر گفته سی ان ان، واشنگتن پست و دیگر (رسانه‌های آمریکایی) روز سه شنبه (روز گذشته) دونالد ترامپ یک سری ادعا درمورد رای گیری پستی و اینکه فرماندار کالیفرنیا به خاطر همه گیری کووید-۱۹ برگه‌های رای را به شهروندان ارسال داشته که منجر به یک تقلب گسترده خواهد شد، فاقد تایید است.

جنجال مرگ سیاه پوست آمریکایی، ترامپ و توئیتر؛ ماجرا چیست؟
ترامپ در توئیتی دیگر علیه شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: "توئیتر بطور کامل آزادی بیان را خفه کرده است، و من بعنوان رئیس جمهوری آمریکا اجازه این امر را نخواهم داد. ".

اما در نهایت ترامپ شبکه‌های اجتماعی را تهدید به تعطیلی کرد. او در جدیدترین توئیت خود نوشت: "جمهوری خواهان احساس می‌کنند که شبکه‌های اجتماعی روی هم رفته صدای محافظه کاران را خاموش و از رسیدن سخنان و نظر‌های آنان به مردم جلوگیری می‌کنند. در نتیجه پیش از اینکه اجازه دهم چنین اتقاقی رخ دهد، یا با قدرت آن‌ها را در وادار به پذیرش مقررات و عمل در چارچوب قوانین و در غیر این صورت همه آن‌ها را تعطیل خواهیم کرد. "

ترامپ افزود:" ما در سال ۲۰۱۶ نیز شاهد تلاش شبکه‌های اجتماعی برای رسیدن به چنین مقصودی بودیم، اما موفق نشدند و شکست خوردند. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم یک نسخه پیچیده‌تر از همان قضه دوباره رخ دهد. همان گونه که نمی‌توانیم اجازه دهیم رای گیری گسترده با‌ای میل (پست الکترونیک) در این کشور برگزار شود، زیرا هر کسی می‌تواند اقدام به تقلب، جعل و دزدی آرای مردم کند و هر کس که بیشتر تقلب کرده باشد، پیروز میدان مبارزه خواهد بود؛ که درست همانند عملکرد شبکه‌های اجتماعی است، پس هم اکنون خود را پاکسازی کنید. "

واکنش مدیراجرایی فیس بوک و اقدام نهایی ترامپ

پس از تهدید ترامپ به بستن شبکه‌های اجتماعی مشهور آمریکایی، مارک زاکربرگ مدیر اجرایی شبکه فیس بوک واکنش نشان داد و به شبکه "فاکس نیوز" گفت که "اقدام به سانسور واکنش مناسب برای دولتی که (ادعا می‌کند) نگران سانسور است، نیست. من باید درک کنم که آن‌ها واقعاً چه کاری را انجام می‌دهند، اما به طور کلی من فکر می‌کنم دولت (آمریکا) تصمیم دارد دست به سانسور بزند.

یک روز بعد از تهدید ترامپ برای بستن شبکه‌های اجتماعی، کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ دستور اجرایی در مورد شرکت‌های شبکه‌های اجتماعی را امضاء می‌کند.

درنهایت ترامپ حرف خود را عملی کرد و بامداد جمعه فرمانی اجرایی را امضا کرد که با به چالش کشیدن مسوولیت شبکه‌های اجتماعی در قبال محتواها، این شبکه‌ها را محدود می‌کند.

ترامپ پس از امضای فرمان اجرایی گفت: پیوند‌های «راستی‌آزمایی» تصمیمات سردبیری توسط توییتر بود که به معنای فعالیت سیاسی توسط این شبکه اجتماعی است و باید به قیمت از بین رفتن مصونیت این شبکه‌ها در مقابل شکایت‌هایی که درباره محتوا‌های منتشر شده در آنان می‌شود، تمام شود.

این فرمان اجرایی نهاد‌های دولتی را موظف می‌کند که از سازمان‌های تنظیم مقررات مثل کمیسیون ارتباطات فدرال و کمیسیون تجارت فدرال بخواهند تا درباره امکان تنظیم مقررات جدید بر این شبکه‌ها مطالعه کنند.

قوانین آمریکا شبکه‌های اجتماعی را در قبال محتوا‌هایی که کاربران در آن منتشر می‌کنند، مسوول نمی‌دانند، چراکه این شبکه‌ها به عنوان بستر عمل می‌کنند نه ناشر.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید