جنجال هزینه درمان کرونا؛ ماجرا چیست؟

جنجال هزینه درمان کرونا؛ ماجرا چیست؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد افرادی که از بیمه پایه برخوردار باشند می‌توانند به صورت رایگان درمان شوند، اما این در شرایطی است که به بیمار تخت خالی برسد. اما در حال حاضر بیشتر تخت بیمارستان‌های دولتی پر شده است. پرسنل یکی از بیمارستان‌های دولتی گفته است که " ما فقط ۱۰۸ تخت دارای امکانات برای درمان کرونا داریم. اما روزانه ۱۰۰ نفر برای تست کرونا به ما مراجعه می‌کنند و حداقل تست ۶۰ تا ۷۰ نفر آن‌ها مثبت است و از این تعداد، عده‌ای نیازمند بستری در بیمارستان‌اند. اما تخت خالی نداریم. اینجا سر تخت دعواست. بیمار یا توان هزینه‌های چند ده میلیونی بیمارستان خصوصی را دارد و به آنجا می‌رود. یا ندارد و باید در انتظار تخت خالی بماند. دو هفته قبل بیماری را به یکی ازبیمارستان خصوصی فرستادیم. ۱۵ روز بستری و مراقبت ۱۰۰ میلیون هزینه داشت. "

کد خبر : ۸۲۴۱۵
بازدید : ۵۰۳۶
جنجال هزینه درمان کرونا؛ ماجرا چیست؟
فرادید | حدود ۵ ماه از شیوع کرونا در ایران گذشته و در این مدت دولت بر رایگان بودن درمان این بیماری تاکید داشته است. این در حالی است که خانواده بیماران در روز‌های گذشته اعلام کرده اند، نه تنها درمان کرونا رایگان نیست بلکه هزینه‌های چند ده میلیونی از آن‌ها دریافت شده است.

به گزارش فرادید، هفته‌های گذشته نیز معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد که متوسط هزینه‌ها برای بیماران کرونایی بستری در بخش آی سی یو ۴ میلیون و پانصد هزارتومان برای هر پرونده است و افراد بستری در بخش‌های معمولی دو میلیون برای هر پرونده است.

جان بابایی همچنین گفته بود که بیماران مبتلا به کرونا در صورت داشتن بیمه ۱۰ درصد هزینه هتلینگ پرداخت می‌کنند و افرادی که تمکن مالی ندارند توسط مددکاری شناسایی می‌شوند و از آن‌ها پولی گرفته نمی‌شود.

معاون تأمین خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی نیز روز‌های گذشته گفته بود که بیماران کرونایی بیمارستان‌های تامین اجتماعی به هیچ عنوان هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند.

با این حال وزارت بهداشت می‌گوید ۹۰ درصد هزینه درمان بر عهده دولت و بیمارستان است. اما درمان رایگان یا ارزان‌تر به شرطی است که بیماران بیمه باشند و بیمارستان‌های دولتی تخت خالی و امکان پذیرش بیماران را داشته باشند.

درچنین حالتی در صورت نبودن تخت خالی، خانواده بیماران مجبورند به بیماستان‌های خصوصی مراجعه کنندو مبالغ چند ده میلیونی پرداخت کنند.

البته حسین علی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در گفتگو با رونامه خراسان مبالغ دریافتی بالا برای درمان کرونا را تاییدکرده و از فاکتور‌های ۵۴ میلیونی، ۲۰ میلیونی و ۱۵ میلیونی بیمارستان‌های خصوصی برای بیمارانش خبر داده است.

براساس اعلام وزارت بهداشت مجموع بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در کشور تا ۲۲ تیرماه ۹۹ به ۲۵۷ هزار و ۳۰۳ نفر رسیده است.

بیمارستان‌ها برای درمان کرونا چه مبالغی دریافت می‌کنند؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد افرادی که از بیمه پایه برخوردار باشند می‌توانند به صورت رایگان درمان شوند، اما این در شرایطی است که به بیمار تخت خالی برسد. اما در حال حاضر بیشتر تخت بیمارستان‌های دولتی پر شده است.
پرسنل یکی از بیمارستان‌های دولتی که نخواسته نامش فاش شود، به روزنامه بهار گفته که "تعداد زیادی از افراد برای تست و درمان به بیمارستان دولتی می‌آیند. آن‌ها توان مالی بستری در بیمارستان خصوصی را ندارند و ما هم تخت خالی نداریم. پس بیمار یا باید به بیمارستان خصوصی برود و چند ده میلیون هزینه کند. یا به خانه برود. منتظر بماند تا تختی خالی شود. البته اگر دیر نشود. دیروز همینجا بیمار پشت در بیمارستان در آمبولانس مُرد. چون تخت خالی نداشتیم. "

یکی دیگر از پرسنل بیمارستان‌های دولتی نیز گفته است که " ما فقط ۱۰۸ تخت دارای امکانات برای درمان کرونا داریم. اما روزانه ۱۰۰ نفر برای تست کرونا به ما مراجعه می‌کنند و حداقل تست ۶۰ تا ۷۰ نفر آن‌ها مثبت است و از این تعداد، عده‌ای نیازمند بستری در بیمارستان‌اند. اما تخت خالی نداریم. اینجا سر تخت دعواست. بیمار یا توان هزینه‌های چند ده میلیونی بیمارستان خصوصی را دارد و به آنجا می‌رود. یا ندارد و باید در انتظار تخت خالی بماند. دو هفته قبل بیماری را به یکی ازبیمارستان خصوصی فرستادیم. ۱۵ روز بستری و مراقبت ۱۰۰ میلیون هزینه داشت. "

بررسی‌ها نشان می‌دهد که حداقل هزینه درمان کرونا در بیمارستان خصوصی ۳۵ میلیون تومان است، اما حداکثری برای آن نمی‌توان عنوان کرد. گاهی این هزینه تا ۱۳۰ و ۱۵۰ میلیون تومان هم می‌رسد. البته این جدای از هزینه پرستار خصوصی و دارو‌های خاص است. هزینه بستری و درمان در بیمارستان، چه دولتی و چه خصوصی، بر اساس شدت بیماری، مدت زمان بستری بیمار، نوع داروی مصرف شده و تعداد روز‌های بستری در بخش مراقبت‌های ویژه کاملا متفاوت است.

جنجال هزینه درمان کرونا؛ ماجرا چیست؟
مدیر بیمه درمان یکی از شرکت‌های بیمه‌ای به رسانه‌ها گفته است که " اگر شدت بیماری کم باشد و بیمار فقط یک هفته در بیمارستان خصوصی بستری شود، هزینه درمان ۳۰ میلیون تا ۴۰ میلیون تومان است. اما اگر بیماری شدید و بیمار نیازمند بستری در بخش مراقبت‌های ویژه باشد، هزینه ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون تومان می‌شود. اگرچه مدارک درمانی‌ای داریم که ۲۰ روز بستری در بیمارستان ۱۵۰میلیون تومان شده است. یا مثلا بیماری که برای کل دوره درمان یک پرستار خصوصی داشته و برای ۲۰ روز بستری ۲۰ میلیون فقط هزینه پرستار داده؛ روزی یک میلیون تومان. "

با این حال اگر بیمار فقط نیازمند بستری در اتاق ایزوله باشد، هزینه بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان است و اگر فقط نیاز به درمان دارویی داشته باشد باید ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان هزینه کند. اما اگر بیماری حاد باشد و بیمار به همه این موارد نیاز داشته باشد، هزینه بین ۳۰ تا ۷۰ میلیون تومان است.

البته این درحالی است که از نیمه اسفندماه بیمه مرکزی در نامه‌ای اعلام کرده هزینه‌های درمان کرونا شامل بیمه تکمیلی می‌شود و بستری در بیمارستان خصوصی هم ممکن است. اما هزینه‌های درمان بالاتر از چیزی است که تصور می‌شود.

در مورد هزینه‌های تست و آزمایش‌های کرونا نیز براساس اعلام مسئولان وزارت بهداشت، هزینه آزمایش‌های سرولوژی حدودا بین ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان باشد؛ در حالی که گاهی شنیده می‌شود این هزینه به بیش از ۱۰۰ هزار تومان هم در برخی مقاطع رسیده است.

همچنین در مورد تست تشخیصی مولکولی نیز هزینه‌ها در بخش خصوصی ۵۸۶ هزار و ۵۰۰ تومان است و در بخش دولتی نیز در صورتی که با تشخیص پزشک انجام شود به شکل رایگان خواهد بود.

اما خانواده بیماران کرونایی اعلام کرده اند که برای هر دو آزمایش بیش از یک میلیون تومان پرداخت کرده اند.

واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی
بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی طی روز‌های گذشته از مبالغ دریافتی بالای بیمارستان‌ها برای درمان کرونا انتقاد کرده اند. مرضیه محمودی، خبرنگار تجارت نیوز دراین رابطه در صفحه شخصی توئیترش نوشت: "برخلاف ادعای مسئولان هزینه درمان کرونا بین ۵ تا ۱۵۰ میلیون تموم می‌شه. بیمارستان‌های دولتی جا ندارن و بیمارستان‌های خصوصی حداقل ۳۵ میلیون هزینه بستری می‌گیرن. ۲۰ میلیون هزینه اتاق ایزوله س؛ و دارو‌های کمیاب کرونا تا ۵۴ میلیون فاکتور خوردن. "

یک کاربر هم در توئیتر نوشته است که "یکی از اقوام یک ماه پیش کرونا گرفته بود. بیماری شدید نبود و حتی به ریه هم نرسیده بود. اما پول داروهاش حدود ۱۰میلیون شده و ۴۰ میلیون هم برای بستری داده. مگه قرار نبود درمان کرونا رایگان باشه؟ "

کاربر دیگری هم در توئیتر نوشته که "بیمارستان … برای اینکه هزینه درمان مبتلایان کرونا گردن دولت نیفته تو پرونده می‌نویسن مشکل هیپوفیز! از طرف ۲۰ میلیون میگیرن. "

یک کاربر اهوازی نیز در اینستاگرام نوشت: "در حال حاضر تست کرونا بین ۳۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان است. اگر بیمار نیاز به بستری داشته باشد احتمالا باید بین ۱۵ تا ۱۵۰ میلیون تومان هزینه کند و قیمت دارو‌های کمیاب آن گاهی تا ۲۰ میلیون تومان هم می‌رسد. "

در مقابل یک کاربر هم در توئیتر نوشته است که "داییم در شیراز مبتلا شد. کل فرایند درمان رایگان بود. فقط ۳۰ هزار تومان برای کاغذبازی گرفتن. "




۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید