ابتلای رئیس جمهور برزیل به کرونا

ابتلای رئیس جمهور برزیل به کرونا

ژائیر بولسنارو از زمان آغاز کرونا در برزیل دو وزیر بهداشت را اخراج کرده ودر حال حاضر هم این وزارت خانه که باید مقر فرماندهی دولت برای مقابله با همه‌گیری باشد، بدون وزیر و تحت کفالت یک ژنرال هدایت می‌شود.

کد خبر : ۸۲۲۲۸
بازدید : ۵۳۷۷
ابتلای رئیس جمهور برزیل به کرونا
بولسونارو بار‌ها خطرات شیوع کرونا را نادیده گرفت و گفته بود که با یک سرماخوردگی کوچک نخواهد مرد

ژائیر بولسنارو، رییس‌جمهور برزیل که خطرات شیوع ویروس کرونا را ناچیز می‌شمرد، به کرونا مبتلا شده است. بولسنارو، امروز، سه‌شنبه ۷ ژوئیه در سخنانی که از تلویزیون برزیل پخش می‌شد اعلام کرد که نتیجه آزمایشش مثبت بوده است و افزود که تب و علائم دیگری که داشته، کاهش پیدا کرده و او "حالش خوب" است.

یک روز پیش، دوشنبه ۶ ژوئیه، بولسونارو در پی داشتن علائم بیماری از جمله تب بالا، برای بار چهارم آزمایش تشخیص کرونا داد. بولسنارو، مدام در حال کم اهمیت خواندن خطرات این ویروس بوده و همواره آن را "یک سرماخوردگی کوچک" می‌نامید و می‌گفت که این بیماری نمی‌تواند بر او که سابقه ورزشکار بودن هم دارد اثرات جدی داشته باشد.

او از مقامات محلی برزیل خواسته بود که مقررات قرنطینه و تعطیلی سراسری را که به گفته او به اقتصاد ضربه می‌زند کاهش دهند. او همچنین روز دوشنبه مقررات استفاده از ماسک را لغو کرد. در ماه آوریل گذشته، او گفته بود که حتی اگر کرونا بگیرد، "نگرانی نخواهد داشت، چون این بیماری شبیه یک سرماخوردگی کوچک یا یک آنفلوآنزا خواهد بود. "

زمانی که او این حرف را زده بود، آمار مرگ در اثر کرونا در برزیل هنوز کمتر از ۳ هزار نفر و تعداد مبتلایان حدود ۴۰ هزار نفر بود. اما از آن زمان (سه ماه گذشته) دوشنبه، بیش از ۶۵ هزار نفر در این کشور در اثر کرونا جان باختند و بیش از یک میلیون ۶۰۰ هزار نفر در این کشور مبتلا به کرونا هستند.
ابتلای رئیس جمهور برزیل به کرونا
گرافیکی از جنگ ویروس کرونا و رییس‌جمهور برزیل از یک سو و پزشکان از سوی دیگر

بولسنارو؛ 'یار دوازدهم' تیم کرونا
برزیل نظام بهداشتی و درمانی کارآمدی دارد. این کشور در دهه ۹۰ میلادی توانسته بود در برابر ایدز قد علم کند. در آن زمان دولت وقت توانست شرکت‌های داروسازی را وادار کند دارو‌های مورد نیاز افراد اچ‌آی‌وی مثبت که بسیار گران‌قیمت بودند را با بهایی که در حد استطاعت عموم باشد عرضه کنند.

همین چند سال پیش هم وقتی ویروس زیکا برزیل را در آستانه المپیک ریو گرفتار کرده بود، برزیل توانست با اعزام صد‌ها هزار نیروی پیشاهنگ مانند به نقاط مختلف این کشور و آموزش همگانی، تا حدود زیادی گسترش این ویروس را مهار کند.

بر اساس همین سوابق است که بسیاری هنوز امیدوارند نظام بهداشتی برزیل بتواند کرونا را شکست دهد. اما این بار بحران نه فقط در پیچیدگی‌های ویروس جدید کرونا، که در ناهماهنگی میان کاخ ریاست‌جمهوری و وزارت بهداشت برزیل نهفته است.

ژائیر بولسنارو از زمان آغاز کرونا در برزیل دو وزیر بهداشت را اخراج کرده ودر حال حاضر هم این وزارت خانه که باید مقر فرماندهی دولت برای مقابله با همه‌گیری باشد، بدون وزیر و تحت کفالت یک ژنرال هدایت می‌شود.

ادواردو پازیه‌لو، ژنرال برجسته‌ای در امور لجستیکی و نظامی است، اما سابقه‌ای در پزشکی و بهداشت ندارد. از نگاه ناظران، علت آن که ژائیر بولسنارو او را فعلا به سرپرستی وزارت بهداشت گماشته این است که در چهار ماه گذشته علاوه بر مخالفت بولسنارو با ماسک زدن و قرنطینه سراسری، اصرار او بر "معجزه آسا" بودن داروی هیدروکسی کلروکین (که برای بیماری مالاریا تجویز می‌شود) در میان مقام‌های علمی و بهداشتی خریدار نداشته است.

اما بولسنارو که همچون دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، بر "شفابخش" بودن این دارو تاکید دارد، بعد از اخراج دو وزیر بهداشت، بالاخره با گماشتن یک ژنرال -که باید فرمانبردار مافوق خود باشد- بالاخره توانسته نظام بهداشتی برزیل را وادار کند که هیدروکسی کلروکین را برای تمامی بیماران کرونا که موافق دریافت آن باشند، تجویز کنند.

برای همین است که بسیاری دو دستگی میان بدنه علمی و سیاسی دولت برزیل را "یار دوازدهم" کرونا در این کشور می‌خوانند. با وجود آمار بالا و وضعیت نگران کننده، بولسونارو، معتقد است که تعطیلی مناطق مختلف اثر مخربش بیشتر از ویروس است و این رسانه‌ها هستند که به نگرانی و وحشت و توهمات دامن می‌زنند.

اختلاف با بولسونارو، باعث برکناری و استعفای دو وزیر بهداشت در کابینه برزیل در روز‌های حساس شیوع کرونا شد. اواسط ماه مه نلسون تایچی، وزیر بهداشت برزیل که پس از برکناری وزیر قبلی از بوسیله ژائیر بولسنارو بر سرکار آمده بود، پس از بالا گرفتن اختلاف نظر با رییس‌جمهوری بر سر نحوه مقابله با کرونا پس از یک ماه استعفاء داد.

بولسونارو در اغلب مراسم و حضور عمومی اش از ماسک استفاده نمی‌کند و حتی در سفر به مناطقی که زدن ماسک اجباری شده ات هم ماسک نزده بود. روز شنبه ۴ ژوئیه، همزمان با جشن روز استقلال آمریکا، وزیر خارجه برزیل عکسی در توییتر از خود و بولسونارو و افراد دیگری منتشر کرد و نوشت که مربوط به مهمانی جشن روز استقلال سفارت آمریکا در برزیلیا، پایتخت برزیل بوده است.

در این عکس هیچکدام از افراد ماسک نزده اند و فاصله اجتماعی هم رعایت نشده است.

سفارت آمریکا در برزیل تایید کرد که سفیر آمریکا در روز ۴ ژوئیه با بولسونارو ناهار خورده است. در بیانیه سفارت آمده که سفیر هیچ علائمی از کرونا ندارد، اما احتمالا آزمایش خواهد داد. سفیر آمریکا در برزیل هم پیشتر عکسی از خودش را با بولسونارو در توییتر منتشر کرده بود.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید