دعوای وزارت بهداشت و گردشگری بر سر سفر رفتن در تعطیلات محرم

دعوای وزارت بهداشت و گردشگری بر سر سفر رفتن در تعطیلات محرم

پس از توصیه‌های متعدد ستادملی کرونا و وزیر بهداشت بر سر خطرات سفر رفتن مردم در ایام کرونا، وزیر گردشگری هم ساکت ننشست و به این توصیه‌ها واکنش نشان داد. علی اصغر مونسان به گلایه‌ از این توصیه ها گفته است که "در سطح ملی به کرات این موضوع مطرح است که سفر موجب تشدید کرونا می‌شود در صورتی که رعایت نکردن فاصله اجتماعی، ازدحام و استفاده نکردن از ماسک عامل اصلی شیوع است و سفر کمترین تأثیر را دارد. "

کد خبر : ۸۳۹۵۷
بازدید : ۹۴۸۱
دعوای دو وزارتخانه بهداشت و گردشگری بر سر سفر رفتن در تعطیلات محرم
فرادید | شش ماه از شیوع کرونا در کشور گذشته و در این مدت بیش از ۳۶۵ هزار نفر به کووید ۱۹ مبتلا و بیش از ۲۱ هزار نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. از طرفی شیوع کرونا موجب آسیب دیدن بخش اعظم کسب و کار‌های حوزه گردشگری شده است. با این حال در روز‌های گذشته دو وزارتخانه بهداشت و گردشگری بر سر سفر رفتن مردم در تعطیلات محرم و یک ماه پایانی تعطیلات تابستانی مقابل یکدیگر موضع گرفتند. البته این موضع گیری‌ها واکنش برخی رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی را به دنبال داشت.

به گزارش فرادید، روز‌های گذشته بود که ستاد ملی کرونا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که مردم باید از سفر رفتن پرهیز کنند. ستاد ملی کرونا در این اطلاعیه تاکید کرده که سفر رفتن رابطه مستقیمی با شیوع کرونا و بالارفتن آمار‌ها دارد.

این ستاد همچنین تصریح کرده که بررسی میدانی متخصصان اپیدمی وزارت بهداشت طی شش ماه گذشته موید این نکته مهم بوده است که میزان ابتلا و فوت ناشی از کرونا، ارتباط مستقیم با رفتن به سفر در سطح کشور داشته است و لذا رفتن به سفر به معنی قبول ریسک مبتلا شدن و مبتلا کردن سایر هموطنان به ویروس کوید ۱۹ است.

پس از این اطلاعیه، وزیر بهداشت هم به تعطیلات چند روزه آخر هفته اشاره کرده و گفته است که " خواهشم از مردم این است که عادی انگاری نکنند. با تمام شدن کنکور فرزندان‌شان دوباره بار و بندیل نبندند و به این جاده و آن جاده بروند. "

او استان مازندران را به عنوان نمونه‌ای از بی توجهی و سفر رفتن بخشی از مردم مثال زده و گفته است که " بیشترین گرفتاری را هنوز در استان مازندران داریم. هنوز هم خیز استان مازندران را شاهدیم. بیشترین عارضه را در استان مازندران به دلیل سفر‌ها داریم. اگر سفر در اشاعه بیماری نقش نداشت، ویروس ووهان چین چگونه منتشر شد؟. خواهشم این است که سفر‌ها را واقعا انجام ندهند. "

سخنگوی وزارت بهداشت هم گفته که هر زمان به علت تعطیلات با موج سفر‌های مردم مواجه می‌شویم، دو هفته بعد افزایش موارد ابتلا و بستری مبتلایان به کرونا را در کشور شاهد هستیم. دو هفته بعد از آن همآمار موارد مرگ کرونا بالا می‌رود.

سیما سادات لاری در نهایت از مردم خواسته در تعطیلات تاسوعا و عاشورای پیش رو از سفر رفتن پرهیز کنند.

تازه‌ترین آمار وزارت بهداشت نشان می‌دهد که ۲۸ استان کشور در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارند.

بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استان‌های تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند و استان‌های در وضعیت هشدار نیز شامل استان‌های آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان هستند.
دعوای دو وزارتخانه بهداشت و گردشگری بر سر سفر رفتن در تعطیلات محرم

وزارت گردشگری به توصیه وزارت بهداشت چه واکنشی نشان داد؟

پس از توصیه‌های متعدد ستادملی کرونا و وزیر بهداشت بر سر خطرات سفر رفتن مردم در ایام کرونا، وزیر گردشگری هم ساکت ننشست و به این توصیه‌ها واکنش نشان داد. علی اصغر مونسان به گلایه‌ از این توصیه ها، آخرین برآورد از میزان خسارت واردشده از کووید۱۹ به صنعت گردشگری را ۱۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت که نگران ورشکستگی این صنعت است.

او در این رابطه گفته است که "در سطح ملی به کرات این موضوع مطرح است که سفر موجب تشدید کرونا می‌شود در صورتی که رعایت نکردن فاصله اجتماعی، ازدحام و استفاده نکردن از ماسک عامل اصلی شیوع است و سفر کمترین تأثیر را دارد. "

البته وزیر گردشگری به این گلایه‌ها بسنده نکرده و با ارسال نامه‌ای به حسن روحانی، صدمات وارد شده به صنعت گردشگری را یادآور شده است.

او گفته که در این نامه تاکید کرده‌ام در صورت ادامه این روند، صنعت گردشگری صدمه جبران‌ناپذیری متحمل خواهد شد.

مونسان معتقد است که در نیمه دوم سال، موج بزرگ بیکاری را شاهد خواهیم بود. از طرفی هم گفته است که "بسیاری از مردم تمام سرمایه زندگی خود را برای احداث تأسیسات گردشکری سرمایه‌گذاری کرده‌اند که با شرایط به وجود آمده امیدی به درآمد و بازپرداخت وام‌ها وجود ندارد. "

پس از مونسان، این بار نوبت به، ولی تیموری معاون گردشگری این وزارتخانه رسید تا در مقابل وزارت بهداشت موضع بگیرد. او گفته است که " با توجه به این‌که تنها یک ماه برای انجام سفر فرصت باقی مانده است مدیران کل استانی باید در جلسات استان از انجام سفر دفاع کنند و با اتخاذ تصمیمات درست و تشدید نظارت‌ها به انجام سفر کمک کنند. "

تیموری هم در نهایت نامه‌ای به مدیران استانی خود ابلاغ کرد و از آن‌ها خواست تا ضروریات سفر ایمن و سلامت بخشنامه اجرایی ویژه تعطیلات ایام سوگواری را اجرا کنند.
دعوای دو وزارتخانه بهداشت و گردشگری بر سر سفر رفتن در تعطیلات محرم

موضع گیری افکار عمومی و عقب نشینی وزارت گردشگری

موضع گیری وزارت گردشگری در برابر توصیه سفر نرفتن، باعث شد تا بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی به مدیران ارشد این وزارتخانه بتازند. آن‌ها معتقدند که مدیران وزارت گردشگری با این موضع گیری ها، اقتصاد گردشگری را ارجح بر جان و سلامت مردم دانسته اند.

برخی از کاربران گفته اند که وظیفه دولت‌ها در ایام کرونا حمایت از کسب و کارهاست و با این استدلال‌های احساسی نباید جان مردم را به خطر انداخت.

علاوه بر کاربران شبکه‌های اجتماعی از موضع گیری مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انتقاد کرده اند.

اما با بالا گرفتن انتقاد‌ها از وزارت گردشگری، مونسان هم از موضع قبلی خود عقب نشست و گفت که وزارتخانه متبوعش با وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا در هماهنگی کامل است.

او گفته که حرف هایش را درست منعکس نکرده اند و منظورش این بوده "آنچه که در حوزه کنترل ما و وزارت بهداشت اتفاق افتاده در چارچوب بوده و آسیبی نزده است. مونسان همچنین گفت که "اما حجم سفر‌های بی قاعده حتماً آسیب‌هایی را داشته است و ما از مردم می‌خواهیم آنچه که وزارت بهداشت توصیه می‌کند در اولویت باشد. "
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید