دعوای توئیتر و ترامپ، بالا گرفت

دعوای توئیتر و ترامپ، بالا گرفت

توئیتر این بار با وجود فشار‌های عمومی برای تعلیق حساب کاربری ترامپ، این پست را از دیده‌ها پنهان کرد البته اگر کاربر روی دکمه view کلیک کند، می‌تواند پست را لایک یا ریتوئیت کند و به آن پاسخ بدهد.

کد خبر : ۸۰۹۵۸
بازدید : ۵۷۳۷
دعوای توئیتر و ترامپ، بالا گرفت
میترا جلیلی | مرگ یک رنگین پوست در شهر «مینیاپولیس» واقع در ایالت مینه‌سوتا به دست پلیس، باز و به دنبال آن شعله ور شدن آتش اعتراضات در این شهر، هم پای ترامپ، رئیس جمهوری امریکا را به توئیتر باز کرد و البته تازه‌ترین توئیت وی درباره این موضوع، آتش جنگ توئیتر و ترامپ را نیز شعله ورتر کرد.
توئیتر برای نخستین بار توئیت وی را مصداق عینی نشر محتوای خشونت‌آمیز و تمجید از خشونت تشخیص داد و به‌دلیل نقض قوانین این شبکه اجتماعی، در کمتر از دوساعت و نیم این توئیت را از دیده‌ها پنهان کرد؛ موضوعی که باعث عصبانیت ترامپ شد.
این واکنش توئیتر تنها یک روز پس از امضای فرمان اجرایی ترامپ به منظور محدود کردن شبکه‌های اجتماعی در امریکا صورت گرفت. اما ماجرای این کشمکش‌ها چیست و عملاً رفتار توئیتری ترامپ تاکنون در دوران ریاست جمهوری اش چگونه بوده است؟

فشار عمومی عامل واکنش توئیتر
دعوای اصلی ترامپ و توئیتر با اجرای برچسب راستی آزمایی برای دو پست توئیتری دونالد ترامپ توسط توئیتر آغاز شد که اگر بخواهیم به چرایی این اقدام توئیتر نگاهی بیندازیم باید گفت: این شبکه اجتماعی به‌دنبال فشار‌های عمومی این جدال را آغاز کرد.

ترامپ در دو هفته گذشته در سلسله توئیت‌هایی توهین‌آمیز ادعا کرد «جان اسکاربورو»، نماینده سابق فلوریدا در مرگ دستیار سابق خود در سال ۲۰۰۱ دست داشته است در حالی که این ادعا پایه و اساس درستی نداشت.

ترامپ در توئیت‌های خود اشاره به مرگ زنی با نام «لوری کلاستیس» در ۱۹ سال قبل داشت که البته تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد این زن ۲۸ ساله در اثر بیماری قلبی درگذشته و نماینده سابق فلوریدا هیچ نقشی در مرگ وی نداشته است.
به دنبال این توئیت‌ها، خانواده این زن طی نامه‌ای به جک دورسی مدیرعامل توئیتر از وی درخواست حذف این محتوا از توئیتر را داشتند و توئیتر هم ضمن عذرخواهی از خانواده این زن عنوان کرد نمی‌تواند اکانت ترامپ را به‌عنوان رئیس جمهوری امریکا مسدود سازد چراکه وی باید با مردم در ارتباط باشد، اما از اعمال قوانینی جدید در توئیتر خبر داد که به‌دنبال آن دو توئیت ترامپ برچسب خورده و دعوای ترامپ و رسانه‌های اجتماعی وارد فاز تازه‌ای شده است.

با کشته شدن یک رنگین پوست، بازهم توئیت ترامپ دردسرساز شد چراکه در آن علاوه بر خطاب کردن مردم معترض به‌عنوان اراذل و اوباش، آن‌ها را به گلوله تهدید کرد.
توئیتر این بار با وجود فشار‌های عمومی برای تعلیق حساب کاربری ترامپ، این پست را از دیده‌ها پنهان کرد البته اگر کاربر روی دکمه view کلیک کند، می‌تواند پست را لایک یا ریتوئیت کند و به آن پاسخ بدهد. این توئیت پس از پنهان شدن از دیده‌ها توسط توئیتر، روی اکانت رسمی کاخ سفید قرار گرفت که باز هم این قانون برای آن اعمال شد.

گفتنی است ترامپ مشابه این توئیت را روی فیس‌بوک و اینستاگرام (که این شبکه اجتماعی نیز در مالکیت فیس‌بوک قرار دارد) هم منتشر کرد، ولی ظاهراً زاکربرگ قصد ندارد برعکس توئیتر واکنش مشخصی به رفتار‌های ترامپ نشان دهد.

ترس از دخالت ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰
فعالیت‌های جدید توئیتر واکنش دونالد ترامپ را به‌دنبال داشت و رئیس جمهوری امریکا یک فرمان اجرایی برای محدود کردن توئیتر و سایر شبکه‌های اجتماعی صادر کرد. البته این ماجرا نیز پیشینه‌هایی دارد. در یک سال گذشته ترامپ و یاران جمهوریخواهش در کنگره امریکا همگی معتقد بودند پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک و توئیتر آزادی بیان آنلاین را با حذف پست‌ها یا محتوا‌ها و همچنین تعلیق اکانت‌ها به‌خطر می‌اندازند.

این گروه همه تلاش خود را در یک سال گذشته به کار گرفتند تا تبصره ۲۳۰ که شبکه‌های اجتماعی را از قانون رسانه‌ها مجزا می‌کرد اصلاح شود و به این ترتیب این شبکه‌های اجتماعی نیز همچون رسانه‌های کاغذی پاسخگوی مطالب منتشر شده بر پلتفرم‌شان باشند، اما این تلاش‌ها بی‌نتیجه ماند.
حالا به نظر می‌رسد ترامپ با این فرمان اجرایی می‌خواهد عملاً تلافی کرده و تلاش‌های یک ساله خود و تیم همراهش را به ثمر برساند. توئیتر، بار‌ها از سوی کاخ سفید متهم به سانسور شده است و حالا به نظر می‌رسد آستانه تحمل هردو طرف بسیار پایین آمده است و شمشیر‌ها را برای یکدیگر از رو بسته‌اند.

با وجود واکنش‌های جدید توئیتر به پست‌های ترامپ، بسیاری برچسب‌گذاری دو توئیت ترامپ یا پنهان کردن یک پست را گامی بسیار کوچک در زمینه مقابله با محتوای نادرست و اخبار جعلی منتشر شده توسط ترامپ روی این پلتفرم می‌دانند.

این عده معتقدند دنبال‌کنندگان توئیت‌های ترامپ که بیشتر آن‌ها هم از حامیان وی محسوب می‌شوند چندان علاقه‌ای به‌دنبال کردن موضوعات مورد دغدغه توئیتر ندارند و تنها توئیت وی را می‌خوانند. بیشتر آن‌ها به‌دنبال راستی آزمایی نمی‌روند و عملاً این موضوع برایشان اهمیت چندانی ندارد پس نمی‌توان با این گام کوچک منتظر نتایجی بزرگ بود و توئیتر باید حساب توئیتری ترامپ را تعلیق کند.
این افراد همچنین معتقدند انتشار اخبار جعلی، آن هم از سوی یک فرد تأثیرگذار در جهان که بیش از ۸۰ میلیون دنبال‌کننده دارد و بیشتر آن‌ها هم از امریکا وی را دنبال می‌کنند دامنه نگرانی‌ها را بیشتر می‌کند.
به اعتقاد این گروه، وی می‌تواند با توئیت‌های خود که حاوی اخبار نادرست است ذهن مردم را منحرف کند و در انتخابات ۲۰۲۰ اگر هم مانند انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ دیگر پای روسیه در میان نباشد، عملاً ترامپ ارتش فالوئر‌های توئیتری خود را فریب دهد و به نوعی در انتخابات تقلب و بازهم این کرسی را از آن خود کند.

هشتمین اکانت پرطرفدار توئیتر
با بالا گرفتن تنش‌ها میان ترامپ و توئیتر، برخی از نمایندگان دموکرات کنگره از ترامپ خواستند به طور خودخواسته حساب توئیتری خود را ببندد و به همه دردسر‌ها پایان بدهد. اما چرا ترامپ تا این حد به ماندن در توئیتر اصرار دارد و با وجود حملات مکرر به این شبکه اجتماعی، غالباً از این بستر برای ارتباط گرفتن با مردم امریکا و جهان استفاده می‌کند؟

تحلیل مؤسسه آماری Orbelo نشان می‌دهد روزانه تعداد نیم میلیارد و هر ثانیه حدود ۵ هزار و ۷۸۷ توئیت بر بستر این شبکه اجتماعی انجام می‌گیرد. همچنین آمار این مؤسسه نشان می‌دهد بیشترین اکانت توئیتر مربوط به امریکاست و بعد از آن هم ژاپن و بریتانیا قرار دارد.
دیگر آمار این مؤسسه حاکی است نام دونالد ترامپ در میان ۲۰ اکانت پرفالوئر توئیتر دیده می‌شود و با ۸۰.۳ میلیون دنبال‌کننده در رده هشتم قرار گرفته است بنابراین ترامپ نمی‌خواهد از این ظرفیت عظیم محروم بماند.

گفتنی است از دیگر سیاستمدارانی که دنبال‌کننده‌های بالایی در توئیتر دارند می‌توان به باراک اوباما اشاره کرد که با ۱۱۷.۷ میلیون فالوئر در رده نخست جای گرفته و «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هندوستان هم با ۵۷.۴ میلیون فالوئر در جایگاه هفدهم قرار دارد.
البته باید گفت: ماجرای دعوا‌های اخیر دونالد ترامپ و شبکه اجتماعی توئیتر تغییراتی هم در سهام و هم در تعداد فالوئر‌های دونالد ترامپ ایجاد کرد.

مؤسسه tweetbinder نیز به ارائه گزارش تحلیلی پرداخته و یادآور شده است ترامپ از سال ۲۰۰۹ که اکانت توئیتر خود را ایجاد کرد تاکنون بیش از ۴۷ هزار توئیت منتشر کرده، ولی از سال ۲۰۱۲ به جمع توئیت بازان حرفه‌ای پیوسته است.

تحلیل این مؤسسه نشان می‌دهد که فعالیت ترامپ در توئیتر با آغاز فعالیت‌های انتخاباتی اش برای دور دوم بسیار بیشتر شده به طوری که تعداد توئیت‌ها و ریتوئیت‌های وی از ۳ هزار و ۵۸۷ مورد در سال ۲۰۱۸ به ۶ هزار و ۹۳۴ مورد در سال ۲۰۱۹ رسیده است.
با توجه به شیوع کرونا، افزایش تنش با برخی کشور‌ها و... در سال ۲۰۲۰ تعداد توئیت‌های وی روند ثابتی نداشته، اما در ماه مه بیش از ۸۰۰ توئیت یا ریتوئیت انجام داده و از ابتدای سال‌جاری تاکنون هم تعداد توئیت‌هایش به ۴ هزار و ۴۷۴ مورد رسیده است.
حالا با جنگ توئیتر و ترامپ و حتی تهدید وی به تعطیلی این شبکه اجتماعی باید منتظر ماند و آمار باقی ماه‌های سال را که برای ترامپ بسیار سرنوشت ساز است و این فضا را بشدت نیاز دارد دید.
منبع: روزنامه ایران
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید