مبتلایان کرونا در برابر ویروس کووید-۱۹ ایمن شده اند؟

مبتلایان کرونا در برابر ویروس کووید-۱۹ ایمن شده اند؟

مقاله‌های منتشر شده از محققان کشور‌های مختلف نشان می‌دهد که بدن بخش کوچکی از مبتلایان آنتی بادی تولید کرده است. نتیجه مطالعات محققان اسپانیایی که روز‌های اخیر در مجله لنست منتشر شده، نشان می‌دهد که تنها ۵ ٪ از جمعیت بیماران آلوده، آنتی بادی را تولید کرده اند، این شواهد این مسئله را تقویت می‌کند که ایمنی گله‌ای Covid-۱۹ "غیرقابل تحقق است. بر اساس این پژوهش، فقط پنج درصد از ۶۱ هزار اسپانیایی مورد مطالعه، پادتن‌های ضد کرونا در خونشان داشتند. این یافته‌ها نشان می‌دهد که ۹۵ ٪ از جمعیت اسپانیا همچنان مستعد ابتلا به ویروس هستند. ایمنی گله‌ای زمانی حاصل می‌شود که درصد قابل توجهی از جمعیت، بین هفتاد تا نود درصد، با عامل بیماری عفونی در تماس بوده باشند و به این ترتیب زنجیره سرایت و ابتلای جدید قطع شود.

کد خبر : ۸۲۶۷۴
بازدید : ۷۰۶۹
مبتلایان کرونا در برابر ویروس کووید-19 ایمن شده اند؟
فرادید | روز‌های گذشته بود که حسن روحانی اعلام کرد بیش از ۲۵ میلیون نفر از جمعیت کشور به کرونا مبتلا شده اند و حدود ۳۵ میلیون نفر نیز در معرض ویروس قرار دارند. او در این رابطه خطاب به اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا گفت که باید آمادگی و زیرساخت لازم برای مقابله با بیماری فراهم شود. در واقع گفته‌های او نشانگر درپیش گرفتن سیاست همه گیری یا ایمنی گله‌ای است. به نظر می‌رسد اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا به این نتیجه رسیده اند که اگر کل جمعیت کشور به کرونا مبتلا شوند، امکان ابتلای دوباره آن‌ها وجود ندارد.

به گزارش فرادید، یکی از اعضای کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا هم در این رابطه گفته است که "چه سیاست کشور بر ایجاد ایمنی جمعی باشد و چه نباشد، ما در حال حرکت به سمت ایمنی جمعی هستیم که به اعتقاد بنده روند ایجاد ایمنی نسبی، روند مثبتی است. "

مسعود مردانی درباره ابتلای مجدد به کرونا گفته که "ابتلای مجدد به کرونا برای بار دوم بسیار نادر است و در صورتی که فردی مجددا مبتلا شود امکان ابتلا به نوع شدید و خفیف در او یکسان است. "

او گفته اگر ۲۵ میلیون نفر از جمعیت کشور به ویروس کرونا مبتلا شده باشند، به احتمال زیاد دوباره به بیماری مبتلا نمی‌شوند.

مردانی معتقد است که بدن اکثر مبتلایان به کرونا آنتی‌بادی محافظت کننده تولید کرده است.

هدف گذاری اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا برای حرکت جمعی به سمت ایمنی گله ای، در حالی است که سازمان جهانی بهداشت پیش از این هشدار داده که راهبرد ایجاد "ایمنی گله ای" در برابر شیوع ویروس جدید کرونا آن هم در وضعیتی که واکسن آن هنوز کشف نشده خطرناک است.

مایکل رایان، مدیر اجرای امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت با انتقاد از این راهبرد گفته است که "پیگیری راهبرد ایمنی گله‌ای به دلیل عدم توجه به زندگی افراد مسن و احتمال مرگ آن‌ها خطرناک است.

او همچنین گفته که "بر این باورم که هنگام استفاده از اصطلاحات در مورد عفونت‌های طبیعی باید خیلی مراقب باشیم، زیرا می‌تواند به محاسبه‌هایی بی رحمانه منجر شود که مردم، زندگی و رنج انسانی را در مرکز معادله قرار نمی‌دهد.

با این وجود "ایمنی گله ای" به وضعیتی اطلاق می‌شود که بدن بخش زیادی از افراد یک جامعه پادتن (آنتی بادی) بیماری را پس از ابتلا به آن یا تزریق واکسن تولید کرده است. در این وضعیت شیوع بیماری واگیردار به دلیل مقاوت بدن تعداد زیادی از افراد جامعه در برابر آن بیماری متوقف می‌شود. ایمنی بدن در مقابل بیماری‌ها اغلب از طریق ابتلا به عامل بیماری (ویروس یا باکتری) یا واکسن پدید می‌آید.
مبتلایان کرونا در برابر ویروس کووید-19 ایمن شده اند؟

بدن کرونایی‌ها پس از ابتلا ایمن می‌شود؟

در طول هفته‌های گذشته دولتمردان و برخی اعضای کمیته علمی مقابله با کرونا بر عدم ابتلای دوباره بیماران کرونایی به این ویروس تاکید کردند. از همین رو سیاست گذاری مقابله با کرونا در ایران در حال حاضر به سمت ایمنی گله‌ای پیش رفته است.

اما باید گفت که "ایمنی گله ای" ابتدا در کشور‌هایی نظیر انگلیس و سوئد مطرح شد، اما با توجه به میزان بالای مرگ‌و‌میر، آن‌ها این روش را کنار گذاشته و بر رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی تاکید کردند. در حال حاضر سیاست‌گذاری ایمنی گله‌ای در بیشتر کشور‌ها رد شده است.

اما مقاله‌های منتشر شده از محققان کشور‌های مختلف نشان می‌دهد که بدن بخش کوچکی از مبتلایان آنتی بادی تولید کرده است.

به گزارش فرادید وبه نقل از رسانه خبری « CNN »، نتیجه مطالعات محققان اسپانیایی که روز‌های اخیر در مجله لنست منتشر شده، نشان می‌دهد که تنها ۵ ٪ از جمعیت بیماران آلوده، آنتی بادی را تولید کرده اند، این شواهد این مسئله را تقویت می‌کند که ایمنی گله‌ای Covid-۱۹ "غیرقابل تحقق است.

بر اساس این پژوهش، فقط پنج درصد از ۶۱ هزار اسپانیایی مورد مطالعه، پادتن‌های ضد کرونا در خونشان داشتند.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که ۹۵ ٪ از جمعیت اسپانیا همچنان مستعد ابتلا به ویروس هستند. ایمنی گله‌ای زمانی حاصل می‌شود که درصد قابل توجهی از جمعیت، بین هفتاد تا نود درصد، با عامل بیماری عفونی در تماس بوده باشند و به این ترتیب زنجیره سرایت و ابتلای جدید قطع شود.

پژوهشگران این تحقیق می‌گویند پادتن‌های ضدکرونا در مناطق ساحلی اسپانیا در خون کمتر از سه درصد جمعیت وجود دارد، اما در مناطقی که شیوع بیماری زیاد بوده بیشتر دیده می‌شوند:

یک مطالعه آنتی بادی شامل ۲۷۶۶ شرکت کننده در ژنو، سوئیس نیز نشان داد که تنها ۱۰.۸ ٪ بدن بیماران آنتی بادی تولید کرده است.

در کلانشهر مادرید -که بیشترین میزان آلودگی به ویروس کرونا در اسپانیا را به خود اختصاص داده -آنتی بادی تولید شده ۱۰ درصد بوده و در بارسلونا نیز ۷ درصد بیماران آلوده به ویروس آنتی بادی تولید کرده است.

روزنامه « نیویورک تایمز » نیز در گزارشی نوشته است که "مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها داده‌هایی منتشر کرده که نشان می‌دهد، ۶.۹۳ درصد از ساکنان شهر نیویورک و بخشی از لانگ آیلند آنتی بادی دارند. "

یک بررسی جامع‌تر نیز در مورد میزان آنتی بادی‌ها در ایالت نیویورک انجام شده، که شامل آزمایش حدود ۲۸۴۱۹ نفر در سراسر ایالت است. این مطالعه نشان داد که تقریباً ۲۱.۶ درصد از افراد مورد مطالعه آنتی بادی داشتند.

البته در مقابل مجله « فوربز » گزارشی از یک تحقیق در چین منتشر کرده که بر روی ۶ ماکاک (میمون بومی ژاپن) انجام شده است. این مطالعه نشان داد که که ۲۸ روز پس از عفونت اولیه، ماکا‌ک ها هنوز دارای نوعی مصونیت در برابر ویروس بودند. البته تاکنون آزمایشی روی انسان برای ابتلای مجدد به ویروس کرونا و تاثیرات آن انجام نشده است. علت عدم انجام این آزمایش‌ها هم احتمال بالای مرگ و غیر قابل پیش بینی بودن نتیجه آلودگی مجدد اعلام شده است.

با این وجود همچنان پزشکان مطمئن نیستند که آیا داشتن آنتی بادی‌های ویروس کرونا بدان معنی است که فرد دیگر نمی‌تواند آلوده شود. درواقع هنوز مشخص نیست که چه مدت یا چه میزان آنتی بادی می‌تواند افراد را در مقابل ویروس محافظت کند.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید